8 destinații care m-au dezămăgit, direct de la călători


  Înainte de a-ți planifica următoarea călătorie probabil cauți indicii cu privire la cele mai apreciate peisaje și hoteluri, dar contează la fel de mult să știi și ce destinații nu au întrunit așteptările călătorilor. Află impresiile negative și alege cu grijă următorul loc pentru o vacanță relaxantă.

super.ua-1555511659-1024x663.jpg

Nu este deloc plăcut să te gândești că lucrurile care te așteaptă când ajungi în locul la care ai visat tot anul nu vor corespunde cu tot ce ai planificat, dar este mai bine să afli din timp pentru a te orienta în mod obiectiv. Este adevărat că așteptările asociate cu dfierite destinații pot varia în mod subiectiv, iar impresiile călătorilor te vor ghida pentru a-ți da seama dacă dezamăgirea lor va corespunde cu a ta sau dacă aspectele care i-au deranjat nu reprezintă o problemă pentru tine.

 Iată ce destinații au atras opiniile negative ale călătorilor:

 1. Casablanca, Maroc

„Mi s-a părut cel mai puțin interesant loc, deși țara în care se află este fascinantă. Sincer mi-a amintit mai multe de centrele de afaceri de pe coastă. Prețurile sunt extrem de ridicate și nu sunt foarte multe obiective de vizitat. Aș fi preferat să merg în altă parte”, spune Matt, din Scoția.

 2. Malè, Insulele Maldive

„Malè este capitala din Maldive, dar nu m-a atras deloc. Este extrem de aglomerată și am făcut tot posibilul să plec de acolo cât mai repede. Trebuie să recunosc că restul Insulelor Maldive m-a fascinat, dar nu m-aș întoarce niciodată în Malè”, spune Ryan, din New York.

 3. Jamaica

„Localnicii sunt mult prea insistenți, nu te lasă să respiri nicio secundă, cer bacșisuri și așteaptă să fie plătiți pentru orice lucru. Dacă îți place să mergi la un hotel în regim all inclusive, unde să te relaxezi total și să nu faci aproape nimic poate că Jamaica îți va face o impresie bună. Dacă, însă, vrei să realizezi drumeții pentru a explora natura și cultura locală vei fi dezamăgit”, spune Adrianka, din Cehia.

 4. Piramidele egiptene, Cairo, Egipt

„Puteam vedea piramidele chiar de la Pizza Hut, în timp ce mâncam.Păreau atât de aproape încât îmi era greu să mi le imaginez în afara orașului. Nu mi-a plăcut felul în care localnicii apăreau tot timpul și insistau pentru a te face să cumperi ceva. Uneori se ajunge inclusiv la situații în care te enervezi și strigi la ei pentru că nu renunță. Am plecat după 20 de minute pentru că nu mai rezistam”, spune Diana, din Pennsyvania.

 5. Turnul din Pisa, Italia

„Mi s-a părut foarte mic față de ceea ce sugerau fotografiile. Celelalte clădiri din jurul turnului au fost mai interesante, dar în ansamblu nu mi se pare că merită să vizitezi locul decât în timp ce te îndrepți spre o altă destinație”, spune Rick, din Iranda.

 6. Pompeii, Italia

„Toate mozaicurile care uimeau turiștii au dispărut pentru că au fost luat de diferite muzee. Este pur și simplu un oraș extrem de aglomerat, care m-a obosit. Poți alege destinații care au conservat mai bine atmosfera din trecut și sunt mult mai primitoare. Ruinele de la Herculaneum mi s-au părut un loc fascinant”, spune Evelina, din Idaho.

 7. Gibraltar

„Nu prea am avut ce face acolo. Chiar este o piatră foarte mare și nu mi s-a părut că există suficiente activități. Am văzut tot ce mă interesa în câteva ore, dar a trebuit să stau cu familia o săptămână. Timpul a trecut foarte greu”, spune Gabriel, din Cehia.

