5 lucruri pe care nu ar trebui să le faci după ce mănânci


    Mulţi dintre noi trăim într-o permanentă alergătură, iar acest lucru nu face altceva decât să ne afecteze rutina de zi cu zi.

5-lucruri-pe-care-nu-ar-trebui-sa-le-faci-dupa-ce-mananci.jpg

Chiar dacă unele obiceiuri par inofensive, ele te afectează mai mult decât ai crede. Conform brightside, iată ce ar trebui să eviţi după ce iei masa şi de ce:

Să faci duş

Când faci duș sau o baie, temperatura corpului tău creşte uşor. Pentru a face față acestui lucru, organismul trimite un pic mai mult sânge la nivelul pielii decât de obicei, iar asta poate perturba procesul digestiv și poate încetini metabolismul. Cel mai bun moment pentru a te spăla este după 30 de minute de când ai mâncat.

Să bei ceai

Pentru unii dintre noi, o ceașcă de ceai fierbinte după masă este o parte integrantă a unei mese. Dar studiile arată că această băutura inofensivă interferează cu asimilarea de fier, un mineral care joacă un rol semnificativ în corpul uman. Prin urmare, copiii, femeile însărcinate și persoanele care suferă de o lipsă de fier ar trebui să evite consumul de ceai cel puţin o oră de la masă. Adulții pot bea cafea, dar nu pe stomacul gol, sau se pot limita la un pahar de apă.

Să dormi

Dormitul cu stomacul plin cauzează inconveniente, cum ar fi arsurile la stomac, eructaţii și aciditate ridicată.
În plus, s-a demonstrat că somnul regulat, imediat după masa de prânz sau cină, crește riscul unui accident vascular cerebral. Experții sunt de acord că este mai bine să mergi la culcare la nu mai puțin de 2 ore după masă.

Să faci sport

Indiferent cât de tentant este să îţi răsfeţi corpul cu o masă bună şi apoi să începi antrenamentul, experţii nu îl recomandă. Exerciţiile fizile făcute cu stomacul plin poate duce la disconfort, cum ar fi sughiț și greață, precum și consecințe mai grave: risc crescut de traume și convulsii. Este mai bine să te limitezi la o plimbare liniștită și să începi exerciţiile 2 ore mai târziu.

Să fumezi

Aproape toate sistemele din corpul nostru sunt implicate în timpul procesului digestiv activ. În acest moment, nicotina va fi absorbită cu o forță dublă, sporind astfel în mare măsură toate efectele sale nocive. În plus, este dovedit că tutunul poate bloca absorbţia de vitamine şi minerale, inclusiv calciu și vitaminele C și D, anulând chiar şi efectul unei mese sănătoase. Desigur, este mai bine să renunți complet la fumat, dar, dacă fumezi constant și încă nu poţi refuza o țigară după ce mănânci, aşteaptă măcar 20 de minute până să o faci.

