Curățenie de primăvară?


  Primăvara şi-a intrat în drepturi, invitându-te să-i faci loc şi în casă. Cum altfel decât printr-o curăţenie generală, despovărând întreg căminul de urmele iernii?!

472327.jpg

Ai, ce-i drept, la dispoziţie o gamă foarte variată de soluţii de dezinfectat şi curăţat. Totuşi, multe dintre ele conţin substanțe toxice care afectează sănătatea. Utilizând produse ecologice preparate chiar de tine, vei avea şi mai puţine bacterii în casă, locuinţa va străluci de curăţenie şi va mirosi a proaspăt, vei respira mai bine. În plus, vei avea satisfacţia că toate acestea ţi se datorează ţie.

Ştiai că la degradarea obiectelor, în special a celor sanitare, contribuie şi componentele acide din soluțiile de curățare? Alternativa? Soluţii preparate chiar de tine, din ingrediente naturale, ieftine, eficiente şi lipsite de toxicitate: bicarbonat de sodiu, lămâie, oţet alb, săpun. Toate acestea curăţă şi dezodorizează, îndepărtează murdăria, petele şi depunerile.

La treabă!

• Plan de acţiune. Te oboseşte doar gândul că trebuie să faci curăţenie generală? Ca să nu-ţi pară o corvoadă, fă-ţi dinainte un plan de bătaie, împărţind activităţile în etape. Pentru asta, intră pe rând în fiecare cameră şi estimează situaţia – aşa vei putea aprecia ce ai de făcut şi de cât timp vei avea nevoie.

• Aruncă! Debarasează-te de lucrurile inutile (haine, pantofi, veselă), doar aşa vei putea să ţii lucrurile în ordine şi casa curată.

• Fă ordine. Primul asupra căruia ar trebui să-ţi îndrepţi atenţia este şifonierul. Schimbă hainele de iarnă – nu înainte de a le curăţa şi aerisi pentru a le depozita în saci ori pe rafturile din debara – cu cele de primăvară-vară, spălate şi călcate. Apoi fă curat şi ordine prin sertare şi pe rafturi. Obiectele de care ai nevoie doar ocazional depozitează-le în cutii tematice (accesorii electronice, medicamente şi pansamente etc.),  pe care le aşezi în sertare sau pe rafturile din debara ca să ai acces uşor la ele.

• Ustensile şi soluţii la îndemână. Nu te apuca de treabă până nu eşti sigură că dispui de toate cele necesare: cârpe de şters praful şi murdăria, produsele pe care le vei folosi în acest scop şi recipientele în care le vei prepara.

uborka-kvartir-v-Moskve.jpgParchet şi mobilă din lemn
Ştii bine că parchetul de lemn nu se împacă prea bine cu mopul şi nici mobila din acelaşi material cu cârpele umede. Şi-atunci cum le cureţi, nu doar de praf, ci şi de eventuale pete?

• Pentru parchet. Umezeşte uşor o cârpă din bumbac cu o soluţie preparată dintr-un sfert de cană de oţet alb şi trei sferturi de apă caldă, cu care poţi freca apoi duşumeaua.

• Pentru mobilă din lemn. Amestecă în părţi egale zeamă de lămâie sau oţet şi ulei. Pune o cantitate redusă pe o cârpă moale şi şterge mobila, prin mişcări egale de-a lungul fibrei.

Covoare, mochete, tapiţerie
Întâi aspiră praful, după care vezi dacă există pete.

• Îndepărtarea petelor. Prepară o pastă din oţet alb şi bicarbonat de sodiu, aplic-o pe fiecare pată cu o periuţă de dinţi şi las-o să acţioneze până se usucă, după care aspiră urmele de bicarbonat. Dacă rezultatul nu e cel dorit, repetă.

• Împrospătarea culorilor. Pentru aceasta, şterge-le pur şi simplu cu apă cu adaos de oţet sau sare grunjoasă ori presară-le cu această soluție, rulează covoarele ori mocheta şi lasă-le aşa 2-3 zile, după care aspiri urmele de sare.

Geamuri şi oglinzi
• Spirt pentru geamuri. Cel mai bine se curăţă geamurile cu apă în care ai adăugat puţin alcool sanitar, după care le ştergi cu o cârpă foarte moale sau cu fâşii dintr-un prosop de bucătărie din hârtie. În acest fel, nu rămân urme, iar sticla se curăţă perfect. La fel procedezi cu toate obiectele din sticlă: lustre, veioze, veselă.

