7 superalimente mai puțin cunoscute, care te ajută să te menții în formă


    Superalimentele ajută la reconstrucția celulelor osoase, previn afecțiunile cronice, îți îmbunătățesc vederea și îți mențin creierul sănătos. Însă ele mai au un avantaj greu de egalat.

898.jpg

Superalimentele sunt bogate în vitamine și minerale, dar au puține calorii, așa că sunt ideale pentru curele de slăbire sau pentru a te menține în formă. Primăvara este anotimpul ideal pentru a include aceste alimente în dieta ta zilnică și pentru a te bucura de aportul de proteine, fibre și vitamine pe care ele ți le aduc. Ele sunt sărace în carbohidrați și grăsimi saturate, așa că, dacă vrei să fii în formă până când începe sezonul de plajă, iată care sunt cele pe care le poți consuma zilnic:

Spirulina – acest superaliment de care foarte puțini au auzit este, de fapt, o algă unicelulară, care se numără printre cele mai investigate plante ale planetei și are atât de multe beneficii încât ar trebui să o consumi zilnic. În diete, aceasta îți taie pofta de dulciuri și te face să mănânci mai puțin la o masă. Este suficient să citești acest articol uimitor despre spirulina și te vei convinge de toate calitățile sale. După cum vezi, proprietățile sale sunt de un real ajutor oricărei persoane și o poți include extrem de simplu în dieta ta de zi cu zi.

Grepfrutul nu se numără printre cele mai populare fructe, din cauza gustului său amărui, care nu este chiar pe placul tuturor, însă beneficiile sale te vor face să treci peste acest aspect. Grepfrutul are puterea de a-ți accelera metabolismul în doar 6 săptămâni, arată un studiu publicat în jurnalul Metabolism. Oamenii de știință cred că acest lucru se datorează fitochimicalelor pe care le conține fructul, care ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor. Poți consuma jumătate de grepfrut la micul dejun și vei beneficia astfel de toate proprietățile sale.

324.jpgFasolea neagră conține o cantitate mare de proteine și este lipsită de grăsimi saturate care se găsesc în alte surse de proteine, precum carnea. Este, de asemenea, și un aliment foarte sațios, care îți elimină senzația de foame. Dacă nu ești obișnuită să mănânci des salate, pentru că ți se face rapid foame după masă, include o cană de fasole neagră fiartă în salata de la prânz și vei observa că te vei sătura mai repede, iar foamea nu va mai reapărea la fel de ușor.

Uleiul de avocado și proprietățile sale au fost studiate de cercetătorii de la Universitatea Penn State, care au descoperit că doar 3 lingurițe din acest ulei pe zi te pot ajuta să scapi de 20% din grăsimea de pe abdomen, într-un an. Tot ce trebuie să faci este să înlocuiești uleiul de floarea soarelui cu cel de avocado și să te bucuri de toate beneficiile sale uimitoare. Bineînțeles, asta nu înseamnă că îl poți folosi pentru prăjeli, așa că rezumă-te la a-l include în salate, cărora le va da o aromă fresh și delicioasă.

Afinele sunt o sursă excelentă de antioxidanți care încetinesc procesele de îmbătrânire și te ajută să îți menții pielea tânără și frumoasă mai mult timp. O cană de afine are doar 80 de calorii, așa că aceste fructe sunt ideale pentru a înlocui gustările nesănătoase dintre mese. În plus, afinele conțin multe fibre și au un gust delicios. Singurul dezavantaj al afinelor este prețul lor, care poate fi destul de mare în extrasezon.

Orezul brun este bogat în fibre și în carbohidrați sănătoși, care te ajută să îți accelerezi metabolismul și să arzi grăsimi. Este o bună alternativă la orezul alb și îl poți include în salate sau în amestecuri cu legume, pentru a crea un fel de mâncare sănătos și sărac în calorii, dar foarte sănătos. Orezul brun este ideal dacă faci mișcare, deoarece îți dă acel boost de energie de care ai nevoie în sala de fitness sau pe pista de alergat.

