Sănătate și Sport

3176 Noutati în această categorie

  1. Variola maimuței reprezintă o infecție virală rară, provocată de un virus care aparține familiei poxvirusurilor. Se transmite direct sau indirect de la animale la om, având un grad crescut de rezistență în mediul uscat sau la temperaturi ridicate, fiind astfel persistente pentru o perioadă mai lungă de timp pe suprafețele infectate.

  2. Potrivit unor studii internaționale nu doar corpul este afectat de coronavirus, dar și sănătatea mintală, astfel unii pacienții pot dezvolta depresie și anxietate. Conform acestui studiu una din trei persoane, a fost diagnosticată cu probleme psihiatrice sau neurologice, la șase luni după ce fuseseră confirmate pozitiv la testul de coronavirus. Cel puțin asta a declarat specialista în sănătate mentală, Jana Chihai, în cadrul emisiunii aLIVE de pe mama.md.

  3. Începând cu 25 iulie, în Republica Moldova a început vaccinarea anti Covid-19 cu a doua doză booster. Astfel, numărul total de vaccinuri recomandate se ridică la patru.

  4. În Chișinău a fost instituit Cod Roșu de COVID-19, în urma creșterii semnificative a numărului de cazuri.

  5. Несмотря на то, что молоко входит в список базовой продуктовой корзины, в информационном пространстве все чаще появляется информация о неоднозначности его полезности. Но насколько она правдива или ложна?

  6. Разбираемся с сортами и полезным свойствам хурмы, выясняем, почему хурма вяжет, и какие сорта считаются самыми питательными.

  7. Хирург-онколог Владимир Карасев рассказал о распространенных заблуждениях о раке молочной железы.

  8. В чёрном перце содержится вещество, которое подавляет активность коронавируса. К такому выводу пришли учёные из Индийского технологического института. Результаты исследования опубликованы на научном сайте Taylor & Francis Online.

  9. Fiecare dintre noi are o rutină pe care și-o respectă în fiecare dimineață: micul dejun, băutul cafelei, dușul, etc.

  10. Mii de oameni de știință și experți în domeniul sănătății s-au alăturat unei mișcări care capătă amploare pe plan internațional și care avertizează că politicile de „lockdown” (izolare și restrângere la minimum a activității, în încercarea de a limita pandemia - n.r.) riscă să aibă un impact devastator asupra sănătății fizice și psihice a cetățenilor, precum și a societății în ansamblu.