Câinele care a călătorit 5 ani prin locuri abandonate din Europa


  Fotografa olandeză Alice van Kempen a călătorit în diverse locuri abandonate alături de câinele său, un Bull Terrier pe nume Claire. Împreună au vizitat închisori, baze militare, mine, trenuri, avioane, biserici, spitale, ferme și case private, încercând să reînvie locuri prăfuite și de mult timp uitate.

„Pașii mei răsună în liniște. Ușile sunt închise. Deschid ușa, cea de la capătul holului. Wow, asta îmi depășește așteptările – o grămadă de rămășițe, tapete frumoase și căsuța veche a unei păsări. Perfect. Încă și mai multe surprize ne așteaptă după ușile închise”, sunt impresiile fotografei, care a pornit alături de prietenul său canin să descopere locuri abandonate din Europa. Rezultatul îl puteți vedea în câteva fotografii din cadrul proiectului Urbex. Toată aventura a fost publicată într-o carte.

me-and-my-dog-explore-abandoned-places-across-europe__880

me-and-my-dog-explore-abandoned-places-across-europe-2__880me-and-my-dog-explore-abandoned-places-across-europe-3__880

me-and-my-dog-explore-abandoned-places-across-europe-4__880

me-and-my-dog-explore-abandoned-places-across-europe-5__880

me-and-my-dog-explore-abandoned-places-across-europe-6__880

me-and-my-dog-explore-abandoned-places-across-europe-7__880

me-and-my-dog-explore-abandoned-places-across-europe-8__880

me-and-my-dog-explore-abandoned-places-across-europe-9__880me-and-my-dog-explore-abandoned-places-across-europe-10__880

me-and-my-dog-explore-abandoned-places-across-europe-11__880

me-and-my-dog-explore-abandoned-places-across-europe-12__880

me-and-my-dog-explore-abandoned-places-across-europe-15__880

me-and-my-dog-explore-abandoned-places-across-europe-17__880

my-urbex-adventures-with-claire1

my-urbex-adventures-with-claire2

my-urbex-adventures-with-claire3

my-urbex-adventures-with-claire4

diez.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Vizitator Wito

Postat

triste locuri - acele locuri unde cândva era viață ... 

Partajează acest comentariu


Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri


Vizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Budapesta, Ungaria
   Un Revelion cum se cuvine în Budapesta poate fi încununarea tuturor eforturilor de cetățean muncitor și cumsecade, efectuate pe parcursul întregului an. Dacă nu ai chef să o arzi tocmai tinerește-nebunesc, ci mai degrabă respectabil-cultural, așează-te confortabil pe scaun și urmărește un spectacol-concert de muzică clasică și balet, șampanie, ospăț din cinci feluri de bucate, cravată, costum și-așa mai departe, în Palatul Dunării (Duna Palota) din inima orașului.

   Berlin, Germania
   Imposibil să ajungi în Berlin și să cugeți că stilul lor de petrecere nu-i tocmai pe stilul tău, iar asta se datorează numai faptului că se petrece în atâtea feluri aici, încât îți vei dori să existe măcar trei nopți de 31 decembrie ca să poți să declari că ai luat cât de cât pulsul orașului. O alternativă sigură, cu care nu prea poți să dai greș oricât de darnic s-ar arăta ghinionul cu tine, este Poarta Brandenburg. O nebunie de suflete adunate pentru a lăsa luminile artificiilor să le umple retina, pentru a striga numărătoarea din toți rărunchii și, de ce nu, pentru a-și croi loc către standurile cu mâncare. În afară de merinde, totul e gratis.

   Viena, Austria
   Dacă dintre toate colțurile de Pământ alegi Viena pentru petrecerea Anului Nou, nimeni nu ar trebui să te mai ia de pe ringul de vals sau să oprească ce mai fină muzică să-ți încânte auzul! O opțiune grandioasă este Opereta Die Fledermaus a lui Johann Strauss pe care ar trebui să o iei indubitabil în calcul. Și dacă este adevărat că nu ai mai dansat vals de la balul bobocilor, poți merge la Viena cu câteva zile înainte, pentru a lua câteva lecții de dans înainte de a te năpusti sălbatic pe ring.

   Amsterdam, Olanda
   Indiferent de ce așteptări ai de la Revelion, de ce buget sau în ce companie te afli, în orașul lalelelor, al morilor de vânt, al bicicletelor și al păcatelor vei găsi cam orice cauți pentru a te simți confortabil. Dacă preferi să petreci pe străzile orașului pentru pentru a nu cheltui mare lucru și pentru a-ți impregna spiritul de sărbătoare olandez în haine, în nări și în memorie excelent! În piețele publice din Amsterdam se varsă sacul cu artificii, dansuri, agitație și voie bună; Dam, Rembrandtplein, Leidseplein sau Museum Square vor fi înțesate de oameni care mai de care mai dezlănțuiți. Poate vei prefera să te bucuri de o cină servită elegant și de clinchetul plăcut al paharelor de șampanie ciocnite la miez de noapte. În cazul acesta, îți sugerăm să pui mâna pe email imediat și să îți rezervi locul la masa unui restaurant în cel mai scurt timp.

