Concursul naţional pentru toate familiile din Moldova „Familii diferite, aceeași dragoste”


  • 1725
  • În contextul Zilei Internaționale a Familiei, celebrată anual la 15 mai, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei lansează Concursul naţional pentru toate familiile din Moldova „Familii diferite, aceeași dragoste”. Indiferent de numărul membrilor săi, familia înseamnă dragoste, grijă şi ocrotire părintească. În acest sens, ministerul vine să susțină familiile ca un mediu armonios în creșterea și dezvoltarea copiilor.

Începând de astăzi, pe parcursul următoarelor 24 de zile (18 aprilie-11 mai 2017), familiile din toată ţara pot trimite la sediul ministerului video de un minut și pozele lor care respectă tematica concursului, împreună cu o mică descriere sau un moto al familiilor lor. Cele mai reuşite lucrări vor fi premiate pe 15 mai, de Ziua Internațională a Familiei.

Prin această iniţiativă, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei își propune să promoveze la nivel național unicitatea tuturor familiilor din țara noastră, inclusiv familii monoparentale, asistenți parentali profesioniști, case de tip familial, copii care cresc cu bunici, unchi sau mătuși.

560x370-MINISTERUL-MUNCII.png

CERINȚE

1. Secțiunea video:

  • Înregistrarea video poate fi făcută la telefonul mobil, tablete, aparat foto/video;

  • Durata video-ului nu trebuie să depășească un minut și va reda mesajul concursului ”Familii diferite, aceeași dragoste” ;

  • Video poate fi prezentat în formatul avi sau mp4;

  • Membrii juriului vor ține cont de următoarele criterii de evaluare: încadrarea în tematică, diversitatea familiilor, claritatea imaginilor înregistrate, tehnici de execuție/redactare;

  • Se admite doar un video din partea unei familii;

2. Secțiunea foto:

  • Se admite doar o fotografie din partea unei familii, în format JPEG, TIFF, GIF, PNG;

  • Nu se admit colaje sau peisaje, flori și animale, sau poze fără membrii familiei;

  • Criterii de evaluare pentru această secțiune sunt: originalitatea și actualitatea pozei, momente petrecute în familie, mesajul concursului ”Familii diferite, aceeași dragoste”, calitatea și claritatea imaginii ;

Lucrările realizate și expediate spre participarea în concurs nu se returnează. Ministerul îți rezervă dreptul de a descalifica lucrările care nu corespund cerințelor tematice și organizatorice. Este obligatoriu ca fiecare lucrare să fie însoțită de o etichetă unde este notat: numele și prenumele tuturor membrilor familiei , titlul lucrării și localitatea.

 

CALENDARUL CONCURSULUI

Expedierea lucrărilor: 18 aprilie-11 mai 2017;

Jurizarea se va efectua în intervalul: 11 – 15 mai 2017.

Toate fotografiile și filmulețele pot fi expediate pe email: presa@mmpsf.gov.md sau la adresa: Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Concursul ” Familii diferite, aceeași dragoste”, str. Vasile Alecsandri 1, Chișinău, MD 2009, Republica Moldova.

Pentru detalii apelați la numărul de telefon: 022-269-358.


Поделись новостью с друзьями!