Primii 5 factori care duc la divorț


  Este într-adevăr greu să întemeiezi o familie. Orice cuplu se confruntă cu conflicte, crize și îndoieli, dar toate acestea sunt perfect normale!

aPrenuptialagreement.jpg

Dacă reacționezi corect, vei înțelege într-un final că nu este o tragedie, ci un nou capitol al relației în care tu și partenerul tău sunteți implicați. Gestionarea problemelor din cuplu și conștientizarea celor mai periculoși factori care pot distruge o căsnicie sunt doar două dintre condițiile unei familii fericite.

Care sunt cei mai importanți factori care duc la divorț?

Deciziile pripite cu privire la căsătorie

Cercetătorii din cadrul Universității din Utah susțin că femeile care au avut mai puțin de 3 parteneri înainte de căsătorie divorțează mult mai des decât femeile cu experiență de aceeași vârstă. Acest lucru se datorează faptului că fetele tinere se căsătoresc uneori doar pentru că cred că sunt îndrăgostite nebunește. Dar, de regulă, acest sentiment dispare rapid. Căsătoria implică o muncă grea, de lungă durată și nu întotdeauna plăcută. Dacă decizi să te căsătorești, trebuie să îți asumi pe deplin responsabilitatea de a depune eforturi pentru ca ea să funcționeze. 

Rutina treburilor casnice

Psihologia modernă consideră că regulile stricte într-o gospodărie pot fi un motiv de divorț. Astfel de reguli dau impresia unui al doilea loc de muncă, nu al unui cămin confortabil. Fii creativ, glumele și tradițiile transformă sarcinile casnice în jocuri interesante. Ia-o ușor! Răsfață-te comandând pizza sau mergând la o cafenea drăguță în loc să gătești cina cu ultimele tale resurse de energie. Lasă pe mai târziu curățenia sau, pur și simplu, începeți o competiție pentru a vedea cine va șterge praful mai repede, cu premii frumoase, bineînțeles. 

Prietenii tăi divorțează

Relațiile strânse cu persoanele care divorțează îți pot influența și ție căsnicia dacă există unele neînțelegeri în cuplu. S-ar putea să începi să faci o paralelă cu viața celor care tocmai s-au despărțit. Și, există riscul să găsești multe lucruri în comun care te pot determina să vrei să divorțezi și tu.Ar trebui să înțelegi că dacă încetezi să te mai întâlnești cu acel cuplu periculos, nu îți vei rezolva, de fapt, probleme din relație. Ar trebui să ai o relație apropiată tot timpul, nu doar înainte sau după divorțul unui prieten. Deschide-ți inima în fața partenerului și vice versa și fiți sinceri unul cu celălalt. Atunci când există o atmosferă plăcută în relația ta, factorii externi nu o pot distruge.

Suprasolicitarea la locul de muncă

O carieră este perfectă atunci când nu îți influențează viața personală. Imaginea ta de la serviciu va deveni mai puțin importantă dacă te confrunți brusc cu amenințarea pierderii familiei. Desigur, nu ar trebui să îți neglijezi sarcinile la locul de muncă, dar nu ar trebui nici să le neglijezi pe cele de acasă. Stabilește-ți prioritățile! Separă viața profesională de cea sentimentală și nu o considera pe niciuna mai importantă decât cealaltă. Fii pregătit să îți refuzi șeful dacă vrea să rămâi la birou peste program vineri seara. De asemenea, fii pregătit să îi explici partenerului că întâlnirea de astăzi este foarte importantă și că nu există nicio șansă să o amâni.

Ascunderea infidelității

Infidelitatea este una dintre cele mai dificile probleme cu care se poate confrunta un cuplu. Dacă ai făcut deja o astfel de greșeală, ar trebui să fii capabil să îți asumi responsabilitatea pentru faptele tale. Ar trebui să înțelegi că este și mai rău să păstrezi secretul decât să spui adevărul. Nimeni nu poate știi dacă partenerul te va ierta și dacă familia nu se va distruge. Dar, un astfel de secret îți va distruge fără îndoială relația din interior. Deci, se poate spune că onestitatea oferă o șansă de a salva familia, în timp ce minciunile spulberă și ultima oportunitate. 