• Lămâie pentru oglinzi. Oglinzile şi-au cam pierdut din strălucire? Pulverizează pe suprafaţa lor zeamă de lămâie, las-o să acţioneze un sfert de oră, după care şterge-le cu o cârpă moale.

22.jpgObiecte sanitare
• Pentru îndepărtarea depunerilor de pe obiectele sanitare, pulverizează pe suprafaţa lor zeamă de lămâie, las-o să acţioneze 15 minute, apoi freacă-le cu un burete, clăteşte cu apă din abundenţă şi şterge-le cu o cârpă moale. Pentru cele vechi, greu de eliminat, aplică pentru o jumătate de oră o soluţie din părţi egale de oţet şi apă în care adaugi şi cinci picături de amoniac, după care freci cu buretele.

• Dacă faianţa din baie şi-a pierdut din strălucire şi e acoperită de pete de săpun, freac-o cu un burete aspru înmuiat în zeamă de lămâie.

Cum scapi de mirosul neplăcut din baie
Sigur, poţi achiziţiona tot felul de spray-uri frumos mirositoare. Nu uita însă că au în compoziţie substanţe toxice. De ce n-ai folosi pentru împrospătarea aerului o sticlă cu pulverizator în care ai turnat apă şi oţet? Înlătură chiar și cele mai neplăcute mirosuri. Vaporizările cu oţet în loc de parfum floral sunt recomandate mai ales în casele unde locuiesc şi persoane suferinde de astm.

femeia.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • Calandrella
   De Calandrella
   Sunt doar câteva decenii de când industria construcțiilor a fost revoluționată de apariția panourilor sandwich termoizolante. Pe lângă proprietățile constructive pe care le-au adus, în premieră, implementarea lor a scurtat și timpul de ridicare a unei case de la câteva luni până la câteva zile.
   O casă din panouri sandwich face parte din categoria construcțiilor ușoare, fără o structură de rezistență independentă, rolul celei din urmă fiind preluat de către pereții portanți prefabricați în mai multe straturi – de aici și denumirea de sandwich. Printre calitățile care au impus această soluție constructivă în domeniul proiectării și construcției de locuințe, se mai pot enumera flexibilitatea în alegerea formei și dimensiunilor, costul redus de execuție, rezistența antiseismică și capacitățile bune de izolare.

   Cunoscute și cu numele de „case canadiene”, casele din panouri sandwich au ajuns să fie apreciate într-un timp scurt și, după ce veți afla toate avantajele acestei soluții de construcții, veți înțelege și de ce. Și chiar vă veți dori o casă de vacanță din panouri sandwich.
   Rezistență dovedită. Perfecționate timp de ani buni, inițial în țările din Nordul Americii și Europei, acolo unde clima nu este deloc blândă, aceste soluții și-au demonstrat, de fiecare dată, eficacitatea.
   Cea mai bună protecție termică și fonică. Nu par masive și trainice, dar asigură o izolare remarcabilă, fără să mai necesite o izolare suplimentară, precum în cazul altor tipuri de construcții.
   Greutate redusă. Dacă un perete de cărămidă cu suprafața de 1 metru cântărește aproximativ o tonă,  unul din panouri sandwich are o greutate de puțin peste 20 de kilograme. Acest lucru le face viabile pentru construirea unor edificii pe soluri dificile, sau fundații fragile.
   Versatilitate și rapiditate în realizarea construcțiilor. O casă din panouri sandwich este prefabricată, ceea ce înseamnă că poate fi ridicată foarte rapid, indiferent de sezon. În plus, față de beton, vă puteți muta imediat în locuință, întrucât locuințele realizate din aceste materiale nu au nevoie de timp pentru “a se așeza”.
   rossetto.ro
  • Calandrella
   De Calandrella
   Fără doar și poate, viața cu electrocasnice este mult mai ușoară. Asta face ca atunci când apare o problemă, faci tot posibilul să o rezolvi pentru ca ritualurile zilnice să nu aibă de suferit. De exemplu, ce se întâmpplă dacă ți s-a stricat mașina de spălat? Cauți soluții!
   Așadar, dacă observi că mașina ta de spălat nu mai funcționează la capacitate maximă, probabil este timpul să chemi o echipă de specialiști pentru a-i găsi diagnosticul corect. Desigur, înainte să faci asta trebuie să te asiguri că nu ai de-a face cu o situație pe care o poți rezolva de una singură. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru ca mașina ta de spălat să revină la normal.

