Probleme pe care toate cuplurile le întâmpină în primul an de căsnicie


  Oricât de minunat ar fi primul an de căsnicie, este plin de momente bune și momente mai puțin bune. Primul an ar putea fi chiar greu ținând cont că este și perioada de acomodare cu noua viață. Există câteva greșeli pe care oamenii tind să le facă în timpul acestui an critic. Dar, dacă ești conștientă de acestea, poți discuta orice cu partenerul pentru a îndrepta lucrurile.

kinopoisk.ru-The-Age-of-Adaline-2579722.jpg

Pentru a începe într-o manieră pozivită, este necesar să faci orice ajustare pe care o ai în minte. A te căsători cu persoana perfectă nu îți garantează totuși mariajul pe care îl visezi. Căsătoria este un pas greu și foarte important. Un mariaj ar trebui alimentat pentru a crește și a înflori. Învață cum să îl cultivi pentru a-și atinge potențialul.

Dacă îți dorești ca dragostea să dureze, este timpul să depui mai mult efort. Este mai ușor să deprinzi obiceiuri bune atunci când te simți fericită, decât după o ceartă.

Acestea sunt câteva dintre greșelile pe care cuplurile proaspăt căsătorite le fac.

1. Nu mai petreceți timp unul cu celălalt

Gândește-te la primele luni ale relației tale. Vă făceați timp unul pentru celălalt, plănuiați cine speciale, vă ascultați sfaturile și încercați să vă cunoașteți la un nivel mai profund. Dacă relația devine sigură datorită mariajului, cuplurile de obicei nu mai depun același efort. Atunci când încetăm să ne curtăm, începem să ne întrebăm de ce nu ne mai simțim apreciați. Acesta este momentul în care partenerii devin vulnerabili la dezamăgire și resentimente.

Trebuie să începeți să vă prioritizați timpul petrecut împreună. Încercați să vă distrați împreună, căci mariajul trebuie să fie foarte activ. Dacă dorești să îi oferi unei persoane tot ce ai mai bun, acum este timpul.

2. Uitați să vă anuntați schimbările din program

Este greu să te gândești la noi, când până acum ai fost doar tu. Mulți oameni proaspăt căsătoriți uită să își anunțe partenerii despre planurile făcute în weekend cu prietenii sau despre întârzierile la cină din cauza locului de muncă. Acest lucru îi poate provoca partenerului tău senzația de a fi lăsat pe dinafară. Mariajul face cuplurile să funcționeze ca o unitate, având acum 4 mâini, 4 picioare și 2 inimi. Totuși, asta nu înseamnă că nu poți să mai petreci timp cu prietenii, ci doar să te asiguri că partenerul tău nu este îngrijorat fiindcă nu îți cunoaște programul.

3. Nu aveți regulile casei bine stabilite

Poate lumea în ziua de astăzi consideră că ambii parteneri ar trebui să mențină curățenia casei. Însă, până când unul dintre voi nu face un pas în față pentru a face curățenie, niciunul nu o să își dorească nici măcar să spele vasele. Deși par inocente, certurile în legătură cu igiena casei pot afecta foarte tare relația. Ai putea avea o discuție cu partenerul pentru a hotârî exact care sunt sarcinile fiecăruia și le puteți roti în fiecare săptămână.

4. Nu vă mai atingeți așa des

Cuplurile proaspăt căsătorite uită cât de importante sunt atingerile în afara dormitorului. Majoritatea persoanelor doresc să se simtă apreciate de partenerii lor în majoritatea timpului, nu doar atunci când fac sex. Dacă nu mai sunteți așa afectuoși unul cu celălalt, cel puțin un partener va observa. Aceste atingeri sunt importante pentru a menține o legătură emoțională sănătoasă, spre exemplu, a te cuibări în brațele partenerului atunci când urmăriți un film sau a-l îmbrățișa fără motiv. Actele simple păstrează un nivel ridicat de intimitate.

5. Credeți că sexul nu are nevoie de îmbunătățiri

Dacă faceți sex regulat, este ușor să crezi că îți poți satisface partenerul mereu. Mulți oameni devin mult prea încrezători cu privire la aptitudinile lor sexuale deși acestea poate nu se ridică la nivelul așteptărilor partenerului. Ceea ce i-a placut iubitului tău la început se poate să se fi schimbat. Dacă nu întrebi nu o să afli niciodată. Pentru a fi sigură că această problemă nu intervine în căsătoria voastră, încearcă să menții o comunicare foarte bună cu partenerul și fiți onești cu privire la fanteziile și așteptările voastre.

