Seminar „Alăptarea după 1 an și încetarea blândă a alăptării”


  Vă invităm la seminarul "Alăptarea după un an și încetarea blândă a alăptării” cu consultanta superioară în alăptare şi co-fondatoarea Mămica Alăptează, Alina Shmurun.

775x390..jpg

Eveniment în limba RUSĂ (cu traducere şi materiale în limba română la solicitare).

Data: 24 martie 2019

Ora: 15:00

Locație: str. Nadejda Russo 2/2, Smart Start Kids Academy (Miriam).

În cadrul workshop-ului veți afla despre:

- Alăptarea după 1 an și după 2 ani;

- Cum negociem cu copilul și-l învățăm să aștepte;

- Cum trecem (după 1 - 1,5 ani) de la alăptarea la cerere la alăptarea conform unui „regim”;

- Cum eliminăm alăptările de noapte;

- Cum învățăm copilul să adoarmă fără sân;

- Cum să încetăm alăptarea fără a traumatiza copilul și propriul corp;

- Încetarea alăptării pas cu pas, etapă cu etapă;

- Care sunt acțiunile indicate și care sunt contraindicate în legătură cu copilul în perioada înțărcării;

- Cum ne dăm seama dacă copilul e pregătit pentru încetarea alăptării și care sunt perioadele potrivite și nepotrivite din viața lui pentru a trece prin această nouă etapă;

- Vârsta optimă a copilului pentru încetarea alăptării;

- Corpul mamei în perioada încetării alăptării. Cum avem grijă de el și în deosebi de sâni;

- De ce înțărcarea treptată și nu bruscă. Despre traumele înțărcării cu pastile, legatului sânilor, despărțirea de copil pentru câteva zile, ungerea mameloanelor cu verde de briliant și altele;

- Mituri despre încetarea alăptării.

Partener general informațional: Mama.md

Pentru detalii și rezervări sunați: 069116186

******************************************************************

Приглашаем кормящих мам на семинар

"Завершение кормления - постепенно и спокойно".

Ведущая - консультант по грудному вскармливанию и соучредитель Mămica Alăptează - Алина Шмурун.

Семинар для мам, которым интересна информация как завершить кормление постепенно для ребенка и мамы и без вреда для собственного здоровья.

Мероприятие на русском языке (с переводом и материалами на румынский - по необходимости).

Дата: 24 марта 2019

Время: 15:00

Место: ул. Надежда Руссо 2/2, Smart Start Kids Academy (Miriam).

В рамках семинара слушатели смогут узнать:

- Как завершить кормление без вреда для ребенка и здоровья мамы;

- Как завершить кормление поэтапно - шаг за шагом;

- Какие действия могут принести пользу, а какие нежелательны для мамы и ребенка в период завершения;

- Как понять что малыш готов к завершению кормления.

- Какие события в жизни семьи/ребенка могут мешать или помогать завершению кормления;

- Оптимальный возраст для завершения кормления;

- Здоровье и красота мамы в период прекращения лактации. Как позаботиться о себе и о своей груди;

- В чем разница между завершением кормления и отлучение. О использование таблеток, перетягивания груди, разлучении с малышом на период завершения, использовании зеленки и других способов;

- Мифы о завершении кормления.

Генеральный информационный партнер: Mama.md

Для деталей и бронирования билетов: 069116186

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Poți să alăptezi imediat după naștere
   Este posibil să alăptezi imediat după naștere dacă ți se face anestezie epidurală pentru operație în loc de anestezie generală și, din fericire, majoritatea spitalelor folosesc anestezia epidurală. Totuși, prima dată până te obișnuiești vei avea nevoie de ajutor de la o asistentă sau chiar de la soțul sau partenerul tău – roagă-i să te ridice ușor și să te ajute să îl ții în brațe pe cel mic.
   Calmantele sau antibioticele îți pot afecta laptele
   Vei primi medicamente în primele zile după operație care, de obicei, se potrivesc mamelor care alăptează. Cel mult, îi vor provoca somnolență copilului tău. Avantajul calmantelor este că te vor ajuta să te relaxezi îndeajuns de mult pentru a putea alăpta și vor stimula producția de lapte.

