Concurs naţional de desene pentru copii ”Migrația prin ochii copiilor” Ediția a -II-a


    Copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 19 ani sunt invitaţi să participe la cea de-a doua ediție a concursului naţional de desene cu tematica ”Migrația  prin ochii copiilor”, care se va desfășura în perioada 27 noiembrie -13 decembrie 2017.

Scopul concursului este de a asigura o comunicare dintre copiii cu părinții plecați peste hotare și autorități, pentru a identifica necesitățile acestora și noile modele de intervenție prin politici publice.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a identificat necesitatea de a releva într-un mod inedit felul în care percep copiii fenomenul migrației, creionate în desenele lor. Astfel, cele mai inovative idei prezentate vor servi la identificarea unor măsuri de diminuare a efectelor negative ale fenomenului migrației.

Desenele vor fi transmise prin intermediul poștei la adresa MD-2009, Chişinău, str. Vasile Alecsandri 2 sau în variantă scanată la adresa electronică anastasia.zaharia@msmps.gov.md până la data de 13 decembrie 2017. Cele mai ingenioase și originale desene vor fi prezentate la ceremonia de premiere a câștigătorilor, care va avea loc în data de 18 decembrie 2017. Cu susținerea partenerilor vor fi oferite diplome de participare și premii.

Condiții de participare:

·        La concurs pot participa elevii din școlile și liceele de pe întreg teritoriul țării, de pe ambele maluri ale Nistrului;

·        Un copil poate prezenta doar o singură lucrare;

·        Lucrarea prezentată la concurs va fi de mărimea A4 sau A3;

·        Participanții la concurs vor elabora lucrările lor, folosind tehnici sau materiale după propria alegere (creion simplu/colorat, acuarele, guașe, colaj, tehnici grafice etc.);

·        Autorii desenelor sunt rugați să menţioneze următoarele informaţii: numele, prenumele, vârsta, clasa, instituţia, localitatea;

·        Lucrările participanților vor fi prezentate în original și nu vor fi întoarse autorilor. Organizatorii vor utiliza aceste desene în materialele lor de vizibilitate și rapoarte.

Evaluarea desenelor:

         Desenele vor fi evaluate de către reprezentanții MSMPS și a partenerilor în baza următoarelor criterii:

·        Redarea tematicii concursului ”Migrația”;

·        Originalitatea și creativitatea lucrărilor;

·        Aspectul estetic al lucrărilor.

Fiecare copil are dreptul să fie auzit și apreciat! Participă și tu, premiul tău te așteaptă!

Data limită: 13 decembrie 2017

24251199_1569033146511338_1928743035_o.png

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.