eva.ro





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • maria981s
      De maria981s
      Ce se întâmplă dacă nu mănânci 7 zile
      1. Corpul tău va descompune glicogenul
      Nu este rău pentru că asta face corpul tău pentru a-l transforma în energie. Deci, atunci când începeți postul, în special în primele șase ore, va face ceea ce face în mod normal, astfel încât să puteți funcționa cu suficientă energie până la următoarea masă.
      Dar, atunci când următoarea masă nu va veni după aproximativ șase ore, stocurile dvs. de glicogen vor începe să se epuizeze, iar tu vei simți foamea și cel mai probabil vei avea o dispoziție proastă. Inutil să spun că, cu lipsa de glicogen, veți fi foarte flămând.
      2. Cetoza va începe
      Când corpul își pierde capacitatea de a descompune noul glicogen care intră în corp, începe să moară de foame și să căute alte lucruri pentru a le transforma în energie. Acesta va începe să distrugă grăsimea în acizi grași, folosindu-i pentru energie în loc de carbohidrați.
      Acest lucru nu este rău, mai ales dacă utilizați postul ca metodă de a pierde în greutate dacă sunteți obez. Problema aici este următoarea: creierul nu poate folosi această grăsime defalcată pentru combustibil. Din această cauză, creierul caută energie în corpurile cetone. Aceasta funcționează pentru o perioadă scurtă de timp, deoarece corpurile cetone nu pot înlocui glucoza.
      După aproximativ patru zile, aceste corpuri cetone pot începe să se acumuleze, formând acetonă care este o substanță volatilă și reactivă. Când se întâmplă acest lucru, poate scădea pH-ul sângelui, dezvoltându-se într-o stare numită acidoză, care poate duce la comă sau moarte dacă nu este inversată.
      3. Veți avea insuficiență funcțională cognitivă
      În timpul procesului de cetoză și acidoză, creierul începe să spargă proteina corpului dumneavoastră. Acest lucru se întâmplă deoarece proteinele eliberează aminoacizi care pot fi transformați în glucoză. Din acest motiv, veți pierde multe din funcțiile simple ale creierului care vă ajută să vă amintiți lucrurile și chiar să îndepliniți sarcini simple.
      4. Corpul tău începe să se cannibalizeze

      Dacă nu mâncați, atunci corpul dumneavoastră începe să se mănânce. Aceasta este pur și simplu pentru că e în căutare de surse de energie din orice. Când depozitele de grăsimi dispar, începe să distrugă masele musculare și nu se va opri acolo, mergând pe oasele voastre dacă nu mâncați.
      5. Veți fi mai susceptibili la infecții
      După o săptămână, nu veți avea suficiente magazine corporale pentru a lupta împotriva infecțiilor, deoarece până acum sistemul imunitar este prea slab. Nu ați mâncat vitamine și minerale esențiale pentru a vă ajuta corpul să se apere. Potrivit cercetărilor care au studiat impactul nutriției asupra șoarecilor infectați cu virusuri sau bacterii comune, imunobiologul Ruslan Medzhitov a observat următoarele care au fost publicate în News Tale:
      "În timpul unei infecții virale, mâncarea oferă glucoză, care poate fi necesară pentru supraviețuire", a spus Medzhitov.
      Dimpotrivă, postul duce la producerea de cetone - un alt tip de combustibil - care poate ajuta animalele să tolereze o infecție bacteriană.
      De ce postul nu e rău

