Sărbătoarea culinară este foarte aproape! Pe 16 mai, la Moldexpo, va începe principala reuniune gastronomică a țării - tusovka culinară. Bucătari renumiți, bloggeri culinari, jurnaliști din domeniu, restauratori, patiseri și somelieri vor împărtăși secrete culinare și rețete din diverse bucătării, precum și vor face schimb de experiențe.

58649566_2455337578034123_70833396460122

Evenimentul este și mai impunător grație organizării în paralel a trei expoziții: Food & Drinks, Food Technology și Packaging. Depot, unde mai mult de 150 de companii din Republica Moldova, Belarus, România, Rusia, Turcia, Ucraina și Franța vor prezenta dotări tehnice moderne, procese tehnologice performante de fabricare și echipamente de ambalare a produselor alimentare.

Organizator: Centrul Internațional de Expoziții “Moldexpo” SA

Suport oficial: Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova

Sponsor general Food&Drinks: Metro Moldova

Suport media: Agro TV

Parteneri: Maximum, La Nobilta del Gusto, Linella, BAKKOUR FOOD SRL, GRAFBEER SRL, SANDRILIONA SRL

58916962_2748859978520469_44271329659353

Peace, love & tusovka culinară

O înțelepciune italiană zice că o salată trebuie făcută de patru bucătari – de un zgârcit, un filosof, un risipitor și un artist.

Bucătarul-zgârcit va pune de toate în salată. La tusovka culinară, la expoziția FOOD&DRINKS, veți putea pune în sacoșe cele mai variate produse  - carne, pește, brânză, produse de patiserie, delicatese, sucuri și multe altele.

Bucătarul-filosof va adăuga sare și piper. Sarea și piperul evenimentului tusovka culinară sunt bucătari-șefi și food-bloggeri renumiți. Bucătarul-șef BBC Alan Coxon va destăinui secretele preparării delicatesei “foie gras”. Aprigă va fi și bătălia bucătarilor-șefi, care vor improviza, creând mâncăruri din bucătăria moldovenească și italiană. Maeștri-bucătari cunoscuți din Moldova vor împărtăși secrete profesionale cu cei care abia prind secretele meseriei, iar food-bloggerii vor pregăti gustări, salate și deserturi de autor. Veți învăța să faceți opere culinare acasă cu Dumitru Boicu și Maria Șiverschih. Compania Bongard va coace cea mai mare plăcintă, demnă de cartea recordurilor Guiness!

Bucătarul-risipitor va turna ulei. Ne vom distra la Festivalul Street Food (meniul va include bucate din carne, pește, pâine, legume și mirodenii exotice) și la bazarul 1001 și una de nopți (dulciuri exotice, narghilea și dansuri). Gurmanzii, cu siguranță, nu vor rata Ziua Peștelui (Fish Day) - bucătăria și fast food-ul de pește într-o singură farfurie de la Fishmarket. Și dacă e să vă distrați, pe 18 mai veniți să jucați ruleta de vin, organizată cu mare drag de La Nobilta del Gusto. Nu trebuie să fii somelier sau un cunoscător de vinuri bune - locul tău este la masa de joc.

Bucătarului-artist i se va încredința să amestece salata și să ducă la bun sfârșit pregătirea bucatelor. Iar o mâncare pregătită bine este, pe bună dreptate, intermediarul perfect pentru o comunicare caldă și prietenoasă la cea mai importantă petrecere culinară din țară, din 16 până în 19 mai la Moldexpo.

Iar la Sărbătoarea mâncării stradale (Street Food Fest) vor fi multe de gustat – va veți cufunda într-o mare de satisfacție alimentară de la Intranslina SRL, Papa Grill și Green Group SRL

Găsiți aici “meniul” evenimentului  - www.tusovkaculinara.md





Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat



Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


  • Conținut similar

    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Postul nu ar trebui să fie dificil, cât timp alimentația este suficient de diversă. Până la urmă, gândește-te că persoanele care au o dietă vegană fac asta în fiecare zi!
      Iată, deci, 5 rețete de post pe care le poțI încerca:
      Hummus pe felii de pâine (pentru micul dejun sau cină)
      Ingrediente:
      200 g năut fiert 1 lingură tahini zeama de la jumătate de lămâie 4 căței de usturoi 150 ml apă 1 lingura de boia dulce 150 ml apă Mod de preparare:
      Tot ce trebuie să faci e să mixezi ingredientele în blender până devin o pastă. Dacă ți se pare prea groasă compoziția, mai pune puțină apă. Fă-ți și un ceai de lămâie sau o limonadă, mănâncă și un fruct, iar masa este perfectă!

