Motivele dispărțirilor rapide in ziua de azi


  Poate te întrebi și tu de ce relațiile se destramă mai ușor în ziua de azi. Ai auzit poveștile de dragoste ale bunicilor și ale străbunicilor, poate chiar ale părinților tăi. Nu au avut relații ideale, dar au rămas împreună până la adânci bătrânețe. Oare de ce nu poți avea și tu o căsnicie atât de solidă ca a lor?

pexels-photo-1174960.jpeg

Oamenii nu sunt dispuși la compromisuri

Răspunsul ar putea fi că generațiile de acum nu sunt pregătite pentru sacrificiile pe care este nevoie să le facă. Ca să rămâi într-o relație, trebuie să faci compromisuri, de a oferi dragoste necondiționată chiar atunci când celălalt pare că nu merită. Dar noi am fost educați și ne educăm copiii într-o civilizație a confortului. Nu trebuie să sufere deloc. Tot timpul trebuie să se simtă bine. Relațiile se destramă mai ușor pentru că partenerii caută să se simtă bine tot timpul. Nu mai vor să aibă îngăduință unul pentru celălalt și să-i treacă cu vederea greșelile și defectele. Bineînțeles, violența domestică sau alte fapte extreme nu ar trebui tolerate.

Tinerii nu mai caută dragostea, ci îndrăgostirea

O altă problemă este că tinerii nu mai caută dragostea, ci îndrăgostirea. Vor un partener de distracție, nu unul de viață. De aceea, relațiile se destramă mai ușor atunci când intervine cea mai mică urmă de plictiseală. Ne dorim pe cineva cu care să mergem la petreceri, nu pe cineva lângă care să putem tăcea și să ne simțim bine. Atunci când încep micile probleme care nu se pot evita, ne gândim imediat să schimbăm partenerul. Nu de dorim predictabilitate și rutină în cuplu, lucruri normale într-o căsnicie.

Soluția ar putea fi răbdarea și realismul

De aceea, este mai greu să menții o relație în care unul sau amândoi caută doar părțile bune și pleacă la cel mai mic semn că nu ar merge bine. Astfel, relațiile se destramă mai ușor. Soluția ar putea fi răbdarea și realismul. Nu te poți aștepta la acel 'au trăit împreună până la adânci bătrânețe' fără conflicte sau probleme. Vor fi boli, copii care plâng noaptea, momente de criză financiară, dar e bine să știi că poți trece peste ele având alături pe cineva. Poate mai sunt posibile frumoase povești de dragoste și în ziua de azi. Dar nu sunt ca în filme sau ca în cărți. Sunt, pur și simplu, ca în viață, cu bune și cu rele. Stă în puterea voastră să fie mai multe amintiri frumoase decât probleme.

libertateapentrufemei.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Semnificația simbolurilor aniversărilor
   Fiecare aniversare este dovada că ați reușit să întăriți legătura spirituală pe care v-ați bazat comuniunea. Simbolurile pentru fiecare aniversare a nunții arată această trecere, într-un mod subtil, dar sugestiv  – dacă prima aniversare este „de hârtie”, după o jumătate de secol împreună, veți sărbători nunta „de aur”, iar dacă sunteți cu adevărat norocoși, puteți ajunge la nunta „de diamant”.
   Pentru cei curioși, iată denumirile aniversărilor, conform simbolurilor respective:
   1 an – nunta de hârtie; 2 ani – nunta de bumbac; 3 ani – nunta de piele; 4 ani – nunta de pânză sau de flori; 5 ani – nunta de lemn; 6 ani – nunta de fier sau de zahăr; 7 ani – nunta de lână sau de cupru; 8 ani – nunta de bronz; 9 ani – nunta de salcie; 10 ani – nunta de aluminiu; 11 ani – nunta de oțel; 12 ani – nunta de mătase; 13 ani – nunta de dantelă; 14 ani – nunta de fildeș; 15 ani – nunta de cristal; 20 ani – nunta de porțelan; 25 de ani – nunta de argint; 30 ani – nunta de perle; 40 de ani – nunta de rubin; 50 de ani – nunta de aur; 60 ani – nunta de ametist; 70 ani – nunta de platină; 75 ani – nunta de diamant. An de an, simbolul aniversărilor devine mai trainic și mai prețios, la fel ca relațiile dintr-un cuplu fericit. După nunta de argint, fiecare sărbătoare este reprezentată de un metal nobil sau o piatră prețioasă. Într-adevăr, o relație ce a rezistat atâta timp este valoroasă, fiind un model pentru toți cei din jur.