      Mulți vor face o variantă de post, în cazul în care nu își epuizează complet corpul. Luați apă sau postul intermitent ca exemplu. În postul de repaus alimentar, nu consumați alimente sau băuturi, cu excepția apei, iar în timpul postului intermitent, faceți un ciclu între o perioadă de repaus și lipsă de repaus într-o anumită perioadă de timp. Ambele dintre aceste variații de post au beneficii care includ:
      Cresterea duratei de viata O rezistență la stres mai bună Îmbunătățește funcția creierului Posibila prevenire a cancerului Imbunatatirea sistemului imunitar Îmbunătățește sensibilitatea la insulină Pierdere în greutate Piele mai curată Un studiu recent publicat de Institutul Național pentru Îmbătrânire a constatat că timpul zilnic de repaus îmbunătățește sănătatea și longevitatea la șoareci.
      În cadrul studiului, 292 șoareci masculi au fost divizați aleatoriu în două grupe de dietă. Un grup a fost hrănit cu o dietă naturală cu conținut scăzut de zaharuri și grăsimi purificate și mai mare în proteine și fibre decât celălalt grup. Șoarecii au fost apoi împărțiți în trei subgrupe bazate pe cât de des erau disponibile alimentele. Primul grup de soareci a avut acces permanent la alimente. Un al doilea grup a fost alimentat cu 30% mai puțin calorii pe zi decât primul grup. Cel de-al treilea grup a primit o singură masă pe zi, constând în cantitatea exactă de calorii ca grup cu acces permanent.
      Dupa studiul care a cuprins durata de viata a soarecilor, cercetatorii au raportat ca soarecii care au mancat o masa pe zi (cea mai lunga perioada de post) pare sa aiba o durata de viata mai lunga si rezultate mai bune pentru boala obisnuita legate de varsta si tulburari metabolice.
      Un alt studiu efectuat la șobolani a constatat că postul de repaus alternant protejează împotriva inflamației induse de vârstă și a fibrozei.
      În timp ce majoritatea studiilor privind eficacitatea postului au fost făcute pe șobolani, e o promisiune și pentru oameni. Acestea fiind spuse, luați cercetarea cu prudență și consultați întotdeauna medicul dumneavoastră înainte de a începe în orice regim de repaus pentru a vedea dacă corpul dumneavoastră poate face față efectelor.
      clickpentrufemei.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Alergiile au simptome deranjante și pot limita serios activitățile în care se poate implica o persoană, precum și gradul de satisfacție în ceea ce privește gustul și aroma alimentelor consumate. Potrivit specialiștilor, există o modalitate simplă pentru a proteja copiii de riscul de alergii și anume includerea unor tipuri variate de alimente în primul lor an de viață. Apariția și exacerbarea simptomelor alergice ar putea fi stopate în acest mod prin creșterea rezistenței organismului. O echipă de cercetători europeni a studiat tipul de alimentație practicat de părinții din Austria, Finlanda, Franța, Germania și Elveția pentru a măsura eficiența unei alimentații diversificate pentru prevenirea astmului, alergiilor alimentare și a rinitei alergice. 

      Acesta este primul studiu care a demonstrat existența unei legături directe dintre expunerea organsimului la diferite tipuri de mâncăruri în primul an de viață și protecția împotriva manifestărilor alergice ulterioare. Se pare că nutriția complexă poate influența decisiv ritmul de dezvoltare al sistemului imunitar al copiilor. Expunerea de timpuriu la o gamă variată de alimente crește șansele ca sistemul imunitar să accepte substanțele prezente în ele fără a declanșa alergii. În acest mod sunt favorizate recunoașterea componentelor specifice de către sistemul imunitar și proliferarea bacteriilor benefice în tractul gastrointestinal. Acest studiu face parte dintr-o inițiativă mai largă de a evalua riscurile prezentate de factorii alimentari și de a preveni în mod eficient alergiile.
      Femeile care au participat la studiu au fost recrutate din cele cinci țări în timp ce erau însărcinate, iar după naștere au ținut un jurnal în care au notat toate alimentele pe care le-au consumat bebelușii lor de la vârsta de 3 luni până la 12 luni. Au fost realizate o serie de chestionare și analize frecvente până când copiii au împlinit vârsta de 6 ani pentru a se putea stabili în mod clar dacă fiecare copil are alergii (clasificate în baza unui diagnostic de la cel puțin un medic specialist).A fost definit și un scor al diversității alimentare în funcție de numărul de alimente diferite care au fost introduse în dieta copilului până la împlinirea vârstei de un an. La acest studiu au participat 856 de copii.