Lintea este o sursă excelentă de proteine și de fibre, așa că, dacă vrei ca rezultatele antrenamentelor de la sală să se vadă mai repede, o poți include în dieta ta. Din linte poți face supe creme sau o poți adăuga în salate. Gustul ei este unul neutru, așa că este unul dintre alimentele care vor împrumuta gustul de la cele cu care intră în contact.

unica.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • maria981s
      De maria981s
      Alergiile au simptome deranjante și pot limita serios activitățile în care se poate implica o persoană, precum și gradul de satisfacție în ceea ce privește gustul și aroma alimentelor consumate. Potrivit specialiștilor, există o modalitate simplă pentru a proteja copiii de riscul de alergii și anume includerea unor tipuri variate de alimente în primul lor an de viață. Apariția și exacerbarea simptomelor alergice ar putea fi stopate în acest mod prin creșterea rezistenței organismului. O echipă de cercetători europeni a studiat tipul de alimentație practicat de părinții din Austria, Finlanda, Franța, Germania și Elveția pentru a măsura eficiența unei alimentații diversificate pentru prevenirea astmului, alergiilor alimentare și a rinitei alergice. 

      Acesta este primul studiu care a demonstrat existența unei legături directe dintre expunerea organsimului la diferite tipuri de mâncăruri în primul an de viață și protecția împotriva manifestărilor alergice ulterioare. Se pare că nutriția complexă poate influența decisiv ritmul de dezvoltare al sistemului imunitar al copiilor. Expunerea de timpuriu la o gamă variată de alimente crește șansele ca sistemul imunitar să accepte substanțele prezente în ele fără a declanșa alergii. În acest mod sunt favorizate recunoașterea componentelor specifice de către sistemul imunitar și proliferarea bacteriilor benefice în tractul gastrointestinal. Acest studiu face parte dintr-o inițiativă mai largă de a evalua riscurile prezentate de factorii alimentari și de a preveni în mod eficient alergiile.
      Femeile care au participat la studiu au fost recrutate din cele cinci țări în timp ce erau însărcinate, iar după naștere au ținut un jurnal în care au notat toate alimentele pe care le-au consumat bebelușii lor de la vârsta de 3 luni până la 12 luni. Au fost realizate o serie de chestionare și analize frecvente până când copiii au împlinit vârsta de 6 ani pentru a se putea stabili în mod clar dacă fiecare copil are alergii (clasificate în baza unui diagnostic de la cel puțin un medic specialist).A fost definit și un scor al diversității alimentare în funcție de numărul de alimente diferite care au fost introduse în dieta copilului până la împlinirea vârstei de un an. La acest studiu au participat 856 de copii.

      Rezultatele obținute au demonstrat că un scor mai ridicat al diversității alimentare (mai multe tipuri diferite de alimente în meniul zilnic) este asociat cu un risc mai redus de simptome alergice. S-au identificat și alimente specifice care au redus în mod semnificativ șansa de alergii. Astfel, consumul de produse lactate și de pește în primul an de viață are un efect ridicat de protecție împotriva astmului și alergiilor alimentare. Când copiii au fost testați la vârsta de 6 ani, o dietă mai puțin variată a fost asociată cu o producție mai redusă de proteine care creează celulele responsabile de suprimarea răspunsului negativ al sistemului imunitar la factorii alergeni.
      De asemenea, s-a constatat cât de mult contează vârsta la care sunt introduse diferite alimente în meniul zilnic. Comparând scorul diversității alimentare, atât de la 6 luni, cât și de la un an, cercetătorii au identificat o protecție mai ridicată la vârsta de un an. În concluzie, perioada dintre 6 luni și vârsta de un an este intervalul ideal de introducere a diferitelor alimente pentru a reduce riscul de reacții alergice pe termen lung.
      Gravitatea reacțiilor alergice a fost mai ridicată în cazul copiilor care aveau ambii părinți cu alergii față de copiii ai căror părinți nu sufereau de alergii și tendința spre o dietă deloc variată a fost mult mai ridicată în cazul copiilor care aveau unul sau ambii părinți cu alergii. Acest lucru se poate datora prudenței cauzate de afecțiunile existente ale părinților, dar efectul este de a crește riscul copiilor de a deveni alergici. În prezent se recomandă introducerea alimentelor solide în dieta bebelușilor începând cu vârsta de 4 luni, iar asigurarea unei diversități alimentare în special între 6 luni și un an, poate preveni cu succes apariția simptomelor problematice.
      eva.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Laptele matern – primul aliment inteligent