   Vei fi nevoită să încerci multe metode de a ține copilul până te vindeci
   Metoda tradițională de a-l ține în brațe probabil va pune presiune asupra burții tale. Poziția în care bebelușul stă aproape de tine pe pat este mai ușoară acum sau poți încerca să alăptezi în timp ce stai întinsă pe spate. Cere ajutorul asistentei ca să te ajute să găsești cea mai bună poziție de alăptare pentru tine.
   Ai nevoie de ajutor acasă
   Este întotdeauna bine să te ajute cineva cu treburile din gospodărie, dar și cu îngrijirea copilului în primele săptămâni după naștere, iar dacă ai născut prin cezariană s-ar putea să fie foarte necesar deoarece nu poți merge bine, nu-l poți ridica pe copil și nu poți avea grijă de ceilalți copii mai mari dacă ai. Caută ajutor la soțul sau partenerul tău (care probabil își poate lua concediu), la rudele tale sau la prieteni. Sau poți angaja o bonă pe perioada în care te refaci.
   Continuă să alăptezi!
   Deși o cezariană te epuizează, este vital să alăptezi la fiecare 2-3 ore ca să previi angorjarea sânilor. Să speram că aceasta va fi o parte calmă și relaxantă a zilei!
   copilul.ro
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Cum să înțelegem ce avem de făcut, dacă medicul de la maternitate ne spune un lucru, mama și bunica ne sfătuiesc altceva, iar prietena vorbește despre cu totul altceva? Pe 6 august, ora 11:00, în direct la emisiunea aLIVE: „Alăptarea la sân. Care sunt beneficiile”, experții de la organizația „Mămica Alăptează” și medicii vor răspunde la toate întrebările. 
   Dacă sunteți o viitoare mămică sau o mamă care deja alăptează și sunteți interesată de acest subiect, puteți pune întrebări pentru specialiști în comentarii. Vom adresa aceste întrebări în direct.
   Emisiunea aLIVE este un proiect realizat în comun de Mama.md și Forum.md, în care experții răspund în direct la întrebările cele mai stringente și actuale. Proiectul a fost lansat în cadrul UNICEF Moldova și cu sprijinul financiar din partea USAID.
    
   Есть вопросы по грудному вскармливанию? Напиши здесь, а мы их озвучим в прямом эфире
   Грудное вскармливание — деликатная тема, которая всегда вызывает много споров, опасений и вопросов, особенно если это первый опыт.

   Как разобраться в этой теме, когда в роддоме врач говорит одно, мама и бабушка советуют другое, а подруга — третье? 6 августа в 11:00 в прямом эфире передачи aLIVE: «Грудное вскармливание. В чем его преимущества?» эксперты организации «Mămica Alăptează» и врачи ответят на все вопросы.
   Будущие и уже кормящие мамы, которым интересна эта тема, могут задать свои вопросы специалистам в комментариях. Мы обязательно озвучим их в прямом эфире.
   Передача aLIVE — это совместный проект Mama.md и Forum.md, в котором эксперты в прямом эфире отвечают на самые острые и актуальные вопросы. Проект запущен в рамках UNICEF в Молдове при финансовой поддержки USAID.
  • julia122997
   De julia122997
   O expoziție de robotică, unde au fost împărtășite astfel de curiozități, este cea organizată de curând în Marea Britanie. În timp ce o secțiune i-a adus pe vizitatori faţă în faţă cu roboţi din filmele şi din romanele SF, alta a încercat să răspundă la o problemă complexă.
   „Explorează o întrebare provocatoare: „ne vor lăsa roboţii fără locuri de muncă?”, a spus Mhairi Maxwell, curator asistent la V&A Dundee.
   În cadrul celei de-a treia secțiuni, s-a pus accent pe cele mai multe dileme morale, aici regăsindu-se roboţii creaţi pentru a avea grijă de oameni. Unul are o singură misiune: să hrănească bebeluşi, altul (fiind doar un concept) ar urma să aibă grijă de bolnavii în stadiu terminal.

