4 sfaturi pentru femeia însărcinată la volan


  Din moment ce afli că vei deveni mămică, toate prioritățile tale se schimbă, iar grija cea mai mare devine confortul și binele copilului pe care îl vei aduce pe lume. Așa că, dacă ești o mămică care șovează trebuie să fii atentă, și să o faci cu mare prudență, mai ales în perioada sarcinii. 

cinto_1200X700.jpg

Atunci când pleci la drum, gândul de a-l ține în siguranță pe viitorul tău copil te va însoți în permanență. Din acest motiv, unele viitoare mămici evită să mai conducă, speriate de riscurile la care se expun în timpul acestei activități.

Totuși, nu există motiv de îngrijorare. Dacă îți iei toate măsurile de precauție și îți pregătești mașina în mod corespunzător, vei putea să pleci la drum sigură pe tine și liniștită că totul va fi în regulă. În cele ce urmează, îți oferim patru sfaturi care să-ți asigure o experiență sigură de condus atunci când ești însărcinată.

1. Înclină scaunul pe spate

Atunci când ești însărcinată, trebuie să te poziționezi cât mai departe de volan și este necesar să ai o postură ușor aplecată, pentru a nu pune presiune pe abdomen și pe vezica urinară și pentru a nu afecta sarcina.

Dacă ești mai scundă iar noua poziție la volan îți face dificilă acționarea pedalelor, nu poți decât să dai scaunul mai în față sau să te interesezi dacă pedalele mașinii tale se pot ajusta. În cazul în care acest lucru nu este posibil, ar trebui să profiți de faptul că familia ta se va mări cu încă un membru și să alegi deja o mașină mai spațioasă, cu pedale ajustabile.

2. Poartă o centură de siguranță specială

Chiar dacă legea nu le obligă pe femeile gravide cu o sarcină vizibilă să poarte centura de siguranță, sunt foarte multe viitoare mămici care aleg să o poarte oricum, pentru a fi protejate în cazul unui incident nefericit.

Dacă ești însărcinată și vrei să porți centura, află că există o metodă de a o așeza, astfel încât să nu-ți pui sarcina în pericol. În primul rând, trebuie să te asiguri că partea orizontală (de jos) a centurii este poziționată sub burtică, încât să nu pună presiune pe aceasta. Partea oblică va trebui să treacă în diagonală, peste piept, fără a prinde burtica.

3. Intră și ieși corespunzător din mașină

Când ești însărcinată, modul în care intri și cobori din mașină se schimbă foarte mult. Având în vedere că nu mai ai aceeași mobilitate și că trebuie să nu pui presiune foarte mare pe burtă și pe spate, este necesar să înveți o tehnică specială de urcare și de coborâre din autoturism.

La intrarea în mașină, va trebui să te așezi pe scaunul șoferului cu picioarele încă afară și să te lași ușor pe spate, iar apoi va trebui să-ți tragi picioarele în mașină. Pentru a ieși, scoate un picior, pentru a avea un punct de sprijin și lasă-te ușor pe spate în timp ce scoți și cel de-al doilea picior. Astfel, nu vei mai pune presiune foarte mare pe burtică.

4. Evită să porți haine groase la volan

Chiar dacă este iarnă și este frig, când ești însărcinată va trebui să renunți la hainele foarte groase. Acest lucru este recomandat pentru a te asigura că centura de siguranță te va proteja corespunzător.

Dacă porți haine groase, centura nu va putea să te cuprindă în totalitate în cazul unui incident neprevăzut, așa că te vei expune la riscuri suplimentare.

Alte lucruri de care să ții cont

Atunci când intri în mașină, asigură-te că nu dai drumul imediat la aerul condiționat, deoarece gazele acumulate în mașină pot fi periculoase pentru bebeluș. Deschide ferestrele cât de des poți și ține-le așa în primele minute de mers.

De asemenea, încearcă să menții o viteză constantă în timpul mersului și evită să iei viraje bruște pentru a evita răul de mișcare, fenomen apărut destul de des în cazul femeilor însărcinate.