8. Insula Sentosa, Singapore

„Totul este foarte modern și dezvoltat. Ai o legătură directă pentru transportul spre unul dintre cele mai mari mall-uri din lume (Vivo Mall), dar după ce ajungi pe plajă și atingi nisipul nu vezi decât platforme petroliere și fumul de la fabrici în zare. Mi s-a părut un peisaj dezolant, desprins dintr-un viitor care mă sperie”, spune Jakub, din Polonia.

eva.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Herbee e o arătare fericită și se vede asta în toate imaginile pe care stăpâna și prietena sa, Talitha Girnus, le postează pe Instagram, spre deliciul a milioane de oameni. Ariciul trăiește în Germania, dar până acum a călătorit în mai multe țări și este pe cale să devină unul dintre cei mai cunoscuți "petfluenceri" de pe Instagram.

   Simpaticul animăluț are acum peste 1,5 milioane de admiratori pe rețeaua de socializare, grație posturilor amuzante în care este fotografiat de Talitha Girnus, din Wiesbaden.

   Talitha a mai avut un arici, pe care l-a numit Mr. Pokee, și care a murit anul acesta. De atunci, Herbee a rămas "titularul" contului de Instagram, iar fotografiile în care zâmbește fac senzație în toată lumea.El s-a plimbat până acum la Paris, pe vârful montan Tre Cime di Lavaredo din Italia, în Altaussee (Austria) și Geierlay (Germania).

   "Oameni uimitori din toată lumea sunt inspirați să ne urmărească aventurile, în special pentru că le place mesajul nostru: dincolo de toate chestiile serioase care se întâmplă în lume în fiecare zi, Pokee și acum Herbee sunt aici ca să le dea un motiv pentru a zâmbi și a rămâne optimiști", a scris Thalitha pe site-ul ei. 

   "Și dacă oamenii se întorc pe pagina noastră, vrem să le reamintim că nu trebuie să-și piardă încrederea, pentru că lumea e plină de magie și, în fond, nu-i un loc atât de rău", a mai scris ea.

   eva.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Momondo.ro a studiat căutările de hoteluri din 143 de orașe-capitală din întreaga lume pentru a afla care sunt locațiile care atrag cei mai mulți turiști și unde ar trebui să se aștepte la cele mai mari și cele mai mici prețuri pentru cazare. Trăsătura specifică a orașelor care primesc mulți vizitatori este posibilitatea de a caza călătorii care vin de pe alte meleaguri. Numărul hotelurilor este important, dar rata de ocupare este indicatorul cel mai potrivit pentru a măsura interesul turiștilor de pretutindeni pentru o anumită locație.
   Cea mai căutată capitala este Londra, urmată de Paris și Amsterdam. Între capitalele țărilor europene, București ocupă locul 28, fiind întrecut de Belfast (Irlanda de Nord), Cardiff (Țara Galilor) și Riga (Letonia).
   La nivel mondial, capitala țării noastre se află pe locul 61, depășind Tbilisi, capitala Georgiei, dar atrăgând mai puțini turiști decât Beirut (locul 60) sau Jakarta (locul 59).
   Primele 10 poziții din clasamentul țărilor:
   Londra (182 de euro/noapte), Paris (166 de euro/noapte), Amsterdam (189 de euro/noapte), Roma (104 euro/noapte), Berlin (112 de euro/noapte), Madrid (116 euro/noapte), Praga (112 euro/noapte), Tokyo (143 de euro/noapte), Copenhaga (194 de euro/noapte), Bangkok (94 de euro/noapte).
   Capitalele cu cele mai mici prețuri pentru cazare:
   Turiștii sunt atrași și de prețurile reduse care pot spori valoarea bugetului lor. Printre cele 5 orașe cu media prețurilor hotelurilor cea mai mică sunt și capitale vizitate de turiști români din ce în ce mai mult în ultimii ani: Vientiane (Laos) și Phnom Penh (Cambodgia). Dintre cele europene, cele mai accesibile din punctul de vedere al costurilor cazării sunt Ankara (51 de euro/noapte), Kiev (58 de euro/noapte) și Chișinău (64 de euro/noapte).
   Prețul mediu al unei nopți de cazare în București în 2019 este de 84 de euro, astfel țara noastră se clasează pe locul 30 al celor mai ieftine capitale din lume, fiind puțin mai accesibilă decât Buenos Aires (85 de euro/noapte) dar mai scumpă decât Minsk (80 de euro/noapte) sau Moscova (77.5 de euro/noapte).

