Motivele dispărțirilor rapide in ziua de azi


  Poate te întrebi și tu de ce relațiile se destramă mai ușor în ziua de azi. Ai auzit poveștile de dragoste ale bunicilor și ale străbunicilor, poate chiar ale părinților tăi. Nu au avut relații ideale, dar au rămas împreună până la adânci bătrânețe. Oare de ce nu poți avea și tu o căsnicie atât de solidă ca a lor?

pexels-photo-1174960.jpeg

Oamenii nu sunt dispuși la compromisuri

Răspunsul ar putea fi că generațiile de acum nu sunt pregătite pentru sacrificiile pe care este nevoie să le facă. Ca să rămâi într-o relație, trebuie să faci compromisuri, de a oferi dragoste necondiționată chiar atunci când celălalt pare că nu merită. Dar noi am fost educați și ne educăm copiii într-o civilizație a confortului. Nu trebuie să sufere deloc. Tot timpul trebuie să se simtă bine. Relațiile se destramă mai ușor pentru că partenerii caută să se simtă bine tot timpul. Nu mai vor să aibă îngăduință unul pentru celălalt și să-i treacă cu vederea greșelile și defectele. Bineînțeles, violența domestică sau alte fapte extreme nu ar trebui tolerate.

Tinerii nu mai caută dragostea, ci îndrăgostirea

O altă problemă este că tinerii nu mai caută dragostea, ci îndrăgostirea. Vor un partener de distracție, nu unul de viață. De aceea, relațiile se destramă mai ușor atunci când intervine cea mai mică urmă de plictiseală. Ne dorim pe cineva cu care să mergem la petreceri, nu pe cineva lângă care să putem tăcea și să ne simțim bine. Atunci când încep micile probleme care nu se pot evita, ne gândim imediat să schimbăm partenerul. Nu de dorim predictabilitate și rutină în cuplu, lucruri normale într-o căsnicie.

Soluția ar putea fi răbdarea și realismul

De aceea, este mai greu să menții o relație în care unul sau amândoi caută doar părțile bune și pleacă la cel mai mic semn că nu ar merge bine. Astfel, relațiile se destramă mai ușor. Soluția ar putea fi răbdarea și realismul. Nu te poți aștepta la acel 'au trăit împreună până la adânci bătrânețe' fără conflicte sau probleme. Vor fi boli, copii care plâng noaptea, momente de criză financiară, dar e bine să știi că poți trece peste ele având alături pe cineva. Poate mai sunt posibile frumoase povești de dragoste și în ziua de azi. Dar nu sunt ca în filme sau ca în cărți. Sunt, pur și simplu, ca în viață, cu bune și cu rele. Stă în puterea voastră să fie mai multe amintiri frumoase decât probleme.

