Femeile sunt mai fericite alături de bărbaţii urâţi


  Veşti bune pentru domnii care nu posedă calităţi estetice de invidiat. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Florida au descoperit, în urma unui studiu, faptul că femeile se simt mai fericite în relaţiile cu bărbaţii mai puţin atractivi.

d234044f-be4c-443c-af69-597aff19761d-d4060237-2e54-48e3-b05e-5c35cafe41f1.jpeg

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Florida, au analizat relațiile a 223 de tineri de vârstă între 20 și 29 de ani, pentru a înțelege dacă atractivitatea este un factor care determină fericirea.

Pentru început, cuplurile au fost rugate să răspundă la diverse întrebări despre alimentație și sport. După aceea, respondenții au fost fotografiați și rugaţi să estimeze nivelul de atractivitate al celuilalt, bazat pe calităţile estetice.

Astfel că, potrivit rezultatelor studiului, bărbaţii frumoşi nu fac femeile fericite

Rezultatele au relevat că femeile care au soți atractivi sunt obsedate de a pierde în greutate pentru a arăta mai bine, ceea ce, spun ei, le face nesigure și triste. Au răspuns afirmativ la întrebări de genul: „Mă simt extrem de vinovat după ce mănânc", „Îmi place ca stomacul meu să fie gol" și „Sunt îngrozită să câștig în greutate".

Pe de altă parte, cei care au avut soți mai puțin atractivi nu au simțit nicio presiune pentru a ţine diete şi pentru a face sport, ceea ce le-a făcut să se simtă mai sigure pe ele şi mai fericite.

De asemenea, studiul a relevat faptul că motivațiile de dietă ale bărbaților nu depind de modul în care arată partenerele lor.

Rezultatele studiului dezvăluie că a avea un soţ atractiv din punct de vedere fizic poate avea consecințe negative asupra femeilor, mai ales dacă acele soții nu sunt deosebit de atractive, spune cercetătorul principal Tania Reynolds.

"O modalitate de a ajuta aceste femei este ca partenerii să fie foarte susţinători, reamintindu-le: 'Ești frumoasă. Te iubesc exact aşa cum eşti" sau: „Te prețuiesc cu adevărat pentru că eşti un partener amabil, inteligent și mă susţii ", a explicat cercetătorul.

