Remedii pentru arsuri solare!


  Arsurile solare și insolația sunt cele mai grave urmări ale expunerii prelungite și necontrolate la soare. În plus, bronzul astfel obținut nu este de durată, fiind afectată în același timp și sănătatea.

body-couple-daytime-821042.jpg

Arsurile solare se manifestă prin înroșirea pielii însoțită de senzație de usturime, totodată, pielea având o temperatură ridicată. În cazurile severe pot apărea umflături cu lichid pe suprafața sa care în timp se sparg, provoacă mâncărime și descuamarea pielii. Primul și cel mai important aspect este prevenția. Se recomandă a se evita expunerea la soare în intervalul 11:00 – 16:00 și folosirea produselor cu factor de protecție solară ridicat. Persoanele care se confruntă cu arsuri solare trebuie să acționeze imediat. Iată care sunt cele mai eficiente și rapide remedii pentru arsurile solare!

Remedii pentru arsuri solare: iaurtul

Iaurtul este cel mai popular, eficient și la îndemână remediu contra arsurilor solare grație probioticelor și enzimelor din componență. Acestea ajută pielea să se regenereze, însă este eficient și dacă este consumat ca atare deoarece ajută la rehidratarea organismului. Se aplică pe pielea afectată de soare și se lasă să acționeze 5-10 minute, clătindu-se apoi cu apă caldă.

Remedii pentru arsuri solare: comprese cu ceai verde

Ceaiul verde este bogat în antioxidanți care au capacitatea de a inhiba acțiunea nocivă a razelor ultraviolete, implicit de a stopa  procesul de deteriorarea a dermului. În plus, favorizează vindecarea pielii și reduce durerea, datorită acidului tanic și brominei  din compoziție. Ceaiul se aplică rece, după ce a fost ținut în prealabil la frigider.

Remedii pentru arsuri solare: comprese cu ceai de mentă

Ceaiul de mentă are rolul de a oferi pielii o senzație de răcorire și de calmare și s-a dovedit a fi foarte util în tratarea arsurilor solare.

Remedii pentru arsuri solare: comprese reci cu apă sau gheață

Pielea arsă de soare are o temperatură ridicată, iar procesul de deshidratare este foarte rapid, prin urmare aplicarea compreselor reci cu apă de la frigider sau cu gheață va stopa degradarea dermului. Nu este recomandat să se aplice gheața direct pe piele, ci să fie înfășată într-un prosop subțire, de preferat din bumbac.

Remedii pentru arsuri solare: felii de cartof

Cartoful este renumit în tratarea arsurilor solare, acesta fiind cel mai eficient remediu contra iritațiilor pielii, totodată având și rol antiinflamator. Se curăță cartoful de coajă și se taie felii care se învelesc într-o pânză subțire și se aplică pe zonele arse de soare până la dispariția senzașiei de usturime.

Remedii pentru arsuri solare: felii de castravete

Un alt remediu excelent pentru tratarea arsurilor solare este castravetele, în special dacă acestea se petrec pe zona feței și a decolteului. Castravetele are efect analgezic, antiinflamator și puternic hidratant pentru piele. Feliile de castravete se aplică direct pe ten și se întorc la interval de 5 minute de pe o parte pe alta. Pentru corp se recomandă a fi dat prin blender castravetele pentru a putea acoperi întreaga zonă.

Remedii pentru arsuri solare: apă de ovăz

Un remediu pentru arsurile solare mai puțin cunoscut este apa de ovăz. Polizaharidele din compoziția sa au rolul de a calma și regenera pielea. Se recomandă a se umple cu ovăz o șosetă care apoi să fie lăsată la înmuiat într-un lighean cu apă. Se stoarce de câteva ori șoseta în apă pentru aceasta își schimbă culoarea. Apa se aplică pe piele, fie direct, fie pe comprese și se lasă să se usuce.

Remedii pentru arsurile solare: frunze de varză

Varza este recunoscută grație rolului său antiinflamator, astfel că în cazul arsurilor solare s-a dovedit a fi eficientă în reducerea posibilității de apariție a bășicilor la nivelul pielii. Frunzele de varză se zdrobesc ușor să se aplică direct pe piele.

