Maratonul de Crăciun by Naturalis готовит рождественское чудо для Влада Пынзарь


  В селе Флорицоая Ноуэ Унгенского района живет мальчик Влад Пынзарь. Ему 10 лет. Он мог бы играть на улице с другими мальчишками, читать любимые книжки и радовать свою маму спортивными победами. Если бы не ДЦП.

d5553bd51a67a7b41c0d57ea958e70c6.jpg

У Влада тяжелая форма церебрального паралича, которая не позволяет ему передвигаться и кушать самостоятельно. Он не контролирует свое тело, плохо разговаривает и не может долго сидеть. Его левая ручка не способна удержать ничего тяжелее маленького кусочка хлеба или печенья, а правая почти не двигается. Несмотря на это, Влад очень улыбчивый и жизнерадостный мальчик. 

Владу срочно нужна реабилитация и коррекционные занятия, чтобы укрепить его мышцы, развить моторику и речь. В районной больнице семье предложили проходить бесплатную реабилитацию в специализированном санатории, но только один раз в 6 лет. Этого недостаточно. Детям с таким диагнозом нужны постоянные занятия с физиотерапевтами, невролагами, логопедами. Платный сеанс реабилитации стоит от 500 до 2000 леев. Таких денег у мамы Влада нет. Она воспитывает сына одна в старом доме, который достался ей от бывшего супруга.

d13abc11700cf218e8cfe945317cb624.jpg

Мальчик также нуждается в специальной детской инвалидной коляске. Та, которой они пользуются сейчас, предназначена для взрослых людей и не подходит для Влада. Ему нужна коляска с поддержкой головы, откидной спинкой, фиксаторами для ног и бедер. Семье также не хватает средств гигиены и продуктов питания.

В этом году организаторы Maratonul de Crăciun by Naturalis предлагают собрать помощь для Влада Пынзарь. Часть ваших регистрационных взносов будут переданы семье для покупки коляски и всего необходимого для ребенка. Уверены, что ваша помощь облегчит жизнь Влада и его мамы. Мальчик сможет чаще выходить на улицу, а в будущем даже участвовать в Marathon for All.

Для Влада вы также можете пожертвовать продукты питания, средства личной гигиены, детские вещи в офисе Simpals, ул. Каля Орхеюлуй 28/1. Перечислить финансовую помощь можно на счет:

Forum Asociația Obsteasca

adresa: MD-2059, mun.Chisinau, str. Calea Orheiului,28/1

c/f: 1013620006827

IBAN LEI: MD83VI000002224303324MDL

IBAN USD: MD13VI022240300000361USD

IBAN EUR: MD31VI022240300000447EUR

Banca: BC'Victoriabank'SA fil.N3 Chisinau, codul bancii: VICBMD2X416

Destinație: «Donație pentru Vlad»

craciunl-packshot-news-2.png

 

Maratonul de Crăciun by Naturalis pregătește un miracol pentru Vlad Pânzari

În satul Florițoaia Nouă, raionul Ungheni, locuiește un băiețel de 10 ani - Vlad Pânzari. Acesta s-ar juca în stradă cu copiii de seama lui, ar citi cărțile preferate și și-ar bucura mama cu victorii sportive, însă nu poate să o facă, deoarece suferă de paralizie cerebrală.

d5553bd51a67a7b41c0d57ea958e70c6.jpg

Vlad a fost diagnosticat cu o formă severă de paralizie cerebrală care nu îi permite să se miște și să mănânce de sine stătător. Nu-și poate controla corpul, vorbește cu greu și nu poate sta mult timp așezat. Mâna lui stângă nu poate să țină nimic mai greu decât o bucată mică de pâine sau un biscuit, iar cea dreaptă se mișcă cu greu. În ciuda acestui fapt, Vlad este un băiat foarte zâmbitor și bine dispus.  