6. Asculți sfaturile celorlalți

Pentru a avea mariajul perfect, cuplurile tind să accepte sfaturi de la toată lumea, sfaturi ce nu se potrivesc cu dinamica relației lor. Deși nu este greșit să ceri părerile celorlalți, trebuie să ai grijă cum filtrezi informațiile primite. Există 3 întrebări pe care ar trebui să ți le adresezi înainte de a asculta sfatul altcuiva: „Ce îți spune instinctul despre informația primită? Cum merge mariajul persoanei ce ți-a oferit sfatul? Se potrivește părerea cu viața voastră?”. Este normal să dorești să îți compari relația cu a celorlalți, dar fiecare mariaj este diferit. Ce merge pentru ceilalți, poate să nu ți se potrivească, așa că înainte de a lua o decizie, asigură-te că sfatul corespunde relației tale.

7. Vă „sufocați”

Atunci când ești proaspăt căsătorită, este normal să îți dorești să petreci timp cu partenerul non-stop. Deși acum faci parte dintr-o echipă, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la viața ta complet. Cele mai bune relații sunt cele independente. Este important ca atât tu cât și partenerul tău să petreceți timp separat, cu prietenii și familia. Cuplurile proaspăt căsătorite trebuie să înțeleagă că trebuie să aibă propriile hobby-uri și interese.

Primul an de mariaj este important pentru că atunci se construiește fundația viitorului relației. Niciun cuplu nu va face totul perfect, dar dacă încerci să eviți unele greșeli o să ai parte de un început foarte bun.

elle.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Când vine vorba despre căsătorie, majoritatea oamenilor se gândesc la nuntă în loc de anii lungi şi, adesea, provocatori ai noii vieţi începute în doi. 

   Bineînţeles, o căsătorie trainică şi frumoasă se construieşte. Nu te poţi căsători aşteptând ca totul să funcţioneze perfect de la sine. Este nevoie de muncă asiduă, dăruire, afecţiune şi respect reciproc pentru a crea o relaţie care să dureze o viaţă!
   Cu toate acestea, există câteva semne care îţi pot arăta că mariajul tău va dura pentru totdeauna:
   Ai avut o nuntă cu mulţi invitaţi
   Conform studiilor, cuplurile care au o nuntă cu mai mult de 200 de invitaţi au de 12,5 ori mai puţine şanse de divorţ decât cuplurile care aleg o nuntă restrânsă şi intimă. Deci, dacă ai avut o nuntă mare, acesta ar putea fi un semn că mariajul tău e de lungă durată.
   Amândoi aveţi stabilitate financiară
   Conform sondajelor, cuplurile căsătorite sunt cu 51% mai puţin susceptibile să divorţeze dacă veniturile cumulate sunt stabile. În timp ce banii nu pot cumpăra dragostea, cu siguranţă ajută cuplurile să evite multe dispute financiare care pot conduce spre divorţ. 
   Sunteţi deschişi unul faţă de celălalt
   Să îţi pui sufletul pe tavă şi să îţi expui vulnerabilităţile în faţa partenerului de viaţă nu este un lucru uşor. Dar, te ajută să înveţi mai multe şi să îl cunoşti mai bine pe cel de lângă tine. Dacă tu şi partenerul tău vă simţiţi confortabil să discutaţi deschis unul cu celălalt, atunci este un semn că mariajul vostru poate dura pentru totdeauna.
   Te concentrezi asupra binelui în locul răului
   Să te gândeşti la lucruri negative despre partenerul tău te determină să te concentrezi mai mult pe neplăcerile şi lipsurile existente în relaţie.Dar, nimeni nu este perfect! Dacă îl priveşti într-o manieră pozitivă, îţi vei orienta atenţia către calităţile sale şi către ceea ce face bun în relaţie. Asta poate uşura cu mult şi contribuie la o căsătorie de lungă durată.
   V-aţi întâlnit mult timp înainte de a vă căsători
   Conform unui studiu, cei care au fost iubiţi cel puţin 3 ani înainte de a se căsători au cu 39% mai puţine şanse de a divorţa. Cercetarea sugerează că mai mult timp petrecut împreună înainte de căsătorie permite unui cuplu să se cunoască mai bine şi ajută la o planificare eficientă a vieţii în doi.
   Aţi plecat în luna de miere
   Conform cercetărilor, cuplurile care merg în luna de miere direct după ce s-au căsătorit au cu 41% mai puţine şanse de a divorţa mai târziu în viaţă. Luna de miere ajută cuplul să se elibereze de tot stresul acumulat cu planificările nunţii, permiţându-i să se reconecteze şi să înceapă mariajul cu dreptul.
   Nu-ţi pasă de aparenţe
   În timp ce unii oameni consideră că aspectul fizic şi bogăţia sunt factori importanţi în alegerea unui partener, cercetările sugerează că partenerii care se concentrează mai mult pe frumuseţea interioară decât pe aspectul exterior şi bogăţie sunt cu 50% mai puţin susceptibili să divorţeze.
   Vorbiţi aceeaşi limbă, "limba iubirii"
   Modul în care cuplurile comunică prezice rata de succes a relaţiei şi a căsătoriei. Când doi indivizi se află într-o relaţie de multă vreme, încep să cunoască obiceiurile celuilalt şi chiar încep să vorbească aceeaşi "limbă". Acest lucru face ca petrecerea multor ani împreună să fie o experienţă mult mai plăcută. 
   Certurile sunt corecte
   Certurile sunt fireşti în orice cuplu, căsătorit sau nu. Vor apărea conflicte care au nevoie de rezolvare. Când certurile sunt corecte şi ambii parteneri se concentrează pe conflictul respectiv în loc să ţipe unul la celălalt, acesta este un semn al unei căsătorii sănătoase care va dura.
   eva.ro
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Care sunt acestea?
   Personalitatea ta
   Un trup sexy nu e de ajuns pentru ca un bărbat să se simtă atras de o femeie. Personalitatea ei este, de asemenea, foarte importantă. Deși este posibil să dureze ceva mai mult timp până când își va da seama ce fel de personalitate ai, până la urmă o va observa. Iar dacă personalitatea ta este una urâtă, orice dorință a lui de a se întâlni cu tine pe termen lung se va spulbera.
    