   Mașina de spălat se oprește în timpul spălării. Pot exista situații când la începutul sau la finalul programului de spălare observi că mașina de spălat nu mai funcționează. Ce este de făcut? Primul pas este să verifici că instalația electrică din casa ta funcționează la capacitate maximă. Pasul al doilea este să te asiguri că mașina de spălat este alimentată corect la sursa de curent. De exemplu, dacă mașina nu este așezată pe o suprafață plană, aceasta se va mișca în timpul programului de spălare ceea ce poate conduce la o posibilă deconectare de la priză.
   De asemenea, poți vedea că mașina ta de spălat are dificultăți în evacuarea apei, sau cu forța de centrifugare. Primul lucru pe care îl poți face este să verifici să nu existe un obiect ce blochează cele două funcții. Poate fi vorba despre o șosetă, monede, sau chiar scame și reziduri acumulate în cuvă. Pentru a evita aceste situații este de preferat să cureți mașina de spălat o dată pe lună, atât în interior (un program de spălare doar cu soluție de igienizare, fără haine), cât și în exterior (cuva, compartimentele pentru detergent și balsam).

   Prin urmare, dacă ai avut de-a face cu vreuna dintre situațiile de mai sus, ai urmat pașii amintiți însă problema persistă, atunci trebuie să ceri părerea unui specialist. 
   Așadar, după ce ai constatat că mașina ta de spălat s-a stricat, un ultim pas pe care îl poți face este să lași problema pe mâinile specialiștilor. 
   qbebe.ro
  • Calandrella
   De Calandrella
   Ce sunt?
   Poluantii biologici sunt actuale sau foste organisme vii; au efect nociv asupra calitatii aerului si pot fi o cauza majora a problemelor de sanatate. Sunt vehiculati de curentii de aer si adesea nu pot fi vazuti cu ochiul liber. Dejectii animale (de dimensiuni mici, provenind din par, pene, tegumente) Particule de praf si componente ale gandacilor de bucatarie Agenti infectiosi (bacterii sau virusuri) Polen Unde ii gasim?
   In toate locuintele. Chiar si o casa curata permite inmultirea lor. Se intalnesc mai ales in bai, subsoluri umede sau inundate, in aparate de aer conditionat, pe covoare sau mobile.
   Efecte asupra sănătății
   Depind de tipul si de cantitatea poluantilor, durata expunerii si de sensibilitatea fiecarei persoane, care poate prezenta reactii alergice, infectioase si toxice.
   Reactiile alergice sunt deseori asociate cu prezenta dejectiilor animale (mai ales de la caini si pisici), a microorganismelor din praful de casa si a polenului. Pot varia de la un usor disconfort, pana la crize severe de astm bronsic. Iata cateva dintre simptomele cele mai comune:
   Lacrimarea ochilor Mancarimea nasului si stranutul Congestia nazala Pruritul (mancarimi ale pielii) Tusea Respiratia suieratoare si dispneea (greutate in respiratie) Cefaleea Astenia. Reactiile infectioase
   Bolile infectioase provocate de bacterii si virusuri (guturaiul, rujeola, varicela si tuberculoza) pot fi raspandite prin aer. Spatiile aglomerate, unde exista o proasta circulatie a aerului, pot favoriza propagarea lor. Reactiile toxice sunt cele mai putin studiate si intelese. Substantele toxice pot afecta diverse tesuturi si organe.
   Ce poți face?
   Incepe prin a face un tur al locuintei. Ghideaza-te dupa miros si uita-te cu atentie in jur. Exista doi factori majori care produc conditii favorabile inmultirii poluantilor biologici: substantele cu care se hranesc si umezeala constanta, dublate de o circulatie deficitara a aerului.