   Santorini, Grecia
   O vacanță de iarnă petrecută în Insula Santorini sună nemaipomenit de non-conformist, iar dacă asta este exact ceea ce cauți, adică un loc nou de explorat în absența bulucului de turiști și a tuturor prețurilor exagerate, Grecia este alegerea perfectă. Să nu mai vorbim de faptul că asta este șansa ta la o experiență grecească cu adevărat autentică pentru că, deși nu toate restaurantele și barurile funcționează pe timpul iernii, cele care rămân deschise sunt, de fapt, cele frecventate de localnici.

   zugo.md
  • julia122997
   De julia122997
   Bradul de peste 30 de metri nu este singura vedetă a târgului de Crăciun de la Strasbourg. Sunt sute de kilometri de ghirlande luminoase și mai mult de 500 de căsuțe care vând de toate, de la îmbrăcăminte și decorațiuni, până la delicioasele produse locale sau internațioanle. Pentru că, la Strasbourg, în fiecare an este invitată de onoare o țară, anul acesta Libanul aduce tot ce are mai bun în materie de gastronomie. Și atunci când nu poți merge tu la târgul de Crăciun, vine târgul la tine. Cel puțin așa s-au gândit organizatorii, atunci când au început să organizeze mini târguri de Crăciun în metropolele lumii. După Tokyo și Moscova, anul acesta o variantă restrânsă a magiei europene a Crăciunului trece oceanul, la New York. Peste două milioane de oameni sunt așteptați doar la târgul de Crăciun de la Strasbourg, care a ajuns la ediția cu numărul 450.

   Târgul de la Strasbourg nu este însă cel mai vechi din Europa. Primul eveniment atestat istoric a fost organizat la Dresda și datează de acum 585 de ani. Milioane de oameni din întreaga lume merg în capitala regilor Saxoniei. Copiii sunt cei mai fascinați de Târgul de Crăciun din Dresda, pentru că pot fi cumpărate o mulțime de jucării tradiționale din lemn. Iar pasionații de prăjituri pot afla acolo secretele confecționării marțipanului. De altfel, una dintre principalele atracții ale târgului este o prăjitură tradițională, făcută cu marțipan și fructe confiate. Nici lichiorul de ouă sau vinul fiert nu sunt ocolite de către vizitatorii târgului, deschis în fiecare an până în ajunul Crăciunului.

   Târgul de Crăciun de la Tallinn, Estonia, a fost votat cel mai frumos din lume anul trecut. Îl face special amplasarea sa în centrul istoric al capitalei estoniene, dar și bradul care domină peisajul. Se spune că Tallinnul a fost primul oraș european în care a fost împodobit un brad de Crăciun în zona centrală. Tallinnul își dispută recordul de longevitate al tradiției bradului cu capitala letonă Riga. Un lucru e sigur, tradiția este luată în cel mai serios mod posibil și, an de an, este făcut casting pentru pomul care merită să împodobească Piața de Crăciun. Magia sărbătorilor începe în capitala Letoniei încă din noiembrie, an de an și durează până în ianuarie.

   Viena este, pe bună dreptate, numită capitala târgurilor de Crăciun. Mai mult de 20 de evenimente dedicate Crăciunului au loc în fiecare an în capitala austriacă. Cel mai mare târg este cel din piața orașului, unde peste 150 de standuri servesc de la băuturi tradiționale de Crăciun, până la clasicii cârnați austrieci. Există un patinoar imens pentru iubitorii acestui sport de iarnă și plimbări cu renii pentru copii. Cunoscătorii spun însă că pentru a simți cu adevărat sărbătorile vieneze, sunt recomandate vizitele într-unul dintre târgurile de cartier. Sunt străduțe întregi împodobite și care oferă bunătăți în compania localnicilor. Trei milioane de oameni vizitează an de an Viena special pentru târgurile de Crăciun. Anul acesta, feeria vieneză va dura până în ajunul Crăciunului.

