5 utilizări neobișnuite ale laptelui matern


  Unele persoane sunt de părere că acesta ar trebui să fie folosit exclusiv pentru hrănirea copiilor, fie că este vorba de proprii copii sau de cei ai mamelor care nu pot produce suficient lapte pentru aceștia. Iar unele femei, care produc mai mult lapte matern decât consumă bebelușii lor, îl folosesc și în moduri la care nu te-ai fi gândit până acum. Iată despre ce este vorba!

moloko1.jpg

Ce întrebuințări neobișnuite ale laptelui matern există?

1. Tratament pentru acnee

Multe mame care au acnee, mai ales exact după ce au născut și nivelurile hormonilor nu s-au echilibrat, recurg la ajutorul laptelui matern pentru un tratament natural. Această soluție este eficientă, deoarece laptele are proprietăți antibacteriene, ceea ce ajută la curățarea zonelor cu probleme. Dacă vrei să încerci acest tratament, tamponează-ți fața cu puțin lapte matern și așteaptă să-și facă efectul, după care te poți clăti.

2. Curățarea feței

Unele mămici folosesc laptele matern pentru curățarea feței. Laptele are proprietăți anti-aging și poate curăța bine fața. Aplică laptele matern pe față și freacă ușor tenul cu mâinile, ca și cum ai aplica un demachiant cu ulei. Se clătește fața cu apă și se tamponează ușor cu un prosop. Dacă este nevoie, poți amesteca și o lingură de miere în lapte înainte de a curăța fața cu această soluție hidratantă.

3. Sub formă de săpun

După ce ai aflat că unele femei folosesc laptele matern pentru curățarea feței, mai pare la fel de ciudată utilizarea laptelui matern pentru curățarea întregului corp? Săpunul pe bază de lapte matern este vândut de câteva companii aflate la început de drum. Unele branduri folosesc și ulei de cocos sau de măsline în compoziția acestor săpunuri.

4. Balsam de păr

Multe dintre femeile cu părul lung folosesc ouă crude, unt de arahide și multe alte ingrediente pentru frumusețea și sănătatea podoabei capilare. Un specialist în îngrijirea părului recomandă utilizarea laptelui matern datorită grăsimilor și proteinelor pe care le conține acest aliment. Cu cât este lăsat mai mult pe păr, cu atât este mai eficient laptele matern în ceea ce privește strălucirea și puterea firului de păr.

5. Tratament facial

Tratamentele faciale cu lapte matern se află în lumina reflectoarelor. Unii specialiști au înlocuit laptele matern cu lapte de vacă într-un tratament care a îmbunătățit vizibil frumusețea și sănătatea tenului. 

 

eva.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • maria981s
   De maria981s
   Printre gândurile pe care le-a împărtășit cu internauții, Ludmila se întreabă dacă oare peste ani va fi la fel de puternică, răbdătoare și motivată să îi ofere micuței Beatrice o viață ca a celor de vârsta ei. Totodată, tânăra mămică a accentuat încă o dată cât de iubitori sunt copiii cu sindrom Down.
   „Eu sunt mamă. Sunt fericită alături de fetița mea. Uneori obosesc. Știți de ce? Așa a vrut soarta: ca eu să cresc un copil mai deosebit. Nu-mi place să-i zic „cu dizabilitate”, căci copii cu un cromozom în plus au o abilitate de iubire și bun simț mai mare decât noi, cei cu număr normal și absolut teferi.

   Când am primit întrebări și reproș: Da ce așa ești fericită? Ai copil bolnav, și așa bucuroasă povestești despre asta? Faci atâtea fotografii și comentezi atât? Mai bine ți-ai plânge în pumn de jăli.

   Eu știu că niciodată nu-i împaci pe toți, și nici nu a fost vreodată acesta scopul meu sau credința în viață, dar:
   Voi chiar credeți că eu trăiesc într-o lume roz? Că mi-am pus ochelarii o dată măritată și de atunci nu-i mai scot?

   Chiar credeți că nu am și eu fricile mele? Mă gândesc și eu cum va fi atunci când Beatrice va crește? Cum o voi integra la școală sau la grădiniță? Cum va interacționa cu ea ceilalți copii sau (mai bine spus) părinții lor?
   Cum va evolua starea ei de sănătate?
   Își va face prieteni?
   Ne vom descurca noi? Ca părinți? să o facem fericită (fericiți să fim și noi) aici, acasă, printre oamenii noștri.
   Iar multitudinea de întrebări pline de jale și compasiune: cum e să ai un copil cu Sindrom? – Da cum credeți? Evident că e o catastrofă! N-ați observat până acum?
   Atunci când te înconjoară atâtea mame care îți zic: „Ei, așa și eu când eram mai tânără și aveam energie, vedeam partea plină a paharului”. Chiar oare trec puterile și voința o dată cu anii?
   zugo.md
  • maria981s
   De maria981s
   Acest fapt îl demostrează o tânără mămică a doi copii, care publică pe pagina ei de Instagram diferite imagini creative în care prezintă cum ar trebui să arate viața cu micuți și cum este ea de fapt.
   Cu toate că este obositor, femeia susține că există și o parte frumoasă și interesantă în tot ceea ce face, și anume faptul că mereu descoperă ceva nou, fapt ce o inspiră pentru fotografiile pe care le publică pe Instagramul ei.
   Mai jos găsiți câteva imagini care demonstrează că poți fi creativ și fericit, chiar dacă oboseala te doboară.