      Orice medic pediatru va recomanda cu insistenta mamei sa-si alapteze copilul. O serie de studii facute sub egida OMS au demonstrat – in sustinerea campaniei dusa de Organizatia Mondiala a Sanatatii – ca un copil care este alaptat cel putin in primele sase luni de viata va avea un coeficient de inteligenta cu de la trei pana la opt unitati mai mare decat un bebe care nu primeste lapte matern.
      Daca copilul este alimentat conform recomandarilor pediatrilor pana la doi ani, iar diversificarea este inceputa dupa sase luni, timp in care copilul primeste doar lapte matern, coeficentul de inteligenta a sporit, in mai mult de 60 la suta din cazuri cu pana la 10 unitati. Suficient cat sa se faca diferenta intre inteligent si mediocru.
      Proteinele, secretul memoriei

      Proteinele fac parte din structura neurotransmitatorilor cerebrali. Fara un aport ridicat de proteine, calitatea si cantitatea acestora scade. Scade capacitatea de invatare, calitatea memoriei se reduce, scade imaginatia, inventivitatea si creativitatea. Proteinele sunt cel mai bine asimilate la masa de dimineata si la masa de pranz. Pranzul copiilor trebuie sa contina o cantitate mare de proteine. Un aport suficient de proteine reduce stresul, imbunatateste capacitatea de concentrare, intarzie aparitia oboselii.
      In concluzie, pranzul copilului trebuie sa contina carne cu proteina de buna calitate, preparata adecvat varstei, dar si elementele care sa sustina nevoile energetice ale copilului – zaharuri si grasimi. O pulpa de pui la cuptor alaturi de o portie de fasole verde si cateva linguri de smanatana sunt pranzul ideal. Plus o bucata de ciocolata pentru necesarul de zaharuri si un plus de energie. Sau o bucata de muschi de vaca, cu legume usor calite si o budinca de orez cu dulceata sunt solutia perfecta pentru un pranz al scolarului mic.
      O alimentatie echilibrata si pe o educatie alimentara care sa inceapa din momentul in care „bebe inca suge de la sanul mamei lui”. Nu are justificare excesul de grasimi, de dulce si de fainoase rafinate: biscuiti, paine. Cereale integrale, orez, malai in forma cea mai apropiata de starea lor naturala sunt hrana cea mai buna.
      Grasimi sanatoase pentru un creier activ

      Creierul contine 60 la suta grasime, iar o treime din aceasta provine din alimentatie. Celebra Omega 3 este secretul creierului viu, activ, care oboseste greu si care este capabil de eforturi de concentrare sustinute. Schema ideala este compusa din uleiuri vegetale cat mai putin prelucrate tremic, ulei de masline si de porumb in detrimentul celui de floarea soarelui, mai ales ca urmare a continutului mai ridicat de Omega 3 din primele doua. Peste gras de doua ori pe saptamana si uleiuri vegetate in fiecare zi in detrimentul celor de origine animala sau a celor continute in lactate grase, branzeturi si unt. Lactatele concentrate – unt si branza – trebuie sa aiba o concentratie de grasimi de maximum 60 la suta in cazul untului si 20 la suta la branzeturi pentru a fi alimente bune. Este de dorit ca un copil scolar sa consume peste de doua ori pe saptamana, iar cantitatea de unt sa nu depaseasca 50 de grame pe zi.
      Creierul iubeste dulciurile de calitate

