10 beneficii ale ghimbirului pentru frumuseţe şi vitalitate


  • 1246
  • Dincolo de aspectul lui noduros şi ciudat, ghimbirul aduce o mulţime de beneficii pentru sănătate şi frumuseţe.

imbir-1.jpg

Remediu pentru pete şi cicatrici
Ghimbirul este un puternic antioxidant, de aceea luptă contra petelor şi cicatricilor. Amestecă o cantitate mică de ghimbir proaspăt ras cu nişte gheaţă pisată şi aplică o dată pe săptămână pe zonele afectate. 

Remediu pentru pielea inflamată
Ghimbirul are proprietăţi anti-inflamatorii, ajutând pielea să se calmeze, stimulând în acelaşi timp circulaţia sângelui. Persoanele care au eczeme, ar trebui să folosească câteva picături de ulei de ghimbir pe zonele afectate, este extrem de liniştitor. 

Luptă contra mătreţii
Proprietăţile septice ale ghimbirului ajută în lupta contra ciupercilor care cauzeqază mătreaţa. Se amestecă ghimbir ras şi apă într-o sticlă cu pulverizator şi se aplică direct pe scalp.

122977730_1259869_imbir.jpgEste un exfoliant excelent
Ghimbirul este o soluţie excelentă pentru a scăpa de celulele moarte ale pielii, de pe faţă ori corp. Amestecă ghimbir cu miere densă şi bucură-te de mirosul creat deoarece îţi şi energizează întregul corp. 

Stimulează creşterea părului
Ghimbirul este un ingredient cheie în multe produse cosmetice pentru păr, şi asta doar datorită mixului său de uleiuri volatile şi antioxidanţi. Se amestecă ghimbir ras şi apă într-o sticlă cu pulverizator şi se aplică direct pe scalp. Acest lucru va stimula fluxul sanguin la nivelul foliculilor de păr şi va stimula creşterea părului mai gros. 

Remediu pentru răceală şi gripă
Nu există niciun remediu mai bun decât să te bagi într-o pătură călduroasă şi să bei o ceaşcă de ceai de ghimbir fierbinte.
Pur şi simplu adaugă ghimbir ras în apă fierbinte, puţină zeamă de lămâie şi miere şi vei obţine o băutură perfectă în lupta contra răcelii sau gripei. 

Luptă contra alergiilor
Eşti alergică la păr de pisică sau la vreo plantă? himbirul este o alternativă naturală la produsele medicinale. Câteva ceşti de ceai de ghimbir în fiecare zi ajută la reducerea sensibilităţii nasului sau a strănuturilor enervante care sunt asociate cu aceste alergii. 

imbir-chay.jpgTe menţine tânăr
Conform unor studii pe animale, ghimbirul are un efect protector asupra declinului legat de vârstă a funcţiilor creierului, o indicaţie timpurie a bolii Alzheimer. S-a demonstrat, de asemenea, că îmbunătăţeşte semnificativ abilităţile de memorie şi timpii de reacţie la femeile în vârstă. 

Reduce durerile musculare
Data viitoare când ai un muchi încordat sau ai dormit într-o poziţie dificilă, adaugă câteva picături de ulei de ghimbir în cadă atunci când faci baie. Poţi aplica chiar şi un amestec de pastă de ghimbir încălzită uşor direct pe zona afectată. De asemenea, dacă consumi o linguriţă de pudră de ghimbir înainte de menstruaţie, aceasta reduce durerile.

Te ajută să scapi de greaţă
Fie că eşti însărcinată, că ţi-e rău de înălţime sau în maşină, ghimbirul te poate scăpa de senzaţia de greaţă. Rădăcina de ghimbir s-a dovedit că reduce severitatea şi frecvenţa vărsăturilor şi e ameliorează greaţa.

eva.ro


Поделись новостью с друзьями!