Remedii pentru arsuri solare: bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are marea calitate de a transforma mediul acid într-un mediu bazic, prin urmare, aplicat pe piele poate minimiza disconfortul cauzat de acțiunea nocivă a radiațiilor ultraviolete. În plus, reduce durerea și roșeața. Se dizolvă o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu într-un pahar mare cu apă și se clătește pielea. Se lasă să acționeze minim 5 minute înainte de a se îndepărta. Nu se folosește praful de bicarbonat ed sodiu direct pe piele și nici în concentrații mari.

Alte remedii pentru arsurile solare

Pe lângă aceste remedii naturiste extrem de eficiente în cazul arsurilor solare, se poate apela și la tratamente din farmacie. Astfel, există spray-uri cu efect răcoritor pentru calmarea pielii după expunerea la soare și creme cicatrizante create special pentru arsuri și iritații dermatologice. Pe de altă parte, produsele pe bază de propolis și aloe vera sunt eficiente pentru hidratarea și calmarea pielii. Persoanele care au făcut insolație sau au pielea foarte arsă de soare pot lua o aspirină sau un paracetamol, aceste medicamente având rol de a reduce durerea și inflamația de la nivelul pielii.

unica.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • maria981s
   De maria981s
   Ca urmare a infecțiilor cauzate de bacteriile rezistente la diferite medicamente, la nivel mondial se înregistrează circa 700.000 de decese anual, iar aproximativ 33.000 de persoane decedează în Uniunea Europeană în fiecare an, din această cauză, transmite Știri.md.
   Ministerul Sănătății mai menționează că Republica Moldova se găseşte într-o situație alarmantă la compartimentul reținerii rezistenței antimicrobiene, fapt ce impune necesitatea unor măsuri de intervenţie de maximă urgenţă la toate nivelurile. 
   Sondajele „Eurobarometru” privind rezistența antimicrobiană, efectuate din 2010 și până în prezent, arată că nivelul de conștientizare, atât al specialiștilor din domeniu, cât a populației față de legătura dintre utilizarea antimicrobienelor, dezvoltarea și răspândirea rezistenței antimicrobiene continuă să fie scăzut. Aceasta duce în continuare la utilizarea irațională a antimicrobienelor la om și animale.
   La etapa actuală, oriunde în lume, antibioticele sunt utilizate pe scară largă în producția animalieră, aceleași clase de antimicrobiene fiind utilizate atât la om, cât și la animalele de la ferme, iar lanțul alimentar reprezintă o cale importantă pentru răspândirea microorganismelor rezistente la antimicrobiene. Multe dintre aceste microorganisme afectează atât animalele, cât și oamenii prin mediul pe care îl împart. Aceasta face ca sănătatea umană, animală și a mediului să fie inseparabilă atunci când vine vorba de combaterea rezistenței antimicrobiene, iar abordarea „O singură sănătate pentru toți” este singurul mod viabil de a face progrese reale în regiune și în lume.
   În acest an, întreaga omenire va marca cea de-a patra Săptămână mondială de conștientizare a rezistenței la antibiotice în perioada 12-18 noiembrie 2018, angajându-se să aplice principiul „O singură sănătate pentru toți”.
   „Rezistența la antibiotice reprezintă o problemă majoră de sănătate publică, sporind de la an la an, numărul deceselor din cauza eșecului terapeutic. Pentru combaterea eficientă a acestui fenomen este necesară implicarea tuturor autorităților din sectorul sănătății umane dar și animale, siguranței alimentelor și furajelor, protecției mediului, industriei de producere și cercetare a medicamentelor, înregistrării produselor biologic active, administrațiilor publice centrale și locale, instituțiilor și departamentelor, organizațiilor necomerciale și societății civile per ansamblu. Comunicarea trebuie să ducă la creșterea gradului de conștientizare publică și profesională a rezistenței antimicrobiene, la prescrierea corectă și utilizarea rațională a antimicrobienelor”, a declarat secretarul de stat, Aliona Serbulenco.