   Cum sărbătorești aniversarea nunții? Idei de cadouri, decor și locații pentru un eveniment memorabil
   Primii 15 ani te vor bucura cu ocazii festive anual, mai apoi aniversările sunt serbate o dată în 5 ani. Tradițional, se oferă în dar obiecte realizate din materialul ce simbolizează numărul anilor. Primele aniversări, fiind reprezentate de materiale versatile, lasă loc pentru zborul fanteziei și cadouri personalizate. Singura tendință mai nouă este să dăruiești emoții, mai degrabă decât obiecte.
   O cronică a familiei la nunta de hârtie, un set personalizat de halate din bumbac în al doilea an, un album foto de familie în copertă din piele…lista poate continua cu suvenire și mici atenții.
   Nunta de argint și nunta de aur sunt sărbătorite mai cu fast. Tradiția de a dărui consoartei o cunună de argint își are originea în Franța medievală, astăzi înlocuită de inele de argint și reînnoirea jurămintelor în fața altarului. Nunta de aur este și ea o sărbătoare grandioasă, cuplurile ce au ajuns acolo împreună primesc cadouri de la Primărie și sunt felicitate de toți cei dragi.
   Simbolul fiecărui an se reflectă nu doar în cadourile alese pentru aniversarea nunții, dar și în decorul de la eveniment. Indiferent dacă alegeți să petreceți cu multă voie bună, împreună cu nașii, părinții și prietenii de familie; sau dacă optați pentru o cină romantică doar în doi – atmosfera contează. Decorul bine ales bucură privirea și dă un aer de sărbătoare.
   Pentru a crea momente de neuitat și a scăpa de rutină, puteți opta pentru o sărbătoare în aer liber sau un local potrivit pentru aniversarea nunții. Voi alegeți grandoarea evenimentului –  de la un picnic în doi la o festivitate de zile mari, cu mulți invitați, decor fastuos și tradiționalul „au chefuit trei zile și trei nopți”.
   Nu e obligatoriu să angajați un profesionist sau să cheltuiți o avere pe decorul pentru aniversarea nunții, este suficient să alegeți cu atenție locul unde veți sărbători și câteva elemente de decor, ce v-ar bucura pe ambii. Partenerii se cunosc unul pe altul mai bine decât oricine, iar la aniversări aveți ocazia să o demonstrați și să întăriți și mai mult legătura de suflet ce vă unește.
   ea.md
  • julia122997
   De julia122997
   În Anglia este obiceiul ca mireasa să stea în stânga mirelui, astfel acesta poate avea mâna dreaptă liberă să o apere de cei care vor vrea să-i fure mireasa. Ca simbol de fertilitate se arunca cu orez și grâu spre miri, acum se folosește confeti.

   Mireasa are rochia albă și voal pe cap. Despre voal se spunea în vremuri de demult că îi ascundea fața până la depunerea jurămintelor, pentru că toate căsătoriile erau aranjate. Pentru a avea noroc în căsătorie, mirele nu trebuia să vadă rochia miresei înainte de nuntă. Mireasa nu este bine să poarte deloc perle pentru că se spune că acestea aduc lacrimi.
   În ceea ce privește darurile de nuntă, acestea constau în fructe ca simbol de fericire și copii în căsnicie. Oaspeții primeau mici prăjituri sau migdale glazurate care simbolizau viață lungă, bogată, fericită și sănătoasă pentru mire și mireasă.
   Obiceiuri și tradiții de nuntă în Grecia

   Dansul banilor este o tradiție din Grecia. Casa miresei se decorează cu ghirlande de flori, cu felinare, lumânări, tul, sfeșnice și candelabre albe. Rochia de mireasă este cât mai frumoasă, eventual cu trenă. Numele prietenelor miresei care sunt nemăritate sunt scrise pe talpa pantofului miresei, asta aduce noroc acestora, se spune că ele se vor căsători cât de curând. Nașul este cel care încalță mireasa și pune bancnote în interiorul pantofilor. Mirele este îmbrăcat de prieteni, bărbierit și apoi însoțit de ei la biserică unde își va aștepta mireasa la altar.
   La biserică se folosesc lumânări de nuntă care vor fi ținute aprinse pe toată durata slujbei. Acestea au denumirea de lambade. Preotul va pune cununile pe capul miresei și mirelui, acestea fiind legate cu panglică albă. Verighetele sunt din aur sau alt metal prețios și simbolizează iubirea veșnică. Vinul din pahar te duce cu gândul la nunta din Galileea. Înconjurul Mesei Sfinte de către preot, mire, mireasă și nași se numește Dansul lui Isaia și semnifică primii pași ai celor doi miri conduși de biserică. Pentru fericire și noroc se aruncă orez și petale de trandafiri peste miri, la ieșirea lor din biserică.
   Dulciurile specifice de nuntă în Grecia sunt pricomigdalele și migdalele în glazură albă.
   Obiceiuri și tradiții de nuntă în China

