Copiii din MD care propun soluții pentru explorarea cosmosului


    Finala celei mai mari competiții anuale de robotică din Republica Moldova se va petrece week-endul care urmează. 32 cele mai bune de echipe vor concura între ele pentru premiul mare – o călătorie la campionatul internațional FIRST LEGO League 2019.

IMG_2516.JPG

Una dintre probele acestui concurs fiind The Project, fiecare echipă are ca scop identificarea unei probleme cu care se confruntă oamenii în ceea ce privește explorarea spațiului cosmic. 

Echipa Tekwill Academy Kids, multipla campioană RoboRangers, a propus un proiect care va reduce considerabil costurile de călătorie în cosmos. El constă în înlocuirea motoarelor tradiționale cu ardere internă pe unele care creează propulsie pe bază de crearea unui camp magnetic foarte puternic.

Unele dintre avantajele acestor motoare sînt: protejarea mediului, reducerea cheltuielilor pentru combustibil cu mai mult de 30%, randament  mai mare, protejarea stratului de Ozon. 

Ulterior, aceste motoare ar putea fi folosite și pentru obiecte zburătoare mai mici, precum drone, vehicole cu astfel de motoare etc.

O altă echipa care a trecut de etapa semifinalelor de la Tekwill Academy Kids, Anchor, și-a propus o soluție care ar rezolva mai multe probleme concomitent. Este vorba despre un sistem care ar transporta deșeurile din plastic extrase din oceane nu înapoi pe Pământ, dar pe Lună, ca ulterior să fie reciclate într-o uzină de pe Lună și transformate în brick-uri, utilizate pentru construcție de clădiri deja acolo. Este o idee reușită în perspectivă, reieșind din dorința omului de a coloniza luna.

IMG_8899.jpg

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.