Educatoare acuzate de violență


  Două educatoare ale grădiniței nr. 127 din sectorul Râșcani al capitalei sunt acuzate de către unii părinți că le-au bătut copiii. Unul dintre micuţi, în vârstă de șase ani, ar fi fost ţinut la perete în toaletă şi nu i s-ar fi dat apă. Adulţii spun că băiatul lor ar fi fost agresat pentru că ei nu au contribuit financiar în fondul instituției preşcolare. 

Educatoarele se declară însă nevinovate.  Violențele asupra copilului ar fi început încă în 2015, îndată după înscrierea la grădiniță, spun părinții. Băiatul de şase ani povesteşte cu lux de amănunte cum, în toată această perioadă, a fost agresat de cele două educatoare.

Săptămâna trecută, o fostă educatoare de la aceeași grădiniţă ar fi confirmat cele spuse de copil.

Părinții băiatului spun că ar fi vorba despre o răzbunare, întrucât nu contribuie financiar în fondul grădiniței. Lunar, ei ar trebui să achite câte 160 de lei. Cele două educatoare resping însă acuzaţiile.

Aceleași educatoare sunt acuzate şi de alţi părinţi. O femeie, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a filmat cum băiatul ei de șase ani a venit de la grădiniţă cu vânătăi, săptămâna trecută. Șefa grădiniței susține că a fost inițiată o anchetă internă.
Părinții ambilor copii au depus plângeri la poliție și intenționează să meargă şi la Procuratură pentru a cere investigarea cazurilor şi sancţionarea educatoarelor. 

jurnaltv.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • maria981s
   De maria981s
   Vedeți felicitarea un pic mai jos:

   diez.md
  • maria981s
   De maria981s
   Noile modificări au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial, transmite Știri.md. 
   Potrivit noilor reglementări, statul va asigura gradual dezvoltarea serviciilor educaționale și de îngrijire pentru această grupă de vârstă, în funcție de gradul de pregătire și locurile disponibile în instituțiile de educație timpurie și de învățământ general.
   În educația timpurie se includ:
   – grupele antepreşcolare, pentru copiii cu vârsta de la 0 la 2 ani;
   – grupele preşcolare, pentru copiii cu vârsta de la 2 la 6 (7) ani, inclusiv grupele pregătitoare.
   În prezent circa 800 de instituții de educație timpurie din țară (50%) au deja create sau planifică crearea grupelor de creșă pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani.
   Pentru acești copii au fost prevăzute mijloace financiare în bugetul public național, începând cu anul 2019.
   știri.md
  • maria981s
   De maria981s
   Directoarea a fost mustrată în conformitate cu codul muncii cu averstisment. Acum în grupă este alt educator care a fost strămutat de la o altă grupă. A fost o schimbare pe interior”, a explicat Rodica Guţu, şefa direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport.

   Amintim că recent, o mamă a publicat pe internet înregistrări audio prin care vrea să demonstreze că mai mulţi copii au fost abuzaţi verbal şi fizic la o grădiniţă din Chişinău.
   tvrmoldova.md
  • maria981s
   De maria981s
   Educatoarea a fost cea care a luat decizia pentru că fetiţa nu era îmbrăcată corespunzător.
   Totul s-a întâmplat la grădiniţa din comuna Cochirleanca, judeţul Buzău din România.
   Educatoarele de la grădiniţă au organizat, împreună cu cei mici, o serbare pentru cinstirea Centenarului Marii Uniri.
   Una dintre fetiţe, în vârstă de patru ani, nu a fost primită de educatoare la serbare pentru că nu avea costum popular.
   Părinţii copilei nu şi-au permis să cumpere un astfel de costum, însă nu au crezut că fiica lor va fi dată afară de educatoare.
   Fetiţa nu a fost primită la serbare, iar părinţii, extrem de revoltaţi de gestul educatoarei, au făcut o plângere la Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău.
   Mai mult, oamenii au povestit totul şi pe o reţea de socializare. Ei se tem că fetiţa ar putea rămâne cu traume în urma acestui incident nefericit, mai ales că fetiţa îşi dorea foarte mult să recite o poezie la serbare.
   ISJ Buzău a declanşat o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care fetiţa a fost dată afară de la serbare.
   Potrivit Inspectoratului Şcolar, fetiţa nu ar fi fost dată afară de la serbare, ci nu ar fi fost selectată de educatoare într-un cerc metodic pentru un program artistic.
   Inspectorii şcolari au mai precizat că doar 14 elevi din 50 au fost selectaţi pentru a organiza programul artistic.
   observator.tv
  • maria981s
   De maria981s
   O mămică a cărei copil de 2 ani frecventa o grădiniță privată povestește despre abuzul emoțional prin care a trecut fiica sa:
   "Vor trece 3 zile si toți vor uita, pentru că asta, de fapt, e "normalitatea" din toate grădinițele din țara noastră. 
   Pe 13 iunie la ora 12.20 eu cu mama mea, mergând la grădinița privată "Micul Prinț", mi-am găsit copilul de 2,4 ani închis singur într-o cameră și aproape leșinată de plâns, cu gura plină de muci și tremurând. Educatoarea era într-o odaie cu alți copii care dormeau, dădaca - la bucătărie, mânca cu bucătăreasa", povestește mămica pe o rețea de socializare, transmite Știri.md.
   Mai mult, aceasta a declarat că a scris o plângere la Ministerul Educației, care a direcționat plângerea către Direcția Educație municipiul Chișinau și către Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare. 
   În urma incidentului de la grădiniță, fetița se teme de doamne străine și plânge minute în șir prin somn, susține mama.
   "Nu avem nici o șansă, noi ca și societate, să creștem copii normali, atâta timp cât șefii instituțiilor, în urma așa-zisei verificări de către o comisie, semnează o concluzie plină de minciuni pe care eu am primit-o prin poștă. Eu având dovezi clare că acest abuz asupra copilului meu a avut loc. Dar pe cine interesează, când oficial instituțiile responsabile au verificat și mi-au răspuns? Eu cui mai departe să mă plâng, când mai sus ca instituțiile date nu există nimeni? Ce fac eu cu un copil de 2,9 ani care urlă prin somn? De ce am ajuns să avem SRL-uri și asociații obștești care deschid grădinițe private care, teoretic, se supun Ministerului Educatiei, dar de facto - fac ce vor având statut de "centru educațional". Și nici măcar cei care le eliberează licență de funcționare, nu le verifică activitatea, care este transformată ușor și sigur în grădiniță privată și pe nimeni nu interesează ce se întâmplă după porți. 
   Da, eu ca și părinte am greșit ducându-mi copilul la acea grădiniță privată. Pentru că viața pe facebook e frumoasă și nu arată și calitatea și omenia educatorilor. Din păcate, și o spun cu mare regret și durere, dar ceea ce se întâmplă în sistemul de educație timpurie din țara noastră e atât de tragic, încât nuștiu ce reforme ar trebui implementate ca să avem măcar un minim de normal și uman în cei care ar trebui să crească această țară...", a conchis femeia.

   Știri.md amintește că pe 9 noiembrie o mamă a postat pe rețelele de socializare mai multe înregistrări audio în care sunt fixate violențele și înjurăturile educatorului asupra copiiilor.
   Incidentul a avut loc la grădinița 185 din sectorul Buiucani al Capitalei.
   În urma mediatizării acestui caz, educatoarea și dădaca și-au dat demisia, iar conflictul va fi investigat și de o comisie de la Ministerul Educației, din care vor face parte și membrii Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copiilor.
   stiri.md
 •