   „Agenția pentru Siguranța Alimentelor, medicii veterinari asigurăm și supraveghem respectarea cadrului legislativ și normativ privind utilizarea antibioticelor în produsele de origine animalieră. Efectuăm ample programe de testare a laptelui, cărnii, peștelui, privind conținutul de reziduuri de antimicrobiene pentru a împiedica pătrunderea acestora pe piața de consum și de a evita impactul lor negativ asupra sănătățiii umane”, a menționat Gheorghe Gaberi, directorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. 
   „Succesul în combaterea rezistenței la antibiotice rezidă în implicarea fiecărei persoane, medic clinician și veterinar, comunității și a societății în general”, a accentuat coordinatorul Programe urgențe în sănătate publică, Biroul OMS în Republica Moldova, Stela Gheorghiță.
   În același timp, rezultatele naționale privind sensibilitatea la antimicrobiene a microorganismelor patogene izolate de la persoane atestă o rezistență îngrijorătoare faţă de preparatele incluse în protocoalele naționale pentru terapia de primă intenție:
   • Fiecare a treia tulpină de Staphylococcus aureus este rezistentă la tetraciclină (30,4%), clindamicină (35,2%) și eritromicină (38,4%).
   • Aproximativ două din trei tulpini de Streptococcus pneumonia sunt rezistente la co-trimoxazol (59,6%), cefaclor (61,3%), oxacilină (64,9%).
   • Reprezentanții familiei Enterobacteriacea, precum E.coli, au prezentat rezistenţă îngrijorătoare la amoxicilin-clavulanic (56,5%), ampicilină (58,2%), aztreonam (62,0%), ticarcilin (72,6%).
   • Tuberculoza multidrogrezistență primară și secundară înregistrează rate înalte, respectiv comparativ cu media din Regiunea Europeană a OMS, constituind 26% și 64% comparativ cu 12% și 50% respectiv.
   • Circa 60% din tulpinile de microorganisme izolate de la pacienţi cu infecţii de plagă chirurgicală sunt rezistente la antimicrobiene.
   • Tratamentul medicamentos în boli obişnuite, precum faringite, bronşite sau toxiinfecţii alimentare cauzate de bacterii suferă eşec datorită administrării iraționale și, deseori, în exces a antimicrobienelor.
   Actualmente, la nivel național există cadrul legal privind modul de prescriere și eliberare a antibioticelor. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale întreprinde acțiuni pentru implementarea prevederilor privind eliberarea antimicrobienelor doar în baza prescrierii, ceea ce permite scăderea consumului de antibiotice, monitorizarea eliberării preparatelor și sancționarea abaterilor.
   În contextul Săptămânii Mondiale de Conștientizare a Rezistenței la Antibiotice în mai multe instituții medicale și instituții de învățământ din țară vor fi organizate diverse activități de informare și sensibilizare privind rezistența la antibiotice.
   Câteva reguli privind administrarea corectă a antibioticelor:
   • Utilizați antibioticele numai la prescrierea medicului.
   • Nu cereți antibiotice în cazul în care medicul spune că nu aveți nevoie de ele.
   • Întotdeauna urmați sfatul medicului atunci când utilizați antibioticele.
   • Nu folosiți antibioticele rămase în urma unui alt tratament.
   • Preveniți infecțiile prin spălarea frecventă pe mâini, folosirea alimentelor sigure, evitarea contactului cu persoanele bolnave și vaccinarea la timp.
   stiri.md
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Dacă piciul Dvs. deja este un adevărat campion, sau deocamdată un începător în ale sportului, dacă acesta a reușit să participe la curse de alergare, adoră să înoate sau, pur și simplu, plimbările pe bicicletă sunt pasiunea lui, e timpul să îl puneți la o nouă încercare care-i va demonstra că e mai puternic decât crede.
   Pe 17 noiembrie se va desfășura Kids Indoor Triathlon - eveniment care reprezintă un bun prilej pentru copilul Dvs. de a dedica o zi întreagă sportului, de a se distra și de a-și depăși limitele. Evenimentul va avea loc într-un club sportiv din capitală și va include trei probe diferite: înotul în piscină, ciclismul pe o bicicletă staționară și alergarea pe o bandă de alergat. Tânărul sportiv va trebui să parcurgă toate aceste probe consecutiv, fără oprire.

