Unde facem o plaja tarzie


  Fie că n-ai avut timp sau bani toată vara, fie că ţi-e greu să te desparţi de vacanţă, te-ai hotărât să-ţi faci concediul  de odihnă în septembrie. Iată câteva avantaje ale unui concediu de odihnă acum: 

Preţurile au scăzut considerabil faţă de vârful de sezon, atât la pachetele turistice, cât şi la serviciile oferite la faţa locului – de exemplu, preţul şezlongurilor de pe plajă sau al meniurilor de la restaurante. 

plaja.jpg

În unele destinaţii, temperaturile sunt mai suportabile decât în toiul verii.
Staţiunile sunt mai puţin aglomerate, aşa că ai mai multe şanse pentru un concediu relaxant.

Traficul din hoteluri e mai scăzut – prin urmare, o să te bucuri din plin de servicii de cea mai bună calitate şi de toată atenţia personalului. 

Bonus: la întoarcere, o să fii cea mai bronzată şi relaxată din birou, nu? 
Nu-i aşa că ideea unei vacanţe la plajă la început de toamnă îţi surâde tot mai mult?
Insulele greceşti

Oferă posibilităţi de plajă şi baie în mare (chiar şi celor mai friguroşi) şi-n prima lună de toamnă, când, de asemenea, te poţi angaja în activităţi mai solicitante, precum ciclismul montan sau căţăratul, fără să-ţi dai sufletul de căldură. Din septembrie, apa mării se răceşte considerabil, dar un strat de bronz tot prinzi pe uscat.
Temperaturi în septembrie: maxime: 23-29 de grade Celsius; minime: 8-16 grade Celsius.

Nu toate insulele greceşti sunt potrivite pentru concediu în septembrie. Prima care cedează frigului este peninsula Halkidiki, iar insulele cu cel mai prelungit sezon călduros sunt Rhodos şi Creta. 

Turcia

Aici e vară în toată regula în septembrie, aşa cum o ştim de la noi de-acasă. Abia spre sfârşitul lunii începe să se răcorească. Prin urmare, s-ar putea să ai surpriza ca staţiunile să fie pline de seniori şi familii cu copii care caută, ca şi tine, o plajă ieftină şi bună la capăt de sezon de sezon şi de caniculă.

Temperaturi în septembrie: maxime: 29-31 de grade Celsius; minime: 18-21 de grade Celsius.
Cum îţi alegi o staţiune de pe litoralul turcesc vara, o poţi face la fel de bine şi în septembrie, pentru că te bronzezi pe toate plajele, din Antalya până în Kusadasi, din aprilie-mai până la sfârşitul toamnei.

Tunisia

E chiar mai indicat s-o vizitezi la înce-putul toamnei, ca să nu te refugiezi mereu sub aerul condiţionat din cauza temperaturilor ridicate din iunie-august. Deşi s-ar putea să te incomodeze umiditatea, estul ţării este cel mai potrivit ca destinaţie de vacanţă. 
Temperaturi în septembrie: maxime: 27-31 de grade Celsius; minime: 17-20 de grade Celsius.
Cazează-te în Hammamet, Monastir sau Sousse şi vizitează capitala Tunis, aflată mai la nord, sau aventurează-te într-o excursie de două zile până în Sahara! Dat fiind că e deja septembrie, cele câteva ore petrecute în deşert n-or să ţi se pară un chin, ci o experienţă fascinantă.

Egipt

Este o destinaţie de plajă renumită pentru perioada de toamnă, când România este bântuită de vânt şi ploi. Cu cât mai târziu în septembrie decizi să-ţi iei vacanţa, cu atât e mai bine, pentru că apucă şi aerul să se răcorească. 
Temperaturi în septembrie maxime: 31-34 de grade Celsius; minime: 19-21 de grade Celsius.