   Culoarea principală la nuntă este roșu, care simbolizează dragostea și prosperitatea. Invitațiile de nuntă sunt roșii, cutiile pentru cadouri sunt roșii. Chiar și casa mirelui este decorată în roșu. Ziua nunții se alege în funcție și de anumite semne astrologice pentru ca evenimentul să se desfășoare într-o perioadă de bun augur.
   Obiceiuri și tradiții de nuntă în Japonia

   În această țară, la nuntă se poartă kimono din mătase în culoarea dragostei – purpuriu. Mireasa trebuie să aibă un trusou care să cuprindă mai multe ținute, pe care le va îmbrăca în timpul ceremoniei.
   Rochia de mireasă este albă, iar costumul de mire este negru. Mireasa are un machiaj foarte complex, alb, din cap până în picioare. La nuntă este obiceiul să se servească nouă cupe de sake, care arată trăinicia cuplului format.
   Obiceiuri și tradiții de nuntă în Mexic

   În Mexic nunta este în stilul nunților din Franța sau din Spania. Dar păstrează și anumite influențe precolumbiene. La ceremonie, mirele și mireasa sunt uniți sub un rozariu. Tradiția spune că mirele trebuie să ofere miresei 13 monede din aur, ceea ce arată că el va asigura suportul material în familie.
   Oaspeții la nuntă trebuie să se adune în jurul mirelui și a miresei, să formeze un fel de inimă, iar aceștia să danseze primul dans în fața lor.
   Obiceiuri și tradiții de nuntă în Franța

   În Franța nunta se anunță invitațiilor cu cel puțin câteva luni înainte. Se trimit invitații formale, elegante, în care sunt trecute cele mai importante date despre nuntă, unde va avea loc ceremonia religioasă, la ce restaurant va avea loc petrecerea și alte aspecte. În acest fel mirii vor primi răspunsul de la invitați la timp și vor ști câte persoane vor veni la nuntă, cum să organizeze nunta la restaurant.
   În Franța există obiceiul ca mireasa să poarte jartieră, pe care mirele o ia cu dinții și o aruncă nuntașilor. Se spune că aceasta aduce noroc la fel ca rochia miresei. Cel care prinde jartiera se va însura cât de curând.
   Un alt obicei este tortul supraetajat, idee care a fost preluată și la nunțile de la noi. Despre tort se spune că trebuie să fie cât mai înalt, asta arată că mirele și mireasa vor avea o căsnicie cât mai fericită. În Franța tortul trebuie să fie tăiat prima dată de mireasă, pentru ca aceasta să aibă copii, să nu fie stearpă. Mireasa trebuie să pregătească un trusou cu haine, lenjerie și așternuturi brodate pentru viața sa în familie. Cufărul în care este pus trusoul este din lemn și este gravat cu simboluri de prosperitate și bogăție.