   „Este un robot care atinge uşor braţul unui pacient, care ar putea să aibă sau nu rude sau prieteni în viaţă. E o speculaţie, un viitor posibil pentru noi toţi, o teamă universală (de singurătate, n.r.), iar acest robot te atinge ca să ştii că nu eşti singur, că eşti îngrijit, că eşti iubit”, a explicat Maxwell.
   Până una alta, organizatorii expoziţiei susțin că nu e departe ziua în care vom putea interacţiona cu roboţi inteligenţi. Totuși, creatorii lor trebuie să analizeze mai îndeaproape relaţia complexă dintre oameni şi maşini.
   zugo.md
  • julia122997
   De julia122997
   Mereu vor exista persoane care vor considera că ți-ai alăptat copilul prea mult timp sau o perioadă prea scurtă. Nu există o decizie corectă sau greșită, ci numai hotărârile care sunt utile pentru sănătatea ta și a familiei tale.
   Care este opinia experților?
   De-a lungul timpului s-au formulat recomandări legate de cât timp se alăptează un copil. Iată ce te sfătuiesc experții:
   - Academia Americană de Pediatrie recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni, iar după aceea continuarea alăptării în paralel cu introducerea alimentelor solide până la 1 an. După această vârstă mama poate continua să alăpteze sau nu copilul, în funcție de alegerea personală.
   - Colegiul American de Obstetrică și Ginecologie indică necesitatea alăptării exclusive până la 6 luni și continuarea până la 1 an, alături de noile alimente solide. După primul an de viață mama poate decide dacă va continua sau nu.
   - Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni, apoi pe cea complementară care cuprinde și alimente solide până la 2 ani.
   Alăptarea exclusivă, combinată și complementară
   Alăptarea exclusivă înseamnă că toți nutrienții vor fi primiți de bebeluș din laptele mamei. Un copil hrănit prin alăptarea exclusivă nu va primi deloc formule de lapte praf, suc de fructe sau mâncare pentru bebeluși. Dacă decizi să faci acest lucru alăptarea exclusivă este considerată utilă în primele 4-6 luni de viață ale copilului. 
   Alăptarea combinată are loc atunci când o mamă decide să alăpteze bebelușul parțial, suplimentând dieta lui cu o formulă specială de lapte praf. Există foarte multe motive pentru care alăptarea exclusivă nu este practică pentru o familie. Dacă va trebui să te întorci imediat la lucru sau dacă nu poți fi acasă pentru a hrăni bebelușul la fiecare 2-3 ore alăptarea combinată este o alegere practică. De asemenea, femeile cu sâni foarte mici sau care au suferit intervenții chirurgicale în această zonă au șanse reduse de a-și putea alăpta bebelușii în mod exclusiv. Această variantă este soluția pentru a preveni carențele nutriționale și a te asigura că bebelușul primește tot ce are nevoie pentru a se dezvolta armonios.
   Alăptarea complementară reflectă introducerea alimentelor solide după cele 4-6 luni de alăptare exclusivă. Noile alimente nu au rolul de a înlocui alăptarea, ci de a introduce noi vitamine și minerale. Medicul tău îți va indica momentul potrivit pentru a începe să-i dai bebelușului piureuri de fructe sau legume și cereale pentru bebeluși.
   Cât timp se alăptează un copil pentru a se obține beneficii pentru sănătate?
   Orice interval pe care îl poți dedica alăptării va fi foarte util pentru copilul tău.Chiar și o cantitate redusă de colostru, care se regăsește în laptele matern, aduce beneficii importante bebelușului. De asemenea, laptele va conține anticorpi care cresc imunitatea, protejându-ți copilul de diaree, infecții respiratorii și ale urechii.
   Dacă poți continua să-ți alăptezi bebelușul și după primele săptămâni de viață îi vei reduce riscul de astm, alergii, diabet și cancer. În plus, vei reuși să elimini mai ușor kilogramele acumulate și te vei proteja de cancerul ovarian și la sân.
   Când se consideră că alăptarea a durat prea mult?
   Nu există o vârstă acceptată oficial drept finalul perioadei de alăptare. În funcție de cum vă simțiți tu și copilul tău poți continua sau te poți opri. Dacă adaugi în paralel și hrană solidă îți poți alăpta copilul până la 2,3 sau chiar 4 ani.
   Laptele de mamă le poate oferi copiilor mai mari beneficii nutritive importante pentru completarea unui meniu sănătos. De asemenea, le asigură o doză constantă de anticorpi care luptă împotriva infecțiilor și a bolilor. 
   Poate alăptarea să cauzeze probleme psihologice pentru copiii mai mari?
   Unele mame sunt îngrijorate că alăptarea copilului după 2 ani poate cauze probleme la nivel psihologic, dar nu există o bază reală pentru aceste temeri. Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, nu s-a stabilit o limită superioară pentru durata alăptării și nici nu exisă dovezi legate de probleme psihologice sau de dezvoltare dacă alăptarea continuă până la 3 ani sau chiar mai mult.
   Astfel, cu cât îți poți alăpta copilul mai mult timp, cu atât îi vei fortifica organismul pe termen lung. În cadrul chestionarelor realizate mamele care și-au alăptat copii mai mult de 3 ani au declarat că aceștia sunt mai fericiți, sănătoși, mulțumiți, afectuoși, încrezători în propriile forțe și independenți.
   Cum să te descurci când primești opiniile celorlalți
   Precis vei descoperi că părerea ta nu coincide neapărat cu a celorlalți. Prietenii, familia sau chiar străinii îți pot oferi opinii identice sau în contradicție cu a ta. Le poți asculta sfaturile, dar nu trebuie să te simți obligată să le urmezi. Numai tu, medicul și partenerul tău puteți lua decizia potrivită pentru familia ta. Vei fi surprinsă să descoperi că uneori este suficient să le dai mai multe informații cunoscuților sau familiei pentru a le arăta că decizia ta este cea corectă.
   Nu lăsa opiniile exprimate să-ți umbrească deciziile sau să-ți creeze sentimentul de vinovăție pentru că te vei simți mult mai rău dacă aplici idei care nu sunt ale tale și nu reflectă ceea ce îți dorești pentru familia ta.
   eva.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Слушатели узнали о:
   Принципах сбалансированного питания. Принципах похудения. Арифметике похудения (с конкретными цифрами, калориями, граммами и пр.). Роли физических нагрузок в похудении.
   Подробный фотоотчет
 •