      Rezultatele obținute au demonstrat că un scor mai ridicat al diversității alimentare (mai multe tipuri diferite de alimente în meniul zilnic) este asociat cu un risc mai redus de simptome alergice. S-au identificat și alimente specifice care au redus în mod semnificativ șansa de alergii. Astfel, consumul de produse lactate și de pește în primul an de viață are un efect ridicat de protecție împotriva astmului și alergiilor alimentare. Când copiii au fost testați la vârsta de 6 ani, o dietă mai puțin variată a fost asociată cu o producție mai redusă de proteine care creează celulele responsabile de suprimarea răspunsului negativ al sistemului imunitar la factorii alergeni.
      De asemenea, s-a constatat cât de mult contează vârsta la care sunt introduse diferite alimente în meniul zilnic. Comparând scorul diversității alimentare, atât de la 6 luni, cât și de la un an, cercetătorii au identificat o protecție mai ridicată la vârsta de un an. În concluzie, perioada dintre 6 luni și vârsta de un an este intervalul ideal de introducere a diferitelor alimente pentru a reduce riscul de reacții alergice pe termen lung.
      Gravitatea reacțiilor alergice a fost mai ridicată în cazul copiilor care aveau ambii părinți cu alergii față de copiii ai căror părinți nu sufereau de alergii și tendința spre o dietă deloc variată a fost mult mai ridicată în cazul copiilor care aveau unul sau ambii părinți cu alergii. Acest lucru se poate datora prudenței cauzate de afecțiunile existente ale părinților, dar efectul este de a crește riscul copiilor de a deveni alergici. În prezent se recomandă introducerea alimentelor solide în dieta bebelușilor începând cu vârsta de 4 luni, iar asigurarea unei diversități alimentare în special între 6 luni și un an, poate preveni cu succes apariția simptomelor problematice.
      eva.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Laptele matern – primul aliment inteligent

      Orice medic pediatru va recomanda cu insistenta mamei sa-si alapteze copilul. O serie de studii facute sub egida OMS au demonstrat – in sustinerea campaniei dusa de Organizatia Mondiala a Sanatatii – ca un copil care este alaptat cel putin in primele sase luni de viata va avea un coeficient de inteligenta cu de la trei pana la opt unitati mai mare decat un bebe care nu primeste lapte matern.
      Daca copilul este alimentat conform recomandarilor pediatrilor pana la doi ani, iar diversificarea este inceputa dupa sase luni, timp in care copilul primeste doar lapte matern, coeficentul de inteligenta a sporit, in mai mult de 60 la suta din cazuri cu pana la 10 unitati. Suficient cat sa se faca diferenta intre inteligent si mediocru.
      Proteinele, secretul memoriei

      Proteinele fac parte din structura neurotransmitatorilor cerebrali. Fara un aport ridicat de proteine, calitatea si cantitatea acestora scade. Scade capacitatea de invatare, calitatea memoriei se reduce, scade imaginatia, inventivitatea si creativitatea. Proteinele sunt cel mai bine asimilate la masa de dimineata si la masa de pranz. Pranzul copiilor trebuie sa contina o cantitate mare de proteine. Un aport suficient de proteine reduce stresul, imbunatateste capacitatea de concentrare, intarzie aparitia oboselii.
      In concluzie, pranzul copilului trebuie sa contina carne cu proteina de buna calitate, preparata adecvat varstei, dar si elementele care sa sustina nevoile energetice ale copilului – zaharuri si grasimi. O pulpa de pui la cuptor alaturi de o portie de fasole verde si cateva linguri de smanatana sunt pranzul ideal. Plus o bucata de ciocolata pentru necesarul de zaharuri si un plus de energie. Sau o bucata de muschi de vaca, cu legume usor calite si o budinca de orez cu dulceata sunt solutia perfecta pentru un pranz al scolarului mic.
      O alimentatie echilibrata si pe o educatie alimentara care sa inceapa din momentul in care „bebe inca suge de la sanul mamei lui”. Nu are justificare excesul de grasimi, de dulce si de fainoase rafinate: biscuiti, paine. Cereale integrale, orez, malai in forma cea mai apropiata de starea lor naturala sunt hrana cea mai buna.
      Grasimi sanatoase pentru un creier activ