dcmedical.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Datele au fost prezentate de către autorități în cadrul evenimentului de lansare a campaniei naționale de informare „Păstrează sănătatea. Fă testul citologic!”.
   În cadrul campaniei vor fi difuzate spoturi la tv și radio, vor fi distribuite pliante în instituțiile medicale pentru a sensibiliza și informa femeile cu vârsta între 25 și 61 de ani despre necesitatea efectuării testului citologic o dată la trei ani. Acestea, la rândul lor vor fi îndemnate să încurajeze alte femei din societate, să se adreseze la medicul de familie pentru a face testul citologic.
   Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a spus la evenimentul de lansare că „vorbim de fiecare dată că viața are prioritate, iar cea mai valoroasă prioritate a vieții trebuie să fie sănătatea”. Ministra a mai spus că această formă a cancerului este cea mai răspândită, dar poate fi prevenită, iar măsurile de prevenire sunt simple și eficiente. Este vorba de testul citologic o dată la trei ani și vaccinarea de la zece ani a fetelor contra virusului papiloma uman (HPV).
   Natalia Plugaru, reprezentanta adjunctă a UNFPA Moldova, a menționat că la nivel mondial, în fiecare an, jumătate de milion de femei sunt diagnosticate cu această maladie. În Europa de Est și Asia Centrală, cazurile soldate cu mortalitate sunt de zece ori mai muște decât în Europa de Vest. În Moldova doar 40% din femei își fac testul citologic, o cifră mult prea mică pentru a reuși prevenirea maladiei.
   Valeriu Sava, coordonator al programelor de sănătate în cadrul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, a remarcat că investițiile, dezvoltarea serviciilor și crearea condițiilor pentru ca acestea să fie accesibile nu vor fi eficiente atât timp cât actorul principal pentru care aceste servicii sunt dezvoltate nu este suficient informat, nu este suficient responsabil pentru a se adresa și a se bucura de aceste servicii. Este posibil de a combate această maladie doar dacă responsabil ne adresăm la medic.
   Victoria Condrat a învins cancerul de col uterin. Tânăra a povestit că a depistat boala când planifica să devină mamă. I-a fost greu să accepte diagnosticul, dar a reușit să învingă cancerul. „Sunt fericită că l-am depistat la timp, când era tratabil”, a spus tânăra.
   Potrivit datelor Agenției Naționale de Sănătate Publică, anual în Republica Moldova sunt înregistrate 370 de cazuri noi de cancer de col uterin. Cazurile de boală depistate în stadii precoce de evoluție constituie 47%. La evidență la Institutul Oncologic sunt 4200 de paciente afectate de cancer al colului. Principala cauză de declanșare a cancerului de col uterin este infecția persistentă cu papilomavirus uman (HPV) care este identificat în 99% dintre tumorile de col uterin.
   În perioada 20-27 ianuarie, s-a desfășurat Săptămâna Europeană de prevenire a cancerului de col uterin.
   ipn.md
  • julia122997
   De julia122997
   Deci, ce ar trebui să eviți în tot acest timp? Vezi o listă cu 5 greșeli comune pe care multe dintre femei le fac.
   1. Nu sunt atente la culoarea sângelui
   Culoarea sângelui se schimbă pe parcursul zilelor, poate fi roșu aprins într-o zi și maro sau roz în următoarea zi. De obicei, petele brune se transformă într-o nuanță strălucitoare de roșu, în zilele următoare. Spre sfârșitul ciclului, ar putea fi maro închis până aproape negru. Când este necesar să te adresezi la medic: atunci când menstruația este abundentă, iar sângele este de culoare roșu-aprins.
   2. Nu monitorizează ciclul menstrual
   Urmărirea ciclului nu este doar pentru a-ți putea planifica bine sarcina. Mai multe condiții pot face perioadele neregulate. Cu toate acestea, vei observa acest lucru numai dacă știi ce este normal pentru tine.
   3. Nu schimbi absorbantele sau tampoanele atât de des cât ar trebui
   Schimbarea regulată a tampoanelor este imperativă pentru menținerea igienei corespunzătoare. Când vine vorba de absorbante, le poți schimba la fiecare șase ore, sau odată ce s-au înmuiat. Acest lucru va fi mai frecvent la începutul perioadei. În ceea ce privește tampoanele, cinci ore ar trebui să fie mai mult decât suficiente. Tampoanele pot provoca o afecțiune fatală cunoscută sub numele de Toxic Shock Syndrome (TSS). Se poate dezvolta dacă lași tamponul timp îndelungat. Este foarte recomandat să utilizezi tipurile cu absorbție scăzută și să le schimbi des.
   4. Consumul de alcool
   Datorită poftelor nerezonabile, un pahar de vin roșu ar putea să-și croiască locul pe lista dorințelor tale, când te afli la menstruație. Dar, acesta îți poate face mai mult rău decât bine. Se știe că alcoolul sporește simptomele menstruale precum durerile și modificările de dispoziție.
   5. Relații intime neprotejate
   În timp ce nu există niciun rău în a face sex la menstruație, riscul de a contacta o infecție bacteriană sau o micoză cu transmitere sexuală crește. În cazul în care nu cunoști starea medicală a partenerului tău, cel mai bine este să nu practici sex neprotejat.
   unica.md
  • julia122997
   De julia122997
   Deși nu resimt aceeași presiune cu a cuplurilor care nu reușesc să aibă un copil, cele care au un copil, dar nu reușesc să-l aibă pe al doilea trec prin dificultăți la fel de mari. 
   În cazul femeilor sub 35 de ani, se consideră că se confruntă cu infertilitatea după 12 luni de încercări de a rămâne însărcinată, iar în cazul celor de peste 35 de ani, infertilitatea este luată în calcul după șase luni de încercări, a explicat Jacqueline Ho, expert în infertilitate la Keck Medicine of USC. 
   Elise G., o mamă cu doi copii din Boston, s-a confruntat cu infertilitatea secundară când și-a dorit să devină mamă pentru a două oară. „Cand l-am avut pe primul, ne-am căsătorit și deși credeam că o să dureze ceva până când voi rămâne însărcinată, am rămas din prima luna. Am presupus că atunci când voi fi pregătită să încerc pentru al doilea, voi putea controla momentul”, a povestit ea. 
   Lucrurile n-au mers, însă, așa cum se aștepta Elise. După nouă luni de încercări, a urmat o consultație la endcrionolog. Câteva țeste standard au indicat că ea avea un nivel anormal de scăzut al hormonului feminin, iar soțul avea un număr redus de spermatozoizi, iar aceștia aveau o mobilitate scăzută – doi factori care pot contribui la infertilitate. 
   Încapacitatea de a concepe după o prima sarcină afectează aproximativ 10% din cuplurile din toată lumea, deși pierderile de sarcină pot fi incluse în definiția infertilității secundare. Mai multe studii, îndeosebi cele din SUA, nu fac o diferență între infertilitatea primară (cea a cuplurilor care nu pot avea copii) și cea secundară, așa că e dificil de știut cu exactitate câte femei nu reușesc să aibă al doilea copil. 
   De ce nu se discută despre infertilitatea secundară 
   Problemele cu care se confruntă femeile și cuplurile care își doresc cu ardoare al doilea copil nu sunt deloc mici. „Persoanele care se confruntă cu infertilitatea secundară se pot simți ignorate în discuțiile despre infertilitate pentru că ele au deja un copil”, explică Angela K. Lawson, psiholog la Northwestern Medicine Fertility and Reproductive Medicine.
   „Am simțit efectiv că nu puteam vorbi despre asta, în special cu prietenele despre care știam că au avut probleme de infertilitate la primul lor copil sau care se confruntau chiar atunci cu infertilitatea”, confirmă Elise. „Atat de mulți oameni încercau să ajungă în punctul în care noi eram deja, încât ar fi părut prea egoist să mă plâng că nu pot concepe a două oara”, a adăugat ea. 
   Oricum am privi-o, infertilitatea e infertilitate și dacă n-ai copii și dacă ai, dar mai vrei. Pe măsură ce această dorință crește, iar eșecurile se adună, frustrarea și neîncrederea devin distrugătoare. InStyle prezintă factorii obișnuiți care conduc la infertilitate și ce poți face dacă treci prin așa ceva. 
   Vârsta 
   Este cel mai important factor asociat cu infertilitatea. „Calitatea și cantitatea ovulelor intră în declin de-a lungul timpului”, arată Kara Goldman, profesor asistent de obstetrică și ginecologie la Northwestern University. Numărul sarcinilor pierdute și anomaliile cromozomiale cresc odată cu vârstă, începând de la 35 de ani în sus, adaugă Jacqueline Ho. Apropiindu-se de 35 de ani și cu un soț cu 10 ani mai în vârstă, Elise a fost afectată de acești factori. 
   Schimbarea stilului de viață 
   Încă nu știm pe deplin cum ne pot afecta fertilitatea anumite alimente, dar menținerea unei greutăți optime este esențială. Greutatea poate avea legătură cu ovulația neregulată, un factor important care influențează capacitatea de a rămâne însărcinată, arată Dr. Ho, la fel și exercițiile fizice excesive. Alți factori care țin de stilul de viață, precum fumatul și consumul de alcool, pot reprezenta un risc mai mare pentru infertilitate. 