   Unghiile tale
   De cele mai multe ori, femeile își fac manichiura pentru ele însele sau pentru a intra în competiție cu alte femei. Dar, și bărbații intră în acest joc și observă aceste mici detalii. Pentru ei, unghiile sunt un bun indicator pentru a vedea dacă unei femei îi pasă sau nu de ea. 
    
   Situația ta financiară
   Există un motiv bun pentru care bărbații sunt atenți la acest aspect. Deși există bărbați care nu au nicio problemă în a le oferi bani femeilor, cei mai mulți dintre ei vor să se asigure că nu stai cu ei pentru bani. 
    
   Cât de fericită ești
   Nimănui nu îi place să stea în preajma persoanelor furioase, triste sau ciudate, mai ales unui bărbat care se află în căutarea unei iubite.
   Așadar, dacă stările de mai sus te descriu, bărbații nu vor dori să se apropie de tine.

   Stilul tău
   Oamenii cred, în general, că moda este ceva de care doar femeile sunt atrase sau interesate. În realitate, nu este deloc așa. Pentru unii bărbați, modul în care te îmbraci poate fi un factor major în ceea ce privește decizia lor de a te aborda sau nu. Unii chiar sunt obsedați de anumite piese vestimentare, cum ar fi tocurile înalte sau pantalonii de yoga.
   Cât de activă este viața ta socială
   La fel cum femeile adoră să se întâlnească cu bărbați care au mulți prieteni și o viață activă, la fel se întâmplă și invers. Asta nu înseamnă că trebuie să fii Miss Popularitate, dar să ai o viață cât de cât interesantă, totuși. 
    
   Bunul simț
   Dacă un bărbat caută o relație pe termen lung, se va uita după o femeie care are mult bun simț și e capabilă să se ocupe de treburile ei fără să apeleze la ajutorul lui tot timpul. O fată care nu poate gândi sau acționa pentru ea însăși nu e deloc sexy în ochii unui bărbat.
    
