Cum să faci economii când îți planifici nunta?


  Planificarea unei nunți poate părea ceva cu totul magic până în momentul în care îți faci bugetul și aduni toate costurile. Modalitățile de a face economii nu sunt măsuri extreme, ci soluții utile pentru a reduce efortul necesar și stresul asociat cu acest eveniment.

pexels-photo-2253842.jpeg

Ca prim pas trebuie să te lămurești ce lucruri sunt importante pentru tine și partenerul tău și la ce puteți renunța. „Elimină lucurile care nu adaugă valoare evenimentului din punctul vostru de vedere. Nu te simți presată să respecți toate tradițiile sau să creezi o locație feerică în baza unor costuri impresionante. Mai bine gândește-te ce alegeri vor reflecta personalitățile voastre și pune în așteptare orice lucru care nu este compatibil cu felul vostru de a fi”, spune Lah Malin, expert planificare nunți din Boston.

Cu toate acestea, există și lucruri care nu trebuie trecute cu vederea, indiferent de gusturi sau stil. „Nu este nimic mai rău decât să inviți mulți prieteni și rude și să rămâi fără mâncare sau băuturi sau să nu ai suficienți chelneri care să-ți servească invitații. Nu contează dacă alegi un meniu de restaurant sau aduci preparate tradiționale. Important este ca toată lumea să poată gusta câte ceva în timpul petrecerii”, spune Malin.

 Iată câteva metode utile pentru a face economii la nuntă:

 1. Renunță la șampania tradițională

De obicei cuplurile și invitații vor bea șampanie când se fac diferite urări sau toasturi, dar nu este cu adevărat necesar. „Dacă planifici totul cu atenție te poți asigura că toată lumea are aproape un pahar de vin sau un cocteil când încep să se facă urările, eliminând astfel costul pentru șampanie și paharele speciale. În plus, majoritatea invitaților nu iau mai mult de 2 înghițituri, așa că este o reducere a costurilor complet justificată”, spune Catherine Bachelier, organizatoare de nunți.

 2. Nu presupune că toată lumea va mânca o porție de tort

Poate crezi că tuturor le place tortul, dar nu este adevărat. „Un alt truc pentru a face economii este să nu alegi un tort suficient de mare pentru ca toți invitații să aibă o porție. În general 80% dintre invitați nu vor mânca tort, iar dacă ești îngrijorată să nu rămâi fără opțiuni în cazul în care toți se decid să mănânce o felie poți păstra în bucătăria restaurantului un tort clasic, cu un cost mult mai redus, dar asemănător cu nuanța tortului principal”, spune Bachelier.

 3. Folosește flori de sezon

Fiecare buchet de flori și decorațiunile plasate în sală sau în locația ceremoniei creează o atmosferă specială, dar costurile pot crește rapid dacă nu ești flexibilă în ceea ce privește tipul de flori. „Este mult mai util să optezi pentru flori de sezon. Vei reduce foarte mult costurile fără să pierzi nimic din imaginea specială pe care o creează. Dacă îți plac foarte mult anumite flori și ziua nunții nu ar fi completă fără ele mai bine include-le în buchetul de mireasă, dar încearcă alternative pentru domnișoarele de onoare și aranjamentele de pe mese. Colaborează cu designerul floral pentru a ști exact ce flori vor crea imaginea pe care ți-o dorești fără să plătești prea mult”, recomandă Bachelier.

 4. Realizează un eveniment intim

Reducerea listei de invitați este cea mai simplă metodă pentru a scădea costurile. Transformă sărbătorirea nunții într-un eveniment bazat pe calitate, nu pe cantitate. Nu este nevoie să inviți persoanele pe care nu le cunoști foarte bine sau cu care nu ai vorbit de mult timp. Dacă optezi pentru un eveniment intim, în loc să realizezi o listă foarte lungă de invitați, vei putea crea ziua perfectă pentru tine și partenerul tău fără să vă depășiți bugetul. Nu te teme că unele persoane se vor simți excluse. Le poți trimite o poză de la eveniment legată cu o fundă sau alături de flori proaspete.

5. Nu te căsători sâmbăta

„Dacă te căsătorești în orice altă zi în afară de sâmbătă vei face economii serioase. Pentru că de obicei aceste petreceri sunt organizate sâmbăta restaurantele vor cere un preț mai ridicat pentru rezervarea locației. Optează pentru ziua de vineri pentru a reduce cheltuielile, dar nu te orienta spre zilele de marți sau miercuri pentru că unii oaspeți ar putea fi prea ocupați cu joburile pentru a putea participa”, spune Brian Worley, organizator de nunți.

eva.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • julia122997
   De julia122997
   Cele două s-au întâlnit acum un an în sala de antrenamente, iar după ce au înțeles că nu pot una fără alta, au decis să se căsătorească și să încorporeze pasiunea lor pentru sport în ceremonia nupțială. Fetele au fost nevoite să ridice de câteva ori haltera.