eva.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Un studiu a demonstrat că dacă aștepți o anumită perioadă de timp până să te căsătorești ar putea scădea probabilitatea de divorț. Mai exact, așteptarea a trei ani sau mai mult scade riscul de divorț cu 50%. Cu toate acestea, nu există un interval de timp exact de așteptare până când să te căsătorești care poate fi considerat drept rețeta perfectă pentru un mariaj de succes. Există cupluri care au așteptat mai puțin de trei ani și au avut același rezultat ca și cele care au așteptat cel puțin trei ani. 
   Așteptarea a trei ani sau mai mult scade riscul de divorț cu 50%!
   Atunci când vine vorba de „momentul potrivit” pentru a te căsători cu partenerul, oamenii se lasă adesea ghidați de instinct și romantism. Dar, cercetătorii au descoperit că așteptarea unei anumite perioade de timp poate crește probabilitatea de a rămâne împreună pentru totdeauna. 
   Cercetătorii de la Universitatea Emory au examinat peste 3000 de persoane căsătorite recent sau anterior, cu privire la diferite aspecte ale nunților și căsătoriei lor, în general. Studiul a găsit multe informații interesante, însă una dintre cele mai notabile constatări a fost corelația dintre durata perioadei de așteptare până la căsătorie și durata căsătoriei propriu-zise.
   În comparație cu acele cupluri care au așteptat doar un an până să se căsătorească, cuplurile care au așteptat între unul și doi ani au avut un risc mai mic cu 20% să divorțeze. Atunci când aceste cupluri au fost comparate la rândul lor cu cele care au așteptat trei ani sau mai mulți până să se căsătorească, probabilitatea divorțului a scăzut cu aproximativ 50%. 
   Aceasta este o veste extraordinară pentru cuplul predominant, care, conform sondajelor recente, așteaptă aproape cinci ani înainte de a face marele pas.
   În plus, cunoașterea partenerului înainte de a te implica într-o relație cu el poate fi de mare ajutor, de asemenea. Cuplurile care pretindeau că se cunoșteau foarte bine atunci când s-au căsătorit au cu aproximativ 50% mai puține șanse să divorțeze decât alte cupluri. 
   În cele din urmă, doar tu și partenerul tău puteți decide când să faceți marele pas, dacă vă doriți acest lucru amândoi. Desigur, să așteptați un timp pentru a vă cunoaște mai bine vă va aduce numai avantaje, dar dacă e ce trebuie, atunci nimic nu mai contează!
   eva.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Ați auzit probabil de cuffing season. Este perioada toamnă-iarnă, când oamenii fără parteneri de viață sunt mai predispuși la căutarea unei relații, decât a unor date-uri casual. Sau mai bine spus, femeile vânează bărbații, ca să nu își petreacă Sărbătorișe de iarnă singurele.
   Mijlocul lunii octombrie este considerată perioada de vârf pentru „cuffing season“, pentru că vremea se înrăutăţeşte pe zi ce trece, iar dorinţa de a găsi un iubit sau o iubită care să ne ţină „cald“ în zilele reci devine mai pregnantă.
   Explicaţia este legată de nivelul de testosteron, care atinge cota maximă în acest sezon, la fel şi nivelul estrogenului, ceea ce face ca atât bărbaţii cât şi femeile să fie mai dispuşi la împărtăşirea momentelor intime. Această predispoziţie explică şi faptul că toamna se nasc cei mai mulţi copii, atâta vreme cât s-a descoperit că pe timp de iarnă sperma umană are cea mai bună calitate din tot timpul anului.
   Pentru că acest gen de relaţii se leagă adesea superficial, fără ca partenerii să aibă prea multe lucruri în comun, cu excepţia disponibilităţii de moment, cuplurile „încătuşate“ toamna se destramă după câteva luni, cam pe la mijlocul lunii martie.
   Cu acestă ocazie și serviciile de streaming și-au modificat playlisturile. De exemplu, serviciul de streaming de muzică, podcast și video Tidal deținut de Jay-Z a pregătit o listă de redare dedicată cuffing season-ului: „Când temperatura scade, crește setea de nou”.
   În 2014, rapperul Fabolous lansa piesa Cuffing Season, inspirată de cântecul Sealed With A Kiss, interpretat de Bobby Vinton.