   Simțul umorului
   Zâmbetul și râsul sunt lucruri pe care un bărbat le observă și le caută la o femeie, iar absența lor este la fel de sesizabilă. Fetele care râd mult au cei mai mulți admiratori!


   Mirosul tău
   Majoritatea bărbaților sunt înnebuniți după parfumul unei femei. Dacă te dai cu parfum, un bărbat va simți imediat. Dacă ai un miros distinct, va observa și acest lucru. 
    
   Cât de deschisă ești să iubești
   Bărbații observă imediat ostilitatea unei femei față de ei. Pe de altă parte, dacă ești deschisă cu privire la iubire, bărbații își vor dori imediat să intre în vorbă cu tine.
   eva.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Iată câteva dintre cele mai proaste replici de agățat.
   20. Cred că pot să mor fericit acum, după ce am văzut o bucățică de rai.
   19. Crezi în dragoste la prima vedere sau e nevoie să mai trec de câteva ori pe lângă tine?
   18. Scuză-mă, accepți noi membri în Fan-clubul tău?
   17. Te cheamă cumva Gillette? Pentru că ești „the best a man can get”.
   16. Te superi dacă îmi ții și mie mâna cât timp fac o plimbare prin parc?
   15. Bună, vrei să vezi ce tavan frumos am acasă?
   14. Cred că tatăl tău este un terorist, fiindcă tu ești o bombă!
   13. Te-au sunat cei de la Protecția Mediului? Cred ca tu ești vinovată pentru încălzirea globală.
   12. Și, cum era Raiul când ai plecat din el?
   11. Ești religioasă? Fiindca ești răspunsul tuturor rugăciunilor mele
   10. Ai cumva o hartă la tine? Cred că m-am pierdut în ochii tăi.
   9. Ești cumva un panou publicitar? Te văd oriunde întorc capul.
   8. Ai să-mi dai câteva monede? I-am promis că o sun când mă îndrăgostesc.
   7. Poți să îmi dai o poză cu tine? Ca să știe Moș Crăciun exact ce îmi doresc.
   6. Cum este să fii cea mai frumoasă fată din clădirea asta?
   5. Scuze, îmi poți împrumuta numărul tău de telefon? Tocmai l-am pierdut pe al meu.
   4. În medie, o persoană se îndrăgostește de șapte ori până la căsătorie. Draga mea, tu ești a șaptea…
   3. Ți-aș cumpăra o băutură, dar aș fi gelos pe pahar.
   2. Frumoaso, cred că ești extrem de obosită după ce ai umblat toată ziua prin mintea mea.
   1. Știu că laptele ajută corpul să arate bine, dar, draga mea, tu cât de mult ai băut?
   zugo.md
  • julia122997
   De julia122997
   Să nu dezamăgești niciodată o femeie după ce ai îngenuncheat în fața ei și ai cerut-o de soție! E o lecție de viață și de civilizație pe care orice bărbat adevărat, care se respectă, ar trebui s-o cunoască și să o respecte cu sfințenie. Dacă nu a intervenit o situație excepțională sau cine știe ce descoperire ieșită în comun despre persoana cu care vrei să-ți unești destinul, ca bărbat nu mai ai dreptul să dai înapoi. Iar lucrul ăsta ar fi trebuit să-l știe bine fostul logodnic al Sandrei Blanco.
   Cine e Sandra Blanco? E o tânără în vârstă de 32 de ani, din Londra, care avea o relație de un an și jumătate cu bărbatul cu care urma să se căsătorească. Se logodiseră în noiembrie 2017 și urmau să facă nunta în Las Vegas, înainte de Crăciunul din acel an. Șase săptămâni au tot făcut planuri, dar pe măsură ce acestea deveneau mai concrete, el era tot mai ezitant și a început să simtă că s-a băgat în ceva care îl depășea. Așa că s-a răzgândit: cu toată bărbăția de care a fost în stare, i-a zis iubitei sale că nu mai vrea să se însoare. Pur și simplu.
   Pentru Sandra, care are o afacere cu coronițe de flori pentru mirese, a fost o lovitură oribilă - nu putea concepe ca tocmai ea, care ajuta atâtea mirese să arate grozav în ziua nunții, să pățească una ca asta. A încercat să-și ia înapoi banii de avans pe care îi plătise, dar a fost imposibil. Așa că s-a hotărât să-i dea înainte cu nunta și să se mărite. Singură. Cu ea însăși.
   "N-am anulat ceremonia religioasă și nici cununia civilă. N-am vrut pentru că aveam ceva special în minte; am decis că o să mă căsătoresc cu mine însămi.Știu, sună nebunește, corect? Dar n-a fost", a spus ea.
   Jurământul din Las Vegas

