Cum să nu plăteşti în aeroport pentru kilogramele în plus la bagaj


    Ai avut și tu situații neplăcute atunci când mergeai în călătorii? Bagajul era prea mare și erai nevoită să scotocești printre haine pentru a scoate vreun obiect?

5767dc51637e6_cumsanuplatestiinaeroportpentrukilogrameleinpluslabagaj.jpg

 

Dacă nu mai vrei să ai probleme de așa gen, ai grijă din timp ce pui în bagaj și ce lași acasă.
Bagajul de cală

 

Înainte de a pleca spre aeroport, cântărește bagajul de cală, în cazul în care ai impresia că te afli la limita celor 23 de kilograme admise de obicei. Nu mai bine să ştii că ai deja un bagaj de 24 kg şi să nu fii pusă la check-in să cotrobăiești prin valiză ca să mai scoți ceva de acolo?

 

Cântărește lucrurile care nu vor mai fi în bagaj la întoarcere. Poate un cadou pentru cineva, o sticlă de vin, ceva de mâncare. Lucruri care ştii sigur că nu se vor mai află în valiză la retur. Aşa ştii că la retur vei avea, să zicem, doar 19 kilograme, şi mai poți pune încă 3-4 fără probleme.

 

Dacă ești sigură că nu sari de limita de 23 de kilograme, cântărește bagajul direct la aeroport, la ghişeul de “drop off” şi păstrează eticheta aia mică, pe care scrie greutatea valizei.

 

La retur, dacă nu găsești vreun cântar în hotelul unde ai fost cazată, estimezi “ochiometric” greutatea lucrurilor care s-au adăugat. Dar mare atenţie! Nu calcula o sticlă de vin după greutatea trecută pe etichetă. Că sunt 750 ml, deci, grosso modo, 750 de grame. Că şi sticla mai cântărește ceva. Cu totul, are cel puţin 1250 de grame, dar, în funcţie de grosimea sticlei, poate ajunge şi la 2 kilograme. La fel şampania, a cărei sticlă este destul de grea.

 

Dacă vrei să nu ai bătăi de cap, poţi lua un cântar mic, de mână, şi ai rezolvat problema. Şi nici nu cântărește mult.

 

5767dc5d5339e_timthumb.jpg

 

Bagajul de mână

 

Nu lua în derâdere limitele maxime admise. Pe principiul “lasă bă, că nu mă întreabă nimeni de sănătate”, că s-ar putea să “dai cu cardul” în aeroport. Dacă ţi se spune clar că poţi avea bagaj de mână de 55x40x20 cm, tu de ce vii cu unul mai mare chiar şi cu 3 centimetri? De ce nu vii cu unul mai mic cu 10 centimetri ca să fii sigură că nu ai nicio problemă.

 

unica.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Vizitator Vasilica

Postat

Doamne Fireste ce mai articol! Titlul trebuia sa fie astfel. "Ca sa nu platesti bagajul in plus la aeroport - nu lua bagaj in plus!" - asa era sa fie un titlu sincer!

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mdaaa articol despre nimic...

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.