În cazul deplasărilor mai lungi, nu uita să ai la tine mâncare și apă suficientă, dar și șervețele umede. Amintește-ți că acum ai două persoane de hrănit și de hidratat, așa că atunci când ți-e foame sau sete, nu ar trebui să ignori senzația.

kudika.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Un grup de cercetători din Danemarca a descoperit că persoanele ale căror mame au fost diagnosticate cu diabet înainte sau în timpul sarcinii prezentau un risc mai mare cu până la 91 de procente de a dezvolta anumite probleme de sănătate, precum formarea unor cheaguri în vasele de sânge, până la 40 de ani.
   Totodată, urmaşii femeilor care au prezentat complicaţii diabetice aveau un risc general mai mare cu 60 de procente.
   Cercetătorii susţin că procedurile de depistare şi tratamentele aplicate femeilor care speră să devină mame ar putea contribui la reducerea riscului de boli cardiovasculare la următoarea generaţie.
   Pentru acest studiu, oamenii de ştiinţă au analizat date înregistrate la nivel naţional a circa 2,4 milioane de copii care s-au născut fără afecţiuni cardiace congenitale în Danemarca, între anii 1977 şi 2016. 
   Ei au identificat femeile care au dezvoltat diabet înainte de sarcină, în timpul acesteia şi pe cele afectate de complicaţii diabetice.
   Dintre 2.432.000 de copii născuţi fără afecţiuni cardiace congenitale, 54.864 (2,3%) au fost expuşi la diabet matern. 
   Persoanele născute de femei cu diabet au prezentat o creştere totală cu 29 de procente a riscului de boli cardiovasculare cu debut precoce în comparaţie cu cele ale căror mare nu au fost afectate de diabet.
   Cele mai semnificative asocieri au fost identificate în cazul descendenţilor femeilor care au avut complicaţii diabetice sau cu diabet şi antecedente de boli cardiovasculare.
   A fost, de asemenea, identificat un risc mai mare de anumite tipuri de boli cardiovasculare în cazul copiilor născuţi de femei cu diabet - un risc cu 91% mai mare de embolie pulmonară, un risc cu 82% mai mare de tromboză venoasă profundă şi un risc cu 78% mai mare de hipertensiune arterială în primele patru decenii de viaţă.
   Riscurile au fost similare în cazul diabetului de tip 1 şi a diabetului de tip 2.
   Autorii studiului publicat în jurnalul ştiinţific BMJ au declarat că aceste rezultate ''subliniază importanţa strategiilor eficiente de depistare şi prevenire a diabetului la femeile aflate la vârste fertile''.
   ''Trebuie monitorizate riscurile de boli cardiovasculare ale urmaşilor mamelor cu diabet şi investigate posibile intervenţii pe parcursul vieţii care ar putea reduce apariţia bolilor cardiovasculare'', au concluzionat cercetătorii.
   agerpres.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Acesta este cel de-al doilea copil pe care îl are alături de Evan Spiegel, CEO și co-fondator Snapchat. În postarea de pe Instagram, Miranda a dezvăluit că au devenit părinții unui băiețel, iar numele lui este Myles.
   „Suntem compleșiți de bucuria adusă de venirea pe lume a lui Myles și apreciem cuvintele frumoase și urările primite în această perioadă de la toată lumea. Nu am putea fi mai entuziasmați de sosirea fiului nostru în familie”, a scris fostul model Victoria’s Secret.
   O sursă apropiată modelului a declarat că totul a decurs perfect. „Totul a decurs perfect la naștere și ei sunt fericiți să ajungă acasă. Știau că va fi un al treilea băiat, așadar erau foarte pregătiți. Nu au avut nevoie de foarte multe lucruri având în vedere că Hart este atât de mic. Acum o pot lua de la capăt.”
   Miranda Kerr a anunțat că este însărcinată tot pe Instagram, în luna martie. Aceasta nu a dezvăluit sexul copilului până la naștere, explicând că aceasta a fost dorința soțului ei. „Știm deja, dar nu spunem tuturor. Soțul meu este ‘Domnul Intimitate’ și trebuie să respect asta”, a declarat ea pentru o publicație internațională.
   Miranda Kerr și Evan Spiegel s-au căsătorit în mai 2017 și mai au împreună un fiu, Hart Spiegel, în vârstă de un an. Modelul australian mai are un copil, Flynn Christopher Bloom în vârstă de 8 ani, împărțind custodia cu fostul ei soț, Orlando Bloom.