   Praful si materialele de constructie (lemnul, scandura si materialele izolatoare) permit inmultirea si cresterea poluantilor biologici. Lemnul de foc reprezinta o sursa de umezeala, mucegaiuri si gandaci. Aparatele de uz casnic (umidificatoarele, incalzitoarele cu gaz si kerosen si sobele cu gaze) cresc umiditatea aerului. Mucegaiul, umezeala de pe suprafetele dure si prezenta petelor de lichid pot fi cauzate de: aparate de aer conditionat, subsoluri, mansarde, poduri si spatii inguste, bai, covoare, conducte de la instalatiile de incalzire si de aer conditionat, umidificatoare si uscatoare, tavi de frigider pe care picura apa. Inainte sa renunti la animalele de casa sau sa te muti, apeleaza la solutii mai putin drastice. De exemplu, curatenia si mentinerea ordinii in gospodarie diminueaza problemele. Umezeala din locuință
   Cu cat temperatura din locuinta scade, cu atat aerul retine mai putina umiditate. in sezonul rece, pe suprafetele reci se formeaza condens (picaturi de apa pe suprafata interioara a ferestrei). Aceasta umezeala favorizeaza dezvoltarea poluantilor biologici. Remediaza scurgerile si infiltratia apei. Pierderile de apa de la nivelul conductelor, chiuvetelor sau cazilor favorizeaza inmultirea poluantilor biologici. Asigura-te ca spatiile inguste sunt bine ventilate. Ususca rufele in aer liber. Inchide aparatele (umidificatoarele sau incalzitoarele) daca observi umezeala pe ferestre sau alte suprafete. Foloseste umidificatoarele sau aparatele de aer conditionat, in special in climat cald si umed, pentru a reduce umezeala din aer. Deschide usile dintre camere (in special usile de la toalete, unde este mai rece de obicei), pentru a spori circulatia aerului. Mareste circulatia aerului cu ajutorul ventilatoarelor si prin mutarea mobilei din colturile camerelor. Asigura-te ca in locuinta exista o sursa de aer proaspat si ca excesul de umiditate e eliminat spre exterior. Foloseste carpete mici, care pot fi scuturate usor si spalate des. Verifica periodic, mai ales la inceput de sezon, starea cuptoarelor, pompelor incalzitoare, a instalatiilor de aer conditionat si a umidificatoarelor atasate centralelor termice. Schimba filtrele sistemelor de incalzire si racire conform instructiunilor fabricantului (e recomandabil lunar). La inceput de sezon, cand folosesti pentru prima data aparatele de incalzit sau pe cele de aer conditionat, este bine sa iesi din casa pana se face aerisirea completa. Curata periodic tavile de scurgere din frigider, conform instructiunilor fabricantului. In cazul in care usile frigiderului sau congelatorului nu se inchid perfect, umiditatea aerului creste si se pot dezvolta mucegaiurile. Indeparteaza orice urma de mucegai de pe garniturile usilor si inlocuieste garniturile defecte. Curata suprafetele
   Curata suprafetele netede – baile si rafturile din bucatarie. Indeparteaza mucegaiul de pe pereti, tavane, pardoseli si lambriuri. Nu acoperi mucegaiul cu vopsea, bait, email sau izolant antiumezeala, fiindca e posibila reaparitia acestuia. Daca este cazul, inlocuieste perdelele mucegaite de la baie sau spala-le bine cu detergent si clateste-le de cateva ori. Cum scapi de praf
   Pastreaza suprafetele curate si uscate. Praful de insecte isi face loc pe canapele, scaune tapitate, covoare si asternuturi. Rafturile deschise, tapetele, bibelourile si jaluzelele reprezinta, de asemenea, surse ale prafului de casa ce contine insecte. Ele traiesc in profunzimea covoarelor si nu pot fi indepartate prin aspirare. Spala lenjeria de pat la cel putin sapte-zece zile, in apa fierbinte (minim 60ºC). Foloseste perne si saltele de pat sintetice sau din spuma polimerica si cuverturi sintetice. Evita paturile de lana scamosata, saltelele din pene, lana sau calti, precum si pernele umplute cu pene. Curata totul de praf, folosind des aspiratorul. Persoanele alergice trebuie sa poarte o masca de protectie sau ar trebui sa evite aceasta activitate. Pentru cei care sufera de alergii, exista aspiratoare special concepute, care absorb si filtreaza particulele de praf ce declanseaza alergiile. Aceste aparate colecteaza particulele microscopice, inclusiv bacteriile si fumul de tigara, retinandu-le in sacul colector. Pentru mentinerea unei atmosfere sanatoase in incaperi, exista si purificatoare de aer, care filtreza agentii poluanti (polen, spori de mucegai, fire de par cazute din blana animalelor de casa, praf). Aceste purificatoare sunt foarte utile pentru suferinzii de alergii si de astm. In casa noua
