De ce femeile preferă bărbații cu barbă?


  Mai multe studii au arătat deja că femeile preferă bărbații cu barbă. În plus, s-a demonstrat ştiinţific că bărbaţii care poartă obrazul ras sunt mai predispuşi la infecţii şi boli decât bărboşii. Și asta datorită milioanelor de bacterii care se adăpostesc în barbă şi care obligă organismul să dezvolte anticorpii necesari luptei împotriva bolilor.

adult-attractive-beard-247885.jpg

Părul facial oferă și protecție împotriva razelor ultraviolete, este concluzia la care a ajuns un grup de cercetători din Marea Britanie. Potrivit unui studiu recent, o barbă deasă este echivalentul unui factor de protecție 21. Asta înseamna că blochează în jur de 90-95% din radiațiile UV, ceea ce înseamnă că bărbatul cu barbă va avea mai puține riduri și un ten mai curat, lipsit de pete.

În 2018, Journal of Biology Evolutionary a cerut unui grup de 8.500 femei să evalueze mai mulți bărbați, pe baza unor fotografii. Fiecare individ a fost fotografiat mai întâi cu obrazul ras, apoi cu barbă crescută de 5 zile, de 10 zile, respective de 4 săptămâni. Toate femeile preferau bărboșii.

adult-beard-blur-437645.jpg

Bărbații cu barbă, potrivit studiului, erau mai atrăgători în ochii doamnelor. Reprezentantele sexului frumos văd în ei potenţiali parteneri de cuplu serioşi, responsabili şi de încredere, potriviţi pentru relaţii de lungă durată.

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Ca femeie ai multe talente și pentru a demara o afacere trebuie să selectezi cu atenție ce îți place să faci prin restrângerea listei de preferințe la cele utile din punct de vedere al oportunităților de pe piață.
   Punctul de start: pasiunea
   Ce te pasionează? Iată conceptul de la care pleacă suita de idei de afaceri profitabile pentru femei. Nu este nicio problemă dacă nu știi imediat ce te motivează în mod special. Testează diferite activități pentru a-ți da seama care dintre ele îți dau o stare de bine. De fiecare dată când te simți descurajată și ai senzația că nu poți găsi nicio o variantă utilă nu uita următorul citat din baschet: „ratezi toate aruncările pe care nu le încerci”.
   Cel mai mult contează să începi. Lista de idei de afaceri profitabile pentru femei te va ajuta să reușești să obții un venit suficient plus multă libertate pentru a fi alături de familia ta în timp ce pui bazele unei activități rentabile.
   Iată ce variante trebuie să încerci și tu:
   1. Blogging-ul
   Este una dintre opțiunile cele mai utile când vrei să petreci mai mult timp acasă, în timp ce-ți crești copiii. Vei avea propriul program, iar în momentul în care vei avea suficient de mulți cititori veniturile vor crește considerabil.
   Nu este nevoie să fii o scriitoare excelentă pentru a deveni blogger și poți chiar să apelezi la ajutorul prietenilor sau al altor membri ai familiei pentru revizuirea articolelor înainte de a le publica.Mizează pe reclame pentru creșterea traficului pe website-ul tău și vei vedea cât de util este să scrii de acasă în loc să mergi la birou în fiecare zi.
   2. Scriitoare freelance
   Îți place foarte mult să scrii? Poți câștiga foarte bine valorificându-ți pasiunea. Secretul este să știi să ceri tariful corect pentru lucrările tale și să inițiezi colaborări pe domeniile care te atrag.
   3. Contabilă
   Poți deveni contabilă lucrând de acasă chiar dacă nu ai deloc experiență. Îți poți înființa propria afacere pentru supravegherea operațiunilor financiare sau verificarea facturilor emise și vei câștiga foarte bine din confortul propriei case.
   4. Consilier personal
   Îți place să-i ajuți pe ceilalți să-și dezvolte aptitudinile și te simți bine când vezi că reușesc datorită sfaturilor tale? Meseria de consilier personal ți se va potrivi de minune. Tariful pe care îl poți percepe va depinde de venitul clienților tăi, dar se câștigă foarte bine în acest domeniu. În plus, contează și dacă realizezi ședința în mod individual sau cu un grup de clienți.Pe măsură ce oferi mai multe ședințe vei deveni cunoscută, iar numărul de clienți va crește treptat. 
   5. Intră în afaceri imobiliare fără să cumperi sau să vinzi ceva
   Da, este posibil! Potrivit lui Danielle Pierce, femeie de afaceri de succes, poți câștiga foarte mult în domeniul imobiliar chiar dacă nu te atrage ideea de a vinde și cumpăra mereu noi imobile. „Este vorba despre lucrările de amenajare, reparare sau restaurare pe care le poți efectua folosind forță de muncă prin outsourcing. Eu nu realizez decât sarcini administrative și supraveghez ritmul în care se desfășoară lucrările și am mult timp la dispoziție pentru copiii mei”, explică aceasta.
   6. Închirierea lucrurilor pentru bebeluși
   Locuiești într-un oraș prin care trec mulți turiști? Îți poți deschide o afacere de succes dacă închiriezi lucruri speciale pentru bebeluși. Precis multe familii se vor opri la tine și vei câștiga din ce în ce mai mult în fiecare lună. Adaptează oferta în funcție de sezon sau de specificul turiștilor care vizitează zona cel mai des.