   Participând la triatlon, un copil nu se dezvoltă doar din punct de vedere fizic. Studiile demonstrează că exercițiile fizice au un efect pozitiv asupra memoriei și a concentrației. În timpul competițiilor de triatlon, copiii acumulează o mulțime de cunoștințe de la antrenori și își dezvoltă capacitatea de gândire matematică. Copiii învață cum să calculeze distanța, viteza, frecvența cardiacă etc.
   Participarea la astfel de competiție aduce nu numai distracție și relaxare, dar este și o cale spre a dezvolta abilitățile sociale. Sportul îi învăță pe copii să fie competitivi, dar, în același timp, corecți și onești, îi antrenează să îmbine competitivitatea cu integritatea, să-și creeze relații interumane de calitate, să socializeze și să se bucure de viață.
   Este important de reținut faptul că o astfel de competiție îi va oferi copilului mai multă încredere în propriile forțe. Acesta își va cunoaște punctele forte, dar și slăbiciunile și va învăța să comunice constructiv cu colegii/adversarii săi.
   Înregistrează-ți copilul la Kids Indoor Triathlon, inspiră-l spre un stil de viață activ și disciplinat! Evenimentul va avea loc pe 17 noiembrie în clubul Aquaterra Fitness Ciocana, începând cu ora 10:00. Pentru mai multe informații și pentru înregistrare accesați: ftrm.md
   ftrm.md
  • maria981s
   De maria981s
   Unul dintre trucurile de îngrijire a tenului folosit de franţuzoaice ţine de curăţarea în profunzime a acestuia şi îndepărtarea completă a machiajului, iar apa micelară îşi are locul în arsenalul de îngrijire parisian încă din anii ’90. Acest produs vine la pachet cu numeroase beneficii pentru piele, iar pe lângă faptul că îndepărtează machiajul în profunzime, totodată curăţă tenul şi îl hidratează folosind tehnologia micelară. Pentru că oferă rezultate miraculoase încă de la prima utilizare, am decis să vă oferim câteva motive solide care să vă convingă să-i faceţi loc acestui produs în trusa voastră de machiaj.
   Nu este un produs de curatare obisnuit
   Sunt şanse foarte mari ca produsele de curăţare a tenului sau de îndepărtare a machiajului să necesite clătirea. Ghici ce. Apa micelară nu trebuie îndepărtată, iar în momentul folosirii, ai nevoie de câteva dischete demachiante, iar cu mişcări delicate să îndepărtezi produsele aplicate. Bonus: pentru că de cele mai multe ori pielea are nevoie de masaj, îţi recomandăm să recurgi la acest proces şi în timpul demachierii. Încearcă să îndepărtezi machiajul din interior spre exterior, în mişcări circulare, iar în zona pomeţilor întotdeauna folosind mişcări care să te ajute să ridici pielea.
   Usureaza rutina de curatare, ingrijire si demachiere a tenului
   Femeia modernă este întotdeauna pe fugă, preocupată de carieră, proiecte şi viaţă personală, iar din acest motiv, procesul de demachiere ar putea fi un pas căruia să nu mai fi nevoită să-i aloci atât de mult timp. De cele mai multe ori, ideal este ca după ce folosim un demachiant, o loţiune sau un gel de curăţare, să clătim faţa pentru a scăpa de reziduuri. Folosind apa micelară, poţi bifa toţi paşii enumeraţi cu o singură utilizare.