libertateapentrufemei.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   La un moment dat realizezi că nu mai este nimic nou, vă cunoașteți unul pe altul foarte bine iar relația a ajuns, în final, într-un punct stabil.
   Nu este inevitabil, dar se întâmplă – relația poate începe treptat să fie plictisitoare, iar cutia cu lucruri noi și interesante de făcut sau de cunoscut s-a golit. Plictiseala își face loc în legătura ta amoroasă, iar tu încerci să-ți dai seama dacă s-a întâmplat ceva recent ce a provocat această schimbare: a fost cumva mai neatent cu tine? Dar este posibil ca nu partenerul tău să fi provocat aceast decalaj.
   Probabil există o mulțime de motive pentru care începi să te depărtezi și plictisești de relația ta curentă, însă oricât de tentată ai fi să dai vina pe partenerul tău, sentimentele care te încearcă acum nu sunt provocate de el. Dacă nu poți indica în mod clar ce s-a schimbat în relația ta și de ce te simți astfel, probabil este timpul pentru o introspecție. Așadar, ți-am pregătit o listă cu cinci motive pentru care relația ta a luat această întorsătură.
   1. Ți-ai idolatrizat prea mult partenerul
   Când începi o relație nouă este perfect normal să vezi doar părțile atractive ale partenerului. Însă, timpul vă va demonstra că oricât de tare ați susținut că iubitul vostru este fără cusur, nu este chiar așa. Spre stupoarea voastră, veți afla că la fel ca orice altă persoană și el are defecte.
   Dacă doriți ca această relație să funcționeze, veți ignora sau respinge „calitățile' care se integrează pe lista „așa nu' și vă veți concentra pe cele care v-au făcut să vă îndrăgostiți de el. Probabil o să găsești acest lucru dificil când îl auzi sforăind noaptea sau când își arunca hainele pe jos.
   Interesul în relații nu se pierde brusc, însă sentimentele cauzate de schimbările bruște în relația curentă le pot egala pe cele provocate de începutul unei alte relații. Cu alte cuvinte, în momentul în care imaginea ta perfectă despre partenerul tău va eroda treptat, luciul inițial va dispărea, lăsându-te plictisită.
   2. Nu ești recunoscătoare
   Odată ce ai depășit etapele acelea de primul mic dejun servit împreună sau prima dacă când îi cunoști părinții și ești într-o relație stabilă, este posibil să pierzi din vedere motivul pentru care te-ai îndrăgostit de partenerul tău. Acest lucru nu înseamnă că el și-a pierdut calitățile cu care te-a cucerit, ci semnifică faptul că nu le mai apreciezi pe cât o făceai – probabil pentru ca te-ai obișnuit cu ele.
   Este normal să mai uitam uneori motivul pentru care am intrat într-o relație cu partenerul actual – însă, uitarea constantă a motivului denotă lipsa de recunoștință față de iubit. Mulțumirea și acceptarea sunt doua dintre elementele care definesc o relație sănătoasă și echilibrată, așadar, dacă acestea lipsesc, lipsește și succesul.
   3. Nu lași garda jos
   La fel ca recunoștința, vulnerabilitatea este o parte importantă a fiecărei relații. Dacă tu și partenerul tău nu reușiți să creați o conexiune puternică, este posibil să te simți neîmplinită – chiar dacă tu ești cea care impune anumite bariere, nu partenerul. Păstrând sentimentele de fericire, tristețe și frustrare pentru tine îți vei priva partenerul de la a te cunoaște cu adevărat.
   Implicit, această lipsă de implicare poate duc la plictiseală. Lipsa deschiderii și onestității emoționale – fie ea provocată de traume sociale din trecut sau dezamăgiri constante – poate duce la sentimente de neîmplinire. Partenerilor cărora le lipsește o conexiune profundă nu vor putea să se conecteze pe durată – conversațiile de suprafață nu vor funcționa la nesfârșit.
   4. Scepticism în privința relațiilor
   Este posibil ca plictiseala resimțită de tine, în ceea ce privește relația, să nu fie vina partenerului tău, ci în întregime a ta. În cazul în care părinții tăi s-au despărțit când tu aveai o vârstă fragedă, sau istoricul tău amoros este plin de relații eșuate, probabil percepția ta asupra relațiilor este următoarea: toate cuplurile se despart la un moment dat.
   Acest cinism poate duce la un sentiment constant de plictiseală și de neajuns, ori de câte ori relația ta ajunge într-un punct în care este de lungă durată, stabilă și tot grupul vostru de prieteni vă văd căsătoriți și cu trei copii.
   Pentru cele care sunt sceptice cu privirea la relațiile de durată, mecanismul de apărare poate fi mascat de sentimentul de plictiseală. Cea mai bună metodă de a-l scăpa de acest mecanism este să înveți să ai încredere în partenerul tău – iar încrederea trebuie să-ți ofere un sentiment de siguranță, nu de frică.
   5. Îndrăgostită de ideea de a fi îndrăgostită
   O nouă relație este întotdeauna captivantă, dar este posibil ca în loc să te îndrăgostești de persoana cu care începi o poveste de dragoste, să fii îndrăgostit de conceptul de a avea o relație și de a fi îndrăgostit. Dacă te simți consumat după primele luni de relație, este foarte probabil să-ți fi folosit toată energia pentru o idee, nu o persoană.
   După ce dorința de a fi îndrăgostit este împlinită, interesul față de partenerul cu care vă împărțiți viața o să fie pierdut. Așadar, încercați să faceți diferența între nevoile emoționale pe care le aveți și sentimentele față de o persoană.
   elle.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Dar, oare, poți știi vreodată sigur când e momentul potrivit pentru a spune „Da“? 
   Iată câteva semne clare că ești pregătită să te căsătorești:
   1. Când privești spre viitor, nu îți concepi viața fără partenerul tău în ea. Nu îți poți imagina nimic altfel!

