Orașe de la ”capătul pământului” - top 10 orașe cu cele mai uimitoare priveliști


    O călătorie virtuală prin câteva locuri unde vederea de la fereastră este una uimitoare.

Dintr-un top al oraşelor cu cea mai frumoasă privelişte nu puteau lipsi localităţi din Spania, Italia sau Grecia.

 

Oraşul Bonifacio

 

5756ac308d582_cbonifacio.jpg

 

Uimitorul oraş Bonifacio se află la o altitudine de 70 de metri deasupra Mării Mediterane. Acesta este un orăşel pitoresc din Corsica, situat chiar pe stânci. Probabil, locuitorii acestuia nu se mai tem demult de înălţime.

 

Oraşul Cape Town

 

5756ac375818d_ccapetown.jpg

 

Cape Town este un port exotic de la capătul Africii, situat pe coasta Oceanului Atlantic. După acesta urmează doar Antarctica!

 

Oraşul Madeira

 

5756ac3eca05b_cmadeira.jpg

 

Arhipelagul tropical cu peisaje spectaculoase – Madeira – este, pe bună dreptate, numit „grădina plutitoare” sau „perla Atlanticului”. Să vizitezi locuitorii acestui loc uimitor merită fie şi pentru vederea de la ferestrele caselor lor.

 

Oraşul Manarola

 

5756ac46c5c5a_cmanarola.jpg

 

Acest oraş pitoresc din provincia italiană Liguria parcă ar creşte din coasta muntelui. La o asemenea vedere uimitoare de la ferestră localnicii nu trebuie să mai viseze, deoarece este aceeaşi din fiecare casă!

 

Oraşul North Bondi

 

5756ac5210ab2_cnorth.jpg

 

Această suburbie din Sydney, Australia, se înalţă deasupra faimoasei plaje Bondi Beach, unde surferii vin să cucerească unele dintre cele mai mari valuri din această ţară.

 

Oraşul Castellfollit de la Roca

 

5756ac59475de_croca.jpg

 

Locuitorii oraşului Castellfollit de la Roca şi-au ales un loc periculos în care să trăiască. Aici casele sunt amplasate pe marginea falezei, care se ridică la o înălţime de 50 de metri. Astfel, circa o mie de locuitori ai Castellfollit de la Roca trăiesc, literalmente, în case cu vedere la marginea prăpastiei.

 

Oraşul Ronda

 

5756ac61e8d0c_cronda.jpg

 

Ronda este un oraş antic din provincia Málaga din Spania. Acesta se află la o altitudine de 750 de metri deasupra nivelului mării pe două platouri muntoase unite printr-un pod peste un chei situat la o înălţime de 100 de metri. Descrierea în cuvinte a priveliştii uimitoare de la ferestrele caselor localnicilor este aproape imposibilă.
Oraşul Santorini

 

5756ac6c01eed_csantorini.jpg

 

Cu aproximativ 3.500 de ani în urmă, ca urmare a unei explozii vulcanice în Marea Egee s-a format un arhipelag minunat format din cinci insule. Numele arhipelagului, Santorini, îl poartă şi insula principală a acestuia. Orice persoană care a vizitat acest loc, cel puţin o dată, nu va putea să-l mai uite vreodată.

 

Oraşul Sintra

 

5756ac7405a95_csintra.jpg

 

Sintra este loc care a fost preamărit de romanticii secolului al XIX-lea şi admirat de regii portughezi. Sintra a fost venerat de vechii celţi şi reconstruit conducătorii mauri. Acest oraş misterios este o adevărată bijuterie a Portugaliei.

 

Oraşul Tropea

 

5756ac7b28507_ctropea.jpg

 

Tropea este o staţiune unică din sudul Italiei, renumită nu doar pentru albastrul de smarald al mării, ci şi pentru faptul că, aici, o parte din case sunt construite pe vârful unei stanci. Conform legendei, oraşul a fost construit de Hercule care, întorcându-se din Spania s-a oprit pe frumoasa „coastă a zeilor”. Oraşul s-a dezvoltat pe o faleză greu accesibilă la o altitudine de 60 de metri.

 

one.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.