   Cele mai scumpe orașe analizate sunt Monaco (415 de euro/noapte), Nassau – Bahamas (337 de euro/noapte) și Victoria – Seychelles (279 de euro/noapte).
   diez.md
  • julia122997
   De julia122997
   Noua lege, adoptată de parlament la 12 iulie, dublează amenzile pentru diferite situaţii de încălcare a normelor traficului rutier, între care mersul pe contrasens, depăşirea vitezei de 50 km pe oră în zonele rezidenţiale, trecerea pe roşu la semafor, urcatul la volan în stare de ebrietate şi conducerea maşinii fără permis sau cu permisul suspendat.
   Amenzile sunt dublate şi pentru cei care refuză testarea pentru alcool sau droguri, precum şi pentru cei care părăsesc locul unui accident soldat cu victime, morţi sau răniţi, dar chiar şi pentru contravenţii mai puţin grave, cum ar fi nepurtarea centurii de siguranţă sau condusul cu telefonul mobil în mână.
   Noile reguli le permit autorităţilor să confişte temporar vehiculele celor care nu se află la prima abatere, iar în unele cazuri chiar să retragă definitiv carnetul de conducere.
   Potrivit Eurostat, în 2016 în Croaţia s-au înregistrat 73 de decese în evenimente rutiere la un milion de locuitori, comparativ cu media de 50 în Uniunea Europeană.
   digi24.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Avertizarea vine din partea Poliției Republicii Moldova.
   Pentru a vă asigura propria viață atunci când călătoriți cu o mașină de ocazie, Poliția vine cu următoarele recomandări:
   - Întotdeauna este de preferat un mijloc de transport în comun care, deși nu este la fel de comod, este mult mai sigur.
   - Evitați să vă urcați într-o mașină de ocazie singur. Întotdeauna găsește un tovarăș de drum.
   - Nu plecați de acasă fără să vă anunțați familia unde mergeți atunci când faceți autostopul.
   - În scopul anticipării unor incidente neplăcute, după ce v-ați urcat în mașină, transmiteți un mesaj cu atributele de identificare ale automobilului (numărul de înmatriculare, marca, culoarea) unei persoane din familie sau care vă așteaptă la destinație.
   - Menționați, de asemenea, locul de unde ai fost preluat și ora la care ați pornit la drum.
   - Optați să vă așezați pe scaunul din dreapta față a mașinii, dacă acest loc e liber! Deseori ușile din spate nu se pot deschide din interior, având încuietori speciale pentru a-i împiedica pe copii să le deschidă accidental.
   - Păstrați dispozitivul mobil într-un loc accesibil, iar în cazurile de urgență să puteți apela un contact de încredere predefinit sau tasta SOS care ar furniza locația exactă.
   - Nu oferiți informații personale șoferului care a binevoit să vă conducă până la destinație, cum ar fi: adresa domiciliului, numărul de telefon etc.
   - Purtați un obiect inofensiv pentru viața și sănătatea dumneavoastră, dar care vă  oferă un plus de siguranță în situațiile periculoase.
   - Evitați să urcați într-un automobil în care se află o singură persoană. Cea mai sigură variantă ar fi ca în mașină să fie o familie cu copii sau un cuplu.
   - Atenție la traseul urmat de șofer. Dacă se abate de la cel inițial, indiferent de motiv, rugați-l să oprească și coborâți rapid din mașină.
   - Nu vă urcați în mașina oricui. Refuzați un șofer dacă abordarea acestuia nu este cea potrivită.
   - Evitați să vă deplasați cu mașinile de ocazie pe durata nopții, însă, dacă v-ați  pomenit în asemenea situație imprevizibilă, fiți  prudenți  și asigurați-vă propria siguranță.
   - Inisistați pe faptul că sunteți  așteptați de urgență la capătul traseului pentru a induce faptul că lipsa voastră se va observa imediat.
   - Dacă conducătorul auto nu-ți inspiră încredere pe perioada deplasării sau te simți în pericol, solicită respectuos un popas și cere ajutorul Poliției la 112 sau oamenilor din preajmă.
   stiri.md
  • julia122997
   De julia122997
   În acest sens vă îndeamnăm să vă delectați cu farmecul orașului prin prisma a 14 fotografii realizate de tânăr, în timpul șederii sale în Tokio.


   Mai multe lucrări, găsiți pa pagina de Instagram a tânărului.
   diez.md
 •