   7. Profesoară sau meditatoare online
   Lecțiile online devin tot mai solicitate și nu va fi nevoie să mergi acasă la elevi sau studenți. Vă puteți întâlni în mediul virtual, iar de îndată ce ai terminat o oră de studiu poți trece imediat la un alt elev, maximizând câștigurile fără să suporți cheltuieli suplimentare legate de deplasarea la domiciliu sau să pierzi ore pe care le poți desfășura pentru că ești pe drum.Pentru anumite posturi vei avea nevoie de experiență, dar există și oportunități pentru a începe de la zero. Important este să-ți placă să stimulezi plăcerea de a învăța și să găsești metode eficiente de comunicare și transmitere a informațiilor.
   8. Fotografia
   Dacă în familia ta tu ești cea care face fotografiile și analizezi mereu care este unghiul favorabil pentru fiecare imagine ar fi bine să iei în calcul să faci acest lucru full time, pe cont propriu. Vei avea nevoie de o investiție inițială pentru achiziționarea materialelor necesare și a unui aparat foto performant, dar îți vei recupera costurile treptat. Mergi la cursuri și învață Photoshop pentru a putea rafina fotografiile rezultate și a adăuga efecte speciale.
   Începe cu fotografii la evenimente, de exemplu botezuri și nunți și poți contacta și agenții imobiliare pentru a fotografia noile proprietăți care vor face parte din catalogul lor.
   9. Designer grafic
   Dacă îți place foarte mult design-ul grafic și cunoști Adobe Creative Suite/Adobe Creative Cloud, inclusiv InDesign, Illustrator și Photoshop să știi că nu-ți va fi deloc greu să-ți lansezi afacerea.În prezent fiecare firmă are nevoie de un designer grafic pentru că prezența online personalizată a afacerilor este un lucru esențial. Folosește-te de rețelele de socializare pentru a promova serviciile pe care le oferi și creează un website unde vei explica în detaliu de ce firmele ar trebui să te aleagă pentru a-și defini în mod distinct spațiul online.
   10. Manager Social Media
   Folosești des rețelele de socializare și ți-ar plăcea să faci postări pentru mai multe firme? Ia în calcul posibilitatea de a deveni manager Social Media pentru a putea publica informații, a răspunde întrebărilor clienților și a monitoriza comentariile chiar de acasă. Venitul tău va crește în funcție de numărul de clienți. 
   11. Designer de interior
   Îți place să recreezi constant atmosfera dintr-o cameră și să muți sau să schimbi mobila? Poți deveni designer de interior pentru a realiza un interior creativ pentru case sau apartamente. Câștigurile vor fi substanțiale, cel mai important lucru fiind să fii flexibilă pentru a te putea adapta vizunii fiecărui client și a obține aspectul și gradul de confort, eleganță sau modernitate dorit.
   eva.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Sculptura ilustrează două păpădii – simbol al fragilității vieții victimelor violenței în familie și transmite mesajul de toleranță zero față de acest fenomen. Pe frunzele acestor păpădii sunt prezentate statisticile privind cazurile de deces în perioada 2014-2018. Tot astăzi, o sculptură similară a fost inaugurată în Parcul Kirova din Tiraspol, la inițiativa ONG-ului „Rezonans” din Bender, ce activează, la fel, în domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie.
   În perioada 2014-2018, 144 de femei din Republica Moldova și-au pierdut viața în urma actelor de violență exercitate de partenerul de viață sau de un alt membru al familiei.
   „Este vorba de sute de copii care și-au pierdut mamele, sute de părinți care și-au pierdut copiii și au rămas să trăiască cu o durere enormă în suflet. Sunt sute de femei care au optat să păstreze tăcerea despre abuzurile la care sunt supuse, sute de cazuri în care intervenția autorităților sau a serviciilor nu a asigurat protecția eficientă a acestor femei când au avut nevoie. Vom insista pe crearea la nivel național a unei comisii de analiză a cazurilor de deces, astfel încât să putem identifica măsurile care să contribuie la eficientizarea intervenției în asemenea cazuri”, a menționat directoarea executivă a Centrului de Drept al Femeilor, Natalia Vîlcu.