   O operație sau complicații ale unei sarcini anterioare 
   Dacă primul copil s-a născut prin cezariană, operația din abdomen și pelvis poate conduce la formarea unor țesuturi cicatriciale. „Trompele uterine sunt structuri fragile care pot fi blocate când există o inflamație sau un țesut cicatricial în apropiere”, arată Dr. Ho. 
   Dacă trompele sunt blocate, ovulele nu mai pot ajunge în uter, iar spermatozoizii nu le pot atinge. Dacă placentă rămâne în uter după naștere, există un risc crescut de a avea și țesuturi cicatriciale. Alte intervenții în uter, precum dilatarea sau chiuretajul pentru a îndepărta țesut din uter pot condduce la apariția țesutului cicatricial. 
   În cazuri rare, sângerarea abundență după naștere poate afecta celulele din creier implicate în producerea hormonilor necesari pentru ovulație, explică Dr. Ho. 
   Infertilitatea masculină 
   Scăderea cantității de spermă a partenerului, în special din cauza unor factori de stil de viață precum fumatul, joacă un rol în infertilitate. Între 40 și 50% din cazuri, infertilitatea masculină este cea care împiedică sarcină. Femeile au tendința de a se învinovăți, mai ales dacă au născut o data, dar infertilitatea implică doi oameni. 
   În cazul Elișei, cantitatea redusă de spermă și mobilitatea scăzută a spermatozoizilor au fost de vina. În cele din urmă, fertilizarea în vitro a ajutat cuplul să conceapă al doilea copil. Dar Elise spune că vrea că oamenii să știe că, deși infertilitatea e o problemă care cade aproape întotdeauna pe umerii femeilor, „infertilitatea nu este o problemă a femeilor, este o problemă a cuplului”. 
   Ce poți să faci dacă te confrunți cu infertilitatea secundară? 
   În primul rând, trebuie să faci un nou set complet de analize, recomanda Dr. Goldman. Acesta va include un istoric detaliat al ciclurilor menstruale, o ecografie a trompelor uterine și a uterului, o analiză a nivelului de ovule și o analiză a spermei. 
   Recomandarea generală pentru infertilitate este că, sub 35 de ani,  mergi la un doctor după un an de încercări, iar 35 de ani,  mergi la o consultație după  luni. Dar nu trebuie  aștepți. „In cele  multe cazuri de infertilitate, este indicat  ceri ajutor  repede decât prevăd aceste recomandari”, spune Dr. Goldman. Intervenția poate probleme tratabile iei din timp măsurile utile – de exemplu fecundarea  vitro. 