      Pentru functionarea normala, creierul are nevoie de zaharuri. Sunt principala sursa de energie. Pentru a functiona normal, celulele cerebrale au nevoie de un aport constat de glucide. Dar asta nu inseamna insa ciocolata si zahar. Inseamna cereale integrale, legume uscate, fructe, care aduc un aport de zaharuri de buna calitate.
      Dulciurile concentrate au un efect contrar. Aduc un aport rapid de energie, dar cresc concentratia de insulina din sange si scad glicemia ceea ce induce senzatia de foame, asa ca efectele pe termen lung sunt un metabolism lent, obosit si tendinta spre obezitate.
      Micul dejun este masa dulce. Cereale, miere, si zaharuri sanatoase, rezultate din fructe si lactate. In nici un caz dulciuri rafinate, in nici un caz paine alba si unt. Poate paine neagra din faina integrala, putin unt si miere!. Consumul de zaharuri dupa ora 18.00 care pot aduce tulburari de somn, prin faptul ca energia pe care o degaja nu lasa creierul sa mearga la culcare.
      Vitamine si minerale pentru protectie
      Stie toata lumea ca vitaminele sunt indispensabile, dar prea putina lume stie cat de delicate sunt aceste combinatii chimice si cat de repede se degradeaza la contactul cu mediul. Un mar ras are cu 25 la suta mai putine vitamine decat unul pe care il speli si il mananci direct, fara sa-l tai. Un dovlecel fiert are cu 75 la suta mai putine calitati decat unul facut salata. Spanacul fiert pierde pana la 80 la suta din vitamine. Sucul de portocale isi injumatateste calitatile la o ora dupa ce a fost stors
      In plus vitaminele „grase”, din grupul B, indispensabile unei bune dezvoltari si functionari a creierului.
      Nu neglijati sucul de portocale de dimineata si grasimile sanatoase de la pranz , iar in ceea ce priveste mineralele, fierul, calciul, zincul si magneziul sunt principalele. Verdeturile, legumele crude sunt indispensabile, iar regula celor cinci fructe si legume pe zi trebuie sa fie aplicata fiecarui scolar.
      Meniul campionilor

      Pentru ca toata pledoaria sa aiba valoare, iata doua meniuri ideale, pentru inspiratia mamelor si bunicilor.
      Dimineata: un ou tare, cereale si lapte sau iaurt, suc de fructe sau cereale, fructe uscate, migdale, nuci si lapte si/sau suc de fructe.
      Pranz: salata de cruditati, somon si cartofi natur, budinca cu fructe, fructe proaspete sau supa de carne, legume fierte in abur si muschi de vita sau carne de pui la cuptor si fructe proaspete.
      Cina: iaurt, salata si carne (peste sau pui) sau lactate (branza cu smantana si mamaliga), salata de legume si compot.
      femeia.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Mai jos găsești 10 reguli pentru a-ți menţine starea de bine pe tot parcursul acestor zile atât de încărcate de tentaţii culinare, iar la sfârșitul articolului vei descoperi și câteva trucuri pentru rețete sănătoase de Crăciun.