   Sursa a dezvăluit că Flyn este „încântat să fie un frate mai mare din nou” și se poartă foarte frumos cu frații săi.
   Pe perioada sarcinii Miranda Kerr a participat la evenimente, iar la lansarea unui nou produs din gama de produse cosmetice pe care o deține, aceasta a invitat-o și pe logodnica fostului ei soț, Katy Perry.
   elle.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Multe femei au auzit că este posibil să ai ceea ce, în termeni populari, se numește „ciclu peste sarcină”. Medicii susțin însă că acesta este doar un mit și explică unanim că este imposibil să ai menstruație pe parcursul celor nouă luni de sarcină.
   Odată ce ai rămas însărcinată, nu mai poți avea ovulație în cele nouă luni de sarcină, așa încât și menstruația se oprește temporar. Dacă ai un ciclu menstrual regulat, unul dintre ovare eliberează în fiecare lună câte un ovul, proces numit ovulație. În perioada următoare, uterul se pregătește pentru o eventuală sarcină.
   Mai exact, stratul său intern, care poartă numele de endometru, se vascularizează intens și se îngroașă. Dacă ovulul este fecundat de un spermatozoid, embrionul rezultat se implantează în endometru. În caz contrar, endometrul îngroșat se elimină sub formă de sânge menstrual.
   Dacă ești însărcinată îți vine ciclul în prima lună? Ce ascunde sângerarea
   Deseori confundate cu menstruația, sângerările care pot să apară la gravide chiar din prima lună nu sunt cauzate de ciclul menstrual.
   Aceste sângerări sunt destul de frecvente, astfel că una din patru femei le experimentează în primele 12 săptămâni de la concepție, potrivit unui studiu realizat de specialiștii Universității North Carolina, din SUA.
   Cu toate acestea, sângerările de la început de sarcină nu sunt neapărat alarmante și periculoase pentru evoluția acesteia. În multe cazuri, „menstruația” din prima lună de sarcină este, de fapt, sângerarea de implantare, explică specialiștii autorității britanice privind reglementarea sănătății, NHS- National Health Service.
   Ea se declanșează când ovulul fecundat se „lipește” (implanteză) de endometru și apare la 10-14 zile de la concepție, adică exact în perioada în care te așteptai să ai menstruație – de aici și confuzia cu ciclul menstrual.
   Dacă ești însărcinată îți mai vine ciclul în prima lună? Cum se tratează sângerarea de implantare
   Sângerarea de implantare este un „simptom” de sarcină relativ frecvent, dar se deosebește de menstruație prin durată și prin aspect. Astfel, ea ar trebui să dureze mai puțin decât sângerarea lunară obișnuită, să fie în cantitate mai mică, iar culoarea mai deschisă.
   Adesea, sângerarea de implantare se limitează la doar câteva picături de sânge, de culoare roz. Pot să apară uneori și dureri abdominale asemănătoare celor din timpul menstruației, iar acesta este un motiv de confuzie pentru femeia însărcinată. Sângerarea de implantare ar trebui să se oprească de la sine, fără tratament.
   Dacă ești însărcinată îți mai vine ciclul în prima lună? Sângerarea poate semnala un avort
   „Ciclul peste sarcină” mai poate fi și o sângerare a colului uterin după un contact sexual sau după ce ai făcut un examen ginecologic. Sarcina produce modificări ale colului uterin, care devine mai vascularizat și mai sensibil, astfel că poate sângera mai ușor.
   Sângerarea din prima lună de sarcină poate semnala și probleme serioase, cum ar fi un avort spontan sau o sarcină extrauterină. O sarcină din cinci sfârșește prin avort spontan, iar cele mai multe dintre ele se produc în primele 12 săptămâni (3 luni) de la concepție, mai explică experții autorității britanice privind reglementarea sănătății, NHS- National Health Service.
   Sarcina ectopică se formează în afara uterului, de obicei pe una dintre trompele uterine, unde embrionul nu se poate dezvolta. Sângerarea vaginală apare, în aceste cazuri, între săptămânile 4 și 12 de sarcină.
   Când să mergi la medic