   „Acest fenomen nu este o problemă individuală sau familială, ci o preocupare la nivel de comunitate. Vă încurajez să continuați eforturile pentru punerea în practică a strategiei naționale și a planului de acțiune pentru combaterea violenței față de femei. Ambasada Statelor Unite, prin intermediul secției Justiție Penală și Aplicare a Legii, va asigura un parteneriat continuu pentru a vă ajuta să atingeți aceste obiective”, a declarat Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.
   Prezentă la eveniment, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a reamintit despre angajamentul țării noastre privind ratificarea Convenției de la Istanbul (pe acest link puteți citi un reportaj realizat de Suntparinte.md despre această Convenție):
   „Suntem la etapa în care Republica Moldova urmează să-și asume angajamentul de ratificare a Convenției de la Istanbul, o asumare de condamnare și de combatere concretă a acestui fenomen. Un alt angajament ține de crearea unor servicii complexe după modelul centrelor de justiție familială. Este importantă și monitorizarea fiecărui caz de deces, să vedem cum a reacționat fiecare autoritate și ce putem face pentru a preveni astfel de cazuri”.

   Datele statistice oferite de ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, arată o situație alarmantă. Pe parcursul a 11 luni ale anului curent, 555 de femei și 55 de fete au devenit victime ale violenței în familie:
   „Cu regret, violența în familie continuă să fie una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă societatea noastră, deși este înregistrată o descreștere de aproximativ 6% în cele 11 luni ale anului curent. Pe parcursul acestui an, poliția a emis peste 3 mii de ordine de restricție de urgență în privința agresorilor familiali, care au fost înlăturați din locuință. Îndemn victimele violenței în familie să nu tolereze violența, să apeleze serviciul unic 112 sau cel mai apropiat sector de poliție”.
   Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a venit cu un apel către bărbați și i-a îndemnat să nu folosească violența ca o formulă prin care cred că pot deveni mai buni, mai puternici și superiori femeii:
   „Mă adresez și organelor competente: când apelează o victimă a violenței în familie după ajutor, nu identificați formule de împăcare a victimei cu agresorul, ci aplicați legislația din domeniu, ca să nu se repete astfel de cazuri. Susțin ratificarea Convenției de la Istanbul și am prezentat toate argumentele că documentul este în conformitate cu Constituția Republicii Moldova. Ministerul Justiției și ministerul de profil vor întreprinde toate acțiunile necesare pentru implementarea cât mai rapidă a Convenției și vom interveni cu modificări la Codul penal, la Codul de procedură penală, la legislația conexă etc.”, a adăugat ministrul.

