Toamna se înmulțesc relațiile. S-a dat liber la cuffing season


  Aceasta este perioada din an în care persoanele singure se cuplează, dar numai până în primăvară. Îi poți simți în aer. Despre hormoni vorbesc! Se apropie sezonul rece, când multe persoane singure caută adăpost într-o relație amoroasă. Cel puțin până când vremea se încălzește din nou.

hutomo-abrianto-p5cfpoiyweu-unsplash.jpg

Ați auzit probabil de cuffing season. Este perioada toamnă-iarnă, când oamenii fără parteneri de viață sunt mai predispuși la căutarea unei relații, decât a unor date-uri casual. Sau mai bine spus, femeile vânează bărbații, ca să nu își petreacă Sărbătorișe de iarnă singurele.

Mijlocul lunii octombrie este considerată perioada de vârf pentru „cuffing season“, pentru că vremea se înrăutăţeşte pe zi ce trece, iar dorinţa de a găsi un iubit sau o iubită care să ne ţină „cald“ în zilele reci devine mai pregnantă.

Explicaţia este legată de nivelul de testosteron, care atinge cota maximă în acest sezon, la fel şi nivelul estrogenului, ceea ce face ca atât bărbaţii cât şi femeile să fie mai dispuşi la împărtăşirea momentelor intime. Această predispoziţie explică şi faptul că toamna se nasc cei mai mulţi copii, atâta vreme cât s-a descoperit că pe timp de iarnă sperma umană are cea mai bună calitate din tot timpul anului.

Pentru că acest gen de relaţii se leagă adesea superficial, fără ca partenerii să aibă prea multe lucruri în comun, cu excepţia disponibilităţii de moment, cuplurile „încătuşate“ toamna se destramă după câteva luni, cam pe la mijlocul lunii martie.

Cu acestă ocazie și serviciile de streaming și-au modificat playlisturile. De exemplu, serviciul de streaming de muzică, podcast și video Tidal deținut de Jay-Z a pregătit o listă de redare dedicată cuffing season-ului: „Când temperatura scade, crește setea de nou”.

În 2014, rapperul Fabolous lansa piesa Cuffing Season, inspirată de cântecul Sealed With A Kiss, interpretat de Bobby Vinton.

În 2017, „cuffing season” devine un termen în dicționarul Collins, fiind definit drept „perioada toamnă-iarnă, când persoanele singure sunt considerate susceptibile să caute relații, mai degrabă decât niște date-uri casual”. Cuffing season a fost definit pentru prima dată în dicționarul urban online ca fiind „perioada anului în care oamenii caută să se afle într-o relație”, iar ulterior, în 2018, a primit definiția de perioadă a încătușării.

Ambele sunt corecte. Termenul cuffing season a fost inventat ca o glumă, apoi cimentat în interminabile explicații online. Potrivit Google Trends, termenul a urcat constant din 2013, atingând apogeul la sfârșitul lunii octombrie sau la începutul lunii noiembrie.

Teama de singurătate se accentuează mai ales în perioada sezonului rece. Oamenii tind să socializeze mai puțin iarna, ceea ce înseamnă mai multe nopți petrecute acasă singur. Zilele mai scurte pot agrava sentimentele de singurătate sau depresie și pot provoca tulburări afective sezoniere. Apropierea Sărbătorilor reprezintă un alt motiv pentru care încercăm să descoperim o persoană dispusă să ne însoţească la mesele în familie sau la petrecerile de sfârşit de an. Sau de Sfântul Valentin.

În primele 10 zile ale lunii octombrie, au existat aproximativ 60.000 de referințe la cuffing season pe social media. Cea mai evidentă emoție a fost tristeștea. Mulți oameni nu cred că vor găsi un partener care să participe la toate sărbătorile sezonului toamnă-iarnă.