   zugo.md
  • maria981s
   De maria981s
   Deși maternitatea este o perioadă frumoasă, iar copii sunt cele mai inocente ființe, societatea are o părere mult mai critică și negativă, transmite Știri.md.
   Pe pagina sa personală, Diana Ivanov a povestit experiența sa la un oficiu poștal, fiind însoțită de cei doi fii ai săi de 2 ani și cel mic de 6 luni.
   Tânăra mămică susține că în momentul în care și-a luat copiii de mână pentru a se apropria de ghișeu altă persoană i-a luat-o înainte, iar aceasta a fost nevoită să mai stea odată la coadă.
   Diana susține că nu este prima oară când lumea este agresivă față de mame și copii, iar de cele mai multe ori situații neplăcute se întâlnesc la tot pasul.
   Pe final, mămica face apel către societate și îi îndeamnă pe toți să fie mai toleranți față de copii, și nu e vorba despre persoanele publice, ci de toți oamenii din jur care nu cedează locul în transportul public, care critică și manifestă doar sentimente rele față de copii.

   știri.md
  • maria981s
   De maria981s
   Decizia de a se opri din acest obicei i-a aparțut fiicei sale, transmite Știri.md cu referire la Antena3.ro.
   Sharon Spink, mamă a patru copii, a spus că a făcut acest lucru fiindcă s-a creat o legătură puternică între ea și copilă.
   „Avem o relaţie foarte specială", a explicat femeia, potrivit TheSun.
   „Când a venit pe lume Charlotte, am decis să încerc hrănirea la sân. Este bine ca cel mic să îşi aleagă el singur când şi cât să se hrănească, decât să fie forţat", spune Sharo.
   antena3.ro
  • Calandrella
   De Calandrella
   „Pe măsură ce burtica creşte, multe femei se confruntă cu dureri de spate. Acest lucru se întâmplă pentru că muşchii şi coloana ajung să susţină o greutate suplimentară, iar articulaţiile şi ligamentele sunt înmuiate de hormonul numit relaxină.
   Pentru că sarcina mea este destul de avansată, eu resimt durerile destul de puternic şi sunt momente în care simt că mă copleşesc. Din fericire, există câteva lucruri pe care le putem face pentru a evita durerile puternice, dar şi pentru a le face să fie mai uşor de suportat.
    
   1. Evitaţi să ridicaţi greutăţi – E o perioadă în care ar trebui să fim menajate, deci nu ar trebui să vă chinuiţi prea tare cu sacoşele de cumpărături. Dacă totuşi sunteţi nevoite să ridicaţi ceva greu, trebuie să vă asiguraţi că faceţi asta în mod corect. Nu vă aplecaţi brusc; îndoiţi genunchii, ghemuiţi-vă şi ridicaţi-vă ajutându-vă de picioare, la fel de uşor, fără mişcări bruşte.
    
   2. Încercaţi să staţi cât mai comod – Când staţi jos, încercaţi să vă aşezaţi pe fotolii sau scaune comode. Dacă nu aveţi posibilitatea asta, puneţi-vă la spate o pernă mică. Şi încercaţi să staţi cât mai drepte, dar nu într-o poziţie nefirească şi nu împingeţi abdomenul în faţă.
    
   3. Nu staţi prea mult în picioare – Dacă încă lucraţi şi sunteţi nevoite să petreceţi multe ore în picioare, asiguraţi-vă că faceţi pauze regulat pentru a sta jos.
    
   4. Alegeţi o vestimentaţie adecvată – Optaţi pentru pantaloni sau haine de gravidă care să vă susţină abdomenul şi evitaţi pe cât posibil mersul pe tocuri.
    
   5. Dormiţi în poziţia corectă – Când vine vorba de odihnă, salteaua joacă un rol foarte important. Ar fi bine să alegeţi o saltea fermă, pe care să staţi cât mai bine. Încercaţi să dormiţi pe spate sau să alternaţi părţile, dar nu dormiţi pe burtă. Pentru a vă face somnul mai confortabil puteţi folosi o pernă de sarcină, iar dacă nu aveţi una specială, puteţi încerca să ţineţi o pernă între genunchi şi una sub burtică.
    
   6. Faceţi câteva exerciţii – Înainte de a începe orice program, trebuie să vă consultaţi cu medicul vostru. 
 •