   La Budapesta, în toate cele 23 de sectoare ale capitalei Ungariei sunt organizate târguri de Crăciun, iar cel mai spectaculos dintre ele este amplasat în faţa bazilicii Sfântul Ştefan. Pe lângă tradiţionalul vin fiert, langoş şi alte mâncăruri tradiţionale ungureşti, vizitatorii au la dispoziţie şi un mic patinoar, deschis seara. În timpul zilei, pot cutreiera prin mulţimea de tarabe, unde în mod sigur pot găsi cadouri pentru cei dragi, printre suveniruri şi antichităţi. Situat chiar în centrul oraşului, târgul de Crăciun de la Bazilică poate fi un excelent punct de plecare pentru cei care doresc să viziteze şi alte puncte de atracţie ale Budapestei. Totul se află la o distanţă de 10 sau cel mult 15 minute de mers pe jos. Organizatorii se mândresc şi cu un premiu obţinut pe baza voturilor vizitatorilor unui site de turism cunoscut. Peste 200 de mii de turişti din 100 de ţări au votat anul trecut târgul de la Bazilica din Budapesta ca fiind al doilea cel mai frumos din Europa, după cel din Tallinn, Estonia.
   digi24.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Neîngrijit, locul arată acum dezolant.
   Așa arăta în urmă cu câțiva ani "tunelul iubirii" din Caraș-Severin. Era căutat în special de tinerii îndragostiți, de miri, dar și de fotografi.
   Între timp, însă, circulația feroviară pe calea ferată secundară Caransebeş-Băuţari-Subcetate a fost suspendată.Trenurile n-au mai trecut pe aici, iar vegetația a crescut haotic.
   Bolțile frumos arcuite s-au distrus în timp, iar atmosfera romantică s-a destrămat. Nimeni n-a avut grijă să îngrijească renumitul tunel.
   Frumusețea tunelului a ajuns dincolo de granițe.
   În 2014 a fost introdus de Parlamentul European pe lista comorilor ascunse, alături de alte 28 de locuri din Europa, mai puțin cunoscute turiștilor.
   stiri.tvr.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Al treilea an consecutiv, Tinerii Ambasadori Europeni din Moldova vor vizita școlile din Moldova pentru a informa elevii despre Uniunea Europeană, dar și despre programele de schimb de experiență peste hotare.
   Evenimentul „EU Talks” a reprezentat punctul de lansare a Campaniei naționale de informare „UE-Moldova: Împreună mai puternici. 
   Creăm noi oportunități pentru tineri!”, al cărei obiectiv este sporirea nivelului public de informare asupra oportunităților de educație, de calificare profesională și de dezvoltare personală oferite de UE cetățenilor Republicii Moldova de toate vârstele.
   „Statisticile arată că tinerii din Georgia și Ucraina participă mult mai activ la programele europene decât tinerii noștri. Asta nu înseamnă că moldovenii au capacități mai joase decât tinerii din alte țări. Eu cred că trebuie să informăm mai mult elevii din sate. 
   Vom merge în centrele raionale pentru a le aduce informație despre Uniunea Europeană și despre oportunitățile de studiere peste hotare. 
   1.246 de școli și peste 300.000 de elevi din întreaga țară vor fi implicați în această campanie națională de informare despre programele europene. În acest context, tinerii ambasadori din Moldova vor vizita școlile din 10 sate și orașe, școli atât cu predare în limba română, cât și în limba rusă”, a spus Lina Botnaru, managera Campaniei.

   La eveniment a participat ministra Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, care a spus: „Republica Moldova are o fereastră de oportunitate care trebuie să fie folosită. Posibilități sunt într-adevăr foarte multe. 
   Pe această cale vreau să le mulțumesc Tinerilor Ambasadori Europeni pentru implicarea lor în campania de informare a elevilor din întreaga țară. Acest efort înseamnă că noi toți punem umărul; nu rămânem indiferenți.”
   Peter Michalko, Ambasadorul UE în Republica Moldova, a salutat inițierea acestei campanii și a declarat: „Uniunea Europeană are multe activități care aduc, în timp record, rezultate concrete și vizibile. Este o campanie la care ținem foarte mult, pentru că tinerii reprezintă prioritatea-cheie a UE.”
   Scopul Campaniei de informare „UE-Moldova: Împreună mai puternici. Creăm noi oportunități pentru tineri!” este sporirea nivelului public de informare asupra oportunităților de educație, de calificare profesională și de dezvoltare personală oferite de Uniunea Europeană cetățenilor Republicii Moldova de toate vârstele.
   Campania va dura până la 30 noiembrie și va avea trei elemente-cheie:
   - o lecție specială despre oportunitățile de educație oferite de UE, care se va desfășura în 1.246 de școli și la care vor participa circa 330 de mii de elevi din clasele din ciclul gimnazial și liceal;
   - vizita echipelor de Tineri Ambasadori Europeni în zece localități din republică;
   - discuțiile publice „EU Talks/Vorbește cu Europa/Говорим с Европой”, organizate în diverse școli și universități.
   În cadrul acestora, tinerii vor putea interacționa direct cu beneficiarii programelor UE, să le cunoască poveștile și să afle detalii despre Erasmus+, eTwinning, Erasmus+ Youth, Educația vocațională și neformală.
   stiri.md
  • julia122997
   De julia122997
   În acest sens vă îndeamnăm să vă delectați cu farmecul orașului prin prisma a 14 fotografii realizate de tânăr, în timpul șederii sale în Tokio.


   Mai multe lucrări, găsiți pa pagina de Instagram a tânărului.
   diez.md
 •