      Salată de paste cu vânătă (pentru prânz)
      Ingrediente:
      1 vânătă 200 g paste 3-4 căței de usturoi 50 g tofu 100 g ciuperci 100 g roșii cherry sos pesto Mod de preparare:
      Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, taie vânăta și ciupercile și călește-le în puțin ulei de măsline. Când sunt aproape gata, adaugă tofo și usturoiul și mai lasă pe foc un minut. Taie roșiile în jumătate și amestecă cu restul. La final, adaugă 1-2 lingurițe de sos pesto și amestecă bine.

      Supă cremă de linte (pentru prânz sau cină)
      Ingrediente:
      300 g linte fiartă 2 litri de apă sare după gust condimente (usturoi, boia dulce, coriandru, rozmarin, frunze de pătrunjel, foi de dafin, piper negru, chimen) după gust Mod de preparare
      Lintea fiartă se mixează la blender. Dacă mai e nevoie de apă, adugați. Se adaugă apoi condimentele și se mixează din nou, iar asta e tot.

      Salată cu orez negru și legume proaspete (pentru prânz sau cină)
      Ingrediente:
      150 g orez negru 5 ridichi 2 morcovi 1 cățel de usturoi zeama de la 1 lămâie frunze proaspete de pătrunjel și mentă 2 linguri de ulei de măsline sare după gust Mod de preparare
      Orezul se fierbe, apoi se lasă la răcit. Între timp, se spală și taie legumele. Când orezul s-a răcit, ingredientele se amestecă într-un bol și salata se servește imediat.

      Smoothie verde (pentru micul dejun sau gustare)
      Ingrediente:
      1-2 mâini de baby spanac jumătate de avocado copt 1 kiwi 1 feliuță subțire de ghimbir proaspăt 1 linguriță amestec de semințe sucul de la jumătate de lime sau lămâie apă plată sau lapte vegan Mod de preparare:
      Ingredientele se mixează bine în blender, apoi se toarnă într-un pahar.
      Poftă bună!
      cosmopolitan.ro
    • LupuCristinna
      De LupuCristinna
      Păstrează puiule și sosul de lămâie, extrem de bun și pune imaginația ta de arhitet de salate la contribuție pentru multe alte variante spectaculoase și gustoase.
      Ingrediente:
      3 bucăți piept de pui afumat, 200 g broccoli, 200 g conopidă, 200 g țelină, 200 g morcovi. Pentru sos: 1 legătură ceapă verde, sucul de la 3 lămâi, 1/4 pahar ulei, 1/2 linguriță miere, sare, piper, ulei de măsline.
      Preparare:
      Taie țelina, morcovii și conopida feliuțe subțiri. Desfă broccoli în buchețele mici. Pune toate legumele la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, scoate-le din apă, cu spumiera, și pune-le în castron. Pregătește acum sosul. Toacă ceapa mărunt și amestec-o cu mierea, sucul de lămâie, sarea, piperul și uleiul. Toarnă sosul acesta peste legume, apoi pune deasupra pieptul de pui afumat, tăiat cubulețe sau fâșii. Poate nu-ți place conopida. Sau broccoli. Sau niciuna. Poți folosi morcovi și mazăre, de pildă. Acoperă și lasă la rece 30 de minute, fără să amesteci. amestecă în saltă când o servești. Poți adăuga boabe de rodie pentru aspect și gust.
      femeia.ro
    • julia122997
      De julia122997
      Grație unei frumoase colaborări dintre Centrul etno-cultural Vatra și Teatrul Național „Eugen Ionesco”, vom încerca să teatralizăm, în premieră, obiceiurile de cândva ale nunților autohtone. 
      Vom trezi emoția vremurilor de altădată, prin reînvierea obiceiurilor „Nunții la Țară” (anii 1960-1980) alături de Ansamblul Romanița și Ansamblul Moștenitorii, care au pregătit un adevărat amalagam de emoții prin muzică și dans. 
      Vedeți mai jos repetițiile pentru Nunta la Țară, care va avea loc pe 8 și pe 9 noiembrie, începând cu orele 12:00, la Complexul Etno Cultural Vatra.
      Aici găsiți formularul pentru a rezerva transport http://bit.ly/2puAHx3
      Detalii despre eveniment găsiți pe pagina de facebook.  https://www.facebook.com/events/2693561240667547 
      Bilete online - https://afisha.md/ru?eventId=6875
    • julia122997
      De julia122997
      Ediția din acest an vine să revoluționeze conceptul de inovare și sustenabilitate din industria fashion și să evidențieze posibilitățile de a transforma reciclarea într-un generator de materii prime.
      Evenimentul este destinat publicului larg pentru care industria fashion reprezintă un interes, întrunind speakeri internaționali precum Laurenti Arnault (UK), Geta Rasciuc (Olanda), Shalev Amnon (Israel), Nicholas Opopol (Moldova), Anna Shoykhet (Israel), Ricardo O`Nascimento (UK), Giovanni Ottonello (Italia), Philippe Pourhashemi (Belgia).  Speakerii vin cu un bagaj de cunoștințe considerabile din domeniile smart textiles, 3D design, inovația și sustenabilitatea în business fashion și desigur cu cele mai noi tendințe pentru anul 2020.
      Informațiile și tehnicile prezentate vor aduce un aport colosal la îmbunătățirea industriei autohtone și vor schimba percepția asupra proceselor din aceasta.
      Moldova in Fashion” reprezintă cadrul perfect în care comunitatea fashion a Moldovei poate împărtăși cunoștințe, tehnici și viziuni asupra procesului de inovare a sustenabilității industriei locale și poate asimila informații validate la nivel internațional, dar care pot fi aplicate la nivel local.
      Conferința este pentru cei care știu cum trebuie să arate viitorul industriei, sunt gata să contribuie personal și să fie parte din această transformare grandioasă care poate avea loc doar prin implicarea noastră colectivă.
      Evenimentul este organizat de către Centru de Excelență în Design și Tehnologii ZIPhouse al Universității Tehnice a Moldovei, în parteneriat cu Asociația Patronală a Industriei Ușoare (APIUS) și suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltarea Internațională (USAID) și Guvernul Suediei, parte a Moldova Business Week 2019 organizată de către Agenția de Investiții a Moldovei, în parteneriat cu Box Catering, Cărturești Chișinău, Julius Meinl, Dryco Shop-Prune Uscate, Tromigou, Eternity Water, Martely.
    • julia122997
      De julia122997
      Cea de-a treia ediție a evenimentului vă dă ocazia să faceți o escapadă în unul dintre cele mai frumoase locuri ale Moldovei, unde vă veți putea regăsi alături de cei dragi într-o atmosferă de suflet, cu muzică bună și activități pentru toate categoriile de vârstă.
      Nunta la țară