   Astăzi, în întreaga lume, este marcată Ziua Internațională a Drepturilor Omului. În 1948, pe data de 10 decembrie, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat Declarația Universală a Drepturilor Omului. Documentul stipulează că toți oamenii s-au născut cu drepturi egale și inalienabile, indiferent de rasă, culoare, sex, limbă, opinii politice, statut social, proprietate etc.
   suntparinte.md
  • julia122997
   De julia122997
   Astronautele NASA Jessica Meir și Christina Koch trebuie să înlocuiască bateriile de la panourile solare aflate în exteriorul Stației Spațiale internaționale.
   Meir și Koch au făcut istorie în octombrie 2019, când au făcut prima ieșire în spațiu exclusiv feminină.
   Numeroase femei-astronaut au participat la ieşiri în spaţiu de la bordul Stației Spațiale Internaționale, însă întotdeauna alături de un astronaut bărbat.
   În martie 2019, NASA anunţa că, pentru prima dată, două astronaute, Christina Koch şi Anne McClain, vor forma o echipă exclusiv feminină, care va ieşi în spaţiu, însă, cu doar câteva zile înainte, Nick Hague a înlocuit-o pe Anne McClain în această misiune. Motivul era existenţa unui singur costum de mărime potrivită şi gata de utilizare pentru femei. Acest lucru a declanşat un val de critici la adresa agenţiei spaţiale americane.
   În timpul ieșirii în spațiu de astăzi, Meir și Koch trebuie să înlocuiască bateriile pe bază de nichel și hidrogen cu unele noi, pe bază de litiu-ion. Cele două trebuie să mai facă o ieșire în spațiu luna viitoare pentru a finaliza operațiunea.
   Dacă bateriile vor fi înlocuite cu succes, astronautul Andrew Morgan și comandantul ISS, Luca Parmitano, de la Agenția Spațială Europeană, vor face o ieșire în spațiu pentru a instala noi componente ale Spectometrului Alfa-Magnetic, un dispozitiv care caută materie întunecată și antimaterie în univers.
   diez.md
  • julia122997
   De julia122997
   Pagina web este aranjată simplu, astfel încât utilizatorii să poată găsi rapid informațiile de care au nevoie, cu date, îndrumări și numere de contact relevante pentru fiecare țară.
   În secțiunea „Am nevoie de ajutor”, femeile care se confruntă cu violența pot găsi informații despre instituțiile pe care le pot contacta în cazul în care au nevoie de sprijin, cum ar fi numerele de telefon ale ONG-urilor specializate în acest domeniu și serviciile de asistență locale.
   În secțiunea „Vreau să ajut”, OSCE a compilat o serie de pași pe care cetățenii îi pot face pentru a alerta situații critice de violență, sau pentru a sprijini femeile și a sensibiliza opinia publică asupra acestui fenomen.
   Secțiunea „Vreau informații” oferă detalii suplimentare cu privire la rezultatele și recomandările Studiului OSCE privind Bunăstarea și Siguranța Femeilor, publicat la începutul acestui an. S-a constatat că 70% dintre femeile din Sud-Estul și Estul Europei au fost supuse unei forme de violență: sexuală, fizică, psihologică, de urmărire sau hărțuire sexuală, însă rata de raportare a acestor incidente este foarte mică. Doar 15% dintre femei au raportat poliției cel mai grav incident de violență cu care s-au confruntat în prezent din partea partenerului.
   „Această platformă se bazează pe rezultatele Studiului realizat de OSCE privind Bunăstarea și Siguranța Femeilor, iar conform constatărilor, ceea ce își doresc cel mai mult femeile care s-au confruntat cu un incident violent este sprijinul moral și o persoană cu care să vorbească”, a spus Serani Siegel, managerul de proiect al Studiului. „De asemenea, studiul a subliniat importanța de a vorbi despre această problemă în societate și de a oferi femeilor resursele necesare pentru a raporta incidentele de violență. Pagina web va ajuta și le va permite femeilor să găsească o serie de alternative pentru raportarea cazurilor de violență și pentru obținerea sprijinului necesar.”
   Pagina web este concepută de asemenea pentru ca factorii de decizie guvernamentali, organele de ocrotire a normelor de drept, ONG-urile, mediul academic și mass-media să înțeleagă mai bine amploarea problemei și să poată ghida implementarea politicilor și acțiunilor practice. La fel, această pagină web se va axa pe combaterea atitudinilor de blamare a victimelor, deoarece acestea din urm ă contribuie la reducerea la tăcere a femeilor care s-au confruntat cu acte de violență.
   Lansarea paginii web coincide cu sfârșitul campaniei „Sparge Tăcerea”, la 10 decembrie, desfășurată de OSCE în timpul celor 16 Zile de Activism împotriva violenței de gen. Campania „Sparge Tăcerea” s-a axat pe modificarea opiniilor și a atitudinilor din societate care contribuie la inegalitatea de gen și, prin urmare, la violența împotriva femeilor.
   În cadrul acestei campanii, o serie de postere au fost tipărite și distribuite la posturile de poliție din localitățile acoperite de Studiu, scopul acestora fiind evidențierea rolului important pe care îl pot avea polițiștii și alți angajați ai secțiilor de poliție în sprijinirea victimelor violenței.
   În campanie s-au implicat un număr mare de persoane din regiune, prin intermediul canalelor social media ale OSCE, cu mai mult de 39,000 de accesări pe Facebook, precum și 57,000 de vizualizări pe Twitter, și 16,000 – pe Instragram. Un filtru dedicat, pe Instagram, elaborat anume pentru această campanie, a adunat 83,000 de accesări, de-a lungul celor 16 Zile ale campaniei. Campania a fost susținută pe larg de utilizatorii de social media și formatori de opinie, culminând cu mai multe de 20 milioane de accesări.
    
