Agricultorii din Moldova invită din nou Chișinăuienii la un târg de roadă locală


    Pe 24 martie, la prima ediie târgului, s-au vândut aproape 180 de tone de struguri i 20 de tone de mere. La solicitarea chișinăuienilor i a agricultorilor, vom mai organiza un târg i în această duminică.

IMG_5324.jpg

Duminică, 31 martie, începând cu ora 11, peste 20 de agricultori din toate colțurile ării îi vor aduce roadele la vânzare în Parcul Catedralei. 100 de tone de struguri ”Moldova”, 20 de tone de mere, prune i mure de pădure, vor atepta să fie luate acasă.

Iniiativa de a organiza un târg de roadă locală, a apărut după ce la sfâritul lunii februarie, mai muli fermieri din Moldova au venit cu iniiativa ”Struguri în loc de flori”, prin care anunau pe reelele de socializare că stau cu roada în depozite i riscă să suporte pierderi financiare, în timp ce în supermarketurile din capitală se aduc struguri de import la preuri exorbitante. Acetia au îndemnat consumatorii să ofere în dar de sărbători struguri locali i în loc de buchete de flori de import. Moldovenii din diasporă, care cel mai bine tiu cum e la gust dorul de struguri de acasă, au reacionat imediat la mesaj i au comandat partide mai mari de struguri care au fost livrate în Finlanda, Marea Britanie, etc. Unii consumatori de pe loc au comandat lăzi de struguri pentru a fi livrai la aziluri de bătrâni.

IMG_5332.jpg

IMG_5323.jpg

Târgul de duminică va dura până la ultimul cumpărător. Preul unui kilogram de struguri va fi 5 lei i se vor vinde la ladă. Preul unei lăzi cu mere va fi de 70 de lei.

IMG_5328.jpg

Echipa K Lumea, a promovat mereu prin activităile sale consumul local i producătorii autohtoni. Am venit cu iniiativa de a face voluntariat pentru agricultorii notri i a organiza târgul ”Ia Moldova acasă”. De data aceasta i Primăria Chiinăului îi pune umărul la organizare.

IMG_5305.jpg

Venii să sprijinii agricultorii notri i să dai o mână de ajutori celor care lucrează cu dragoste pământurile noastre i cresc din ele cei mai dulci struguri.

Data : 31 martie

Ora : 11:00
Locul : Parcul Catedralei, havuz (intrarea din str. Pu
kin) INTRARE GRATUITĂ!

Persoană de contact: Elena Briciuc, 069627409

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.