      1. Nu ține diete stricte înainte cu o săptămână sau două
      Dacă te înfometezi toată săptămâna de înaintea sărbătorilor sau a evenimentelor importante din viața ta, cu siguranță după ele te vei îngrășa. Este cea mai greșită abordare posibilă, deoarece îți privezi organismul de foarte multe alimente. Reacția normală a organismului după această „dietă” va fi să-și facă depozite pentru următoarele momente în care tu te vei gândi să-l înfometezi. De aceea te vei îngrășa după aceste restricții mai mult decât în mod normal.
       2. Ciugulește din fiecare preparat, dar cel mai mult din legume
      Mesele de sărbători sau la evenimente sunt adevărate bombe calorice și combinații alimentare: ouă, carne de pui, de porc, de miel, sosuri, salate cu multă maioneză, cozonac, pască, prăjituri dulci, etc. Nu poți să refuzi toate aceste preparate făcute cu mare drag, dar poți să guști din ele.
      Cu siguranță, orice masă de sărbători are pe lângă preparatele tradiționale și multe legume. De fiecare dată ai grijă ca farfuria ta să conțină 75% legume și 25% preparate. O bucățică de cărniță, eventual cea mai slabă, o lingură mică de salată și tot așa. Pe lângă toate acestea, multe legume, foarte multe legume, scrie biancaionel.com. 
      3. Numără caloriile
      Dacă ești una din acele persoane care numără caloriile în fiecare zi, atunci este bine să faci același lucru și de sărbători. Toți știm că avem un număr de calorii pe care le consumăm zilnic și ne ajută să ne menținem sau să slăbim. Astfel, află care este numărul tău și încearcă să-l respecți chiar și de sărbători. 
       4. Serverște porții mici, foarte mici din preparatele festive
      Această regulă e strâns legată de cea cu numărul 3 și te va ajuta să nu îți cadă greu nimic de pe masa festivă. Cu siguranță va fi un preparat care te va face să vrei să mănânci din el, iar pentru a face asta, trebuie să reduci din cantitățile celelalte.
       5. Dimineața alege un mic dejun bazat de fructe
      Aceasta este o regulă pe care trebuie s-o respecți și să facă parte din rutina zilnică. Dimineața consumă doar fructe. Dacă nu ești genul de persoană care să se împace bine cu fructele la micul dejun, poți alege un smoothie din legume: țelină, spanac, lămâie, ghimbir și praf de spirulină. O combinație ce îți va oferi energie pentru toată ziua și te va ține departe și de kilogramele nedorite.
      6. Poartă haine mulate
      Atât bărbații, cât și femeile aleg ținutele perfecte de sărbători. Prin urmare, dacă este vorba de cămașa preferată sau o rochie nouă, este preferabil ca ele să fie mulate pentru a te ajuta să te abții de la prea multă mâncare.
      7. Nu mânca dulciuri după ora 15:00
      Această regulă trebuie aplicată pe tot parcursul anului, nu doar de sărbători, pentru că dulciurile nu au când să se consume. Astfel, rămânem cu toate caloriile peste noapte și se vor depune.
      Dacă urmează să mergi la o plimbare cu rolele sau bicicleta mai pe seară, poți să te bucuri de acele dulciuri și după ora indicată, pentru că se vor consuma. Dacă vei sta acasă, pe canapea, cu burtica rotundă în sus, ar fi bine să spui pas cozonacului după ora 15:00.
      8. Nu mânca după ora 19:00
      Toată lumea știe povestea cu mâncatul seara. În primul rând, dacă mânânci seara prea mult nu vei avea un somn liniștit. Somnul calitativ iese din strart din ecuație. Pe de altă parte, organismul va fi ocupat toată noaptea să digere tot ce i-ai dat, iar dimineața îți va fi și mai foame. Ce poți mânca seara? Ceva ușor. Legume cu o carne slabă, legume cu brânză, un iaurt, sau 5 măsline și multă apă.
       9. Mergi la plimbare seară, pe jos
      O plimbare seară este mereu binevenită și te va ajuta să dormi și bine. Dacă ieși jumătate de oră să te plimbi pe jos, organismul tău își va accelera un pic arderile. Cu siguranță va dispărea și senzația de balonare.
       10. Alege să fii moderat
      Moderația îți poate asigura sărbători liniștite, lipsite de evenimente neplăcute sau disconfort. Cu siguranță nu vrei să fii în procentul pe care îl vei auzi la știrile de la ora 05:00, de oameni ajunși la spital pentru că au mâncat prea mult.
      Sărbătorile sunt despre familie, despre bucuria de a fi alături de cei dragi și nu despre mâncare. 
      Trucuri pentru reţete sănătoase
      Un truc pentru scăderea aportului caloric ar fi acela de a adapta reţetele şi de a le face cât mai sănătoase. Iată câteva exemple!
      - Utilizarea cuptorului pentru a prepara carnea, nu a o prăji;
      - Folosirea sosului de iaurt în loc de cel de maioneză;
      - Utilizarea aromelor naturale pentru a oferi savoare deserturilor (vanilie, rom, mentă, coajă de portocală sau lămâie). Înlocuirea zahărului cu îndulcitor natural, cum ar fi ştevia sau eritolul, cu zero calorii.
       zugo.md
    • Calandrella
      De Calandrella
      Ai vrea ca de acest ultim cadou pe care ti l–ai facut, degustand toate deliciile culinare, sa scapi ca prin minune, insa temperaturile inca ridicate, nostalgia verii, a serilor petrecute in compania prietenilor in aer liber fac din sala de fitness inca un loc mistic si indepartat pentru tine. Nu te putem blama, te intelegem, asa ca iti venim in ajutor si iti aratam cateva metode prin care poti scapa de cele cateva kilograme acumulate in ultimul timp fara sa fie nevoie sa depui mari eforturi:
      1. Hidrateaza-te