Vlad are nevoie urgentă de reabilitare și sesiuni corective pentru a-și întări mușchii, a-și dezvolta abilitățile motorii și vorbirea. La spitalul raional, familiei i s-a oferit să beneficieze de reabilitare gratuită într-un sanatoriu specializat, dar numai o dată la 6 ani. Acest lucru nu este suficient. Copiii cu acest diagnostic au nevoie de sesiuni regulate cu fizioterapeuți, neurologi și kinetoterapeuți. O sesiune de reabilitare costă de la 500 la 2000 de lei. Mama lui Vlad nu dispune de acești bani. Dânsa își crește fiul de una singură într-o casă bătrânească, care i-a rămas de la fostul soț.

d13abc11700cf218e8cfe945317cb624.jpg

De asemenea, băiatul are nevoie de un scaun rulant special pentru copii. Cel pe care îl folosește acum este destinat adulților și nu este potrivit pentru Vlad. El are nevoie de un scaun rulant cu sprijin pentru cap, un spătar pliabil, fixatoare pentru picioare și șolduri. De asemenea, familia duce lipsă de produse de igienă și produse alimentare.

Anul acesta, organizatorii „Maratonului de Crăciun by Naturalis” intenționează să colecteze fonduri pentru Vlad Pânzari. O parte din taxele dvs. de participare vor fi transferate acestei familii pentru achiziționarea unui scaun rulant și a tot ceea ce este necesar pentru copil. Suntem siguri că ajutorul dvs. va facilita viața lui Vlad și a mamei sale. Băiatul va putea ieși mai des în stradă, iar în viitor, chiar va putea participa la „Marathon for All”.

De asemenea, pentru Vlad puteți dona produse alimentare, produse de igienă personală și haine la oficiul Simpals, str. Calea Orheiului 28/1, etajul 2. Iar ajutorul financiar îl puteți transfera în contul:

Forum Asociația Obsteasca

adresa: MD-2059, mun. Chișinău, str. Calea Orheiului,28/1

c/f: 1013620006827

IBAN LEI: MD83VI000002224303324MDL

IBAN USD: MD13VI022240300000361USD

IBAN EUR: MD31VI022240300000447EUR

Banca: BC'Victoriabank'SA fil.N3 Chișinău, codul băncii: VICBMD2X416

Destinație: „Donație pentru Vlad”/„Пожертвование для Влада”

craciunl-packshot-news-2.png

craciun.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Vizitator Jennifer

Postat

Ai nevoie de vrăjitorie iubitoare pentru a-ți aduce înapoi fostul iubit sau pentru a-ți reuni căsnicia?  Trimiteți prin e-mail DR WIGHT pentru o soluție rapidă de 48 de ore.  Am avut o problemă cu soțul meu acum un an și șase luni, care ne-a scos afară.  Când s-a despărțit de mine, eram confuză și nu știam ce să fac ca să-l readuc înapoi, mă simțeam atât de goală înăuntru.  Până când am dat peste DR WIGHT pe internet despre cum a ajutat atât de mulți oameni să rezolve diverse probleme acolo.  I-am trimis un e-mail și i-am spus problema mea și am făcut ceea ce mi-a cerut să fac pentru ca el să mă ajute, să facă o scurtă poveste.  Înainte să-mi dau seama, în mai puțin de 48 de ore, soțul meu s-a întors la mine și mi-a spus că îmi pare rău de ceea ce se întâmplă între noi doi.  În sfârșit, scriu această mărturie pentru a-ți oferi profunda mea mulțumire și recunoștință DR WIGHT pentru că ți-ai păstrat cuvintele și promisiunile de a le aduce înapoi în doar 48 de ore de la puternica lansare a vrăjii și folosirea puterii.  talentele și marea ta îl aduc înapoi.  Dacă aveți nevoie de ajutorul său, îl puteți trimite prin e-mail la: wightmagicmaster@gmail.com Îl puteți trimite și pe WhatsApp la: +1 716-869-1327

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Toţi cei care au fost sensibilizaţi de istoriile de viaţă publicate în timpul campaniei, echipe și famii, au avut posibilitatea de a le sprijini prin acţiuni, precum: târguri de caritate, donaţii online/terminale, evenimente în echipă, felicitări personalizate, colecte de produse, etc.

   În rezultatul acestor exemple de bunătate, peste 500 de copii din comunitate au primit daruri de Crăciun și au fost asigurate nevoile de produse de igienă și fonduri pentru un trimestru de activitate al Centrului Maternal ,,În brațele mamei”, unde în prezent 10 cupluri mamă-copil primesc asistență complexă.