   2. Copiii, odată un gând atât de străin și respingător, devin un subiect din ce în ce mai amuzant. Începi să îți imaginezi rutina de părinte ca fiind ceva frumos și plăcut.

   3. Gândul de a face dragoste cu altcineva în afară de partenerul tău te dezgustă total. Nici nu poți concepe posibilitatea ca o altă mână să îți atingă corpul. 

   4. Îți place să te trezești lângă partenerul tău. Când nu vă petreceți nopțile împreună, îi simți lipsa și îți e dor să fie primul lucru pe care îl vezi atunci când deschizi ochii dimineața.

   5. Familia lui ți se pare fermecătoare.

   6. Admiri involuntar trupele de la nunțile altora sau fotograful sau...orice legat de organizarea unei nunți.

   7. Începi să te gândești la ideea de bani la comun. Cum ar fi să îți vinzi garsoniera de burlăciță (și el pe a lui) pentru a vă permite o plată în avans pentru o casă reală. 

   8. Te bucuri de momentele simple împreună. Nu trebuie neapărat să faceți ceva anume pentru a vă bucura de timpul petrecut împreună. Indiferent dacă e vorba despre cumpărăturile pentru casă sau de vizionarea unei emisiuni la TV, apreciezi doar că ești alături de el.

   9. Tu și partenerul tău scoateți tot ce e mai bun unul din celălalt. Și vă sprijiniți necondiționat! 

   10. Ai încredere în partenerul tău. Nu există nicio altă persoană pe lume în care să te încrezi mai mult decât o faci cu el. 
   eva.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Mai mult decât atât, unii dintre ei sunt chiar fericiți că, în sfârșit, a venit momentul ca cei mici sau mari să plece. Motivele sunt diverse: vor avea mai mult timp liber doar pentru ei, vor găti mai puțin și va fi mai multă liniște în casă!

   Unii părinți par exagerat de încântați când își pun copiii la autobuz sau când le fac bagajul pentru a pleca la colegiu. 

   Școala urmează să înceapă, așadar să o celebrăm așa cum se cuvine!

   eva.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Sam and Kaylyn Taylor s-au decis să nu aibă invitați, dansul nunții sau tort, pentru a se asigura că nu vor avea datorii după căsătorie.
   Perechea le-a cerut unor străini să le fie martori la ceremonie și să le facă pozele de nuntă.

   „Ne-am căsătorit official cu ajutorul unor martori, un cuplu de bătrâni care a fost împreună de ani întregi și care au fost foarte entuziasmați de idee”, a spus Kaylyn.
   Potrivit declarațiilor lui Sam, invitații, prețurile mari și toate pregătirile pentru nuntă sunt considerate de ei „un coșmar”. În schimb, Sam s-a decis să călătorească cu Kaylyn în Canada, cheltuind o sumă de aproape 400 de euro, iar pe rochia de mireasă 60 de euro.

   După nuntă, soții și-au propus să-și petreacă luna de miere în locul unde s-au căsătorit.
   Sam și Kaylyn s-au cunoscut în luna septembrie în 2017 în timp ce amândoi așteptau apusul într-un loc popular din Australia.
   stirileprotv.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Așadar, azi vom face un top al acelor nunți al căror buget numără opt cifre (în dolari) și, evident, au fost organizate de celebrități și miliardari.
   În tradiția noastră, nunta este o afacere. La final mirii rămân cu ceva cei îi va ajuta să aibă un start în viață. Dar când la o nuntă cheltui pe rochii de mireasă personalizate, torturi de câte trei metri și aranjamente florale ce depășesc 70 de mii de dolari, cu siguranță nu mai ai profit.
   Dar haideți să vedem care se încadrează în topul celor mai scumpe nunți din lume.

   Brad Pitt și Jennifer Aniston
   În anii 1990, inimile noastre erau cucerite de acest cuplu care a organizat o nuntă de 1 milion de dolari în Malibu. Ca să spargă bugetul, ei au cheltuit 100 de mii de dolari pe securitate ce presupunea inclusiv restricționarea spațiului aerian în zonă și încă 75 de mii de dolari pe aranjamentele florale. Mirele și mireasa au avut mai multe formații de cântăreți, iar evenimentul a culminat cu un foc de artificii impresionant ce a costat 20 de mii de dolari. Cinci ani mai târziu s-au despărțit.

