Concursul național „Familii diferite, aceeași dragoste”


  • 616
  • Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei i-a premiat astăzi, 14 mai curent, pe cei 6 câștigători ai concursului național „Familii diferite, aceeași dragoste”, în cadrul evenimentului dedicat Zilei Internaționale a Familiei, „În familie, acolo este locul meu”.

Premianții au fost selectați dintre cele circa 170 de familii participante la concursul național „Familii diferite, aceeași dragoste”, desfășurat în perioada 18 aprilie-11mai curent, cu scopul de a promova unicitatea familiilor din țara noastră. Printre participanți s-au numărat: familii complete, asistenți parentali profesioniști, case de copii de tip familial, familii monoparentale, copii care cresc cu unchi, mătuși sau bunei, din toată țara. Participanții la concurs trebuiau să realizeze un video sau o fotografie, în care să ilustreze un moment din familia lor. Cei 6 finaliști au fost selectați la două categorii, secțiunea video și foto, de către un juriu format din reprezentanții ministerului și ai partenerilor de dezvoltare, pentru originalitatea și respectarea tematicii concursului.

rrr205_148.jpg

Cu aplauze, felicitări, diplome și premii au fost întâmpinate familiile Drucioc, Țaran și Gavrilovici, care sunt asistenți parentali profesioniști și cresc pe lîngă copii lor biologici, alți copii rămași fără ocrotire părintească, familia Robu care numără în total 13 membri, și familiile Iovu și Gavriloi, care au demonstrat prin lucrările lor că familia înseamnă multă dragoste, grijă și respect.

rrr205_61.jpg

Totodată, ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș a felicitat și a înmânat diplome tuturor participanților la concurs, pentru implicare, originalitate și pentru familii diferite și unite.

rrr205_7.jpg

„Valori precum unitatea, respectul, toleranța, incluziunea, dragostea, vor fi întotdeauna actuale și își vor avea rădăcinile în familie, pentru că anume familia, indiferent de numărul membrilor săi, de tipul ei, reprezintă mediul favorabil pentru creșterea și dezvoltarea copiilor. De aceea astăzi, mai mult ca niciodată, împreună cu echipa ministerului ne dorim să creștem familii puternice pentru fiecare copil din Republica Moldova”, a declarat ministrul Stela Grigoraș.

rrr205_65.jpg

În cadrul evenimentului, participanții au discutat cu ministrul Stela Grigoraș despre problemele care le întâmpină familiile din țara noastră și care sunt realizările dar și perspectivele ministerului în domeniul protecției copilului și familiei. Toți invitații la eveniment au avut parte de multă muzică, dansuri și concursuri, iar cei mici s-au bucurat de distracție și dulciuri.

rrr205_18.jpg

Evenimentul a fost organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei, de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, cu susținerea AO „Parteneriate pentru fiecare copil”, AO „Concordia”, Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”, Companiile: Franzeluța, Aqua Unica, Sandriliona, Vita, Sutzucker Moldova, partener media mama.md

FOTO


Поделись новостью с друзьями!