   Fii precauta atunci cand inspectezi noul domiciliu. Daca observi vreo problema, solicita vinzatorului remedierea acesteia inainte de mutare sau cauta alta oferta. Verifica conductele si izolatia casei, cerand eventual sfatul unui specialist. Verifica ventilatoarele din baie sau bucatarie. Daca nu exista, in aceste spatii ar trebui sa fie cel putin o fereastra. Aragazul are o hota functionala? Uscatorul are ventilatie spre exterior? Au toate ventilatoarele iesire spre exterior, nu catre subsol sau mansarda? Observa daca exista pete pe pereti, podea sau covoare (inclusiv pe orice carpeta asezata pe beton), petele fiind un martor al umezelii sau al unor inundatii anterioare. Exista urme de umezeala pe ferestre sau pe alte suprafete? Sunt semne de scurgeri de apa in subsol? Daca in familie exista alergici la animalele de casa, intreaba daca fostii proprietari au avut asemenea animale. Cauta semne ale prezentei gandacilor de bucatarie. Cand trebuie sa mergi la medic, intreaba-te daca:
   Exista cineva in familia ta care se plange frecvent de dureri de cap, febra, lacrimare insotita de mancarime a ochilor, nas infundat, uscaciunea gatului sau tuse? Se simte obosit sau ametit in permanenta? Are din cand in cand respiratie suieratoare sau dificila (senzatie de sufocare)? Aceste simptome au aparut dupa ce v-ati mutat in actuala locuinta? Simptomele dispar in afara casei si reapar cand va intoarceti? Ati facut modificari recente in locuinta sau ati montat vreo instalatie: centrale termice, aparate de aer conditionat, ferestre speciale? Simptomele au aparut in timpul sau imediat dupa aceste activitati? Ati gasit umezeala pe ferestre sau pe alte suprafete? Este prea cald sau prea frig in locuinta? Ati avut recent stricaciuni produse de apa? Subsolul este umed sau cu gunoaie? Exista vreo zona a casei care miroase a umezeala sau mucegai? Aveti animale de casa? Plantele decorative (pamantul din ghivece) prezinta vreun semn de mucegaire? Aveti aparate de aer conditionat sau umidificatoare care sa nu fi fost bine curatate? Aveti gandaci de bucatarie sau rozatoare in perimetrul casei? avantaje.ro
  • Calandrella
   De Calandrella
   Copiii pot învăța ce înseamnă responsabilitatea încă de mici. Pot ajuta la treburile zilnice din bucătărie, pot șterge praful sau își pot aranja jucăriile. Putem realiza împreună cu ei un program, cu îndatoririle zilnice sau pur și simplu îi putem ruga să ne ajute.
   Sistemul Montessori împarte aceste task-uri zilnice/săptămânale în funcție de vârsta copiilor. Însă sunt câteva elemente care necesită mai multe atenție.
   Copii nu trebuie forțați să facă lucruri. E important să realizăm lucruri împreună sau chiar să intervenim doar când au nevoie de ajutor E ușor să adaptezi lucrurile pentru ei. Astfel că, dacă îți dorești să te ajute la curățenie, caută lucruri de mărimi mici speciale pentru copii – o mătură micuță pe care să o poată ține în mână, o cârpă de șters praful mai micuță sau orice alt element necesar. Arată-i întotdeauna ce are de făcut. Nu te grăbi să judeci că nu e bine, ci ai răbdare și explică-i cum se face, iar apoi continuă să faceți lucurile împreună. Astfel se va uita constant la mișcările tale și va încerca să te imite. E momentul să uiți de perfecțiune. Poate că vasele de gătit nu vor fi așezate chiar unde ți-ai dorit sau praful de pe mobilă nu va fi șters chiar perfect, însă copilul tău se va simți implicat și fericit că a reușit să te ajute. Ce ar putea face copii în funcție de vârstă?
   Copii cu vârsta între 2 și 3 ani
   aranjarea mesei pentru cină umplerea unei căni cu apă sau lapte punerea hainelor murdare în mașina de spălat pot să se îmbrace singuri pot să se spele pe mâini să aranjeze jucăriile la locul lor Copiii cu vârsta între 4 și 5 ani ar putea să:
   să sorteze lingurile, furculițele și să le așeze la locul lor să se implice în aranjarea lucrurile cumparate de la magazin, la locul lor curățarea mesei dupa cină sau oricare altă masă să ajute la împăturirea hainelor uscate să facă patul dimineața să ude florile să prepare ceva simplu de mâncare Copii de 6-7 ani sunt deja mari și pot face tot mai multe lucruri. Printre acestea se numără:
   ducerea gunoiului curațarea parchetului a gresiei – cu mătura și/sau cu mopul alegerea șosetelor și împerecherea lor curățarea cartofilor fierți elemente simple ca înlocuirea prosoapelor, a hârtiei igienice sau a prosoapelor de bucătărie Copii cu vârsta între 8 și 9 ani și mai mari:
   pot să își spele singuri vasele pot să învețe cum funcționează mașina de spălat și să o folosească pot întinde singuri hainele si să le împăture atunci când sunt uscate pot șterge praful pot învăța să gătească lucruri simple (ouă fierte, paste) pot avea grijă de animalele de companie De la vârste mai mai, deja copiii ne pot fi un real ajutor în casă. Pot să aibă grijă de camera lor, să o păstreze curată, pot învăța să dea cu aspiratorul și să ajute tot mai mult la curățenia generală.
   Cum putem să obținem implicarea copiilor?
   E important să învățăm împreună cu ei  că fiecare obiect din casă are locul lui bine stabilit. Obiectele nu stau pe jos, ci fiecare dintre ele au un loc în sertar, pe raft sau într-o cutie, chiar și jucăriile lor. Astfel dacă știm de unde le luăm, știm și unde să le punem la final.
   Implicarea copiilor în treburile casnice e importanta pentru dezvoltarea lor personală. Învață importanta curățeniei, a menținerii ei atât în casă, cât și în viața personală. Lucurile care sunt stricate le aruncăm, curățenia trebuie făcută regulat și ne implicăm alături de întreaga familie în menținerea ei. Iar în viața personală, e cam la fel. Ne detașăm de oamenii care ne influențează într-un mod negativ, păstrăm aproape familia și prietenii alături de care putem crește și încercăm în fiecare zi să facem o faptă bună.
   Copii se simt în general depășiți de ideea de curățenie, de a-și strânge lucrurile. Nu de multe ori chiar și noi, când eram mai mici, poate și în adolescență ne-am lovit de expresia ”strânge-ți lucurile din camera” și era probabil ceva ce cu siguranță nu ne doream să facem. Ce putem însă cu copiii noștri este să le împărțim task-urile, cu instructiuni simple (ex. să punem cărțile la loc, să punem jucăriile, să strângem hainele), e important să îi ajutăm, mai ales când sunt mai mici pentru a fi un model pentru ei și putem inventa chiar și niște jocuri: cine pune cel mai repede jucăriile la loc, cine împătură cel mai repede hainele.
   Poate organizarea tuturor acest lucruri ne este peste mână sau necesită un efort suplimentar din partea noastră, însă pe termen lung aduce un beneficiu copiilor noștri. Ține minte că timpul trece repede, azi mâine ajunge la facultate, dar măcar va știi să își pregătească de mâncare și casa va arăta curată tot timpul, nu doar atunci când mergi în vizită.
  • Calandrella
   De Calandrella
   Nu se poate compara cu Casa Albă, însă această vilă care datează din 1928 are 9 dormitoare, 8 băi, garaj pentru două maşini, o altă parcare exterioară pentru 10 maşini şi o curte imensă perfectă pentru petreceri şi grătare.

   Suprafaţa proprietăţii se desfăşoară pe aproximativ 760 metri pătraţi şi valorează şase milioane de dolari, dar familia Obama nu a cumpărat vila, ci a închiriat-o. Vecinii lor sunt Jared Kushner, Ivanka Trump și fondatorul Amazon, Jeff Bezos. 


   Fotografiile sunt realizate în 2014, ceea ce înseamnă că există toate şansele ca vila să fi suferit modificări, cu atât mai mult dacă Michelle şi Barack Obama au dorit să îşi pună amprenta asupra noului lor cămin.
   eva.ro

 •