O insulă din Italia va plăti o parte din vacanţa turiştilor


  O insulă de pe coasta Italiei face eforturi pentru a atrage turişti după criza provocată de coronvirus.

95126403_844821782689025_4335679935243878400_n.jpg

Autorităţile din Sicilia au anunţat că vor acoperi o parte din costurile de vacanţă ale celor ce vor decide să viziteze insula, transmite Știri.md cu referire la descopera.ro. 

Se estimează că pitoreasca destinaţie de pe coasta italiană a pierdut până la un miliard de dolari în anulării rezervărilor din turism din cauza epidemiei.

Autorităţile au anunţat că vor acoperi jumătate din cheltuielile de transport şi o treime din costul cazării oricui decide să viziteze insula.

De asemenea, proiectul italienilor include intrare liberă în muzeele de pe insulă şi la anumite galerii de artă.

Italienii vor reveni la stadiul doi de izolare după 4 mai, urmând să fie redeschise parcurile şi grădinile publice.

Restaurantele vor putea să servească mâncare la pachet, iar afacerile bazate pe producţie şi construcţii îşi vor putea relua activitatea.

Măştile medicale şi distanţarea socială vor rămâne obligatorii.

Muzeele, galeriile de artă, bibliotecile şi magazinele italiene vor putea să se deschidă după 18 mai.

Barurile, restaurantele şi frizeriile ar urma să scape de restricţii abia după 1 iunie. Şcolile italiene rămân în continuare închise până în septembrie.

descopera.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Tânărul a creat un canal pe YouTube  destinat pasiunii lui – călătoriile. El intenționează să publice videouri în formatul „one day at…”, cu locații și activități turistice pe teritoriul Moldovei, transmite Știri.md cu referire la Diez.md.
   Prima experiență a lui Mihail durat 10 zile în Nord-Vestul Moldovei unde a dormit și mâncat în sânul naturii.
   Tânărul spune că ideea de a face această drumeție i-a venit după ce a încercat să traverseze frontiera cu România, dar a avut o problemă cu actele și a trebuit sa doarmă pe bagaje la Ungheni, de la 02.00 până la 05.00.
   Prin drumețiile și videourile pe care le face Mihail, el vrea să arate lumii țara în care trăiește, locurile pitorești pe care puțini le știu și le-au vizitat. „O astfel de drumeție pe timp de pandemie reprezintă un escape din agitația urbană”, ne-a povestit Mihail.