   În 2017, „cuffing season” devine un termen în dicționarul Collins, fiind definit drept „perioada toamnă-iarnă, când persoanele singure sunt considerate susceptibile să caute relații, mai degrabă decât niște date-uri casual”. Cuffing season a fost definit pentru prima dată în dicționarul urban online ca fiind „perioada anului în care oamenii caută să se afle într-o relație”, iar ulterior, în 2018, a primit definiția de perioadă a încătușării.
   Ambele sunt corecte. Termenul cuffing season a fost inventat ca o glumă, apoi cimentat în interminabile explicații online. Potrivit Google Trends, termenul a urcat constant din 2013, atingând apogeul la sfârșitul lunii octombrie sau la începutul lunii noiembrie.
   Teama de singurătate se accentuează mai ales în perioada sezonului rece. Oamenii tind să socializeze mai puțin iarna, ceea ce înseamnă mai multe nopți petrecute acasă singur. Zilele mai scurte pot agrava sentimentele de singurătate sau depresie și pot provoca tulburări afective sezoniere. Apropierea Sărbătorilor reprezintă un alt motiv pentru care încercăm să descoperim o persoană dispusă să ne însoţească la mesele în familie sau la petrecerile de sfârşit de an. Sau de Sfântul Valentin.
   În primele 10 zile ale lunii octombrie, au existat aproximativ 60.000 de referințe la cuffing season pe social media. Cea mai evidentă emoție a fost tristeștea. Mulți oameni nu cred că vor găsi un partener care să participe la toate sărbătorile sezonului toamnă-iarnă.
   tabu.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Când începi să vorbești cu un tip nou, vei avea tendința de a păstra o oarecare distanță dintre voi, pentru a da impresia că nu ești foarte implicată încă de la început. Fie că nu ești sigură de sentimentele tale sau chiar el îți dă motive pentru care să fii confuză, este în regulă să ai anumite rețineri, mai ales la început.
   Și nu contează în ce stadiu se află interacțiunea dintre voi sau cât de îndrăgostită ai fi de el, este complet normal să ai anumite limitări și să îți iei anumite măsuri de precauție pentru a nu fi rănită. Iar cum nouă femeilor ne este greu să ne arătăm latura vulnerabilă, află că ar trebui să ți-o arăți mai des, fără să te intereseze de ce ar putea crede el.
   Iată care sunt 9 lucruri pe care să ți le amintești atunci când nu vrei să recunoști să ești îndrăgostită:
   1. Este normal să te simți așa
   De la stări de nervozitate, stres, poate chiar anxietate, toate aceste stări contribuie la intensitatea sentimentelor tale. Ceea ce simți este real și denotă faptul că iei foarte în serios sentimentele pe care le ai față de el. În oricare stadiu al relației ai fi, este în regulă să ai momente în care să nu fii sigură de ceea ce simți. Iar dacă te simți tot mai des inconfortabilă de aceste stări, poate ar trebui să ai o discuție sinceră cu partenerul.
   2. Meriți să fii iubită și fericită
   Avem tendința de a rămâne în anumite relații toxice, care nu ne fac bine doar pentru că ne este frică să nu ne pierdem partenerul, dar și pentru că avem impresia că nu vom mai găsi pe altul ca el. Ei bine, ar trebui să îți schimbi perspectiva și să conștientizezi faptul că meriți tot ceea ce este mai bun, dar mai ales ai tot dreptul la fericire și iubire. Fie că îți dorești o relație serioasă sau doar o persoană cu care să îți petreci timpul din când în când, fă întotdeauna acele lucruri care te fac să te simți împlinită.
   3. Vei fi bine, oricare ar fi deznodământul
   Știm că deja ești stresată și îți faci planuri de cum va decurge relația dintre voi, chiar dacă v-ați văzut doar de trei ori până acum. Nu ar trebui să te îngrijoreze faptul că lucrurile nu pot ieși bine și că nu vei ajunge să fii împreună cu el. Apreciază mult mai mult parcursul și faptul că te poate determina să ieși din zona de confort, decât posibilitatea de a nu rămâne într-o relație cu el. Orice s-ar întâmpla, lucrurile se schimbă în viață, la fel și perspectiva ta.
   4. Limitele pe care le ai sunt sănătoase
