Veneția va impune o taxă turiștilor, la intrarea în centru. Ce sumă vor achita vizitatorii


  Parlamentarii municipali din Veneția au aprobat oficial o taxă de intrare în centrul istoric al insulei. Taxa de intrare va fi introdusă din luna mai a anului curent.

architecture-boat-boats-161850.jpg

Planurile inițiale au fost menite să perceapă turiștilor trei euro (4,75 dolari) pentru o excursie de o zi. Pentru anul următor, taxa ar crește la șase euro și poate fi majorată până la 10 euro (15,83 dolari) în zilele mai aglomerate, scrie traveller.com.au.

Turismul masiv a reprezentat mult timp o problemă în Veneția, chiar dacă este principala sursă de venit a orașului. În cadrul schemei de taxe de intrare, vizitatorii aflați în cămine vor fi scutiți de la plată. Oaspeții hotelului trebuie să plătească o taxă locală pentru ședere.

„Nu suntem interesați să facem bani”, a spus primarul Luigi Brugnaro, insistând că obiectivul este de a contribui la plata pentru întreținere și curățenie în orașul istoric.

Noua taxă va fi inclusă în costul biletelor de avion și de tren, precum și în prețul croazierelor și al călătoriilor în transportul public, inclusiv în taxiuri.

Toți locuitorii din regiunea Veneto, precum și cei care s-au născut în Veneția, dar care locuiesc în alte părți, vor fi scutiți de plata taxei de intrare. Pentru turiștii care vor petrece vacanța în regiunea Veneto, va exista o reducere de 50%.

diez.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • maria981s
   De maria981s
   Pentru a primi actele şi cheile casei, cumpărătorii trebuie să se angajeze să investească minim 17.200 de dolari în renovări în primii trei ani şi să depună o garanţie iniţială de 5.700 de dolari. Astfel, costurile iniţiale ajung la aproape 23.000 de dolari. Totuşi, preţul este mic pentru Italia.
   Clădirile sunt în proprietatea administraţiei locale, iar primăria nu acţionează ca un intermediar între vânzători şi potenţiali clienţi. Cea mai mică locuinţă disponibilă are o suprafaţă de 40 de metri pătraţi, iar cea mai mare este de 150 de metri pătraţi.
   Oraşul Sambuca este liniştit, plin de istorie şi înconjurat de păduri şi munţi. Nu e de mirare că zece case „de 1 euro” au fost deja vândute.
   diez.md
  • maria981s
   De maria981s
   Potrivit New York State Division of Tourism, metropola din nord-estul SUA a înregistrat nouă ani consecutivi de creştere turistică, o tendinţă pe care speră să o menţină, scrie agerpres.ro.
   Din totalul acestor vizitatori, 51,6 milioane au fost americani şi 13,5 milioane străini, care au ocupat în total 37,7 milioane de locuri de hotel în acest oraş, generând încasări obţinute din taxele locale în valoare de 623 milioane de dolari.
   După americani, britanicii – cu 1,2 milioane de turişti – au fost cei mai numeroşi vizitatori la New York, devansându-i pe chinezi (1.100.000), canadieni (1.000.000), brazilieni (920.000) şi francezi (807.000).
   „Acest an record pentru turism demonstrează ceea ce orice newyorkez ştie: este cel mai frumos oraş din lume în care să trăieşti sau pe care să-l vizitezi. Oraşul New York întruchipează adevăratele valori americane”, a spus primarul New York-ului, Bill de Blasio, într-un comunicat.
   Sectorul călătoriilor şi turismului din New York absoarbe 9 la sută din locurile de muncă ale oraşului, cu 391.000 de angajaţi, impactul său economic anual fiind de 66 de miliarde de dolari ca, potrivit datelor din 2017.
   diez.md
  • maria981s
   De maria981s
   #Lisabona, Portugalia

   Pentru familiile care iubesc vacanţele în marile oraşe, Lisabona este o destinaţie care are multe de oferit. Curse cu tramvaiul galben vintage de-a lungul îngustelor străduţe, dar şi o vizită la Oceanario Aquarium, cel mai mare parc acvatic din Europa, o plimbare cu telegondola deasupra podului Vasco de Gama şi relaxare pe plajele din apropiere se numără printre ofertele Lisabonei, potrivit mediafax.ro.
   #Florenţa, Italia

   Florenţa este potrivită pentru părinţii care vor să le facă micuţilor o introducere în artă şi cultură, fiind locul de origine al Renaşterii. Chiar şi copiii vor aprecia uimitoarele Grădini Boboli şi există numeroase muzee care oferă activităţi şi tururi pentru cei mici. Mai pot fi vizitate Domul din Florenţa şi Piazzale Michelangelo. Copiii pot primi multă îngheţată delicioasă şi pot participa la cursuri de gătit preparate italieneşti.
   #Londra, Marea Britanie

   Sunt multe lucruri de făcut cu copiii în Londra, deci probabil că o vacanţă de cel puţin o săptămână ar fi potrivită. Sunt atracţii precum London Eye, The British Museum, palatele Kensington şi Buckingham, dar şi Portobello Market. Sunt organizate ceremonii de servire a ceaiului dedicate întregii familii, se pot face tururi ale oraşului, dar şi dedicate (Harry Potter), precum şi excursii de o zi în localităţi din vecinătate.
   #Copenhaga, Danemarca

   Specialiştii în domeniu spun că sunt puţine locuri în lume atât de prietenoase cu copiii precum Copenhaga, oraşul natal al autorului de basme Hans Christian Andersen. Statuia Mica Sirenă, personaj din poveştile sale, poate fi găsită pe promenada Langelinie, iar copiii pot vizita Căsuţa din poveşti Hans Christian Andersen. Tot aici se află celebrul parc de distracţii Grădinile Tivoli – cu diverse activităţi amuzante -, un parc acvatic şi restaurante, magazinul LEGO, castele, canale şi port.
   diez.md
 •