      Creierul contine 60 la suta grasime, iar o treime din aceasta provine din alimentatie. Celebra Omega 3 este secretul creierului viu, activ, care oboseste greu si care este capabil de eforturi de concentrare sustinute. Schema ideala este compusa din uleiuri vegetale cat mai putin prelucrate tremic, ulei de masline si de porumb in detrimentul celui de floarea soarelui, mai ales ca urmare a continutului mai ridicat de Omega 3 din primele doua. Peste gras de doua ori pe saptamana si uleiuri vegetate in fiecare zi in detrimentul celor de origine animala sau a celor continute in lactate grase, branzeturi si unt. Lactatele concentrate – unt si branza – trebuie sa aiba o concentratie de grasimi de maximum 60 la suta in cazul untului si 20 la suta la branzeturi pentru a fi alimente bune. Este de dorit ca un copil scolar sa consume peste de doua ori pe saptamana, iar cantitatea de unt sa nu depaseasca 50 de grame pe zi.
      Creierul iubeste dulciurile de calitate

      Pentru functionarea normala, creierul are nevoie de zaharuri. Sunt principala sursa de energie. Pentru a functiona normal, celulele cerebrale au nevoie de un aport constat de glucide. Dar asta nu inseamna insa ciocolata si zahar. Inseamna cereale integrale, legume uscate, fructe, care aduc un aport de zaharuri de buna calitate.
      Dulciurile concentrate au un efect contrar. Aduc un aport rapid de energie, dar cresc concentratia de insulina din sange si scad glicemia ceea ce induce senzatia de foame, asa ca efectele pe termen lung sunt un metabolism lent, obosit si tendinta spre obezitate.
      Micul dejun este masa dulce. Cereale, miere, si zaharuri sanatoase, rezultate din fructe si lactate. In nici un caz dulciuri rafinate, in nici un caz paine alba si unt. Poate paine neagra din faina integrala, putin unt si miere!. Consumul de zaharuri dupa ora 18.00 care pot aduce tulburari de somn, prin faptul ca energia pe care o degaja nu lasa creierul sa mearga la culcare.
      Vitamine si minerale pentru protectie
      Stie toata lumea ca vitaminele sunt indispensabile, dar prea putina lume stie cat de delicate sunt aceste combinatii chimice si cat de repede se degradeaza la contactul cu mediul. Un mar ras are cu 25 la suta mai putine vitamine decat unul pe care il speli si il mananci direct, fara sa-l tai. Un dovlecel fiert are cu 75 la suta mai putine calitati decat unul facut salata. Spanacul fiert pierde pana la 80 la suta din vitamine. Sucul de portocale isi injumatateste calitatile la o ora dupa ce a fost stors
      In plus vitaminele „grase”, din grupul B, indispensabile unei bune dezvoltari si functionari a creierului.
      Nu neglijati sucul de portocale de dimineata si grasimile sanatoase de la pranz , iar in ceea ce priveste mineralele, fierul, calciul, zincul si magneziul sunt principalele. Verdeturile, legumele crude sunt indispensabile, iar regula celor cinci fructe si legume pe zi trebuie sa fie aplicata fiecarui scolar.
      Meniul campionilor