   Elizabeth Taylor și Larry Fortensky
   A opta oară mireasă (și ultima), Elizabeth Taylor s-a căsătorit cu Larry Fortesky în 1991 și ca o presimțire, a cheltuit 1,5 milioane de dolari, marea majoritate a banilor fiind acoperiți de prietenul cel mai apropiat al actriței, Michael Jackson. Un procent mare din buget a fost alocat pentru a acoperi cheltuielile cu securitatea ce a presupus peste 100 de gărzi de corp și chiar un fost ofițer al armatei israeliene. Mireasa a îmbrăcat o rochie Valentino de numai 25 de mii de dolari.
   O nuntă de asemenea valoare nu putea să aibă decât invitați de valoare, iar pe listă s-au numărat Eddie Murphy, Diane von Furstenberg, Macaulay Culkin și Brooke Shields.
   Proaspeții însurăței au divorțat cinci ani mai târziu.

   Catherine Zeta-Jones și Michael Douglas
   Nunta celor doi s-a ținut clasic la hotelul Plaza din New York și a avut un buget estimat între 1,5 și 2 milioane de dolari. Mireasa a purtat o rochie personalizată în valoare de 140 de mii de dolari, semnată Christian Lacroix, cea mai scumpă dintre toate. Însă nimic nu se compară cu tiara ce a costat 300 de mii de dolari. Michael Douglas a angajat 50 de gărzi de corp pentru marea zi, iar oaspeților li s-a cerut să arate invitațiile la intrare, acestea din urmă fiind scrise cu cerneală invizibilă și purtând holograme pentru a evita acei „wedding crashers”.

   Christina Aquilera și Jordan Brateman
   În onoarea faptului că l-a găsit pe al ei „sweet sugar candy man”, cântăreața a „spart” 2 milioane de dolari pe nunta ce a avut loc în decembrie 2005. Rochia Christinei a costat 30 de mii de dolari. Nunta a avut ca tematică o minunată poveste de iarnă, pusă în scenă de wedding plannerul Michael Gapinskihe, unul dintre cei mai căutați din lume, și s-au cheltuit sute de mii de dolari pe mesteceni costisitori, candelabre din ramuri de copac, ghirlande de hortensii, trandafiri și amaralis, dar și blănuri albe. Cei doi au divorțat șase ani mai târziu.

   Sargis Karapetyan și Salome Kintsurashvili
   Fiul miliardarului rus, Karapetyan s-a căsătorit cu mireasa sa în cadrul unei ceremonii ce a costat 2 milioane de dolari, în 2016.
   Locația avea ziduri de flori pline de culoare, elemente centrale masive și o sală de recepție decorată ca o pădure. Mireasa a purtat nu una, ci trei ținute accesorizate cu o tiara cu diamante Tiffany&Co.
   Luxul nu se termină aici. La nuntă au cântat nimeni alții decât trupa Maroon 5 care a costat între 500 și 800 de mii de dolari. Acum se explică: gata, ies banii la socoteală.

   Kym Kardasian și Kanye West
   În mod deloc surprinzător, acest cuplu notoriu și extravagant, probabil că a spart o bancă, astfel reușind să se căsătorească cu stil. Deși estimările costurilor variază pentru această nuntă epică, se pare că Kimye a cheltuit cel puțin 2,8 milioane de dolari pentru nunta lor nobiliară. Petrecerea de dinainte de nuntă, sau repetiția, a fost ținută la Paris, de unde au zburat cu avioane private către Florența, unde mirii închiriaseră Forte di Belvedere pentru 400 de mii de dolari. În ziua nunții, Kim a purtat două ținute personalizate ce au costat nu mai puțin de 500 de mii de dolari și au fost semnate de Givenchy. Cazarea la hotel pentru cei 200 de oaspeți, atât în Paris, cât și în Florența, s-a ridicat probabil la o jumătate de milion de dolari. Oare cât o fi mers darul?

   Paul McCartney și Heather Mills
   Nu primești tot timpul ce-ți dorești la nuntă, mai puțin dacă te căsătorești cu fostul membru al trupei Beatles care e dispus să arunce un buget de 3 milioane de dolari. McCartney și Mills au spus „da” în 2002 într-un castel din Glaslough, Irlanda. Cei doi au încercat să țină secret evenimentul (nici nu e de mirare) și au ajuns la divorț în 2008, un divorț care i-a costat mai mult decât nunta.