   Este ideala pentru tenul sensibil
   Din moment ce apa micelară a fost iniţial creată pentru a lupta împotriva apei dure din Franţa, acest produs este ideal pentru pielea sensibilă datorită ingredientelor delicate care îngrijesc trăsăturile. Formulele sunt fără alcool, parfum, dar mai ales, nu conţin ingrediente dăunătoare care să cauzeze iritaţii sau inflamaţii.
   Este inlocuirea perfecta a servetelelor umede
   După o zi lungă şi solicitantă sau după o noapte în club, sigur eşti tentată să-ţi îndepărtezi machiajul cu ajutorul şerveţelelor umede demachiante şi să sari peste procesul complex de îndepărtare a acestuia, doar că aceste produse nu îndepărtează în profunzime, iar porii vor avea de suferit. Apa micelară în schimb, este un înlocuitor perfect, iar lângă faptul că este mai eficient şi economiseşti timp, este şi mult mai sigur pentru piele. Dacă pur şi simplu nu poţi renunţa la şerveţelele umede, ţi le recomandăm pe cele care au o formulă similară apei micelare.
   Poate fi folosita pentru corectarea machiajului
   Să recunoaştem, nu întotdeauna când folosim eyeliner-ul pentru a crea linia de tuş obţinem cel mai fericit rezultat. Şi, pentru a nu îndepărta întregul machiaj, cu ajutorul unui beţişor de urechi, îmbibat în apă micelară, poţi corecta greşeala făcută.
   Este un produs perfect pentru calatorii
   De ce să-ţi umplii bagajul cu produse de demachiere, de curăţare şi de hidratare când poţi avea un sigur produs la îndemână care să aibă toate aceste proprietăţi?! În plus, dacă ţi-ai plănuit să călătoreşti cu avionul, nu-ţi face probleme. Apa micelară vine şi în format mini, de travel.
   zumi.md
  • maria981s
   De maria981s
   Cursuri pentru începători de la Asociaţia nutriţioniştilor din Republica Moldova
   Organizator: Şcoala alimentaţiei corecte cu susţinerea Asociaţiei nutriţioniştilor din Republica Moldova
   Document: certificat de audiere a cursului.
   Limbă de studii: română, rusă.
   Durata studiilor: ~3 luni.
   Programul cursului: importanța apei şi proteinelor pentru organism, micul dejun corect, mecanismul de acumulare a grăsimilor, metabolismul, carbohidraţi simpli și complecşi, valoarea nutritivă, detoxifierea organismului, oase și articulații sănătoase, alimentaţia pentru amatorii de sport, antioxidanţi.
   Cursurile se desfăşoară nu doar la Chişinău, dar şi în alte oraşe ale Moldovei: Nisporeni, Bălți, Edineț, Ceadâr-lunga, Comrat, Peresecina, Anenii-Noi, Ungheni și Tiraspol.
   Cerinţe minimale pentru admiterea la studii: dorinţa de a studia
   Următorul curs: săptămâna curentă sau în februarie 2019 Un grup suplimentar va începe, dacă se va forma un grup din cel puţin 10 persoane.
   Date de contact: +373 69 156 810 (Tatiana).
   Asociaţia nutriţioniştilor din Republica Moldova desfăşoară 2 cursuri. Unul destinat pentru cei, care doresc să afle mai multe despre alimentaţia sănătoasă – recomandat fiecăruia.
   Cursuri pentru specialişti de la Asociaţia Nutriţiologilor a Republicii Moldova