   După ce imaginea a fost împărtășită pe rețelele de socializare, cuplul a mărturisit că ideea a apărut atunci când se planifica nunta. Chiar dacă unii internauți au rămas încântați de idee, altora li s-a părut stranie „nunta cu haltere”.
   zugo.md
  • julia122997
   De julia122997
   Nu permite să ţi se insufle ce fel de om eşti
   Nu-i permite nimănui şi niciodată să facă acest lucru, mai ales unui narcis. Cel mai probabil această apreciere nu va fi în favoarea ta pentru că narcisul trebuie să-ţi diminueze calităţile şi să exagereze cele mai mici neajunsuri ca să fie avantajat pe fundalul lor.
   Numai tu poţi şti cine eşti. Pentru că numai tu ştii cine ai fost ieri şi cum ai devenit cine eşti acum. Şi doar tu ştii adevăratul preţ al ceea ce eşti acum. Nu accepta etichetele pe care încearcă să ţi le pună cineva. Apropo, adesea narcişii proiectează pe alţii neajunsurile lor – ţine minte acest lucru data viitoare când va încerca să te acuze de ceva.
   Nu-i ceda nimănui controlul asupra ta şi a vieţii tale (sau întoarceţi-l urgent)
   Tu şi numai tu trebuie să fii adevăratul stăpân al tău şi cel care-ţi decide soarta. Posibilitatea de a alege, de a accepta sau nu, de a ţine cont de sfaturi şi recomandări, ce să gândeşti, ce să simţi ştii doar tu. Apără-ţi ferm suveranitatea.
   Începe să te gândeşti la tine
   Cel mai probabil până nu demult ai făcut totul ţinând cont de interesele narcisului. Acum adu-ţi aminte de interesele şi necesităţile tale, de ceea ce ai nevoie anume tu. A venit timpul să păşeşti pe calea rezistenţei, nemulţumirii şi furiei – te vei confrunta cu ele în mod inevitabil, altă cale nu există. Sau război, sau pierderea Eului.
   Devino autosuficient
   Cel mai probabil depinzi complet de narcis, atât material, cât şi psihologic/emoţional. Ai ajuns să te subapreciezi, să te îndoieşti la orice pas de ceea ce faci şi plus la asta ai depinzi financiar de narcis.
   Dacă te regăseşti în realitatea de mai sus, atunci începe să lucrezi asupra autoaprecierii şi gândeşte-te la propriile surse de venit, devino independent din punct de vedere financiar şi nu numai. Nu uita, chiar dacă nu asiguri grosul venitului familiei, ai tot dreptul să participi la repartizarea bugetului ţinând cont de necesităţile tale.
   Nu mai bate la uşa închisă
   Dacă cineva nu vrea să te audă, dacă nu ţi se acordă atenţie, găseşte altă modalitate de a-ţi exterioriza sentimentele şi a-ţi exprima gândurile. Prietenii, un jurnal, un psiholog. Dar nu te umili şi nu cere în genunchi să ţi se acorde atenţie.

   Spune nu manipulării
   Narcişii sunt experţi în provocări ascunse, care nu sunt simplu de perceput. Dar dacă încerci sentimentul de vinovăţie, ruşine, dacă cineva încearcă să apeleze la sentimentul tău de responsabilitate şi datorie, spune în sinea ta un NU clar şi răspicat, şi pleacă.
   Învaţă-te să înţelegi când eşti manipulat. De fiecare dată când asta se va repeta, fii observator imparţial şi nu te lăsa implicat în proces.
   Continuă să te bucuri de viaţă
   Foarte des pe narcis îl irită tot, mereu este nemulţumit şi îşi împărtăşeşte nemulţumirea cu toţi cei din jur. Opune-te conştient la energetica negativă, păstrează din răsputeri abilităţile tale fireşti de a te bucura de lucruri simple, de viaţă, de soare, de zâmbete, de ziua pe care o trăieşti. Dacă te vei lăsa otrăvit de aceste emoţii, la scurt timp nu vei mai avea resurse pentru rezistenţă şi recuperare.
   Este foarte dificil de a urma sfaturile de mai sus dacă ai alături un narcis adevărat. Doar rezistenţă, nu există o altă soluţie. Încearcă şi vei reuşi cu siguranţă.
   https://omactiv.md
  • julia122997
   De julia122997
   Păstrarea curățeniei este una dintre principalele surse de conflict între părinți și copii de toate vârstele și este o luptă care pare a fi inevitabilă. Însă aceste reproșuri acide nu sunt altceva decât un abuz emoțional asupra copilului, acesta reacționând contrar așteptărilor adulților. O să vă ofer câteva sfaturi cum să-l motivați pe copil să-și păstreze curățenia în cameră, evitând certurile.
   Până atunci, hai să analizăm ambele perspective.
   Perspectiva părinților: este important să păstrezi o cameră curată. Nu este sănătos să trăiești în murdărie, praf, haine murdare, mâncare alterată etc. Pentru echilibrul emoțional este foarte necesar să ai un sentiment de liniște și siguranță în spațiul în care locuiești.
   Acest lucru devine mai stringent în familie unde mai mulți frați sau membri ai familiei împart aceeași cameră
   Perspectiva copilului: camera este teritoriul meu! Este un loc de intimitate, acolo unde mă relaxez, mă simt liberi și pot exercita un pic de control. Când sunt în camera mea, ultimul lucru la care mă gândesc este curățenia.
   Deci, vedeți că părinții și copiii au perspective opuse. Nu este de mirare că în multe familii păstrarea unei camere curate devine motiv de război. Pentru a vă ajuta să evitați un asemenea conflict, vă propun cinci sfaturi despre cum să-l determinați pe copilul dvs. să-și ordoneze camera.
   Discutați și stabiliți împreună un sistem clar de organizare
   Copiii se simt adesea copleșiți și dezorientați de ideea de a face ordine într-o cameră dezordonată. Determinați ce elemente sunt în cameră (cărți, jucării, haine, articole de toaletă etc.) și creați un loc, etichetat clar, pentru fiecare tip de articol.
   Cel mai ușor e să găsiți dulăpioare sau cutii/ sertare mari, ca să fie mai puține și mai simplu de identificat. Decorați-le cu stickere care să indice ce trebui să se afle în cutia/ dulăpiorul dat. Este foarte distractiv, iar copiii ar putea chiar să se bucure de posibilitatea de a lua decizii în decorarea sau etichetarea acestora.
   Faceți prima curățenie împreună