   Doar pentru că ești îndrăgostită, nu înseamnă că trebuie să te ignori total și să nu mai acorzi atenție lucrurilor care te fac fericită, precum cititul, alergatul în parc sau mersul la orele de pilates. Fie că vrei să nu mai vorbiți o perioadă și îți dorești să ai parte de o seară doar tu cu tine, este în regulă. Într-o relație sănătoasă, partenerii trebuie să aibă timp și pentru nevoile proprii.
   5. Iubirea te poate face vulnerabilă
   La începutul oricărei relații, cu siguranță simți nevoia să fii distantă, mai ales dacă în fosta relație partenerul te-a rănit și ai fost extrem de dezamăgită. Iar dacă îți dorești ca relația ta să fie sănătoasă și de lungă durată, înseamnă să îți dorești să ieși din zona ta și să experimentezi și alte sentimente față de cele pe care le-ai avut până în momentul respectiv.
   6. Fiecare relație este diferită
   Trebuie să fii conștientă de faptul că nicio relație nu seamănă cu cealaltă, iar doar pentru că fostul iubit te-a înșelat, acest lucru nu înseamnă că și actualul partener o va face. Odată cu un nou partener, ai parte de cu totul și cu totul alte experiențe, pe care ar trebui să le apreciezi așa cum sunt ele. Iar dacă sentimentele tale pentru el sunt puternice, atunci cu atât mai mult ar trebui să te bucuri de momentele pe care le petreceți împreună.
   7. Fă pași mici
   Chiar dacă ești la începutul relației și simți că ți-ai putea petrece cu el toată viața, nu înseamnă că trebuie să aveți imediat discuții despre căsătorie și copii. Ia lucrurile pas cu pas și apreciază lucrurile care se întâmplă acum, în prezent, și nu cele care au fost sau vor avea loc. Acest lucru te va ajuta să păstrezi conexiunea dintre voi mult mai intensă.
   8. Nu trebuie să te neglijezi
   Doar pentru că ești într-o nouă relație, nu înseamnă că ar trebui să te neglijezi și să nu mai faci lucrurile care îți fac plăcere. O relație presupune un efort din partea ambilor parteneri și de aceea ai nevoie să știi sigur că ai aceleași idealuri pe care le are și el. Atât tu, cât și partenerul tău, aveți nevoie de independență pentru a nu vă pierde identitatea.
   9. Este în regulă să vorbești de ceea ce te deranjează
   Dacă te simți în neregulă în relația pe care o ai, discută cu partenerul tău despre această stare de neliniște. Nu ești o persoană slabă pentru că alegi să fii deschisă și sinceră. Este important să fii deschisă cu privire la ceea ce îți dorești de la un partener, pentru a nu ajunge în situația în care să fii nefericită. Spune-i în mod constant partenerului ceea ce simți, fii naturală și arată-i care este adevărata ta personalitate.
   elle.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Iata care sunt lucrurile pe care nu ar trebui sa i le spui niciodata partenerului de cuplu:
   1. "Intotdeauna faci asta...."
   Nu trebuie sa te concentrezi niciodata asupra acestui lucru de fiecare data cand aveti o discutie aprinsa pentru ca va incepe sa crezi ca nu vezi nimic bun in el si, mai degraba, tot ce faci este sa te concentrezi asupra lucrurilor rele. Partea proasta a acestei fraze este ca incepi sa sapi dupa greselile din trecut in loc sa te concentrezi asupra starii actuale. Trebuie sa iti amintesti ca esti deranjata de situatia de sine, nu de partenerul tau.
   Atacurile personale nu ar trebui sa existe in timpul conflictelor deoarece ranesc profund si pot duce la distantare.
   2. "Niciodata nu faci asta...."
   Aceasta este o alta perceptie gresita a partenerului - astfel ii demonstrezi ca el nu se schimba, desi oamenii se schimba in fiecare zi, in fiecare minut, in fiecare secunda.
   Intr-o astfel de situatie, nu faci nimic altceva decat sa il determini sa devina si mai defensiv, sa il ranesti si sa il convingi sa se distanteze de tine. Lucreaza la problema reala pentru a rezolva situatia. Nimanui nu ii place sa se simta criticat intr-o relatie.
   3. "Este vina ta ca...."
   Nu arunca o responsabilitate (fie mica, fie mare) pe umerii partenerului, mai ales atunci cand esti suparata. Incearca sa identifici mai bine motivul pentru care se intampla ceva anume. Nu uita ca amandoi formati o echipa, sunteti doi oameni diferiti care lupta pentru a fi impreuna si pentru a evolua frumos atat in doi, cat si separat.