Deşi Egiptul, ca destinaţie turistică, a căzut în dizgraţie în ultimii ani din cauza tulburărilor politice şi sociale, staţiunile sale renumite – Sharm El Sheikh şi Hurghada – sunt absolut sigure pentru turişti. Mai problematice devin excursiile în capitala Cairo, dar nu poţi rata piramidele din Valea Regilor!

femeia.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Despre aceasta a anunțat președintele NFSB, Valeriu Simeonov într-un briefing de presă, transmite Știri.md.
   „În urma cererii din partea sectorului de turism, pe teritoriul Bulgariei vor fi acceptați turiștii din Moldova, Serbia, Israel, Kuweit și Macedonia de Nord, la prezentarea testului negativ la COVID-19, confirmat în ultimele 72 de ore. Va fi de mare ajutor pentru hotelierii noștri, care au nevoie la moment de turiști străini, ca să-și suplinească hotelurile”, a afirmat Simeonov.
   stiri.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Despre acest lucru a anunțat mass-media rusă, referindu-se la datele Serviciului "Tutu.ru", care a identificat direcțiile aeriene, care au devenit cele mai populare în rândul locuitorilor Rusiei în această toamnă, transmite Știri.md cu referire la Noi.md.
   Pentru a afla unde vor merge rușii în toamnă, serviciul a analizat datele privind vînzarea biletelor de la 1 august până la 24 septembrie pentru perioada de la 1 pînă la 31 octombrie. 
   Cel mai solicitat oraș pentru călătorii independente a devenit capitala Moldovei - orașul Chișinău. 
   Pe locul al doilea cel mai popular oraș pentru ruși este Turcia și în special - Istanbul și Antalya. 
   Printre orașele populare în rândul rușilor sunt, de asemenea, Dalaman din Turcia, Bișkek din Kîrgîzstan și Minsk din Belarus.
   noi.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale, iar anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, transmite Știri.md.
   Potrivit lui Ion Chicu, excepție fac angajații din sectorul medical, cel de urgență, de asigurare a ordinii publice.
   "Extindem numărul de zile libere pentru bugetari pentru perioada 21-24 aprilie. Ziua de 27 aprilie, va fi zi de lucru, în caz că Comisia nu va extinde și pentru acea perioadă vacanța bugetarilor, iar ziua de 8 iunie, când va fi marcat Paștele Blajinilor se transferă ziua liberă. Pentru procesul educațional nu avem zile libere, va continua educația la distanță", a declarat Ion Chicu.
   Până în prezent, în total în R. Moldova au fost confirmate 1.712 de cazuri de COVID-19.
   Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 35 decese din cauza COVID-19, iar peste 100 de pacienți infectați s-au vindecat.
   Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.
   Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.
   stiri.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Potrivit unui comunicat, ministerul nu a dispus o asemenea ordine, iar informațiile privind recuperarea materialelor din semestrul II începând cu luna septembrie, sunt niște falsuri, transmite Știri.md.
   „Ministerul Educației, Culturii și Cercetării atenționează reprezentanții organelor locale de specialitate din domeniul învățământului, managerii instituțiilor de învățământ general, profesional tehnic și superior, elevii, studenți și părinții, despre apariția în spațiul public a unui demers FALS (nr. de înregistrare 04/1-09/2058 din 01.04.2020) privind recuperarea orelor din semestrul II al anului de studii 2019-2020, începând cu data de 01.09.2020.
   Reiterăm că conform Metodologiei privind continuarea la distanţă a procesului educațional în condiții de carantină pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal (aprobată prin ordinul nr. 351/2020), Regulamentului-cadru de organizare a învăţământului profesional tehnic în perioada în care accesul în instituţii este restricţionat (aprobat prin ordinul nr. 350/2020) și Recomandărilor-cadru de organizare a activităţilor didactice în sistem online în instituţiile de învăţământ superior, pe perioada suspendării procesului educaţional în sălile de studii (aprobate prin ordinul nr. 366/2020), procesul educațional se desfășoară la distanță, pe perioada stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, declarată de către Parlamentul Republicii Moldova, în perioada 17 martie – 15 mai 2020”, a concretizat Ministerul Educației.
   stiri.md
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Reprezentanții Ministerului Educației menționează însă despre posibilitatea ca elevii să prelungească studiile acasă, în regim online: „Cu acordul expres exprimat al beneficiarilor pentru componenta teoretică a programelor pot fi utilizate în această perioadă resurse pentru învățarea la distanță”, se menționează într-un comunicat de la minister.

   Vacanța forțată a fost instituită pentru a fi prevenită răspîndirea coronavirusului în Republica Moldova, acum aproximativ două săptămîni. Republica Moldova se află în stare de urgență pînă la mijlocul lunii mai, în legătură cu pandemia mondială de COVID-19.
   tv8.md
 •