   Chelsea Clinton și Marc Mezvinsky
   Venim din nou cu o nuntă estimată la 3 milioane de dolari ce a avut loc în iulie 2010 la Astor Courts Estate in Rhinebeck, New York și i-a avut ca miri pe Chelsea Clinton și Marc Mezvinsky. Mireasa a avut două ținute semnate Vera Wang pe care designerul le-a creat special pentru ea. Cei doi au anunțat că au cheltuit 500 de mii de dolari pe flori, 600 de mii de dolari pe corturi de nuntă pentru a decora spațiul de 1200 de metri pătrați și 200 de mii de dolari pe securitate.

   Aleksey Shapovalov și Ksenia Tsaritsin
   Cu un inel de logodnă estimat la 8 milioane de dolari, puteți să vă imaginați dimensiunea extravaganței acestei nunți. Oligarhul rus Aleksey Shapovalov i-a spus „da” modelului Ksenia Tsaritsin în cadrul unui eveniment de milioane de dolari, acum doi ani în luna august. Mirii s-au bucurat de un tort de 8 etaje suspendat în aer, mii de flori și chiar acrobați. Mireasa a purtat două ținute despre care nici nu ne imaginăm cât costă.

   Michael Jordan și Yvette Prieto
   Starul basketului s-a căsătorit pentru a doua oară cu modelul Yvette Prieto în aprilie 2013 și a raportat o notă de plată de 10 milioane de dolari. Nunta cu 300 de invitați s-a ținut la Bear Club în Florida și printre oaspeți s-au numărat celebrități precum Tiger Woods sau Spike Lee. La nuntă au cântat Usher, K’Jon și Robin Thicke. Mireasa a purtat o rochie de mireasă semnată J’Aton Couture și bătută în cristale Swarovski.

   Eldar Osmanov și Gaspar Avdolyan
   Când ești fiica unuia dintre cei mai bogați ruși și te căsătorești cu fiul unui milionar, o nuntă de 10 milioane de dolari este ceva normal. Cei doi s-au căsătorit la Dolby Theatre din Los Angeles (locul unde s-a ținut ceremonia premiilor Oscar), iar locația a fost decorată cu flori și foiță de aur pentru un buget de 500 de mii de dolari. „Lăutari” pe lista cântăreților au fost Jason Derulo și Lady Gaga, cu un onorariu de 2 milioane de dolari fiecare.

   Angelababy și Huang Xiaoming
   Această femeie importantă din China, a avut la nuntă probabil cea mai scumpă rochie de mireasă din istorie, una semnată Dior și care a ridicat nota de plată a ceremoniei la 31 de milioane de dolari.
   Cunoscută drept Kim Kardasian a Chinei, Angelababy s-a măritat cu actorul Huang Xiaoming într-un loc decorat în întregime cu trandafiri. Tortul a avut trei metri înălțime, iar oaspeții au primit punguțe de bun venit ce conțineau telefoane mobile și flori.

   Prințul William și Kate Middleton
   O nuntă destinată fețelor regale are un preț pe măsură, ceea ce este absolut normal. Nunta ducesei Kate și a prințului Will din 2011 nu a făcut excepție. De fapt, 32 de milioane de dolari s-au cheltuit pentru securitate, iar nota de plată a întregii ceremonii a mai costat 34 de milioane de dolari. Kate a purtat o rochie superbă semnată Sarah Burton pentru Alexander McQueen, ce a costat 434 de mii de dolari.

   Prințesa Diana și Prințul Charles
   Da, aceasta este cea mai scumpă nuntă din istorie. Amintită drept nunta secolului, prințesa inimilor și mirele ei și-au spus „da” în 1981 organizând o nuntă de 48 de milioane de dolari. După inflație, această nuntă ar costa azi 110 milioane de dolari, conform celor de la Business Insider. Rochia Dianei se estimează că a costat 150 de mii de dolari și multe alte milioane s-au dus pe securitate. Au fost 27 de torturi de nuntă ce au făcut deliciul oaspeților și au urcat nota de plată. Dar o nuntă regală ca aceea probabil nu va mai exista curând.
   life.ro
 •