Diaconia dă start înscrierilor la Maratonul Copiilor 


    Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei organizează la data de 28 octombrie, evenimentul de caritate „Maratonul Copiilor”Evenimentul este la cea de a patra ediție și are drept scop cultivarea solidarității în rândul copiilor. În competiţie se pot înscrie copiii cu vârsta 6-10 ani.

Maratonul Copiilor este un eveniment ce transformă o cursă obișnuită de alergări într-un gest de solidaritate. Acesta are drept scop atragerea atenţiei asupra necesităţii implicării copiilor în acțiuni de caritate.  Pașii alergați de către ei vor scurta distanța dintre realitatea și visul unui copil de a merge la școală.

Evenimentul va avea loc la data de 28 octombrie, între orele 10:00-13:00, Manejul de Atletică Ușoară, str. Andrei Doga 26.

Pe lângă cursa propriu-zisă, participanții vor avea parte de ateliere de creație, moment artistic susținut de copiii de la Centrul Republican „Artico”, facepainting gratuit, distracție cu animatorii Clounella, jonglerie şi inele, tombolă cu daruri.

 La eveniment sunt așteptați copii cu vârsta cuprinsă între 6-10 ani alături de părinții lor. Participanții sunt îndemnați să alerge pentru cauza maratonului, iar părinții acestora vor transforma fiecare metru alergat într-o donație simbolică (1m = 25 de bani). 

Diaconia atenționează că suma reprezintă o donație benevolă. Important este gestul de bunătate.

banner_FB_Cover_2017 (1).jpg

Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”:  Este 2017, un episod nou al parcursului de formare şi consolidare a coeziunii sociale în Republica Moldova. Ne bucură foarte mult faptul că de la an la an, numărul participanților la maraton sunt în creștere. Copii, părinți, profesori sunt prezenți pentru a-și petrece timpul spre folosul celor care au nevoie de sprijin, care nu au posibilitatea, sau cu greu fac față unui demers simplu, să meargă la școală. Fetele asistate în acest an, vor avea marea șansă de a crește membri viguroși ai societăți, prin faptul că își vor putea asigura un trai decent.

IMG_8970.jpg

În acest an, în cadrul Maratonului, participanții se vor prinde în Cursa Bunătăţii pentru a ajuta adolescentele orfane şi din familii nevoiaşe asistate în proiectul „Spre Independență” al Diaconiei. Cea de-a XI-a generație de fete ieșite din sistemul rezidențial (orfelinate), primește aici șansa de a merge la o școală de meserii. Pe lângă posibilitatea de a merge la școală, în cadrul acestui proiect, adolescentele au parte de asistență socială, psihologică, spirituală, vocațională. Proiectul urmăreşte creșterea gradului de autonomie personală și socială al fetelor orfane.

IMG_4767.jpg

Pentru a participa la Maraton, copiii și părinții lor sunt invitați să completeze formularul online de înregistrare AICI.

În anul 2016, 650 de copii s-au înscris în Cursa Bunătății pentru a ajuta copiii cu deficiențe de auz să meargă la şcoală. Din banii colectați în urma evenimentului au fost procurate 1389 de baterii pentru elevii de la Școala Specială Nr. 12 pentru copii hipoacuzici și cu surditate tardivă din capitală. Astfel, fiecare dintre cei 100 de elevi a fost asigurat, timp de două luni, cu baterii necesare pentru aparatul auditiv.

Parteneri generali: Reconscivil, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Evenimentul este organizat cu susținerea partenerilor evenimentului: Sport Arena, Stip, Edujoc, Bestseller, Familia, Velmart, Pizza Corso, Teatrul Eminescu, Artico, Clounella, Denis Velenciuc, Apa buna, Unica Shaping, Flo Master, Foto Stand, Oleg Eremia, Elan Poligraf, Aridami,

Parteneri media generali: Mama.md 

Parteneri media: Radio Moldova, Moldova 1, Civic Fest Moldova, Suntpărinte.md, Zugo.md, Altfel.md, PlanetaMami.com, Unica.md, Odoraş.md.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.