   Când menstruația este diferită de lunile anterioare și știi că este posibil să fii însărcinată, trebuie să mergi la medic pentru un consult de specialitate.
   O sângerare mai abundentă decât de obicei, crampele abdominale puternice, amețelile și stările de leșin pot semnala probleme care îți pun viața în pericol, așa cum sunt avortul spontan și sarcina extrauterină.
   totuldespremame.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Toamna este perioada anului în care rutina de îngrijire trebuie schimbată. Temperatura scade, iar pielea uscată, buzele crăpate și părul fragil încep să devină o problemă. Nu doar garderoba trebuie adaptată noului sezon, ci și rutina de înfrumusețare!
   Piele
   Hidratează-te din interior spre exterior, așa că asigură-te să consumi apă în mod regulat pe parcusul zilei. De asemenea, consumul unui pahar cu apă înainte de culcare ajută la menținerea pielii hidratate pe parcursul nopții. Când temperatura scade, poate fi tentant să alegi ceaiul și cafeaua, dar evitarea cofeinei pe cât posibil va face atât pielii, cât și părului o favoare pe termen lung, deoarece aceasta poate provoca deshidratare.
   Pregătește-ți pielea pentru lunile mai reci, optând pentru o rutină de hidratare. Acum este momentul să folosești o cremă de hidratare mai bogată și mai hrănitoare. Nu uita să te exfoliezi mai întâi, astfel încât pielea ta să poată absorbi cu ușurință crema. Poți apela la o exfoliere blândă chiar de două ori pe săptămână. Exfolierea ajută la regenerarea celulară și îndepărtează celulele moarte ale pielii, care pot împiedica absorbția oricăror produse hidratante. Fă curățenie în geanta ta de machiaj, schimbă produsele de vară, scapă de orice a expirat sau nu mai folosești și fă o curățare minuțioasă a tuturor ustensilelor de machiaj cu ajutorul apei și săpunului. Încearcă să previi uscăciunea și crăparea pielii folosind măști faciale hidratante sau seruri în mod regulat. Aplică ulei de cocos pe față pentru a obține o mai bună hidratare. Nu numai că miroase excelent, dar face ca pielea să devină netedă și catifelată. Nu uita să folosești încă protecție solară în fiecare zi! Păr
   Tunde-ți părul pentru a îndepărta daunele provocate de soare, sare și apa de peste vară. Acesta este, de asemenea, momentul perfect pentru a începe să îți hidratezi și hrănești părul pentru a preveni problemele pe care le poate cauza iarna. Pentru a evita deteriorarea și uscarea părului, aplică o mască hidratantă în fiecare săptămână sau chiar mai des. De asemenea, poți folosi uleiul de nucă de cocos pentru vârfurile deteriorate. Acest ulei repară fiecare șuviță, fâcându-ți părul moale, puternic și cu un miros excepțional. Folosește o pernă de mătase pentru a evita ruperea și deteriorarea părului în timpul somnului. Buze
   Poate fi tentant să folosești cremă obișnuită/vaselină pentru a-ți hidrata buzele atunci când simți că acestea încep să se usuce și chiar să crape, dar nu e deloc un remediu util. Aceasta poate împiedica pielea să respire, făcând zona respectivă și mai dureroasă. În schimb, caută un balsam de buze care să conțină ceară naturală și uleiuri pentru a proteja, hrăni și repara buzele deteriorate. Ochi
   Vremea rece poate usca pielea, în special în zona mai sensibilă din jurul ochilor. Folosește un produs hidratant special pentru ochi. Scapă de cearcăne și de ochii umflați folosind zilnic un ser pentru ochi. Păstrează crema de ochi în frigider peste noapte pentru a o aplica dimineața. Senzația de răcire ajută la eliminarea și calmarea pungilor de sub ochi întâlnite frecvent după trezire. De asemenea, acest lucru prelungește viața produsului. Mâini și unghii
   Deoarece pielea de pe mâini nu produce la fel de mult ulei natural ca restul corpului, această zonă este mult mai predispusă la uscăciune. Mâinile sunt expuse constant și se pot usca cu ușurință în anotimpurile mai reci. Păstrează-le catifelate și hidratate aplicând în mod regulat cremă de mâini. Aerul rece și uscat poate face, de asemenea, unghiile mai fragile, așa că asigură-te să le tai cel puțin o dată pe săptămână pentru a evita ruperea. eva.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Schimbările la nivelul pielii
