Ce medicamente să iei în vacanță


 • 2493
 • Ai planificat din timp vacanța și deja ți-ai făcut bagajele. Te gândești la momentele frumoase pe care le vei petrece departe de casă. Indiferent dacă mergi la munte sau la mare, într-un alt oraș sau în vizită la rudele de peste ocean, ai cele mai bune așteptări, însă trebuie să iei în calcul și variantele mai puțin plăcute. S-ar putea ca starea de sănătate să-ți strice planurile, iar tu trebuie să fii pregătit pentru asemenea situații. 

Ar fi bine să ai o trusă cu medicamente de prim ajutor cu următoarele preparate:

 • Niciodată nu știi când ți se poate întâmpla să ai o durere puternică de cap sau să ți se ridice febra din cauza unei viroze sau a unei infecții. De aceea ar fi bine să ai preparate împotriva durerii sau a febrei, cum ar fi aspirina, Paracetamol (acetaminofen) sau Nurofen (ibuprofen).

photo.jpg

 • Călătoriile presupun trecerea de la o temperatură la alta. Mai mult ca atât, niciodată nu știi cât de cald va fi în autobuz sau în mașină. S-ar putea să obții o răceală chiar în drum spre destinație. Din această cauză, ia în bagajul de mână preparate pentru răceală. Poți opta pentru pastile pe bază de ierburi ca Travisil, Bronho Veda, praf în pliculețe Tylol Hot sau Teraflu și un spray nazal.
 • Dacă știi că nu suporți drumul lung și ți se face greață în transport, neapărat trebuie să iei medicamente pentru răul de mașină. Printre acestea sunt pastilele Emetestop sau Emetin Forte.
 • Mergi într-un loc nou și vei fi nevoit să mănânci altfel de mâncare decât obișnuiești să pregătești acasă. Pentru a evita situațiile neplăcute în care în loc să mergi în excursie, stai ore în șir în baie, ia niște medicamente pentru diaree, cum ar fi Imodium (loperamida).

1476030433_1.jpg

 • Totodată, faptul că vei schimba regimul de alimentare poate să te arunce într-o altă extremitate și să ai nevoie de medicamente pentru constipație. Preparatele care te vor ajuta în astfel de situații sunt Dulcolax (bisacodyl) sau Sintolax (docusat sodic).
 • În trusa medicală trebuie să ai și preparate pentru disfuncțiile gastrice. Pastilele care te vor ajuta să scapi de senzația de greutate după masă sunt Mezim sau Pancreatin. De arsurile la stomac te va săpa Maalox, iar în cazul balonării, ia un Espumizan.
 • S-ar putea să ai dureri digestive sau să-ți vină menstruația în timpul vacanței. Pentru ca aceasta să nu-ți transforme zilele libere într-un dezastru, trebuie să ai preparate contra durerilor digestive si ginecologice: No-spa (drotaverina), Ketanov sau altele.
 • Chiar dacă nu ești alergic, ia în trusă și medicamente pentru reacții alergice ușoare ca Claritine (loratadina). Nu știi la ce mirosuri, alimente sau plante străine ai putea fi sensibil.

fullsize.jpg

 • La fel, ai grijă să pui în trusă și unguente antiinflamatorii pentru dureri musculare, luxații sau contuzii. Printre acestea sunt Diclofenac gel sau Voltaren gel. Acestea te vor scăpa rapid de dureri și spasmuri. Nu uita nici de unguentele regeneratoare ca Bepanthen sau Pantenol care te vor ajuta în cazul rănilor ușoare și a arsurilor.
 • Dacă mergi în vacanță în perioada caldă a anului, cu siguranță se vor găsi zeci de insecte care ți-ar putea strica planurile. Fie că este vorba despre înțepături de țânțari, fie despre alte insecte, disconfortul poate fi înlăturat cu gelurile pentru înțepături, cum ar fi unguentul cu hidrocortizon.

Dacă mergi peste hotarele țării, iar medicul ți-a prescris un tratament cu sedative, tranchilizante sau opioide, trebuie să te asiguri că ai o scrisoare medicală în care este confirmat faptul că ai nevoie să primești tratamentul respectiv. La fel, acest lucru este necesar dacă urmezi un tratament injectabil și ai la tine seringi și ace.

Articolul respectiv nu este unul comercial, iar preparatele indicate sunt oferite ca exemplu. Există multe alte medicamente analog care au aceeași substanță activă. Nu ezita să scrii în comentarii ce alte preparate te-au salvat în situații dificile sau ce ai mai adăuga în trusa medicală.

Sperăm că nu vei avea nevoie de această trusă în vacanță și vei petrece timpul frumos și bine, exact așa cum ți-ai plănuit. Ai grijă de tine și de sănătatea ta! Odihnă plăcută!

mama.md


Поделись новостью с друзьями!