      Unele dintre cele mai frumoase ritualuri țin de căsătorie. Ne-am propus ca pe 9 și 10 noiembrie, să readucem la viață frumusețea vremurilor de odinioară prin Nunta la Țară (anii 1960-1980). La ce ne referim aici? Atunci, satele noatre vuiau de muzica fanfarelor de altădată, muzică autentică care este pe cale de dispariție. Noi vrem să o reînviem.
      Evenimentul este organizat în parteneriat cu Teatrul Național „Eugen Ionesco”, care va teatraliza frumoasele obiceiuri ale Nunții de la Țară. O să încercăm să arătăm pe viu nunțile de cândva, izvorâte din regia dragostei față de neam, tradiție și cultură.
      Programul artistic
      Participanții la eveniment vor avea parte de un spectacol extraordinar, care va reînvia muzica străveche, transmisă de străbuni. Veți putea savura din plin piesele fanfarelor de altădată, pentru a vă trezi emoțiile vremurilor de odinioară.
      Bucate delicioase preparate în sânul naturii
      Oaspeții vor putea alege dintr-o varietate de mâncăruri tradiționale, gătite cu multă grijă de bucătarii noștri iscusiți. La prețul de doar 219 lei, veți beneficia de o ofertă „totul inclus”.
      Veți putea savura din plin gustul ciorbelor preparate la ceaun (zeamă țărănească, ciorbă cu fasole și afumături, ciorbă de pește) sau al altor bucate principale (fasole cu ciolan, tocăniță cu mămăligă sau varză țărănească cu costiță de purcel). Nu va lipsi vinul fiert sau aroma diversității de ceaiuri din ierburi.
      Copiii vor avea parte de un meniu special la preț redus, de doar 109 lei.
      Activități distractive

      • Curse cu obstacole;
      • Șah;
      • Mini-golf;
      • Competiții de trageri cu arcul medieval;
      • Aruncatul topoarelor;
      • Zbor cu tiroliana;
      • Curse cu ATV-urile;
      • Drumeții organizate pentru fiecare categorie de vârstă;
      • Șezătoare pe prispa căsuței țărănești, amenajată pe teritoriul Complexului Vatra în stilul secolului XIX
      Team building pentru companii
      Ne propunem să organizăm un team building comun, în cadrul căruia aceștia vor uita de rutina de birou și se vor destinde într-o atmosferă de poveste. Invităm instituțiile de stat și cele private, organizațiile neguvernamentale, colectivele artistice și sportive și alte structuri organizate să vină la Complexul etno-cultural Vatra și să petreacă o sărbătoare de neuitat alături de angajați. Pentru grupurile organizate din cadrul companiilor, putem organiza meniuri personalizate.

      Pentru persoanele sensibile la condițiile meteorologice reci, vom pune la dispoziție zone calde, special amenajate frigului de la începutul lunii noiembrie. Vă așteptăm împreună cu toată familia!
      Detalii în Picnicul Anului 2019  https://www.facebook.com/events/2693561240667547/sau www.vatrafest.com.
  •