tabu.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Într-o lume în continuă schimbare şi evoluţie, se pare că divorţul a devenit un lucru mai mult decât obişnuit. Ştiinţa încearcă să disece relaţiile şi să vină cu soluţii pentru ca oamenii să nu fie nevoiţi să treacă printr-un divorţ.
   Conform cercetărilor recente, vârstă pentru căsătorie este foarte importantă și se pare că există o legătură strânsă între această și rată divorțurilor.
   Un studiu realizat de un sociolog de la Universitatea din Utah a scos la iveală că vârstă potrivită pentru căsătorie este între 28 și 32 de ani. Potrivit specialiștilor, dacă te măriți la aceste vârste, ai mai puține șanse să divorțezi, cel puțîn în primii 5 ani de căsnicie.
   Înainte de a ajunge la concluzia de mai sus, sociologii credeau că stabilitatea in căsnicie este direct proporțională cu vârstă – cu cât te căsătorești mai târziu, cu atât ai șanse mai mari că mariajul să fie de lungă durata.
   realitatea.net
  • julia122997
   De julia122997
   Archie, în vârstă de șase luni, aproape rostește câteva cuvinte, el dezvoltându-se destul de repede. „El este un bebeluș puternic și îți poți da seama că este foarte deștept. El poate sta fără să se sprijine și se poate rostogoli, fiind destul de aproape de a merge de-a bușilea. Nu poate vorbi încă, dar încearcă!”, a declarat sursa, explicând că primul cuvânt al micuțului ar putea fi Dada (tata).
   „Atunci când Harry intră în cameră, Archie se entuziasmează și întinde mâinile – este modul lui de a spune „Ridică-mă”, a declarat sursa. „Îți poți da seama că Archie va fi foarte popular. Se simte cel mai bine atunci când este înconjurat de oameni”, a adăugat aceeași persoană, spunând că Archie este un „bebeluș atât de fericit”, „plângând destul de rar”.
   În această perioadă Archie este interesat de tot ce se întâmplă în jurul lui. „El este interesat de lucrurile din jur și interacționează deja cu oamenii. Iubește să fie distrat de cei din jur. Nu este un bebeluș care să aibă nevoie de multă atenție – dar este fericit să meargă la prietenii lui Harry și ai lui Meghan fără probleme”.
   Având în vedere modul în care se comportă Archie, putem spune că Meghan și Harry sunt norocoși să aibă parte de o familie liniștită. Cei doi se pot relaxa alături de copilul lor, aceștia fiind ținta tabloidelor în ultimul timp. „Existau momente în care (Meghan și Harry) se certau pe cele mai mici lucruri pentru că erau atât de obosiți”, a explicat sursa. „Dar acum există mai puțină presiune în căsnicia lor. Ei se pot bucura în sfârșit de „timp pentru relația lor de cuplu în timpul serii”.
   elle.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Nu permite să ţi se insufle ce fel de om eşti
   Nu-i permite nimănui şi niciodată să facă acest lucru, mai ales unui narcis. Cel mai probabil această apreciere nu va fi în favoarea ta pentru că narcisul trebuie să-ţi diminueze calităţile şi să exagereze cele mai mici neajunsuri ca să fie avantajat pe fundalul lor.
   Numai tu poţi şti cine eşti. Pentru că numai tu ştii cine ai fost ieri şi cum ai devenit cine eşti acum. Şi doar tu ştii adevăratul preţ al ceea ce eşti acum. Nu accepta etichetele pe care încearcă să ţi le pună cineva. Apropo, adesea narcişii proiectează pe alţii neajunsurile lor – ţine minte acest lucru data viitoare când va încerca să te acuze de ceva.
   Nu-i ceda nimănui controlul asupra ta şi a vieţii tale (sau întoarceţi-l urgent)
   Tu şi numai tu trebuie să fii adevăratul stăpân al tău şi cel care-ţi decide soarta. Posibilitatea de a alege, de a accepta sau nu, de a ţine cont de sfaturi şi recomandări, ce să gândeşti, ce să simţi ştii doar tu. Apără-ţi ferm suveranitatea.
   Începe să te gândeşti la tine
   Cel mai probabil până nu demult ai făcut totul ţinând cont de interesele narcisului. Acum adu-ţi aminte de interesele şi necesităţile tale, de ceea ce ai nevoie anume tu. A venit timpul să păşeşti pe calea rezistenţei, nemulţumirii şi furiei – te vei confrunta cu ele în mod inevitabil, altă cale nu există. Sau război, sau pierderea Eului.
   Devino autosuficient
   Cel mai probabil depinzi complet de narcis, atât material, cât şi psihologic/emoţional. Ai ajuns să te subapreciezi, să te îndoieşti la orice pas de ceea ce faci şi plus la asta ai depinzi financiar de narcis.
   Dacă te regăseşti în realitatea de mai sus, atunci începe să lucrezi asupra autoaprecierii şi gândeşte-te la propriile surse de venit, devino independent din punct de vedere financiar şi nu numai. Nu uita, chiar dacă nu asiguri grosul venitului familiei, ai tot dreptul să participi la repartizarea bugetului ţinând cont de necesităţile tale.
   Nu mai bate la uşa închisă
   Dacă cineva nu vrea să te audă, dacă nu ţi se acordă atenţie, găseşte altă modalitate de a-ţi exterioriza sentimentele şi a-ţi exprima gândurile. Prietenii, un jurnal, un psiholog. Dar nu te umili şi nu cere în genunchi să ţi se acorde atenţie.