   Invitațiile de nuntă în Franța sunt foarte frumoase, poți găsi astfel de invitații de nuntă online, dar și accesorii asortate, sticluțe și etichete, mărturii, carduri și meniuri, plicuri pentru bani, care oferă un plus de eleganță nunții și care pot fi la fel cu tematica acesteia. Invitațiile de nuntă sunt foarte deosebite, ele transmit oaspeților câteva aspecte importante despre nuntă înainte de a participa la acest eveniment. Invitațiile pot include o anumită cromatică și pot fi în același stil cu mărturiile de nuntă, decorul și accesoriile de nuntă.
   cosmopolitan.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Orice bărbat poate crea viață, dar de ce ai nevoie pentru a fi tată?
   Meseria de tată nu presupune plătirea facturilor, cumpărarea mâncării și certurile cu copiii, pentru că ar avea nevoie să învețe să se descurce cu greutățile vieții. Nu înseamnă nici pedepsirea copiilor, pentru că acesta ar fi singurul mod în care ar înțelege ce au greșit. Nu ești tată pentru că ai creat viață, iar acum numele tău este trecut în actele copilului. Nu ești tată pentru că genele tale au fost transmise unei generații noi. Nu ești tată pentru că îi oferi copilului un acoperiș deasupra capului și mâncare pe masă. 
   Aceste lucruri te pot face un tată, dar este nevoie de iubire necondiționată și de sacrificii pentru a te numi un tată dedicat și iubitor. Pentru că un tată nu ar trebui doar să își ducă copiii la școală și apoi acasă. Rolul unui tată nu este de șofer al copiilor lui.
   Un tată este mereu alături de copiii săi. Este prezent când lucrurile sunt complicate. Și face tot posibilul pentru a-i oferi copilului său ceea ce are nevoie. Chiar dacă mariajul se destramă, un tată nu renunță niciodată la familia sa. Găsește o modalitate prin care să fie aproape și să facă tot ce poate.
   Un tată adevărat reprezintă un exemplu al cum ar trebui să se comporte o persoană. Cum ar trebui să se poarte un bărbat cu o femeie, cum ar trebui un bărbat să își trăiască viața, cum ar trebui să funcționeze o relație, cum ar trebui să se poarte adulții pentru a supraviețui în această lume.Un tată este o persoană care te învață ce este viața. O persoană care îți dă prima lecție despre respect, onestitate, integritate și umilință. Un tată nu stă până târziu în oraș și nu vine beat acasă. Nu evită problemele familiei concentrându-se pe muncă. Nu ridică niciodată mâna. Nu își jignește niciodată soția sau copiii. 
   Un tată adevărat este un model de urmat. Este un erou. Un înger păzitor. Un titan. Pentru că își petrece întreaga viața motivându-și copilul să meargă înainte. Și este mereu prezent în viața sa. Chiar și după ce termină facultatea, găsește un loc de muncă, se mută, se căsătorește și are copii. Rolul său este etern, nu se termină doar pentru că a crescut copilul și este la casa lui.
   Un tată adevărat se sacrifică pentru copiii săi. Prioritatea sa numărul unu în viață sunt copiii săi. Știe totul despre ei. Ce mâncare preferă, ce pasiuni au, ce îi enervează, cum se descurcă în viață, ce vor să știe, cum merge viața lor amoroasă, care sunt slăbiciunile și punctele lor forte. 
   Cel mai important, un tată adevărat nu crede că dragostea și respectul copiilor lui sunt prezente doar pentru că i-a adus pe această lume și pentru că i-a crescut. Acesta înțelege că meseria de tată necesită efort, sacrificii și iubire necondițională. Un tată face tot posibilul pentru a câștiga respectul și iubirea copiilor.
   eva.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Mesajul a devenit viral in mediul virtual. Iata ce ii reproseaza soacrei sale:
   "Draga soacra, as avea urmatoarele lucruri sa-ti spun:
   Nu te mai forta sa-mi educi copiii, pentru ca stii ca n-ai facut o treaba buna nici cu al tau fecior. Dupa 10 ani, inca mai strang in urma lui sosetele si chilotii. Greu se mai schimba un om dupa ce tu, ca mama, nu l-ai invatat sa faca nimic de mic copil.
   Nu ma mai speria cu vizitele tale neanuntate, pentru ca data viitoare nu-ti mai deschid usa. Stiu ca te roade curiozitatea sa afli ce fac eu toata ziua acasa, dar totusi… renunta!
   Nu mai incerca sa-mi manipulezi barbatul, n-ai nicio sansa… daca inca nu stiai, afla ca: barbatii de neveste nu asculta de mame! Nu-mi mai indopa copiii cu mancare ca nu sunt nici catei nici pisici.
   Daca n-ai ce face, ocupa-te mai bine de cainii din fata blocului, dac-or mai fi. Nu mai cumpara haine nepotilor, pentru ca gusturile noastre nu coincid, mai bine mi-ai da mie banii sau poate mergem impreuna sa le cumparam ceva dragut.
