
Vom învăța împreună arta selecției produselor din comerț după următorul algoritm:
· Valoarea nutritivă a produsului, influiența acestuia asupra stării sănătății și a bunăstării în general
· Miturile frecvente cu privire la consumul acestui produs
· Procesul tehnologic de producere-de unde pot apărea toxinele,cu denumiri frumoase-aromatizator,stab
· Ce înseamnă etichetele și cum putem să le descifrăm
· Ce trebuie într-adevăr să conțină produsul și care component ar putea să ne dăuneze,iar care-viceversa
· Cu ce produse avem de furcă pe piața autohtonă și pentru ce optăm,sfaturi practice
De asemenea vom avea parte de un invitat special,producător autohton a unui produs de calitate,în funcție de produsul analizat, care ne va povesti parametrii unui produs autentic și la ce șmecherii se recurge în prezent pentru a abține un produs atractiv,dar lipsit de valoare nutritivă.
Astfel,pe parcursul a 8 luni,1 dată în lună vom organiza cîte un seminar dedicat unui produs/unui grup de produse,după cum urmează:
1. Pâinea
2. Iaurturile și alte deserturi din lapte
3. Cerealele
4. Apa
5. Carnea
6. Peștele
7. Produsele lactate
8. Legumele și fructele
Pe 18 mai incepem cu prima tema - Painea.
Invitatul special - Dorin Mereuta, producator autohton de paine.
Va rugam sa completati formularul anexat pentru participare - https://goo.gl/forms/
Pret bilet: 30 lei
Adresa: mun. Chisinau, Bul. Dacia 49/14
Tel.: 068 900 890