   Mihaela Belei, coordonator program ,,În brațele mamei”: „ În acest an, am reușit să facem sărbătorile de iarnă mai frumoase pentru sute de copilași. Ne bucurăm că această campanie a devenit o tradiție de implicare pentru multe familii și echipe, care au ajuns atât în Centrul Maternal, cât și la copiii asistați de Diaconia în satele din întreaga țară. Istoriile de viață pe care le cunoaștem în acest proiect, pot fi o motivație pentru fiecare de a se implica pe parcursul întregului an, iar exemplele frumoase ale donatorilor pe care i-am cunoscut grație acestei campanii, inspiră!”

   Mulţumim tuturor celor  care, cu multă bunăvoinţă şi dedicare, au făcut voluntariat sau au donat  la evenimentele organizate în Chişinău și în diasporă.

   Din 2010 până în prezent, peste 126 cupluri au primit șansa de a crește fericiți alături de mamele lor. Beneficiarii programului sunt cuplurile mamă-copil cu risc de abandon (mame minore, mame orfane, mame singure, etc.) care primesc  asistență prin intermediul a trei componente: găzduire în Centrul Maternal, unde sunt dezvoltate abilități de viață independentă, Centrul de găzduire secundară şi asistența lor în comunitate pentru integrarea completă.

   Doritorii de a sprijini campania o pot face în continuare printr-o donație online pe: www.diaconia.md/e-donații.
   Campania din acest an este organizată cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor.
  • julia122997
   De julia122997
   Fa o fapta buna astazi! Alătura-te miilor de oameni care au ales sa nu stea indiferenti. In curând putem spune ca impreuna am făcut un miracol! 
   Scrisoarea mamei, Irina Grabazei a sensibilizat o lume intreaga:
   "Este cea mai indurerata scrisoare pe care o mama o poate scrie vreodata, dar aici sunt, impartasind povestea bebelusului meu Robert.
   Mi-am purtat baietelul in pantec timp de 9 luni, asteptand sa vina pe lume si sa isi cunoasca surioara mai mare. Robert s-a nascut pe 1 octombrie la Chisinau. Cand l-am tinut pentru prima data in brate am stiut cum este sa te simti implinit. Dupa 4 ani de la nasterea fetitei noastre Emilia, Dumnezeu ne-a binecuvantat cu un baietel. L-am adus acasa pe Robert, iar fericirea noastra era nemarginita. 
   La o luna de la nastere, la un control la doctor, ni s-a spus ca ar trebui sa dam o analiza genetica pentru ceva numit “amiotrofie spinala”. Am stiut ca cea mai mare temere pe care un parinte poate sa o aiba vreodata se poate adeveri. Chiar daca nu a vrut sa ne dea detalii ca sa nu ne sperie, la un search pe Google, am gasit: “Boala genetica numarul 1 care omoara cei mai multi bebelusi pana la 2 ani”. 
   Continuam sa citesc si simteam pana in maduva oaselor ca asta e boala care imi fura copilul, am refuzat sa cred, dar stiam ca e adevarat. Am facut 3 teste genetice in diferite laboratoare pentru a ne convinge. Pana sa primim rezultatul, aveam speranta ca poate este altceva, orice alta veste ar fi fost mai usor de tratat decat acest diagnostic crunt.
   Cand am primit primul rezultat, am facut cunostinta cu durerea nemarginita. Singurul lucru pe care il simteam era Nedreptate… si nu, nu nedreptate pentru noi, ci pentru el! Toti pasii pe care noi ii primim cu o normalitate debordanta, pentru ei inseamna lupta. Robert trebuie sa lupte ca sa respire, ca sa manance, ca sa miste fiecare parte a corpului. Am simtit nedreptate si ingrijorare pentru viitorul lui, mai ales intr-o societate care nu face loc si persoanelor cu nevoi speciale. Acum 5 ani, nicaieri in lume nu exista tratament pentru aceasta boala. Copiii erau tintuiti la pat, ei respirau si mancau datorita aparatelor. Acum exista o speranta pentru Robert. 
   Pare strigator la Cer sa te gandesti ca viata ar putea avea un pret, dar da, unica lui sansa este acest vaccin poate opri boala copilului nostru si costa 2.100.000 $. Nu ne-am gandit vreodata ca va fi nevoie sa apelam la ajutor, dar aceasta greutate este mai mare decat ne-am fi putut imagina.
   2 milioane de euro este o suma enorma, nu stim daca exista vreo sansa ca sa se stranga acesti bani, dar stim ca puterea oamenilor este mare, iar noi nu vrem sa renuntam sa credem. Nu stiu de ce viata ne da astfel de incercari, dar ma uit in ochii lui Robert si stiu ca a venit sa faca minuni. Aceasta suma sperie, dar optimismul meu de mama vrea sa creada ca daca 2 milioane de oameni ar da cate 1 euro, Robert ar putea avea o sansa la viata. 
   Nici un copil nu merita sa sufere, toti copiii merita sa traiasca si sa faca din lumea asta un loc mai bun!"
   Aproape 1 milion de $ deja a fost strans, depinde de fiecare dintre noi daca Robert va vedea luminita de la capatul tunelului. 
   caritate.md
  • julia122997
   De julia122997
   Начиная с 9:30, центр столицы будет полон улыбок, радости, сказочных персонажей, танцев, подарков и, самое главное, доброты. Праздничный марафон — это не только спортивное соревнование, но и хорошая возможность проявить щедрость: деньги, собранные в рамках регистрации участников, будут пожертвованы на благотворительные цели.