   Iată locurile pe care le-a vizitat Mihail în decursul celor 10 zile de drumeții de unul singur.
   1. Naslavcea, raionul Ocnița;
   2. Bârnova, raionul Ocnița;
   3. Caracușenii Vechi, raionul Briceni;
   4 Corjeuți raionul Briceni;
   5. „Rezervația Fetești”, Fetești, raionul Edineț;
   6 „Toltrele Prutului”, Gordinești raionul Edineț;
   7. Duruitoarea Veche, raionul Râșcani;
   8. „Suta de Movile”, Braniște, raionul Glodeni;
   9. „Pădurea Domnească”, Moara Domnească” raionul Glodeni.
   diez.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Ca să profite de ofertă, vizitatorii trebuie să se înscrie pe Internet. E important ca aceştia să nu deţină proprietăţi imobiliare în zonele apropiate, transmite Știri.md cu referire la publika.md. 
   Localnicii sunt şi ei încântaţi de ofertă, având în vedere că turiştii care beneficiază de cazare gratuită trebuie să plătească pentru mâncare, excursii sau cumpărarea de suveniruri.
   Micii antreprenori speră că odată ce vor fi atraşi mai mulţi turişti, afacerile locale vor prospera. Deocamdată capacitatea de găzduire este de 40 de familii pe săptămână. Oferta este valabilă până la începutul lunii octombrie.
   Exemplul primăriei din Molise a fost preluat şi de localităţile învecinate.
   publika.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Până acum ar fi trebuit să se adune bani mulţi în Bugetul de stat având în vedere că locaţia este una foarte populară. La intrarea în rezervaţie stă un indicator rutier cu semnul STOP şi altul alături, care indică taxa de intrare pe teritoriu. Acestea au fost instalat abia acum două luni. Intrarea costă zece lei, la fel ca și parcarea.
   "Prima dată am auzit. Pentru prima dată suntem în acest loc şi de taxe nu am ştiut. - Când o să vă întoarceţi înapoi o să achitaţi? - Da, de ce nu?"
   "Sunt locuri frumoase pe care le putem vizita şi 10 lei nu e o sumă atât de mare pe care să nu o poţi achita. "
   "-Aţi ştiut că trebuie de achitat o taxă?
   - Nu.
   - Dar că nu e voie să parchezi aici aţi ştiut?
   - Tot nu am ştiut.
   - Credeţi că o taxă de 10 lei e mare sau nu?
   - Cred că e normală. Pentru ca să vezi aşa locuri frumoase e ceva normal să se ceară o taxă."
   Directorul Rezervaţiei "Orheiul Vechi" spune că de la începutul anului şi până la apariţia panoului informativ, din vânzarea biletelor s-a adunat 1.600 de lei. De două luni însă, de când stă panoul, în haznaua statului au ajuns deja 15 mii de lei.
   "Este şi o chestie practică care ţine şi de deprindere. Sperăm că pe viitor va crea efectul cuvenit şi se va achita plata acestui bilet la intrare.", a spus Ion Ciobanu, directorul Rezervaţiei Cultural-Naturale "Orheiul Vechi".
   În același timp, de săptămâna trecută au apărut indicatoarele rutiere care obligă turiștii să-și lase mașinile într-o parcarea autorizată. Totuși, unii încearcă să ajungă cu automobilul cât mai aproape de Butuceni, spre nemulțumirea localnicilor.
   "Noi nu putem închide acest drum. Totuşi, limitând viteza şi interzicând parcarea şi staţionarea pe marginea carosabilului, noi cumva uşurăm traficul în interiorul acestei localităţi.", a declarat Ion Ciobanu, directorul Rezervaţiei Cultural-Naturale "Orheiul Vechi".
   "Fiecare merge cum vrea. De când s-au pus indicatoarele, totuşi maşinile stau la parcare, iar în cele mai multe cazuri, turiştii merg pe jos. Înainte era straşnic, mulţi mergeau cu viteză."
   Bugetul anul al Rezervaţiei "Orheiul Vechi" este de aproximativ 1,3 milioane de lei. Din acești bani, un milion de lei este pentru achitarea salariilor, iar restul banilor pentru lucrări de amenajare. Nu sunt date oficiale privind numărul anual din turiști. Cert este că lunar, numărul vizitatorilor este de ordinul sutelor.
   publika.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Această decizie urmează să fie adoptată miercuri în cadrul unei şedinţe de Guvern, au anunţat surse guvernamentale, relatează, transmite Știri.md cu referire la Noi.md.
   Această interdicţie va putea fi ridicată de la caz la caz în funcţie de nivelul afişat de fiecare ţară al contaminării cu SARS-Cov-2.
   Germania le redeschide la 15 iunie frontierele cetăţenilor din Uniunea Europeană (UE), Marea Britanie, Islanda, Norvegia, Elveţia şi Liechtenstein, cu excepţia ţărilor care interzic accesul pe teritoriul lor sau care continuă să aplice măsuri de izolare.
   În urmă cu 6 zile, aceste excepţii vizau doar Norvegia şi Spania. Ministerul german de Externe continuă să nu recomande călătorii neesenţiale în Marea Britanie, atât timp cât autorităţile de la Londra impun o carantină de 14 zile călătorilor care sosesc pe teritoriul britanic.
   Pe de altă parte, bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut cu 318 cazuri la 184.861 în Germania, a anunţat marţi Institutul de boli infecţioase Robert Koch (RKI). Bilanţul morţilor din cauza covid-19 a crescut cu 18 decese, la 8.729, de la începutul epidemiei.
   noi.md
  • julia122997
   De julia122997
   Oraşul Rovaniemi din Laponia, acolo unde este reşedinţa lui Moş Crăciun, găzduieşte în perioada sărbătorilor de iarnă peste 500 de mii de turişti din întreaga lume, printre care şi moldoveni. 
   Statisticile arată că ofertele turistice spre această destinaţie de basm au crescut cu 25 la sută în ultimii ani trei ani. Pachetele turistice se vând acum cu reduceri şi costă de la 600 până la 2.500 de euro. 
   Totuşi cele mai solicitate pachete sunt cele de mijloc, în sumă de 1.800 de euro. Oferta include cazare pentru patru zile şi trei nopţi într-un hotel de patru stele, două mese pe zi, zbor cu escală prin Bucureşti sau Kiev şi excursii.
   "În perioada de Crăciun, la condiţii de patru stele, plus unele excursii incluse pe loc, cina cu Moş Crăciun şi familia sa, o plimbare cu renii, asta ar fi de la 1.800 de euro de persoană", a menţionat Ion Curmei, dministrator agenţie de turism.
   Potenţialii clienţi pot opta şi pentru o vacanţă mai activă care include: plimbări cu renii lui Moş Crăciun ori cu câini huskey, dar şi excursii prin Casa Moşului. În perioada sărbătorilor de iarnă, turiştii care vizitează Laponia pot avea ocazii unice să admire aurora boreală.
   "Pe lângă faptul că îl pot vedea pe moş Crăciun, mai pot vedea şi luminile nordice care se manifestă în lunile ianuarie-aprilie. Pentru a sărbători Crăciunul este perfectă destinaţia dată şi turiştii se întorc din nou acolo pentru a vedea locurile pe care cel mai probabil nu au reuşit cum ar fi snow safari sau huskey safari", a declarat Antonina Biriuc, agent de turism.
   Unii pot petrece o noapte într-un hotel de gheaţă din Laponia. Costul unei camere pentru două persoane începe de la 300 de euro.
   "Turiştii pot să înnopteze într-o casă de gheaţă şi pot petrece acolo fie o zi sau două. Ei mai pot prinde şi aurora boreală. De asemenea, turiştii pot alege să se plimbe cu schiurile. Astfel, există o varietate de sporturi pentru perioada vacanţei", a precizat Svetlana Meisaros,  maganer de turism.
   Potrivit agenţiilor de turism, până acum, peste 300 de moldoveni şi-au cumpărat o vacanţă în Laponia.
   publika.md
 •