Campania de caritate ”Întoarce Veteranilor Speranța”!


  Faptele eroice ale  veteranilor rămân pentru totdeauna în memoria celor pentru care ei au luptat. Ziua Victoriei în Războiul pentru Apărarea Patriei, este una din cele mai luminoase zile ale anului. Doar datorită acestor oameni curajoşi, astăzi avem posibilitatea de a trăi și a ne bucura de cerul senin și paşnic. 9 mai – Ziua Victoriei – rămîne a fi pentru noi una din cele mai importante sărbători. Glorie Veşnică Eroilor

5c4ea39457b66b7cc777f7c28ea3cef5.png

Dragi prieteni! A venit timpul să ne adunăm din nou și să ne exprimăm respectul și omagiul față de fapta eroică a celor ce au luptat pentru pacea pe pământ și să felicităm veteranii cu Ziua Victoriei asupra fascismului şi încheierii celui de-al Doilea Război Mondial. În fiece ce an, acești oameni sunt din ce în ce mai puțini, și ca amintirea despre ei să nu dispară, îi îndemnăm pe toți să-și exprime veteranilor, gratitudinea nemărginită și recunoștința!

Deja de 12 ani consecutiv, asociația obștească Forum.md desfăşoară campania de caritate Întoarce Veteranilor Speranța.

Aceasta a devenit  o tradiție frumoasă și foarte importantă pentru noi:

2005 - Верни Ветеранам Веру 2005

2006 - Верни Ветеранам Веру 2006

2007 - Верни Ветеранам Веру 2007

2008 - Верни Ветеранам Веру 2008

2009 - Верни Ветеранам Веру 2009

2010 - Верни Ветеранам Веру 2010

2011 - Верни Ветеранам Веру 2011

2012 - Верни Ветеранам Веру 2012

2013 - Верни Ветеранам Веру 2013

2014 - Верни Ветеранам Веру 2014

2015 - Верни Ветеранам Веру 2015

2016-  Верни Ветеранам Веру 2016

Nici în acest an nu renunţăm la campania noastră și îndemnăm pe toţi să se alăture nouă.

Scopul campaniei de binefacere este de a felicita și onora toţi veteranii.  O atenţie deosebită vom acorda celor care din cauza vârstei înaintate nu se mai poate alătura la celebrarea Zilei Victoriei la Memorialul „Eternitate“. 

Colectăm surse financiare pentru achiziționarea produselor alimentare, aici ţinem să menționăm că este binevenită susținerea cu produse de primă necesitate. Vom fi bucuroși de orice ajutor de la persoanele fizice și juridice.

Obiectiv: Colectarea surselor financiare, achiziționarea produselor alimentare și înmânarea solemnă.

Lista produselor de primă necesitate:
– hrișcă
– orez
– crupe de porumb
– ulei vegetal
– conserve – ton, pateuri
– fulgi de ovăz (musli)
– paste
– zahăr
– sare
– făină
– zefir
– biscuiți
– Dulciuri (ciocolată și drajeuri)
– Ceai (negru și verde)
– marmeladă
– mazăre conservată
– ciuperci marinate
– suc
– vafe
– porumb
– săpun lichid
– detergent
– săpun de rufe
– gel de spălat vase

Colectarea fondurilor și a bunurilor se efectuează conform principiului ”cine și cît poate”, în perioada 3 aprilie - 5 mai, de la 9:30 – 18:30, la sediul companiei SIMPALS.

Telefoane de contact: 

Francesca – managerul proiectului FORUM.MD – 068131268

Olga – managerul proiectului FORUM.MD – 076779992

La recepție întrebați de Olga sau Francesca și veți fi conduși. 
Adresa : Ion Neculce, 5

Rechizite bancare:

Asociația Obștească”FORUM”

IDNO: 1013620009909

Sediu social: str. Ion Neculce 5, etj. 2

MD-2069, mun. Chișinău, Republica Moldova

IBAN lei:MD53VI000002224003323MDL

Banca: BC ”Victoriabank” S.A., fil.3, mun. Chişinău

Codul băncii BIC: VICBMD2X416

Vedeți cum s-a desfăşurat evenimentul Întoarce Veteranilor Speranța în anul 2016: 

Aducem sincere mulțumiri tuturor care an de an ne sunt alături și participă la campania Întoarce Veteranilor Speranță! Graţie bunăvoinţei dumneavoastră, acest eveniment aduce veteranilor credință, căldură și lumină.   