   Все от мала до велика, будь то любитель, начинающий или профессиональный бегун, давайте встретим Рождество вместе на забеге вдоль столичного бульвара Штефана чел Маре! Три километра эмоций, смеха, раскрасневшихся на морозе лиц и замечательных подарков от партнеров мероприятия! Сюрпризы будут следовать один за другим, а в итоге состоится конкурс на самые оригинальные костюмы.

   Мероприятие состоится 22 декабря в 9:30 на Площади Великого Национального Собрания. Старт забега будет дан в 12:00. Чтобы узнать больше о рождественском марафоне и зарегистрироваться, посетите: https://craciun.md/ru.

    
   Intră și tu în povestea magică a Maratonului de Crăciun by Naturalis
   Colinde, miros de portocale, vin fiert cu scorțișoară, luminițe și globuri colorate, zâmbete, familie, căldură - toate ne duc cu gândul la acea perioadă a anului în care totul în jur pare să se transforme în magie. Pe 22 decembrie, toate drumurile vor duce spre Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde, în ciuda termometrelor înghețate, se va da startul celui mai ”cald” maraton al anului - Maratonul de Crăciun by Naturalis.

   Începând cu ora 9:30, centrul capitalei se va umple de zâmbete, veselie, personaje de poveste, dans, cadouri și, cel mai important, bunătate. Cursa nu este doar un simplu eveniment de alergare, ci și un bun prilej de a împărți generozitate, banii adunați din înregistrări fiind donați în scop caritabil. 

   De la mic la mare, amator, începător sau alergător profesionist, haideți să întâmpinăm Crăciunul împreună printr-o cursă de alergare de-a lungul bulevardului Ștefan Cel Mare din capitală! Trei kilometri de emoții, râsete, nasuri roșii și torbe pline cu daruri din partea partenerilor! Surprizele se vor ține lanț, iar la final, va avea loc concursul pentru cele mai originale costume.  

   Evenimentul se va desfășura pe 22 decembrie, în PMAN, începând cu ora 9:30. Startul se va da la ora 12:00. Pentru a afla mai multe despre competiție și pentru a vă înregistra, accesați: https://craciun.md/ro/ 

  • julia122997
   De julia122997
   Вы заинтригованы? Если это действительно так, самое время приступить к делу! Для начала нужно выбрать оригинальный карнавальный костюм. И имейте в виду, чтобы это сделать, вам не обязательно опустошать свой кошелек! Вам потребуется желание, определенное количество времени и немного (ну, может быть, немного больше) креативности. Не волнуйтесь, вам не нужно быть мастером по изготовлению костюмов, ведь есть поиск в Google, а с ним каждый может похвастать золотыми руками.
   Вы рассматриваете традиционные варианты – костюмы Деда Мороза, Снегурочки, северного оленя или эльфа? Или решили стать космонавтом, пиратом, Шерлоком Холмсом или Роналду? Что бы вы ни выбрали, нужно понимать, что ваше усердие и оригинальность будут вознаграждены. В конце забега обладатели самых оригинальных и необычных костюмов будут награждены. Награждение пройдет в номинациях: индивидуальный костюм, пара и семья/группа друзей.

   Всех от мала до велика, будь то начинающий или профессиональный бегун, приглашаем вместе встретить Рождество, приняв участие в забеге вдоль бульвара Штефана чел Маре в столице!
   Рождественский марафон Maratonul de Crăciun by Naturalis состоится 22 декабря на Площади Великого Национального Собрания, начиная с 9:30. Старт забега будет дан в 12:00. Чтобы узнать больше о мероприятии и зарегистрироваться, посетите: https://craciun.md/ru/.