      Sunt convinsa ca deja stii cat de importanta este apa pentru organismul nostru, pentru o buna functionare, insa stiai ca o cantitate suficienta de apa te poate ajuta chiar sa slabesti? Daca nu bei indeajuns de multa apa, corpul tau poate confunda setea cu foamea, iar tu in loc sa bei un pahar de apa, vei ajunge sa devorezi un baton de ciocolata. Asigura-te ca ai mereu in jurul tau o sticla de apa, ca reusesti sa consumi la fiecare ora un pahar de apa si incearca sa eviti sucurile, fie ele si naturale.
      2. Consuma alimente bogate in apa

      Pe langa apa consumata ca atare, alimentele cu un continut ridicat de apa te vor tine hidratata, dar te si vor ajuta sa scapi de kilogramele nedorite. Asigura-te ca din dieta ta zilnica nu lipsesc citricele, pepenele, castravetii, morcovii sau ardeii, acestea iti vor aduce si un aport de fibre, lucru care te va face sa te simti satula si care iti vor imbunatati digestia.
      3. Redu cantitatea de ulei folosita

      Uleiul de masline are o sumedenie de beneficii, asigurand mentinerea sanatatii organismului, ajutandu-ne sa prevenim aparitia bolilor de inima sau a ulcerului. Cu toate acestea, este important sa nu uitam ca, indiferent de ce tip de ulei alegem sa folosim, tot este bogat in calorii. Reducerea cantitatii de ulei folosite in salate sau diferite mancaruri ajuta la diminuarea numarului de calorii consumate zilnic.
      4. Micsoreaza portia de mancare

      Eviti mancarea de tip fast-food, dulciurile si alimentele procesate, insa nu observi nicio schimbare in ceea ce priveste kilogramele? Este posibil ca motivul sa fie cantitatea prea mare de alimente pe care o consumi. Incearca sa iti micsorezi portiile, cumpara boluri mai mici pentru a avea senzatia ca ai consumat aceeasi cantitate si vei observa efectul imediat.
      5. Dormi suficient

      Mai stii momentele din copilarie cand faceam orice ne statea in putinta pentru a sari peste somnul de dupa-amiaza? Ei bine, acum am da orice pentru el. Somnul este crucial pentru orice activitate pe care vrei sa o intreprinzi. In urma unor studii efectuate, s-a dovedit ca oamenii care si-au micsorat numarul de ore dormite pe noapte, de la opt la cinci ore, au avut parte de o crestere de 15% a nivelului de grelina, hormonul foamei. Acesta influenteaza in mod direct poftele de dulce si senzatia de foame constanta. Asadar, incearca sa dormi cele opt ore pe noapte nu numai pentru o buna functionare a organismului, ci si pentru scaderea in greutate.
      6. Spune NU alcoolului

      Ai avut o zi stresanta la birou si tot ce iti doresti este sa bei un cocktail. “Cat de rau imi poate sabota dieta?”, te gandesti. Mai mult decat ti-ai imagina. Bauturile alcoolice contin zahar, au un indice caloric ridicat si nu au valoare nutritionala. Incearca pe cat posibil sa eviti consumul de alcool. Comanda un pahar de apa plata cu lamaie si vei observa diferenta pe cantar.
      7. Adauga stretching-ul in rutina de dimineata

      Nu trebuie sa fii expert in yoga pentru a face in fiecare dimineata cateva miscari. Este de ajuns sa incepi prin miscari simple, de rotire sau aplecare prin care iti vei incalzi musculatura. Te va ajuta sa iti relaxezi corpul, iti va schimba tonusul, dar vei reusi si sa arzi caloriile mai usor.
       