      Pentru ca toata pledoaria sa aiba valoare, iata doua meniuri ideale, pentru inspiratia mamelor si bunicilor.
      Dimineata: un ou tare, cereale si lapte sau iaurt, suc de fructe sau cereale, fructe uscate, migdale, nuci si lapte si/sau suc de fructe.
      Pranz: salata de cruditati, somon si cartofi natur, budinca cu fructe, fructe proaspete sau supa de carne, legume fierte in abur si muschi de vita sau carne de pui la cuptor si fructe proaspete.
      Cina: iaurt, salata si carne (peste sau pui) sau lactate (branza cu smantana si mamaliga), salata de legume si compot.
      femeia.ro
    • maria981s
      De maria981s
      Este important să mănâncăm atunci când suntem flămânzi, să ne oprim atunci când ne-am săturat și să ne ocupăm de conflictele emoționale pe care le exprimăm atunci când mâncăm fără să avem nevoie. Deși majoritatea dintre noi se tem că dacă nu avem un program pas cu pas pentru a ne spune ce, când și cât să mănâncă, nu vom face niciodată schimbările de care avem nevoie, de fapt, cel mai important element al schimbărilor este auto-încrederea. Dorința de a asculta vocea interioară care vrea să ne îngrijească, nu de cea care ne distruge.
      Dacă ați urmat programe care vă spun ce și cât de mult să mâncați, ar putea fi copleșitor să vi se spună acum că, de fapt, dacă vă ascultați corpul, acesta vă va ghida în a face alegeri sănătoase.
      Regulile pentru hrănirea eficientă și sănătoasă sunt doar de orientare, nu ar trebui să fie reguli cu care să vă pedepsiți; acestea sunt sugestii de cele mai multe ori utile
      Ghidul pentru alimentație sănătoasă
      Următoarele linii de urmat într-o alimentație sănătoasă au fost elaborate de Geneen Roth, autoarea cărții “Schimbă-ți viața”. Ea pledează pentru abordarea supraalimentării în același fel în care ar trebui să abordați orice comportament pe care îl abordați deși nu înțelegeți exact motivele pentru care o faceți. “Am observat că am continuat să mănânc mult după ce am fost sătulă… Mă întreb de ce am făcut asta?”
      Această abordare se concentrează asupra atenției, adică pe a fi pe deplin conștient de ceea ce gândiți și simțiți în timp ce mâncați și să vă concentrați asupra acelei alimentații în timpul unei mese.

      1. Mănâncă când ți-e foame. Nu mâncați numai pentru că este un anumit moment al zilei sau pentru că aveți nevoie de ceva de făcut sau să vă distrageți atenția în timp ce faceți altceva (cum ar fi vizionarea TV).
      2. Mâncați numai în timp ce stați într-un mediu calm. Nu mâncați în mașină și încercați să evitați să mâncați în situații aglomerate sau stresante.
      3. Concentrați-vă asupra mâncării, astfel încât să mâncați fără a fi distrasă de altceva. Distragerea include radioul, televiziunea, ziarele, cărțile, conversațiile intense sau muzica.
      4. Mănâncă numai ceea ce vrei tu și corpul tău. Uneori te simți obligat să mănânci ceva după ce ți-ai exprimat interesul pentru lucrul respectiv. Spune “Nu” fără jenă și repetă acea mantră cât de des este nevoie pentru a te asigura că mesajul tău este clar și direct.
      5. Mănâncă până când te simți mulțumită. Odată satisfăcută, nu mai mânca nimic. Nu mai ești copil și nu trebuie să “cureți farfuria”. Nu ezita să lași alimentele pe farfurie dacă te-ai săturat.
      6. Mănâncă la vedere nu în “secret”. Dacă nu dorești să fii “prinsă” mâncând ceva ce te simți vinovată că mănânci atunci probabil că nu ar trebui să mănânci acel ceva indiferent de situație.
      Mănâncă cu plăcere și gust. Consumul de alimente nu este doar o cerință a organismului nostru de a avea o nutriție zilnică, dar este, de asemenea, una dintre puținele plăceri ale vieții de care practic oricine, oriunde se poate bucura.
      tabu.ro
    • Calandrella
      De Calandrella
      Dieta pentru Grupa de sange AB: Caracteristicile grupei AB
      Grupa AB este una extrem de rara, mai putin de 5% din populatia lumii se inscriu in aceasta grupa sangvina. Grupa AB este cea mai noua din randul tuturor grupelor sangvine si se crede ca a parut in urma cu 10-12 secole in urma, prin combinarea grupelor A si B. Acest lucru se traduce prin faptul ca posesorii grupei sangvine AB sunt “cameleonici”. In functie de circumstante, ei pot avea caracteristici apropiate grupei, sau grupei B, sau chiar amandurora in acelasi timp.
       
