Este posibil să construiești relația dacă sunteți complet diferiți?


    Se spune că opusele se atrag. Dar într-o relație romantică, nu numai atracția reciprocă joacă un rol. Oare veți fi fericiți împreună dacă sunteți complet diferiți? Nu afli până nu încerci! 

OFDZ5N0.jpg

Tu obișnuiești să te trezești devreme el, din contra - târziu. Tu ești romantică, el este realist. El este extrovert tu - introvert. E vrea la mare tu însă, vrei la munte, exact ca-n piesa lui Connect-R. Sunteți atât de diferiți, și totuși sunteți împreună. Nu este de mirare căci, opusele se atrag. Acest lucru este confirmat nu doar de oamenii simpli ci și de cercetările oamenilor de știință.

În persoana de lângă noi, căutăm ceea ce ne lipsește. Relațiile cu un partener care are un ritm de viață complet diferit de al nostru  ar putea să ne învețe foarte multe lucruri. Dar află de ce lucruri trebuie să fii gata, dacă te-ai decis să începi o poveste de dragoste cu o persoană, absolut diferită de tine. Să examinăm. 

6820.jpg

Relația șoarecele și pisica poate fi una de bun augur sau din contra. Cei doi luptă între ei la nesfârșit. Suspanul şi tensiunea este ca un electroşoc pentru relaţiile pe termen lung, dar nu pot înlocui niciodată confortul unui cămin liniştit. 

Aşadar, există pe de o parte spontaneitate şi stimulare psihică care va clădi amintiri intense, dar pe de altă parte există dezavantajul neînţelegerilor continue. Singura soluţie e să tarnsformi binele în rău: ai lângă tine un partener cu o personalitate puternică, un om sincer care îţi mărturiseşte răspicat ce crede, căruia nu îi e teamă să te enerveze, care îţi arată mereu o altă perspectivă. Bineînţeles, dacă miza jocului de acceptare merită!

5841.jpg

Problema e că teoria magneților nu se aplică și în dragoste. Oamenii tind să fie atrași de oamenii similari cu ei, nu de cei diferiți. Cercetătorii au investigat ce combinație duce la relații mai bune – cu parteneri similari, diferiți sau opuși? Oamenii de știință numesc aceste trei posibilități ipoteza homogamiei, ipoteza heterogamiei și ipoteza complementarității.

1719.jpg

Atracția oamenilor pentru diferențe e depășită de atracția lor pentru similarități. Oamenii insistă să creadă că opusele se atrag când, în realitate, ne găsim parteneri similari cu care devenim complementari pe măsură ce trece timpul.

aquarelle.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.