      perfecte.md
    • Calandrella
      De Calandrella
      Ți-ai dori ca de acest ultim cadou pe care ți l-ai făcut degustând toate deliciile culinare să scapi ca prin minune, însă temperaturile încă ridicate, nostalgia verii, a serilor petrecute în compania prietenilor în aer liber fac din sala de fitness încă un loc mistic și îndepărtat pentru tine.
      Nu te putem blama, te înțelegem, așa că îți venim în ajutor și îți arătăm câteva metode prin care poți scăpa de cele câteva kilograme acumulate în ultimul timp fără să fie nevoie să depui mari eforturi:
      1. Hidratează-te
      Sunt convinsă că deja știi cât de importantă este apa pentru organismul nostru, pentru o bună funcționare, însă știai că o cantitate suficientă de apă te poate ajuta chiar să slăbești?
      Dacă nu bei îndeajuns de multă apă, corpul tău poate confunda setea cu foamea, iar tu în loc să bei un pahar de apă, vei ajunge să devorezi un baton de ciocolată.
      Asigură-te că ai mereu în jurul tău o sticlă de apă, că reușești să consumi la fiecare oră un pahar de apă și încearcă să eviți sucurile, fie ele și naturale.
      2. Consumă alimente bogate în apă
      Pe lângă apa consumată ca atare, alimentele cu un conținut ridicat de apă te vor ține hidratată, dar te și vor ajuta să scapi de kilogramele nedorite. Asigură-te că din dieta ta zilnică nu lipsesc citricele, pepenele, castraveții, morcovii sau ardeii, acestea îți vor aduce și un aport de fibre, lucru care te va face să te simți sătulă și care îți vor îmbunătăți digestia.
      3. Redu cantitatea de ulei folosită
      Uleiul de măsline are o sumedenie de beneficii, asigurând menținerea sănătății organismului, ajutându-ne să prevenim apariția bolilor de inimă sau a ulcerului. Cu toate acestea, este important să nu uităm că, indiferent de ce tip de ulei alegem să folosim, tot este bogat în calorii. Reducerea cantității de ulei folosite în salate sau diferite mâncăruri ajută la diminuarea numărului de calorii consumate zilnic.
      4. Micșorează porția de mâncare
      Eviți mâncarea de tip fast-food, dulciurile și alimentele procesate, însă nu observi nicio schimbare în ceea ce privește kilogramele? Este posibil ca motivul să fie cantitatea prea mare de alimente pe care o consumi. Încearcă să îți micșorezi porțiile, cumpără boluri mai mici pentru a avea senzația că ai consumat aceeași cantitate și vei observa efectul imediat!
      5. Dormi suficient
      Mai știi momentele din copilărie când făceam orice ne stătea în putință pentru a sări peste somnul de după-amiază? Ei bine, acum am da orice pentru el! Somnul este crucial pentru orice activitate vrei să întreprinzi.
      În urma unor studii efectuate, s-a dovedit că oamenii care și-au micșorat numărul de ore dormite pe noapte de la opt la cinci au avut parte de o creștere de 15% a nivelului de grelină, hormonul foamei. Acesta influențează în mod direct poftele de dulce și senzația de foame constantă. Așadar, încearcă să dormi cele opt ore pe noapte nu numai pentru o bună funcționare a organismului, ci și pentru scăderea în greutate.
      6. Spune NU alcoolului
      Ai avut o zi stresantă la birou și tot ce îți dorești este să bei un cocktail. “Cât de rău îmi poate sabota dieta?”, te gândești. Mai mult decât ți-ai imagina! Băuturile alcoolice conțin zahăr, au un indice caloric ridicat și nu au valoare nutrițională. Încearcă pe cât posibil să eviți consumul de alcool. Comandă un pahar de apă plată cu lămâie și vei observa diferența pe cântar.
      7. Adaugă stretching-ul în rutina de dimineață
      Nu trebuie să fii expert în yoga pentru a face în fiecare dimineață câteva mișcări. Este de ajuns să începi prin mișcări simple, de rotire sau aplecare prin care îți vei încălzi musculatura. Te va ajuta să îți relaxezi corpul, îți va schimba tonusul, dar vei reuși și să arzi caloriile mai ușor.
  •