   Nu le mai cumpara dulciuri, acadele, sucuri pentru ca ne chinuim sa renuntam la zahar.
   Te rog, cand mai iesi afara cu nepotii tai nu-i mai imbraca gros si nu le indesa caciuli pe cap, vreau sa fac oameni sanatosi din ei, nu plante care la prima adiere de vant se clatina.
   Nu-mi mai pune copilul sa recite poezii in fata prietenelor tale ca sa te dai mare… nu este clovnul familei.
   Nu mai incerca sa-mi reamenajezi casa la fel cu a ta, gusturile noastre nu coincid.
   Renunta sa ne mai faci sa ne simtim vinovati de nefericirea ta! Fericirea ta nu este responsabilitatea noastra!". Acesta este mesajul adresat de o nora soacrei sale si care a devenit viral pe internet.
   copilul.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Mamele joacă un rol esențial în viața copiilor, iar astăzi vom analiza mai atent relația dintre mame și fii. Felul în care comunică și modul în care mamele contribuie la formarea caracterului și creșterea încrederii de sine a fiilor reprezintă numai câteva dintre lucrurile uimitoare care definesc această legătură.
    Iată ce efecte benefice are o relație apropiată între mame și fii:
    1. Inteligența emoțională
   În general femeile au un grad mai ridicat de inteligență emoțională decât bărbații, iar în timp ce vor avea grijă de fiii lor le vor transmite această trăsătură utilă. Mamele sunt foarte atente și sensibile la emoțiile și nevoile copiilor. Fiul unei femei inteligente la nivel emoțional va observa cum reacționează în relațiile cu ceilalți și va prelua răbdarea de la ea. Odată cu trecerea anilor va învăța să se comporte similar și își va dezvolta propria inteligență emoțională. 
   2. Respectul și demnitatea
   Legătura dintre mamă și fiu îl va ghida pe cel mic cu privire la comportamentul corect la vârsta adultă. Va observa și va învăța din ceea ce vede la mama lui. Va vedea problemele cu care se confruntă și va învăța că există multe căi pentru a învinge obstacolele în viață. În acest mod va realiza cu ce inconveniente se confruntă femeile în general și va avea o empatie dezvoltată. Faptul că vede lumea din punctul de vedere al mamei lui îl va ghida pentru a arăta respect celorlalți și a avea o viață demnă.
    3. Exprimarea mai clară și comunicarea
   Femeile se exprimă mai clar decât bărbații și înțeleg mai rapid conexiunile interpersonale. Mamele sunt exemple foarte utile pentru dezvoltarea abilităților de comunicare ale fiilor. Dacă un fiu este apropiat de mama lui aceste trăsături i se vor transmite și va realiza cât de important este să exprime ceea ce simte ca urmare a felului în care se comportă mama sa.
    4. Mai puține prejudecăți
   Prejudecățile și stereotipurile sunt peste tot. Uneori pot deveni atât de subtile încât nu le observi imediat, mai ales dacă sunt deghizate sub formă de glume. În momentul în care există o legătură puternică între mamă și fiu copilul va observa că prejudecățile o afectează pe mama lui și pe toți oamenii din jurul familiei. Numai mama îi poate explica de ce trebuie să evite acest tip de gândire și va contribui decisiv la formarea caracterului lui moral.
    5. Transmiterea calităților
   Un alt lucru definitoriu pentru relația dintre mame și fii este faptul că fiii vor transmite propriilor copii ceea ce învață de la mama lor. Dacă mama își va învăța fiul să fie răbdător, atent, generos, iubitor și să aibă compasiune pentru ceilalți aceste calități vor rămâne întipărite în comportamentul lui de-a lungul vieții și le va transmite în cadrul familiei pe care și-o va întemeia.
   6. O probabilitate mai mare de succes
   Potrivit specialiștilor, fiii care comunică permanent cu mama devin adulți mai responsabili. Își aleg un domeniu de activitate în care vor excela, iar șansele lor de a avea performanțe deosebite cresc. Există mutiple studii care indică faptul că un copil moștenește inteligența de la mamă.
    7. Prudența și înțelepciunea
   De obicei femeile își asumă mai puține riscuri decât bărbații. Sunt mai atente la toate circumstanțele și fac tot posibilul pentru a-și proteja sănătatea și familia. Au o abordare practică și se gândesc la posibilele consecințe ale fiecărei acțiuni. Astfel, un fiu poate învăța de la mama lui că este foarte bine să fie prudent. Va deveni responsabil și matur și nu își va asuma riscuri care îi pot pune viața în pericol.
   eva.ro
 •