   5 sfaturi ale experților 
   Emoțiile nu  programabile 
   Poți fi un copil, dar profund nu reușești unul, spune Dr. Angela Lawson. 
   Fii cu ceea ce trăiești 
   Femeile care se  cu infertilitatea dispuse grupurile de sprijin vorbească cu prietenele decât cele care au infertilitate. Ele acumulează sentimente negative precum stresul, izolarea, anxietatea  depresia,  Emily Dosett, profesor asistent la Keck School of Medicine of USC. 
   Ajută-i pe ceilalți că să te ajute 
   Spune-le oamenilor ce anume te-ar ajută, recomanda Lawson. De exemplu, dacă îți dorești doar că cineva să audă ce ai de spus, poți să zici ceva de genul: „Ar fi de mare ajutor să am pe cineva care să mă asculte.” Dacă îți dorești doar să ai pe cineva care să-ți distragă atenția de la probleme, e în regulă s-o spui. Ghidându-i pe ceilalți te poate ajută să comunici mai bine cu ei. Iar dacă îi ajuți pe ei, și ei te ajută pe ține. 
   Solicita ajutor suplimentar 
   Dacă emoțiile tale îți afectează rutină zilnică și tonusul, atunci apelează la grupurile de sprijin. Fie că le găsești pe Facebook, fie prin intermediul organizațiilor medicale, acestea te vor ajută să nu te simți singură și copleșită de emoții. 
   Nu-ți pierde speranța 
   Așa cum ai aflat, diverși factori joacă un rol în infertilitate, iar tu și doctorul tău cunoașteți cel mai bine situația în care te afli. „Mesajul pe care l-aș adresă celorlalte femei care se confruntă cu infertilitatea este să aibă încredere în proces și să fie deschide la progresele tehnologiei moderne”, spune Dr. Ho. 
     