   StopVAWnow.org — ОБСЕ запускает новую онлайн-платформу для борьбы с насилием в отношении женщин в Юго-Восточной и Восточной Европе

   Вена, 11 декабря 2019г. — Сегодня Секретариат ОБСЕ запустил новую онлайн-платформу, которая содержит информацию о поддержке усилий по предотвращению и борьбе с насилием в отношении женщин.  Платформа www.stopvawnow.org доступна на шести языках и предназначена в качестве практического инструмента для должностных лиц, полиции, неправительственных организаций и широкой общественности в Албании, Боснии и Герцеговине, Черногории, Северной Македонии, Сербии, Молдове и Украине.
   Веб-страница создана таким образом, чтобы пользователи смогли легко и быстро найти необходимую информацию с данными, инструкциями и контактными телефонами для каждой страны в отдельности.
   В разделе «Мне нужна помощь» женщины, подвергающиеся насилию, могут найти информацию о том, в какие учреждения они могут обратиться в случае необходимости поддержки, например, номера телефонов НПО, специализирующихся в этой области, и местных служб поддержки.
   В разделе «Я хочу помочь» ОБСЕ собрала ряд шагов, которые граждане могут предпринять, чтобы заявить о критических ситуациях насилия или поддержать женщин и повысить осведомленность общественности об этом явлении.
   В разделе «Я хочу информацию» представлены дополнительные сведения о результатах и рекомендациях Исследования ОБСЕ по благополучию и безопасности женщин, опубликованного ранее в этом году.  Было установлено, что 70% женщин в Юго-Восточной и Восточной Европе сталкивались с какой-либо формой насилия: сексуальной, физической, психологической, преследованием или сексуальными домогательствами, но количество сообщений об этих инцидентах очень мало.  Только 15% женщин сообщили в полицию о самом серьёзном случае насилия со стороны своего нынешнего партнера.
   «Эта платформа основана на результатах Исследования ОБСЕ по вопросам благосостояния и безопасности женщин, и, согласно результатам, большинство женщин, столкнувшихся с насильственными действиями, больше всего хотят моральной поддержки или человека, с которым можно поговорить» сказала Серани Сигел, руководительница проекта студии. «Исследование также подчеркнуло важность обсуждения этой проблемы в обществе и предоставления женщинам необходимых ресурсов для сообщения о случаях насилия. Веб-сайт поможет в этом отношении и позволит женщинам находить различные альтернативы для сообщения о случаях насилия и получения необходимой поддержки».
   Веб-сайт также предназначен для использования в качестве ресурса для правительственных чиновников, правоохранительных органов, неправительственных организаций, научных кругов и средств массовой информации, чтобы они могли лучше понять масштабы проблемы, выработать сбалансированные политики и практики, а также бороться с обвинениями жертв, что может привести к нежеланию последних заявлять о таких инцидентах.
   11 декабря запуск веб-страницы совпадает с завершением кампании «Не молчи», которая была проведена ОБСЕ в рамках 16 Дней активизма против гендерного насилия. Кампания «Не молчи» была направлена на изменение общественных взглядов, которые способствуют гендерному неравенству и, следовательно, насилию в отношении женщин.
   Во время этой кампании была напечатана серия плакатов, которые были распространены в в региональные отделения полиции, где проводилось Исследование.  Цель этих плакатов — подчеркнуть важную роль, которую полицейские и другие сотрудники полицейских участков могут сыграть в поддержке жертв насилия.
   Пользователи социальных сетей и лидеры общественного мнения со всего региона поддержали кампанию и распространили информацию о насилии и результаты Исследования ОБСЕ. 
   Кампания вовлекла большое количество людей из региона, с 57,000 ретвитов в Twitter, 39,000 просмотров в Facebook и 16,000 лайков в Instagram. «Маска» для Instagram, разработанная специально для кампании, использовалась 83,000 раз в течение этих 16 Дней, примерно 20 миллионами пользователей. 
   osce.org
  • julia122997
 •