Fiți alături de noi și urmăriți campania: https://www.facebook.com/events/862984457157105/.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Astfel, pentru a participa la această campanie de binefacere, primarul Capitalei, Ion Cebna, îndeamnă oamenii să cumpere produse alimentare și să le lase în boxele speciale, instalate în magazine, transmite Știri.md.
   „Cei care vor să se alăture Campaniei sociale cu ocazia sărbătorilor Pascale, pot dona produse alimentare neperisabile. În mai multe magazine din Capitală sunt amenajate boxe speciale pentru a putea lăsa alimentele procurate.Toate pachetele cu produse alimentare vor ajunge, cu ajutorul asistenților sociali și a voluntarilor, pe masa de sărbătoare a familiilor din capitală care necesită ajutor. Haideți să fim mai buni în săptămâna luminată! Împreună putem aduce lumină în sufletul celor mai triști”, i-a îndemnat Ceban pe cetățeni.

   stiri.md
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   În cadrul unui proiect internaţional, ei au reciclat într-un mod inedit obiecte de birotică şi le-au dăruit copiilor cu nevoi speciale de la Grădiniţa "Regina Maria" din raionul Ialoveni. 
   Aceasta este prima grădiniţă din Republica Moldova care a încurajat educaţia incluzivă.
   Elevii au donat 20 de suporturi pentru cărţi şi creioane, realizate din obiecte reciclabile: carton, ziare vechi şi borcănaşe din aluminiu.
   Activitatea lor este parte a unui proiect internaţional, în care participă 11 ţări.
   În semn de mulţumire, copiii de la Grădiniţa "Regina Maria" au întâmpinat elevii cu un spectacol muzical.
   Gimnaziul cu profil teatral "Ion Luca Caragiale" este parte a proiectului e-twining din luna noiembrie 2019. 
   Proiectul îşi propune să consolideze şi să dezvolte reţelele şcolare printr-o schemă de înfrăţire între şcoli, care ar permite tuturor instituţiilor de învăţământ pre-universitar europene să creeze parteneriate pedagogice.
   tvrmoldova.md
  • julia122997
   De julia122997
   Desi spune ca aceasta sarcina decurge mai dificil acum decat la 20 de ani, Svetlana incearca sa faca fata obligatiilor pe care le are in domeniul binefacerii: „E mult mai greu acum, dar incerc sa nu tai nimic din activitatea mea. Diferenta o simt. Am si o varsta.”, marturiseste ea.

   „E total diferit. Sunt mult mai responsabila, mai fricoasa, obsedata, paranoica, chiar si cand prietenii imi ating burtica. Ii las s-o faca dar sunt foarte atenta. Nu sunt atat de libera, am asteptat mult aceasta sarcina si am dorit-o mult. Credeam doar eu si Dumnezeu in ea.”

   Svetlana este si mamica de baiețel. Fiul ei de 12 ani, Maxim, este nerăbdator să-și cunoască surioara. „A fost șocat. De multe ori îi spuneam că nu o să ai un frațior sau o surioară. El admira ca noi suntem 3 frați. Și-a dorit din start frățior, dar acum este mai fericit că o sa fie fetiță. De gelozie nici vorba.”, recunoaște fericita mamică.
    