   Spune nu manipulării
   Narcişii sunt experţi în provocări ascunse, care nu sunt simplu de perceput. Dar dacă încerci sentimentul de vinovăţie, ruşine, dacă cineva încearcă să apeleze la sentimentul tău de responsabilitate şi datorie, spune în sinea ta un NU clar şi răspicat, şi pleacă.
   Învaţă-te să înţelegi când eşti manipulat. De fiecare dată când asta se va repeta, fii observator imparţial şi nu te lăsa implicat în proces.
   Continuă să te bucuri de viaţă
   Foarte des pe narcis îl irită tot, mereu este nemulţumit şi îşi împărtăşeşte nemulţumirea cu toţi cei din jur. Opune-te conştient la energetica negativă, păstrează din răsputeri abilităţile tale fireşti de a te bucura de lucruri simple, de viaţă, de soare, de zâmbete, de ziua pe care o trăieşti. Dacă te vei lăsa otrăvit de aceste emoţii, la scurt timp nu vei mai avea resurse pentru rezistenţă şi recuperare.
   Este foarte dificil de a urma sfaturile de mai sus dacă ai alături un narcis adevărat. Doar rezistenţă, nu există o altă soluţie. Încearcă şi vei reuşi cu siguranţă.
   https://omactiv.md
  • julia122997
   De julia122997
   Kelly Scott, terapeut la Tribeca Therapy, spune că orice persoană care are o primă întâlnire, indiferent că este cu o un cunoscut sau cu cineva de pe aplicațiile de dating, trebuie să urmeze acești pași.
   Hotărăște-te ce vrei de la persoana cu care te întâlnești
   Înainte de a merge la o întâlnire sau chiar înainte de a-ți da o întâlnire cu cineva pe o aplicație, este important să fii sincer cu tine în legătură cu lucrurile pe care le vrei de la un partener de durată.
   Indiferent că este vorba de faptul că nu vrei un fumător, sau că vrei pe cineva cine își dorește o familie și copii, important este să stabilești care sunt cerințele pe care le ai de la cel cu care te întâlnești.
   Asta nu înseamnă că trebuie să aduci în discuție aceste lucruri de la prima întâlnire, dar dacă vin în discuție, trebuie să fii sincer și cu celălalt, explică psihologul.
   Nu lua prea în serios prima întâlnire
   Deși este important să mergi hotărât și să știi ce vrei de la cealaltă persoană, trebuie în același timp să nu pui prea mare presiune pe tine sau pe rezultatul întâlnirii. În caz contrat, un eșec ar putea să te demoralizeze și să te descurajeze de la a merge la alte întâlniri . 
   Scott a spus că oamenii merg deseori la primele întâlniri cu „multă speranță, optimism și emoție, ceea ce este potrivit, dar poate face ca respingerea să-i descurajeze foarte tare și să-i facă să se simtă prost”.
   Fii sincer dacă te-ai simțit bine sau nu
   Atunci când prima întâlnire se încheie, este important să fii sincer cu privire la modul în care te-ai simțit în compania celuilalt. Indiferent că te-ai simțit minunat, bine sau deloc grozav, trebuie să găsești o modalitate de a-i spune celuilalt acest lucru.
   Dacă consideri că a fost o întâlnire eșuată, atunci trebuie să spui ceva de genul „Cred că ești cu adevărat o persoană minunată, dar nu cred că ne potrivim”, exemplifică Scott, adăugând că întotdeauna trebuie să spui „Mulțumesc”.
   libertatea.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Până la urmă, să iubești pe cineva înseamnă să nu-i trădezi încrederea, să nu-l faci să sufere și să-i fii loial, nu-i așa?
   Specialiștii sunt, însă, de altă părere. Potrivit antropologului biolog Helen Fisher, infidelitatea nu poate fi descrisă în alb și negru așa cum suntem obișnuiți să credem.
   Fisher a realizat un experiment împreună cu o echipă de cercetători, în cadrul căruia au scanat creierele persoanelor îndrăgostite. Aceștia le-au arătat subiecților o fotografie neutră, apoi o fotografie cu persoana de care erau îndrăgostiți pentru a descoperi care regiune a creierului devine activă.
   Rezultatul a fost surprinzător: Partea creierului responsabilă pentru „sistemul de răsplată” a devenit activă atunci când un voluntar a văzut fotografia persoanei pe care o iubea. Este aceeași regiune a creierului care devine activă atunci când cineva consumă cocaină sau atunci când are un orgasm.
   „Dragostea romantică nu este o emoție, ci un impuls, un instinct”, a declarat Fisher. „De fapt, cred ca este mai puternică decat dorința sexuală”, adaugă antropologul.
   Dar problema este că iubirea romantică nu este singurul tip de iubire care este activat atunci când ne îndrăgostim de cineva.
   De fapt, specialista susține că există trei tipuri de comportamente care apar în relațiile de iubire:
   Dorința sexuală: Indică apetitul sexual și cât de des o persoană își dorește sex.
   Iubirea romantică: Este cea care ne îndeamnă să ne canalizăm atenția asupra unei singure persoane.
   Atașamentul: Este senzația de securitate pe care o simțim față de un partener de lungă durată și care permite creșterea copiilor alături de acest partener.
   „Cu alte cuvinte, suntem capabili să iubim mai multe persoane în același timp”, spune specialista.Iar acesta este motivul pentru care oamenii înșală chiar dacă își iubesc partenerul de viață.
   Este științific posibil să simțim un atașament puternic pentru un partener de lungă durată, în același timp să ne simțim îndrăgostiți de o altă persoană și în același timp să ne simțim atrași sexual de o altă persoană, spune antropologul Helen Fisher.
   Bineînțeles, acest lucru nu justifică înșelatul și în mod sigur nu îi face pe cei înșelați să se simtă mai bine. Însă concluzia este aceea că există dovezi științifice care demonstrează că cei care înșală sunt sinceri atunci când spun că își iubesc cu adevărat partenerul de viață, chiar dacă au făcut sex cu altcineva.
   eva.ro
 •