Seminar gratuit "Achizițiile Publice în școli și grădinițe"


  21150413_1939679219636438_3997328998295418049_n.jpg

  ACHIZIȚIA PUBLICĂ este un domeniu prioritar, deoarece prin intermediul achiziției publice are loc utilizarea banului public, adică a banului tău! 
  În ciuda importanței domeniului respectiv, la noi în republică există o instruire sumara in achiziții publice. Un specialist în acest domeniu poți deveni doar din experiența de muncă si workshopuri la acest subiect. Dar achiziția publica nu trebuie sa rămână de interes doar pentru specialiștii din domeniu, ci pentru fiecare dintre noi, pentru ca e vorba de utilizarea banului public si orice achiziție trebuie sa se facă in beneficiul cetățeanului.

  Datorita activității grupului Părinți Solidari, achiziția publica a devenit un subiect de interes pentru părinții care au copii la scoli si grădinițe, in special achiziția de produse alimentare. Dar nu numai produsele alimentare merita atenția părinților, ci orice achiziție de bunuri, lucrări sau servicii pentru instituțiile școlare si preșcolare.

OBIECTIVUL SEMINARULUI ESTE informarea părinților sau a oricărui alt doritor de informație despre cadrul legal al achizițiilor publice, metodele de achiziție, pragurile valorice, sursele online unde poate fi accesata orice informație despre legislația din domeniu, anunțuri publice despre achiziții, platforme online de desfășurarea a achizițiilor publice, precum si contractele deja încheiate. 

PREZENTARE FORMATOR
Ecaterina Meaun este un specialist in achiziții publice cu un portofoliu bogat in acest domeniu. Dansa a activat din partea tuturor subiecților achizițiilor publice, respectiv, autorități contractante, furnizori de bunuri si servicii, agenția achiziții publice, precum si in diferite proiecte internaționale in rol de consultant/expert in achiziții publice. Ca formator, doamna Meaun are la activ instruirea a peste 1700 de persoane, atât din administrația publica centrala, cat si din cea locala. Recent, dansa a elaborat un ghid in achiziții publice de combustibil din biomasa, desfășurând seminare de instruire preponderent pentru managerii de instituții de învățământ. 

Organizatori: Părinți Solidari

Doamna Ecaterina Meaun este partenerul AO Părinți Solidari in domeniul achizițiilor publice.
Locurile sunt limitate! REZERVĂ AICI:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfDA7pSJlH5V01l4Q_5pgNtXnn0yOLN0-fDnO9Tl4E61NsxyQ/viewform

Pentru alte detalii contactați-ne la:
069923123 - Iulia Nazaria
079660035 - Ala Revenco