   Partenerul tau poate fi profund afectat daca il invinovatesti tot timpul.
   kudika.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Nimeni nu te face să râzi ca el
   Poate părea ceva minor, dar omul care te face să râzi este cel lângă care ești relaxată și te simți tu însăți. Dacă observi că nu râzi cu nimeni așa cum râzi cu el, te poți considera o femeie norocoasă: ai dat lovitura în ce privește găsirea perechii potrivite. În fond, dulapurile ordonate sau cinele romantice nu sunt la fel de importante când vine vorba despre planuri pe termen lung și de planificarea unui viitor comun.
   Reacția lui la toanele tale este umorul
   Tu strâmbi din nas, el zâmbește. Tu te înfurii, el continuă să zâmbească. Îți uiți mobilul în cele mai diverse locuri, iar reacția lui este în continuare zâmbetul. Dacă bărbatul de lângă tine reacționează cu umor la toanele și la ticurile tale, atunci nu-l lăsa să plece de lângă tine. Trebuie să știi că astfel de bărbați sunt rari și merită prețuiți cum se cuvine.
   Împreună, sunteți o echipă formidabilă
   Ai observat de multe ori că, pretutindeni unde mergeți, deveniți sufletul petrecerii? La întâlnirile cu prietenii, faceți glume și toată lumea din jur râde cu lacrimi? În vacanțele în grup, toți vă caută compania și vor să se afle în jurul vostru? Ei bine, asta înseamnă că formați o pereche nu doar unită, ci și foarte plăcută. Cuplurile care se înțeleg bine emană bună dispoziție și veselie, iar acestea sunt contagioase. Este clar că, împreună, faceți lumea mai bună, așa că iată încă un semn că ai găsit omul lângă care merită să îmbătrânești.
   Te face să te simți importantă și nu te minimalizează niciodată
   Când partenerul vorbește despre tine, o face în termeni de Superwoman. Poate că uneori ți se pare exagerat și în realitate nu toate lucrurile sunt adevărate, dar el te pune într-o lumină frumoasă și te face să strălucești mai tare decât orice stea. De aceea, părerea celorlalți nu contează pentru el. Ești lumina vieții lui și îi place să le spună acest lucru și altora. Iată încă un semn extraordinar că stai alături de omul potrivit pentru tine. Cine nu doar îți zice cuvinte frumoase, ci spune și altora cât de minunată ești merită toată iubirea și prețuirea ta.
   Ai curaj să mănânci în fața lui cele mai ciudate mâncăruri
   Combini suc de roșii și smântână? Îți place să mănânci porumbul cu lingura direct din conservă? Dacă ai observat deja că nu-l deranjează deloc aceste comportamente de persoană singură, ba chiar îi plac particularitățile tale și îl fac să râdă, iată încă un semn important că stai alături de bărbatul potrivit pentru tine. De ce? Pentru că poți fi tu însăți, fără să te rușinezi sau să ceri scuze.
   Cum arată sâmbăta voastră: stați în pijama în fața televizorului și vă simțiți excelent
   Cele mai stabile cupluri sunt acelea care nu simt nevoia să se vadă cu alți oameni în timpul liber, așa susțin mai multe studii și cercetări recente. Perechile bine armonizate se simt excelent petrecând sâmbetele și duminicile împreună, în fața televizorului sau în parc, în haine lejere și fără prea multe farafastâcuri. Dacă tu și partenerul petreceți multe sâmbete în acest fel, felicitări! Poți fi sigură că ai găsit bărbatul vieții tale.
   Te întreabă: „Ce-ți dorești de la mine?“
   Dacă partenerul pune această întrebare, este clar că ești mult mai norocoasă decât majoritatea femeilor. În plus, dacă ia în considerație răspunsul tău și îți face pe plac, atunci se cade să-i ierți anumite obiceiuri sau ticuri care te scot din sărite. Pentru acest bărbat merită să faci și tu compromisuri. Dacă el pune nevoile tale mai presus de orice înseamnă că te iubește și te vrea lângă el.
   Sfat: ar fi bine ca și tu să privești cu același umor particularitățile lui. În fond, reciprocitatea este una dintre cheile relațiilor reușite. Oferă-i aceeași încredere pe care ți-o oferă el ție.
   femeia.ro
 •