   Se spune că dacă ești însărcinată cu o fetiță, pielea ta va deveni mai grasă. În schimb, o sarcină cu un băiat îți va face pielea mai ternă. Oricum ar fi, schimbări vor exista și sunt normale în această perioadă a vieții.
   Acnee
   Orice femeie însărcinată va oberva că i se întâmplă lucuri ciudate. Legat de credința de mai sus, efectul unui ten mai gras se vede prin apariția coșurilor. Prin urmare, dacă îți apar coșuri, sigur vei avea o fată. Dacă nu te trezești brusc precum o adolescentă la pubertate, mulțumește-i băiețelului din burtă.
   Strălucirea
   Faptul că în timpul sarcinii femeile au o strălucire aparte este acceptat de mai toată lumea. Totuși, există superstiția potrivit căreia doar dacă ești însărcinată cu un băiat vei fi cu adevărat luminoasă.
   Linia neagră
   Tuturor femeilor le apare o linie neagră pe burtică, uneori mai accentuată, alteori mai palidă. Dacă aceasta se oprește deasupra buricului este semn că vei avea o fetiță, iar dacă se continua mai jos este băiat.
   Testul cu bicarbonat de sodiu
   Despre acest test, se spune că are o acuratețe de 80%. Este foarte simplu de făcut. Trebuie doar să amesteci două lingurițe de bicarbonat de sodiu cu urina ta. Dacă sfârâie, vei avea băiat, dacă nu se întâmplă nimic, e fată.
   Textura părului 
   Orice sex ar avea copilul, părul mamei va suferi niște transformări. Din bătrâni este credința că un păr moale și tern anunță nașterea unei fete, pe când un păr gros și strălucitor a unui băiat.
   Părul de pe corp
   Femeia gravidă care se confruntă cu o pilozitate accentuată, poartă în pântece un băiat. Dacă lucrurile rămân neschimbate, atunci va avea o fată.
   Creșterea în greutate
   Femeile care se îngrașă în timpul sarcinii mai mult în zona abdomenului și a bazinului vor naște băieți. Cele care devin rotofeie peste tot sunt mame de fete.
   Temperatura picioarelor
   Dacă observi că ai picioarele mai reci decât de obicei, cel mai probabil vei avea un băiețel. În cazul în care nu observi nicio schimbare a temperaturii tălpilor, este posibil să fii însărcinată cu o fată.
   Creșterea piciorului
   În timpul sarcinii multe femei se plâng de faptul că le crește piciorul. Uneori, după naștere revin la dimensiunea obișnuită, alteori schimbarea este definitivă. Dacă trebuie să vă cumpărați pantofi cu jumătate de număr mai mari, superstițiile spun că sunteți mamă de băiat.
   Poftele
   Cel mai des predicțiile cu privire la sexul copilului au în centrul lor poftele mamei. Aparent, dorința de a mânca dulce e semn că va veni o fetiță, iar cea de sărat, un băiat.
   Poziția burții
   Femeile însărcinate sunt adeseori măsurate din priviri după care vine verdictul: ”e fată pentru că ai burta în sus” sau ”e băiat că e burta lăsată”.
   Dureri de cap
   Chiar și durerile de cap pot fi semne ale genului copilului pe care îl porți în pântece. Băieții sunt cei care e produc mamelor migrene încă din burtă, în timp ce fetele nu dau niciun fel de astfel de semn.
   Poziția de somn
   În general, gravidele nu pot să mai doarmă pe nicio parte, dar specialiștii în prezicerea sexului copilului în funcție de orice detaliu spun că dacă alegeți partea stângă, veți avea un băiat. Somnul pe partea dreaptă se traduce prin apariția unei fete.
   Culoarea mameloanelor
   Indiferent de preziceri, sânii suferă transformări majore în perioada cât sunteți însărcinată. Totuși, dacă aureola din jurul sfârcurilor nu-și schimbă culoarea, veți avea o fetiță, iar dacă se închide la culoare, veți fi mamă de băiat.
   Dimensiunea sânilor
   Una dintre părțile frumoase ale sarcinii este că sânii cresc. Dar, dacă dreptul devine mai mare, prezice nașterea unui băiat. Sânul stâng mărit, e semn că este fetiță.
   Stângăcie
   Felul în care te comporți în timpul sarcinii e un mod de a prezice sexul copilului. Un bebeluș băiat te va face să fii mai zăpăcită decât ești de obicei, pe când o fetiță te va lăsa să funcționezi ca e obicei.
   totuldespremame.ro
 •