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Adunarea Populară a adoptat în prima lectură legea cu privire la compensarea plăţilor achitate de părinţi pentru alimentaţia în grădiniţe. 
   Aceasta a fost elaborată de Comitetul Executiv al autonomiei. Pentru implementarea legii, din buget vor fi alocaţi anual până la 11 mil. lei. 
   În Găgăuzia sunt 57 de instituţii de învăţământ preşcolar, care sunt frecventate de 7.860 de copii. Cheltuielile părinţilor pentru alimentaţia copiilor în grădiniţe sunt de 8,75 lei pe zi.
   infotag.md
  • julia122997
   De julia122997
   În prejma Pomului principal al țării este instalat un panou informativ, prin care copii și părinții sunt informați despre posibilitatea de a face poze gratuit, cu gadget-urile proprii.
   Anterior, acest serviciu era disponibil doar câteva ore pe zi, între 14:00-17:00.
   Pentru a întreține atmosfera de sărbătoare pentru locuitorii și oaspeții capitalei, pe 21 decembrie 2019, ora 17:00, va fi inaugurat Târgul de Crăciun din centrul Capitalei, amplasat în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”.
   agora.md
  • julia122997
   De julia122997
   În baza Legii Fondului republican şi a fondurilor locale de susţinere socială a populaţiei se asigură, în mod gratuit, cu manuale şcolare următoarele categorii de copii:
   copiii orfani; copiii din familii monoparentale; copiii din familii defavorizate; copiii din familii cu trei şi mai mulţi copii; copiii aflaţi sub tutelă/curatelă; copiii plasaţi în servicii de tip familial; copiii plasaţi în centre de plasament temporar; copiii din familii în care ambii părinți sunt cu dizabilități; copiii din familii în care ambii părinţi sunt pensionari; copiii solicitanţilor de azil, refugiaţilor recunoscuţi în Republica Moldova, beneficiarilor de protecţie umanitară şi persoanelor cărora li s-a recunoscut statutul de apatrid în Republica Moldova, precum şi copiii din familiile defavorizate în care unul din părinţi se încadrează în una din categoriile menţionate; copiii cu dizabilități. Mai jos vă prezentăm situația cu manualele didactice în școlile din Moldova.
   Manualele Educația pentru societate claselor V-VI, VII-VIII în prezent nu sunt editate. Manualele la disciplina Limbă engleză claselor VI-IX sunt vechi și uzate. Multe sunt deteriorate și pierdute. Elevii claselor IV, IX, XI, XII și cadrele didactice din instituțiile de învățământ secundar general sunt asigurați cu manuale la disciplina Istoria românilor și universală de Fondul Special de Manuale al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. La disciplina Istoria românilor și universală, în clasele V-VIII, se utilizează manualele existente în colecțiile bibliotecilor (din achiziții sau donații). Către 1 septembrie, în total, au fost repartizate 32 743 de exemplare de manuale (pentru școala națională primară și gimnazială) și 7 267 de exemplare de manuale (școala alolingvă).
   diez.md
  • maria981s
   De maria981s
   De la începutul anului, pe lângă distribuirea pachetului, echipa ACM a petrecut seminare informative pentru profesori în peste 50 de instituții de învățământ din țară, vorbindu-le acestora despre modul de utilizare corectă a materialului prezentat, precum și despre problemele actuale în abordarea educației rutiere a copiilor. Profesorii sunt foarte mulțumiți de suportul primit și apreciază în mod deosebit inițiativa. Aceștia sunt impresionați de metoda nouă și interactivă de predare a siguranței rutiere elevilor, în special referindu-se la anexele creative pe care le pot folosi în timpul lecțiilor sau în ungherașul siguranței rutiere present în fiecare instituție.


   Pachetul este un instrument educațional de predare în domeniul siguranței rutiere în cadrul educației formale și neformale pentru preșcolari și școlari. Acesta oferă resursele necesare pentru învățarea de către elevi a mesajelor de bază de care au nevoie pentru a fi în siguranță pe drum.


   Automobil Club din Moldova apreciază în mod deosebit sprijinul Ambasadorului pentru Siguranța Rutieră în Moldova - Andrian Candu, al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și al Inspectoratului Național de Patrulare pentru implicare și support în introducerea pachetului în sistemul didactic.
   Lansarea și publicarea Pachetului Educațional pentru Siguranța Rutieră în Republica Moldova a fost finanțată de Ambasada Britanică la Chișinău. Conținutul publicației este responsabilitatea exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Guvernului Britanic.
  • julia122997
   De julia122997
   Consultantul în lactație, Ludmila Caracalceva  a explicat mămicilor și viitoarelor mămici care sunt primii pași în procesul de alăptare și le-a oferit o mulțime de sfaturi utile. Iată care au fost subiectele despre care s-a discutat la seminar.

   Pregătirea pentru alăptare în timpul sarcinii; Alăptarea în primele zile ale nou-născutului Cum să înțelegi dacă bebelușul mănâncă suficient; Stimularea lactației; Crizele de lactație; Posibile dificultăți întâmpinate în procesul de alăptare; Informații generale despre introducerea alimentelor complementare; Mituri despre lactație; Informații generale despre înțărcare; Surse fiabile de informații despre lactație.
   Partener media al evenimentului - mama.md

   Pentru a vedea o serie de fotografii din timpul seminarului , acceseaza link-ul.
 •