   În loc să bocească cu inima frântă, Sandra a început să se gândească la ideea ei. A angajat un model masculin pentru o ședință foto cu tematică de nuntă și a organizat nunta de la The Little Vegas Chapel. Ceremonia a fost oficiată de un bărbat îmbrăcat ca Elvis Presley.
   "Îmi place să fiu mai pe șleau și am vrut să râd de toată situația asta, așa că am mers la The Little Vegas Chapel. În timp ce mă îndreptam spre altar singură, cel care a oficiat ceremonia, îmbrăcat ca Elvis Presley, normal, a rostit cele mai frumoase cuvinte: <<"Sandra, astăzi este o zi specială pentru tine: ai venit aici pentru a-;i face un jurământ. Astăzi ai plănuit să vii cu prietenul tău, dar din păcate nu a fost să fie, și totuși tu ai avut curajul de veni aici, acum, pentru a-ți face un jurământ. E timpul să te bucuri de viață, de viața ta liberă și prețioasă. E timpul să termini cu poveștile, distracțiile și imaginile care te fac să te simți neînsemnată și să te îndrepți spre viața care te așteaptă. E timpul să prețuiești cele mai importante valori, e timpul să fii drăguță cu inimile inocente, e timpul să te bazezi cu fermitate pe ceea ce știi că este adevărat și să faci un jurământ de credință pe viață pentru iubire>>", a povestit ea.

   Sandra a plătit un fotograf și și-a continuat ziua cu o excursie din Vegas până la Marele Canion. Pentru ea a fost o călătorie inițiatică, o aventură care i-a schimbat percepția despre iubire: a ajuns la concluzia că trebuie să te iubești mai întâi pe tine pentru ca cineva să te iubească.
   "Povestea se sfârșește cu mine tot singură, aici, astăzi, vorbind despre dragostea adevărată; dragostea adevărată este cea pe care ar trebui să o ai pentru tine", a explicat Sandra.
   Lecțiile de viață ale Sandrei

   Viața este o sumă de lecții din care putem învăța multe. Sandra s-a ales cu câteva concluzii, chiar dacă la început i-a fost greu să le accepte. În noiembrie 2017, ea nu simțea că iubitul îi este suficient de dedicat după o relație de un an și jumătate și se gândea să-l părăsească pentru a se muta înapoi la Londra. Dar el a cerut-o în căsătorie. 
   "La scurt timp, el m-a cerut de soție și am acceptat, tot ce-mi doream era o relație reciprocă și am crezut că poate acesta era semnalul de care avea nevoie ca să se trezească. Am decis să ne căsătorim în Vegas și cunosc mulți oameni din sector; am planificat și am rezervat totul în doar șase săptămâni. Iar cu o săptămână înainte de Crăciun, mi-a zis că vrea să dea înapoi și să avem o relație fără obligații, tocmai când ne gândeam că ne cumpărăm o casă", a povestit tânăra.
   "O relație fără obligații? Asta nu era OK pentru mine. Nunta nu mai putea avea loc, dar am crezut că tot mai putem merge în Vegas și să ne bucurăm împreună de asta, fără nicio presiune. Am crezut că asta îl va încuraja să comunice mai deschis și să fie mai deschis cu mine. După câteva zile, dintr-o dată, a trebuit să plec acasă, să-mi împachetez șapte ani din viață și să mă mut înapoi la Londra din Valencia, unde eram însoțitoare de zbor", a mai spus Sandra."Mi-a spus că nu mai vrea să fie cu mine - asta a fost... Se pare că la fel simțea și înainte de nuntă; am fost confuză, devastată și șocată", a continuat ea.
   Cel mai trist Crăciun. Și un nou început