   Rată de succes a fertilizării în vitro tinde între 30 și 40% în rândurile femeilor sub 35 de ani. „Daca cineva poate să ducă această povară, atunci femeile o pot face”, conchide Jacqueline Ho. 
   andreearaicu.ro
  • julia122997
   De julia122997
   „Criza vârstei de mijloc la femei este în mare măsură și un fenomen autocreat pentru că există tendința de a atașa această etichetă oricăror circumstanțe dificile prin care trece o femeie în intervalul clasic de vârstă. Este ca și cum într-o zi toată lumea cântă și dansează și toate culorile din jurul tău sunt intense și vibrează armonios, dar deodată te uiți mai atent și nu descoperi decât alb și negru în apropierea ta”, spune dr. Robi Ludwig, psihoterapeut. Dar cum îți dai seama dacă tot ce simți sau poate ce nu simți este un semn al depresiei sau al trecerii la menopauză?
   Este criza vârstei de mijloc la femei un mit?
   Experții au dezbătut timp îndelungat veridicitatea acestei stări emoționale, având în vedere faptul că nu este o afecțiune clasificată riguros. Indiferent cum este numită, o perioadă de tristețe, apatie sau când te întrebi încotro te îndrepți și ce înseamnă viața ta marchează în mod cert acest stadiu, dacă se întâmplă între 40 și 55 de ani.
   Iată ce semnale problematice indică în mod clar criza vârstei de mijloc la femei:
   1. Te-ai îngrășat sau ai slăbit brusc
   „Criza emoțională are multe caracteristici comune cu depresia, iar modificarea neașteptată a greutății este un indiciu major. Deși anumite variații ale greutății sunt normale, orice schimbare prea rapidă îți arată că ar fi bine să discuți cu un terapeut pentru a te asigura că ești bine”, spune dr.Jennifer Wickham, psiholog.
   2. Ești apatică
   Dacă ți-ai pierdut interesul sau entuziasmul pentru lucrurile care te motivau și te făceau să zâmbești ar putea fi un semn al unei crize la nivel psihologic. „Apatia adaugă o dimensiune mai complexă crizei vârstei de mijloc a femeilor pentru că influențează gradul de receptivitate al acelei persoane la sfaturile primite, precum și dorința de a cere ajutor.Apatia te face să-ți pierzi interesul pentru lucrurile care îți luminează viața și vei ajunge să te sabotezi singură”, spune Christine Hueber, psiholog. 
   Pentru a ieși din această stare cu o conotație negativă este recomandat să-ți faci o listă cu tot ce îți place în momentul prezent, apoi să acționezi pentru a avea viața pe care ți-o dorești, în loc să-ți irosești timpul acumulând nemulțumire și resentimente. Mergi înainte și lasă trecutul în urmă.
   3. Te compari tot timpul cu alte persoane
   Ai tendința să te compari mereu cu alții și ai impresia că au mai mult succes decât tine? Este un simptom al crizei emoționale, mai ales dacă te afli într-o etapă când îți imaginai că vei avea mai multe reușite decât cele concrete. Nu uita, însă, că fiecare persoană are o experiență de viață diferită, care îi afectează abilitățile și oportunitățile.
   „Dacă ai ajuns să petreci mai mult timp comparându-te cu alte persoane decât gândindu-te la viitorul tău, amintește-ți că au făcut alte alegeri și s-au plasat în contexte diferite.Nu ai de ce să te lași copleșită de frustrare sau dezamăgire”, spune dr. Erica McCurdy, psiholog.
   4. Ai dureri neobișnuite
   Problemele în plan psihologic pot avea și manifestări de ordin fizic. Disconfortul digestiv, durerile de stomac sau migrenele care apar pe neașteptate și nu dispar când iei medicamentele obișnuite pot semnala o criză psihologică.Se recomandă combinarea medicamentației cu ședințele de consiliere pentru a neutraliza durerile sau problemele digestive.
   5. Iei decizii impulsive
   Dacă ți-ai pus întrebări de fond asupra vieții tale și ți se pare, de exemplu, că jobul ales nu îți mai oferă motivația de care ai nevoie este posibil să iei decizii drastice. „Problema este că deciziile impulsive bazate pe sentimentele care se manifestă în cadrul crizei vârstei de mijloc nu vor avea efecte terapeutice dacă nu s-au luat în calcul consecințele pe termen lung. Nu acționa fără să cântărești bine fiecare pas pe care îl faci pentru că poți da startul unui șir lung de regrete care nu reprezintă decât o evitare a realității”, spune dr. Ludwig.
   eva.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Cât de des te gândești la menopauză? Dacă ai până în 30 de ani sau chiar sub 20 de ani ți se pare probabil un eveniment îndepărtat pentru care nu ai de ce să-ți faci griji decât după ce ți-ai construit o carieră solidă, ai o familie și viața pe care ți-ai dorit-o. Majoritatea femeilor vor trece la menopauză între vârsta de 47 și 53 de ani, dar există și un procent de 1% pentru care această tranziție se declanșează mult mai devreme.
