Cum alegem sănătatea de pe raft? Iaurturi, deserturi din lapte


  • 490
  • Va doriti un dejun sănătos și optați pentru produsele lactate? Mergeți la magazin și din întreaga varietate de produse vă doriți ceva cu adevărat sănătos,nutritiv,dar și accesibil?

Sunteți pe calea cea dreaptă! Studiile demonstrează că un dejun bogat în proteine reduce riscul obezității și a gustărilor necontrolate,hipercalorice în timpul zilei. 
Întrebarea este-pentru ce optăm? Care produse ne vor hrăni și vor asigura o microfloră intestinală adecvată,servind drept probiotice naturale,iar odată cu aceasta vor oferi și o imunitate rezistentă,diminuînd concomitent riscul acumulării grăsimii abdominale,nocive pentru sănătae,dar și aspectul fizic?

IMG_5582.jpg

Pe data de 22 iunie la 18:00, la sediul Fundației BITONIC (Dacia 49/14) a avut loc a doua lecție din seria “Cum alegem sănătate de pe raft”. A doua lecție despre “Iaurtul si deserturile din lapte” a fost susținută de Dr. Medic Nutriționist Sergiu Munteanu si nutritionista - Maria Victoria Racu.  Partea practica a fost explicata de către producătorul autohton de iaurturi. 

Următorul seminar va avea loc la sfârșitul lunii septembrie cu tema „Cerealele”. Pentru mai multe detalii: https://fundatia.bitonic.md/ . Adresa: mun. Chisinau, Bul. Dacia 49/14. Tel.: 068 900 890; 

IMG_5588.jpg

În cadrul celui de al doilea seminar am discutat despre: 

- tipurile produselor lactate și utilitatea acestora
-de ce nuanțe trebuie să ținem cont cînd mergem la magazin 
-cum citim corect etichetele și la ce atragem atenția înainte de a face cumpărătura
-la ce trucuri recurg producătorii pentru a obține marfă durabilă, atrăgătoare pentru cumpărători

IMG_5625.jpg

Concluzii din a doua lectie.

Criteriile de selectare a produselor acidolactice:

  • Termenul de valabilitate cit mai mic (3-7 zile)
  • Valoarea energetica 45-55 kcal la 100 gr. Produs
  • Compozitia cit mai simpla: laptele integral +maia si culture bacteriene
  • Concentratia de bacterii folositoare min KOE 10-10 
  • Nu folositi produsele degresate

Se interzice in component sa fie prezente grasimi vegetale, ulei de palmier, transgrasimi, stabilizatori, coloranti, emulgatori.

IMG_5630.jpg

Proprietati nutritive specifice iaurtului:

·         Gradul mare de digestibilitate, fapt ce se explica prin degradarea lactozei

·         Mediul acid favorizeaza absorbtia calciului in proportie foarte mare

·         Contin bacterii lactice care ajung in intestin se dezvolta si creeaza un mediu benefic pentru sanatatea organismului, deoarece dezvoltarea lor nu permite si dezvoltarea altor  tipuri de bacterii cu diverse grade de patogenitate

Bacteriile lactice pot fi numite si SANITARII tubului digestiv.

Imunitatea organismului este data in proportie foare mare, de 50-60%, de starea de sanatate a colonului.

FOTO

IMG_5694.jpg


Поделись новостью с друзьями!