      Te mai poate interesa
      Dieta pe grupe de sange – Grupa 0
      Dieta pe grupe de sange – Grupa A
      Dieta pe grupe de sange – Grupa B
      Dieta pentru Grupa de sange AB: Alimente permise si interzise
      Potrivit doctorului D’Adamo, persoanele din grupa AB au “mostenit” aciditatea stomacala mica de la grupa A, dar si adaptarea la carne de la grupa B. Deci, pe fondul unui nivel scazut al acidului gastric la care se dauga consumul de carne care nu se metabolizeaza suficient, persoanele din grupa AB au tendinta de supraponderabilitate. Caracteristicile grupei B vor iesi la iveala cand se consuma fasole verde, porumb, grau negru sau seminte de susan. Se inhiba productia de insulina ceea ce va duce la scaderea glicemiei si de aici la un metabolism mai putin eficace. Dr. D’Adamo recomanda persoanelor din grupa AB sa evite cafeina si alcoolul, in special in conditii de stres.
      De asemenea, ei ar trebui sa consume tofu, produse lactate (iaurt si kefir) si legume verzi si fructe de mare, peste (somon, sardine, ton). Ar mai trebui evitate produsele afumate intrucat, din cauza nivelului scazut de acid gastric care sa le proceseze, pot duce la cancer la stomac.
      Cei care se inscriu in grupa sangvina AB ar trebui sa manance putin si des pentru a contracara problemele digestive legate de nivelul scazut al secretiilor gastrice. Potrivit lui D’Adamo, este de asemenea foarte importanta si combinatia de alimente. Mai exact posesorii grupei sangvine AB n-ar trebui sa combine proteinele cu alimente care contin amidon la aceeasi masa.
      Dieta pentru Grupa de sange AB: Cum sa faci fata stresului
      Potrivit lui D’Adamo, posesorii grupei AB au tendinta de a-si interioriza emotiile, in special furia, ceea ce este extrem de rau pentru sanatate. Mult mai rau decat daca iti extereriorizezi sentimentle. Tocmai de aceea, pentru persoanele din grupa AB este recomandat sa faca o combinatie de exercitii fizice de calmare (asemanatoare celor din grupa A), dar si exercitii fizice intense (ca la grupa B). De exemplu, trei zile pe saptamana exercitii aerobice (alergare, mers cu bicicleta) si doua zile de exercitii de calmare (yoga sau tai chi).
      Dieta pentru Grupa de sange AB: Sfaturi pentru persoanele din grupa AB
      Iata cateva recomandari oferite de D’Adamo:
      – evita situatile de maxima solicitare
      – evita ideile fixe, mai ales daca nu ai o influenta asupra lor
      – fa-ti un plan clar pentru a-ti atinge obiectivele anuale, lunare, saptamale, zilnice pentru a evita sa intri in panica
      – fa schimbarile in stilul de viata gradat, pas cu pas, nu dintr-odata
      – fa miscare 45-60 de minute de exercitii aerobice de cel putin doua ori pe saptamana, combinate cu exercitii de stretching, meditatie si yoga.
      – fa-ti un grup de prieteni, vecini sau colegi cu care sa interactionezi cat mai des
      – practica zilnic tehnici de vizualizare
      – petrece si timp singur intr-o activitate, hobby care iti face placere, independent de altii
      – daca ai o slujba sedentara, fa cateva pauze in care sa faci putina miscare.
      Dieta pentru Grupa de sange AB: Exemplu de meniu pentru grupa B
      Mic dejun: apa cu lamaie, un pahar de suc diluat de grapefruit, doua felii de paine Ezekiel, iaurt, tofu, cafea.
      Pranz: 100 g piept de curcan, 2 felii de paine de secara, salata Caesar, 2 prune, ceai de plante.
      Gustare: prajitura cu branza tofu, ceai de plante (este potrivit si ice tea).
      Cina: omleta cu tofu si garnitura de legume, salata de fructe (un pahar de vin rosu este permis).
      sfatulparintilor.ro
       
  •