   Al doilea curs al asociaţiei este destinat pentru specialiştii în domeniul sănătăţii şi frumuseţii, care vor îmbunătăţi eficienţa activităţii: maseuri, cosmetologi, medici.+
   Organizator: Şcoala nutriţiologiei estetice cu susţinerea Asociaţia nutriţioniştilor din Republica Moldova şi RUDN.
   Document: certificat de audiere a cursului.
   Limbă de studii: rusă.
   Durata studiilor: ~3,5 luni.
   În urma cursurilor vei obţine cunoştinţe aplicate, pe care le vei putea utiliza în practică. Obiectivul este de a oferi informaţii detaliate la maxim în domeniul nutriţiologiei, sanogenezei (mecanismelor, care restabilesc autoreglarea organismului) şi fitoterapiei.+
   Programul cursului: apa și echilibrul acido-bazic, proteinele, fermitatea pielii, carbohidrații și sindromul metabolic, tractul gastro-intestinal și curățirea organismului, drenajul limfatic, funcţionarea ficatului și influenţa lui asupra pielii și metabolismului, analize de profil, alcătuirea dietei pentru diferite grupuri de oameni, alimentarea înainte și după antrenament, vitamine şi antioxidanţi, minerale, sistemul de enzimoterapie (aplicarea enzimelor în tratamente).
   Bonusuri: temă exclusivă „Sistemul nervos şi legăturile lui cu organele-ţintă”, pe care o vor dezvălui experţi din Polonia, Rusia şi Belarus în cadrul a trei webinarii. Toți participanții vor primi materiale tipărite, literatură, reduceri la alte evenimente cu caracter de instruire, precum și posibilitatea de a coopera cu Asociația.
   Lectori:
   Ecaterina Didâc – nutriţionist cu 10 ani de experienţă, psiholog, preşedinte al Asociaţiei nutriţiologilor;
   Cristina Filip – nutriţionist, antrenor de fitness cu 8 ani de experienţă;
   Olga Oistric – nutriţionist, fondatorul proiectelor regionale;
   Tatiana Serbulenco – tehnolog alimentar cu 15 ani de experienţă, nutriţionist;
   Alexandra Gusicova – doctor în biologie, imunolog, nutriţionist cu 29 de ani de experienţă.
   Experţi invitaţi: ginecolog-endocrinolog, dermato-cosmetolog din Ucraina, maeştri în sport şi experţi în fitness.
   Cerinţe minimale pentru admiterea la studii: diplomă de bacalaureat sau certificat de absolvire a 12 clase.
   Următorul curs: săptămâna curentă sau în februarie 2019
   Date de contact: +373 69 156 810 (Tatiana).
   Dacă doreşti nu un certificat, ci o diplomă, atunci va trebui să urmezi cursuri de nutriţiologie de la RUDN la Moscova, Kiev, Minsk sau să frecventezi cursurile la Chişinău predat doar de cadrele didactice de la RUDN. Acestea au loc o dată la 2 ani.+
   Cursuri de acreditare în Europa