   N-o să uite niciodată acel Crăciun, cel mai trist Crăciun din viața ei: stătea cu bagajele făcute și căuta un loc unde să stea la Londra și un spațiu pentru studioul în care să facă coronițe din flori pentru mirese.
   "Urma un ianuarie deprimant; nici nu-mi venea să mă uit spre 2018. Dar măcar puteam să mă duc în Vegas. Dacă tot n-am reușit să-mi iau înapoi banii pe avion, hotel și fotograf, urma să împlinesc 30 de ani în timp ce eram acolo, așa că aveam încă un motiv să mă duc și să sărbătoresc", a povestit Sandra.
   Tânăra a avut un motiv în plus pentru a se căsători singură și a-și face cunoscută povestea: "Am căutat pe internet povești asemănătoare care să mă motiveze, să mă facă să mă simt mai bine, dar tot ce am găsit era trist sau scris la nervi. Atunci am decis să scriu o poveste de dragoste despre experiența mea, ca să-i inspir și pe alții care au trecut prin așa ceva."
   Când totul a fost pus la punct, Sandra a comandat un model care îi fusese recomandat, Iain Spivey. "Din fericire, i-a plăcut ideea mea nebunească și a acceptat să mi se alăture pentru ședința foto", a explicat ea.
   "În timpul călătoriei spre Vegas, eu, fotografa, Natalie, și Iain am devenit buni prieteni.
   Mi-am făcut un tatuaj în Vegas care simbolizează prietenia în cultura indiană Nevajo, iar cele trei puncte simbolizeză că am făcut 30 de ani atunci", a povestit Sandra.
   Sfaturile unei mirese singure

   "Cred că toți merităm asta - toți merităm dragostea adevărată. Sunt momente în viață care te învață o lecție neprețuită. Uneori rănim oameni, alteori suntem răniți, dar toți suntem la fel și căutăm aceleași lucruri: să iubim și să fim iubiți", crede tânăra.
   După experiența pe care a trăit-o, Sandra are și câteva sfaturi: "Pentru cei care se căsătoresc cu cei mai buni prieteni: viața este o cărare pe care o parcurgeți împreună, ca o echipă. Dragostea matură, onestă, adevărată vă va călăuzi la fel de bine după ce fluturii și scânteile din primele zile se vor duce", a spus ea. "Pentru cei care au trecut printr-o situație asemănătoare cu a mea sau încă se mai gândesc la fostul ori fosta - așa a fost să fie. Aș dori să mai adaug că trebuie să-ți lași timp ca să jelești după o asemenea durere."
   Singurul lucru în care poți să scapi de durere este să accepți să o simți, crede Sandra. Ei i-a luat aproape doi ani, pentru că nu a vrut să se împace cu durerea. "Nu este sfârșitul. Este un nou început, iar viața, așa cum știi, are și alte portițe și oportunități pentru tine. Vei învăța mai bine și vei alege mai bine; vor fi ocazii care îți vor permite să cunoști pe altcineva care te va iubi mai mult decât te iubești tu. Îți promit asta și o meriți", a adăugat ea.
   eva.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Sarcina și cariera nu se află în contradicție, dar evoluția profesională trebuie gestionată cu multă prudență pentru a preveni anularea progreselor realizate sau amânarea promovărilor ori a creșterilor salariale. Dacă și tu lucrezi când ești însărcinată să știi că vei avea parte de situații mai dificile sau momente neplăcute, dar le poți face față cu strategia potrivită. Nu ai de ce să crezi că nu poți obține rezultatele dorite, ci trebuie să înveți să fii flexibilă în funcție de modul în care te simți.
   Iată cum rezolvi principalele probleme care apar în cazul în care lucrezi când ești însărcinată:
   1. Dacă ascunzi sarcina
   Ești în primul trimestru de sarcină, ți se schimbă des starea de spirit, dar încă nu ești gata să anunți că ești însărcinată? În cazul în care simptomele pe care le resimți îți afectează performanța este indicat să te gândești bine dacă este cazul să dezvălui vestea. „Uneori există motive imperative pentru care trebuie să le spui colegilor sau managerilor că ești însărcinată, chiar dacă sunt primele luni. Dacă poți obține o modificare a programului de lucru sau dacă ai putea avea biroul mai aproape de toaletă ori să ți se ofere sprijin în plus este mai bine să spui că ești însărcinată.Totul depinde de starea ta și de intensitatea simptomelor care se manifestă în timp ce lucrezi”, spune dr. Marjorie Greenfield, ginecolog.
   2. Ai stări de greață sau vomă la serviciu
   Precis nu vrei să ți se întâmple acest lucru în mijlocul unei prezentări sau ședințe, dar trebuie să fii pregătită și pentru această posibilitate. „Dacă ai stări de vomă la serviciu trebuie să-ți iei măsuri rapid. Ai grijă să ai mereu pe birou mici gustări pentru tot timpul zilei. Starea de greață este mult mai intensă pe stomacul gol și am avut paciente care mi-au povestit cum căutau coșul de gunoi în mijlocul ședințelor pentru că li se făcea rău. Ghimbirul este foarte util, așa că ia-ți bomboane cu acest ingredient. Nu le folosi numai când îți este rău, ci tot timpul pentru că eliminarea stării de vomă durează până la 4 zile”, recomandă dr. Hope Ricciotti, ginecolog.
   Foarte multe femei consideră că este normal să le fie rău tot timpul și că nu au de ales când vine vorba despre greață și vomă în timpul celor 9 luni de sarcină, dar există soluții utile.În cazul în care starea neplăcută este foarte intensă discută cu medicul tău. „O combinație între vitaminele din grupul B și antihistaminice ameliorează starea de greață fără riscuri pentru femeile însărcinate”, potrivit dr. Greenfield.
   3. Ești epuizată
   Ți s-a întâmplat să adormi în timpul unei ședințe? Să știi că sarcina poate intensifica foarte mult senzația de oboseală. „Majoritatea femeilor sunt surprinse cât de epuizant este primul trimestru de sarcină. Contează foarte mult să se doarmă câte 15-30 de minute în timpul zilei, iar ora de culcare trebuie să fie aceeași în fiecare seară. După ce trece primul trimestru te vei simți mai bine, dar epuizarea asociată cu trimestrul al treilea va necesita 2 ore suplimentare de somn”, spune dr. Ricciotti.
   4. Ești în centrul atenției
   Acest lucru poate avea o semnificație pozitivă sau negativă. Dacă ești întrebată mereu câte kilograme ai adăugat sau apar foarte multe întrebări invazive poți ajunge să vrei să te ascunzi.„Nu uita că nu ești obligată să răspunzi la toate întrebările pe care le primești. Chiar dacă cei din jurul tău au de obicei cele mai bune intenții este foarte ușor să spună ceva care te deranjează. În cazul în care apare o întrebare incomodă le poți mulțumi pentru grijă și poți răspunde că faci tot ce poți pentru a te adapta. Pune rapid o întrebare despre interlocutor pentru a schimba cursul discuției”, spune dr. Murphy Daley, psihoterapeut. 