   Despre cum face fata provocarilor acestei perioade si ce planuri de viitori are, afla urmarind interviul marca O Seara Perfecta:
   perfecte.md
  • julia122997
   De julia122997
   Lucrările urmează să fie vândute la un târg.
   Aromele de brad și ceară naturală au adus atmosfera de sărbătoare la master-class. Înarmați cu crenguțe și accesorii de Crăciun, elevii, ajutați de profesori, au confecționat coronițe...
   Imaginația elevilor a fost pusă și mai mult la încercare când aceștia au avut de realizat un altfel de brad.
   Și ce fel de sărbători fără o lumânare în casă, pusă printre decorațiuni? Elevii școlii profesionale au primit lecții chiar de la colega lor din anul doi. 
   După ce a făcut studii farmaceutice, Olga Zaițev și-a dat seama că vrea să facă lumânări.
   “Având câțiva stupi acasă, extrăgeam o cantitate de ceară și mă gândeam ce să fac cu ea. De aici mi-a venit în gând să facem niște lumânări”.
   Astfel, după ce a făcut câteva lumânări pentru cei din familie, pasiunea s-a transformat într-o afacere.
   Colegii Olgăi au făcut notițe și au furat meseria.
   Decorațiunile realizate astăzi vor fi prezentate în cadrul unui târg caritabil.
   Zinaida Sajin, directoarea școlii profesionale din Bubuieci: “La decizia consiliului de elevi este lansat un târg de caritate. Banii vor fi donați unei familii din Bubuieci, cu șase copii, care are un copil bolnav de leucemie”.
   La eveniment au participat peste 70 de elevi ai școlii profesionale din Bubuieci. 
   Proiectul a fost organizat de USAID. Tot ei sunt cei care au oferit un grant de peste un milion de lei, bani cu care s-a cumpărat echipament pentru laboratorul apicol din instituție.
   protv.md
  • julia122997
   De julia122997
   Scopul campaniei este de a susține persoanele aflate în dificultate, în special copiii și bătrânii, prin colectarea produselor alimentare în rețelele de magazine din Chișinău. Timp de două zile, peste 200 de voluntari vor îndemna oamenii să procure și să doneze produse alimentare greu perisabile pentru a aduce bucurie pe masa persoanelor nevoiașe. Produsele alimentare vor putea fi donate în coșurile special amenajate la ieșirea din magazine.
   Ilie Zabica, directorul Fundației Regina Pacis: „Facem apel la bunătatea oamenilor să participe în Campania de Crăciun cu un ajutor alimentar pentru cei aflați la limita existenței. Din aceste donații vor fi pregătite, pe tot parcursul anului, prânzuri gratuite pentru copiii și bătrânii care vin la Cantinele Sociale ale Fundației Regina Pacis. ”
   Edward Lucaci, Președintele Caritas Moldova: „Invităm toate persoanele care vor să contribuie să își alăture eforturile proprii campaniei noastre. Aceste contribuții individuale nu reprezintă doar un simplu act de donație ci și un mod prin care bunătatea și generozitatea noastră pot oferi o șansă la normalitate celor mai puțin norocoși decât noi.”
   Colectarea produselor va avea loc în 29 magazine ale rețelelor Linella, Metro, Fidesco, Fourchette, Velmart, Green Hills Market și Supermarket Nr1.
   În cadrul campaniei din 2018 au fost adunate 12 tone de produse alimentare, din care au fost pregătite peste 54 mii de prânzuri calde la Cantinele Sociale ale Fundației Regina Pacis, unde, zilnic, iau masa 180 de bătrâni și copiii aflați în dificultate, iar Fundația de Binefacere Caritas Moldova a colectat 6 tone care au fost repartizate în 741 pachete și distribuite pe întreg teritoriul Republicii Moldova persoanelor în nevoie.
   Campania de Crăciun Încălzește o inimă se desfășoară cu susținerea Centrului Municipal de Tineret Chișinău și rețelelor de magazine: Linella, Metro, Fidesco, Fourchette, Velmart, Green Hills Market și Supermarket n. Supermarket Nr1
   Împreună facem lumea mai bună!
   * * * * * * * * * *
   Mai multe informații despre campania caritabilă puteți afla de la organizatori:
   Adelina Sochircă, Consultantă Comunicare, Fundația Regina Pacis
   Tel.: 069 441 661 sau scrieți-ne un mesaj la asochirca@reginapacis.org
   Mihaela Pascal, Consultantă Comunicare, Fundația de Binefacere Caritas Moldova
   Tel.: 060 542 211 sau scrieți-ne un mesaj la secretariat@caritas.md
 •