   Când menopauza apare la o vârstă fragedă efectele pot fi devastatoare. Una din 1.000 de femei va avea parte de acest eveniment major înainte de 30 sau chiar de 20 de ani
   Emily, în vârstă de 17 ani, a fost diagnosticată recent cu menopauză. „Mi-am dorit dintotdeauna să am copii și o familie mare. Mi s-a părut că viața mea s-a terminat când am auzit diagnosticul. Cred că am pierdut o parte esențială din cine sunt, nu am cu cine să discut pentru că este o problemă rară și mi se pare că trebuie să mă ascund”, povestește aceasta. În perioada de pubertate Emily s-a simțit mereu diferită de prietenele ei.„Menstruația a apărut mai târziu decât la ele, a revenit sporadic în următoarele 9 luni, apoi a dispărut complet”, spune aceasta. 
   Termenul clinic pentru situația ei este de insuficiență ovariană prematură, dar consecințele psihologice sunt greu de măsurat. „Sunt foarte îngrijorată pentru viitorul meu. Nu vreau să mă gândesc prea mult la cum va fi viața mea de acum încolo”, adaugă Emily. În 90% dintre cazurile similare cu al lui Emily medicii nu pot explica de ce ovarele nu mai funcționează în mod spontan.
   Există și cazuri în care insuficiența ovariană prematură este efectul secundar al unui tratament care salvează viața pacientei
   În cazul lui Becki, în vârstă de 18 de ani, menopauza a apărut la o vârstă fragedă ca urmare a tratamentului agresiv pe bază de chimioterapie urmat pentru a combate cancerul osos. „Simptomele au început să apară după un an de la începerea tratamentului pentru cancer și menstruația s-a oprit definitiv. Bufeurile au fost foarte greu de suportat pentru că erau extrem de intense. Nici mama, care a trecut la menopauză la vârsta obișnuită, nu a avut probleme atât de grave din cauza lor.Trebuia să fac dușuri reci și tot îmi simțeam pielea fierbinte”, povestește aceasta.
   Și Emily a avut parte de bufeuri începând cu vârsta de 15 ani, deși nu și-a dat seama ce însemnau atunci. „Am crezut că pur și simplu mi se face cald mai repede decât altor persoane, dar în scurt timp am fost nevoită să-mi planific toată ziua în funcție de bufeuri și să îmi aleg cu grijă ceea ce port pentru a fi pregătită”, spune aceasta.
   La fel ca și ea Becki regretă pierderea fertilității atât de devreme și faptul că nu i s-a dat opțiunea de a-și congela ovulele din timp. „Sufăr de fiecare dată când mă gândesc la viața pe care aș fi putut să o am sau la copiii care mi-ar fi completat familia la care visam. Aveam un plan pentru următorii 10 ani care a dispărut deodată. Acum sunt îngrijorată pentru viitorul oricărei relații pe care o voi avea. Mi-e teamă că nu mă va iubi nimeni cu adevărat”, mărturisește Becki.
   Experiența de trecere la menopauză a lui Lucy a fost mai complexă, iar schimbarea a intervenit la 16 ani, după ce a fost nevoită să apeleze la histerectomie ca urmare a sindromului premenstrual sever.
   „Depresia care se instaura în fiecare lună mă făcea să mă gândesc să mă sinucid și în cele din urmă am ales histerectomia pentru că am înțeles că nu am cum să supraviețuiesc așa”, dezvăluie aceasta. Inițial i s-au administrat injecții care au indus o menopauză chimică, care se folosesc și pentru tratamentul endometriozei. 
   „Până în momentul în care am făcut prima injecție aveam senzația că nu mai știu cine sunt.După aceea am început să mă simt foarte bine, dar simplul gând de a opri injecțiile mă înspăimânta și am ales în cele din urmă histerectomia. Prima menstruație am avut-o la 8 ani, între 12 și 15 ani mi s-au făcut injecțiile, iar histerectomia s-a realizat la 16 ani. Probabil că gândesc diferit de alte femei pentru că pentru mine menopauza a adus liniștea și ușurarea de care aveam nevoie. Chiar dacă am avut parte de efectele secundare ale acestei schimbări precum transpirațiile nocturne și bufeurile, mi s-a părut că am făcut o schimbare benefică pentru mine, iar părinții m-au sprijinit”, spune Lucy.
   La fel ca și Becky și Emily, Lucy consideră este foarte dificil să nu aibă cu cine discuta despre experiența prin care trece.„Toate fetele de vârsta mea se gândesc la copii și nu am avut parte de sprijin. A trebuit să mă informez singură. Chiar și în momentele în care vorbesc cu femeile mai în vârstă simt o distanță mare între noi pentru că modul în care am trecut eu la menopauză nu se aseamănă deloc cu experiența lor”, spune Lucy.
   „Dacă nu aș fi fost activă pe rețelele de socializare și nu aș fi avut-o pe mama alături de mine precis nu aș fi putut merge mai departe. Am fost deprimată și nimeni nu mi-a spus că este una dintre consecințele menopauzei. Aș aprecia foarte mult dacă informațiile prezentate despre menopauză ar fi modificate pentru a include și femeile mai tinere pentru a evita sentimentul de izolare și excludere”, spune Emily.
   eva.ro
 •