    
   Maratonul de Crăciun by Naturalis: surprinde-i pe toți cu cel mai ingenios costum!
   Dacă încă mai stai pe gânduri și nu știi dacă să te înregistrezi sau nu la Maratonul de Crăciun by Naturalis din 22 decembrie, atunci să știi că ai toate motivele s-o faci! Pe lângă actul de caritate care stă în spatele înregistrării, pe lângă desaga plină cu daruri de care vei avea parte, pe lângă energia și caloriile pe care o sa le pierzi depășind cei trei kilometri, pe lângă atmosfera magică a Crăciunului care îți va inunda sufletul, mai ai un super motiv pentru care merită să intri în această cursă fermecată: vei avea libertatea de a fi cine vrei tu să fii, să te transformi în personajul tău preferat și să te plimbi așa prin centrul orașului fără să fii privit ca pe un ciudat! 

   Hai că te-am intrigat, nu-i așa? Atunci hai să trecem la treabă! Pentru început, ține minte: pentru a te alege cu un costum de carnaval original, nu este neapărat să golești portofelul! Ai nevoie doar de dorință, timp suficient și un pic (ei bine, poate un pic mai multă) creativitate.  Nu-ți face griji, nu trebuie fii vreun maestru, cu o căutare pe Google, oricine poate avea mâini dibace.  
   Alegi varianta tradițională cu Moș Crăciun, elf, ren și Alba ca Zăpada? Sau te faci cosmonaut, pirat, Sherlock Holmes sau Ronaldo? Orice ai alege, trebuie să știi că munca și originalitatea ta vor fi răsplătite. La finalul cursei, cele mai originale și ingenioase costume vor fi premiate, concursul desfășurându-se pe categorii: individual, cuplu și familie/gașcă de prieteni. 

   De la mic la mare, amator, începător sau alergător profesionist, haideți să întâmpinăm Crăciunul împreună printr-o cursă de alergare de-a lungul bulevardului Ștefan cel Mare din capitală! 
   Maratonul de Crăciun by Naturalis se va desfășura pe 22 decembrie, în PMAN, începând cu ora 9:30. Startul se va da la ora 12:00. Pentru a afla mai multe despre competiție și pentru a vă înregistra, accesați: https://craciun.md/ro/ 

  • julia122997
   De julia122997
   Este vorba despre Liceul Teoretic „Ion Creangă” din s. Hârbovăț, r-nul Anenii Noi; Grădinița nr. 14 din or. Cahul; Grădinița din s.Tuzara, r-nul Călărași; Grădinița nr. 5 din or. Comrat și Școala Profesională din or. Orhei.
   Astfel, Liceul Teoretic „Ion Creangă” din s. Hârbovăț, r-nul Anenii Noi va beneficia de un grant în valoare de 89,492 USD pentru instalarea sistemului de tratare a apelor și repararea blocurilor sanitare.
   Cel de-al doilea grant, în sumă de 86,965 USD, va merge către Grădinița nr. 14 din or. Cahul și va contribui la izolarea termică a pereților exteriori, repararea sistemului de ventilare și achiziționarea echipamentului pentru bucătărie. Grădinița din s.Tuzara, r-nul Călărași a obținut un grant în valoare de 67,437 USD. Proiectul prevede repararea acoperișului, izolarea termică a pereților exteriori și schimbarea ferestrelor instituției.
   Al patrulea proiect  este destinat Grădiniței nr. 5 din or. Comrat. Valoarea investițiilor pentru izolarea termică a pereților exteriori  va fi de 89,926 USD. Școala Profesională din or. Orhei, cu grantul în valoare de 90.909 USD, va reuși izolarea termică a pereților exteriori, schimbarea ușilor și ferestrelor.
   Programul „Kusanone” este un program de finanţare a proiectelor de grant-uri mici în valoare de circa 50 000 - 100 000 USD, fiecare – asistenţă nerambursabilă oferită de către Guvernul Japoniei. Programul „Kusanone” a fost lansat în țara noastră în anul 2008. Pe parcursul a 11 ani de colaborare, sistemul educațional din Republica Moldova a beneficiat de 21 proiecte de acest gen în valoare de cca 1. 626.647 USD.  
   agora.md
 •