   Poți evita atenția nedorită și folosind mici trucuri. „Dacă vrei să nu fii mereu în prim plan adu un laptop la fiecare ședință. Când am procedat în acest mod nici nu mai remarcau că sunt însărcinată. M-am simțit din nou în largul meu”, povestește Taryn, o viitoare mămică din Charlotte, Carolina de Nord.
   5. Trebuie să mergi foarte des la toaletă
   Nu te mira dacă vei avea nevoie să urinezi din nou deși tocmai ai ieșit de la toaletă. Se va întâmpla foarte des, fiind recomandat să te apleci în față când urinezi pentru a goli complet vezica urinară.Pentru a evita comentarille sau atenția asupra drumurilor dese spre toaletă poți combina această necesitate cu alte lucruri pe care le ai de făcut, de exemplu printarea documentelor, scanarea lor sau întâlnirile cu alți colegi.
   6. Ai dureri de spate
   Durerile de spate sunt problema semnalată cel mai frecvent de viitoarele mame. Pentru a reduce disconfortul este recomandat să ridici mai sus un picior (numai unul). „Pune un picior pe un scaun sau un suport special pentru a-ți modifica poziția. Contează foarte mult ca un genunchi să fie mai sus decât șoldurile. De asemenea, mergi 5 minute după fiecare oră în care ai stat jos”, spune dr. Riciotti.
   7. Îți este teamă că vei intra în travaliu
   Acest gând este extrem de stresant și multe femei se tem că vor naște la serviciu. „Teama de a naște la birou este o sursă de anxietate pentru multe femei însărcinate, dar se întâmplă extrem de rar. Chiar dacă se declanșează contracțiile, va dura destul de mult până la momentul nașterii și cu siguranță vei ajunge la spital la timp”, spune dr. Greenfield.
   eva.ro
 •