   Organizator: ABC Fitness School Moldova
   Document: diplomă cu acreditare internaţională, valabil în toată Europa şi în ţările, care au semnat Convenţia de la Haga (peste 80 de ţări). Pentru obţinerea ei va trebui să susţii un examen la Bucureşti.
   Limbă de studii: română.
   Durata studiilor: 80 ore ≈ 5 luni.
   Cursul este alcătuit din baza teoretică şi practică. După absolvirea cursului vei fi competent în alcătuirea planului de alimentaţie pentru diferite grupe de oameni: gravide, copii, oameni în etate, sportivi, persoane cu unele maladii.+
   Programul cursului: anatomia și fiziologia, macro- și micro-nutrienţi, metabolismul, tipuri de diete, diete pentru diferite grupe de vârstă, alimentaţia în timpul sarcinii și alăptării, alimentaţia în cazul maladiilor, alergiile și intoleranța alimentară, tulburări de alimentație, dependenţe alimentare, tehnici de preparare și păstrare a alimentelor.
   Lectori:
   Anastasia Valac – medic-fitness, dietolog;
   Cezara Dilevschi – psihoterapeut, expert în hipnoză Erickson şi programare neuro-lingvistică.
   Elena Bivol – medic-endocrinolog;
   Andrei Petrov – medic-fitness, antrenor personal, dietolog.
   Cerinţe minimale pentru admiterea la studii: diplomă de bacalaureat sau certificat de absolvire a 12 clase.
   Următorul curs: 23 februarie 2019.
   Date de contact: + 373 60 921 321 şi www.abcfitness.md
   Cursuri la baza universităţii de stat
   Organizator: Universitatea de Stat de Medicină şi Farmaceutică „Nicolae Testimiţanu”.
   Document: diplomă de studii superioare de medic-rezident în domeniul nutriţiologiei şi dietologiei.
   Limbă de studii: română.
   Durata studiilor: 3 ani.
   Cerinţe minimale pentru admiterea la studii: diplomă de absolvire a facultăţii curative de medicină preventivă a Universităţii de Medicină.
   Pentru a deveni medic-nutriţionist și dietolog va trebui să studiezi 6 ani de medicină preventivă la Universitatea de Stat de Medicină, iar apoi încă 3 ani vei studia dietetica.
   În schimb după 9 ani vei deveni rezident și vei purta halat de medic.
   Date de contact: cei curajoşi pot afla detalii la numerele de telefon +373 22 242 391 şi +373 22 205 153. Vă recomand să vă înarmaţi cu binevoinţă şi răbdare
   omactiv.md
  • maria981s
   De maria981s
   Contrar parerii generale, nu este interzis sub orice chip femeii insarcinate sa schimbe litiera.
   Ingrijorarea principala in aceasta privinta sta in contractarea bacteriei Toxoplasma gondii, un microorganism extrem de frecvent intalnit si care se poate lua atat din contactul cu fecalele animalelor de companie, cat si din consumul unor fructe sau legume nespalate.
   Care sunt riscurile curatarii litierei in timpul sarcinii
   Daca ai avut o infectie cu toxoplasma in trecut, analizele vor arata ca ai anticorpii prezenti in sange din trecut, lucru care previne o reinfectare cu toxoplasma si te face imuna.
   Daca insa intri in contact cu toxoplasma in timpul sarcinii, provocand astfel o infectie, exista riscuri serioase pentru sanatatea bebelusului tau, precum malformatii cerebrale sau oculare.
   Toate aceste informatii sunt infricosatoare, insa poti preveni cu usurinta infectarea cu toxoplasma gondii.
   In primul rand, daca ai animale de companie, este indicata testarea inainte de a ramane insarcinata, dar si dupa, daca nu ai apucat sa faci analizele inainte.
   Ce analize depisteaza infectarea cu toxoplasma gondii

   - anticorpi lgM – Sunt cei care semnalizeaza ca orgnimul tau a fost in urma cu putin timp infectat cu toxoplasma gondii.
   Totodata, acestia sunt cei produsi de fat, deci daca esti insarcinata si obtii un rezultat pozivit pentru acest marker, este un semn ca bebelusul are o infectie congenitala.
   - anticorpi lgG – Sunt cei care apar la un interval de cateva saptamani de infestare si te pot proteja de o eventuala reinfectare.
   Cum cureti litiera pisicii in siguranta, chiar si in timpul sarcinii

   Totodata, nu este atat de periculos pe cat crezi sa cureti litiera pisicii. Sunt doar cateva reguli extrem de importante pe care trebuie a le respecti atunci cand o faci si sigur nu vei avea probleme:
   - Spala mainile temeinic cu un sapun dezinfectant de fiecare data cand umbli la litiera pisicii. Pentru si mai multa siguranta, foloseste manusi sterile.
   - Cand cureti litiera, foloseste o masca chirurgicala pentru a evita atat mirosurile neplacute, cat si pentru a scadea riscul de a face toxoplasmoza.
   - Curata litiera pisicii zilnic. Microorganismul are nevoie de mai mult de 24 de ore pentru a se dezvolta, deci daca ii mentii litiera pisicii curata nu vei avea probleme.
   - Tine cont ca pisica tinuta in casa prezinta un risc semnificativ mai mic de a intra in contact cu toxoplasma gondii, deci e cu atat mai putin probabil ca animalul sa fie infestat cu cat a stat mai mult in casa.
   Poti testa pisica la veterinar, cu un simplu test de sange, pentru a afla daca este sau nu purtatoare a microorganimului.
   Daca totusi ai cum sa delegi aceasta sarcina pentru urmatoarele luni unui alt membru al familiei, nu ar strica sa fii putin menajata in aceasta perioada.
   Insa simpla curatare a litierei cand esti insarcinata poate fi extrem de sigura pentru tine si bebelus, atat timp cat este facuta in conditii de igiena maxima.
   baby.unica.ro
 •