   Arătați-i copilului un mod de organizare: cum să șteargă praful, cum să aranjeze lucrurile la locul lor, unde să ducă gunoiul sau hainele murdare. Puteți face un joc din asta sau o competiție. De exemplu, dumneavoastră veți strânge jucăriile de culoare verde, iar copilul pe cele de culoare roz. Dacă copiii sunt mai mici de 4 ani, asigurați-vă că dați instrucțiuni specifice clare. De exemplu, spuneți-le să-și ia materialele pentru colorat de pe podea și masă și să le pună în cutia de artă.
   Stabiliți sarcini zilnice
   Rugați-l să pună zilnic hainele murdare în coșul de rufe și asigurați-vă că gunoiul a fost aruncat la coș, iar jucăriile au fost puse la loc. Puteți alege o zi în săptămână pentru curățenia generală. Ascultați propunerile copilului. Lăsați-l să creadă că inițiativa și ideile îi aparțin.
   Lăudați-l chiar și pentru lucrurile mici care le face pentru a menține camera curată
   Copilul se va simți încurajat și motivat să își păstreze ambianța sănătoasă în cameră.
   Creați un sistem de recompense
   Puteți face un tabel de recompense care să-l puneți pe frigider sau la ușa de la intrare. Dacă sunt mai mulți frați va deveni o adevărată competiție între ei, iar curățenia se va transforma în distracție.
   În niciun caz să nu-l răsplătiți cu bani, dulciuri sau permisiunea de a se juca mai multe ore la computer. De asemenea, nu transformați recompensa în „mită”. Deci, îi vom spune: „Pentru că ai făcut ordine în cameră, îți permit să te plimbi cu bicicleta”. Dar în niciun caz nu vom spune: „Dacă vei face ordine în cameră, îți voi permite să te plimbi cu bicicleta”. Condiționare unor recompense ar putea fi percepută drept șantaj și riscați ca micuțul să vă răspundă cu aceeași monedă.
   Chiar dacă simțiți că acest lucru ar trebui să fie mereu făcut și nu este neapărat să fie răsplătit, puteți salva multe dificultăți recunoscând că micuțul dvs. a muncit din greu pentru a-și păstra spațiul curat. Punctele pot fi transformate în recompense în diversificarea programului de week-end sau lăsându-l să aleagă o activitate în familie.

   De cele mai multe ori părinții nu au răbdare și timp suficient să aplice toate aceste trucuri. Este în regulă dacă nu întotdeauna vă reușește să-l responsabilizăm pe copil. La început va fi un pic mai greu, ulterior însă acest proces va deveni o obișnuință pentru copil. Astfel, pe termen lung, și munca dumneavoastră va fi răsplătită.
   omactiv.md
  • julia122997
   De julia122997
   1.Schimbare de poziţie
   Părinţii au tendinţa de a legăna copilul cu colici cu faţa în sus, însă acest lucru ar putea să nu fie de folos. Încearcă să-l întorci pe bebeluş cu faţa în jos, punând mâna ta sub burtică, iar capul lui pe antebraţ. Astfel s-ar uşura eliberarea gazelor din intestin.
   2. Masajul
   Un masaj liniştitor poate acţiona mirific asupra bebeluşului cu colici. Mulţi dintre micuţi adoră contactul piele la piele. Studiile arată că copilaşii care sunt masaţi, par să plângă mai puţin şi să doarmă mai bine. Dezbracă copilul de hăinuţe într-o cameră caldă şi netezeşte lent, dar ferm, picioruşele, braţele, spatele, pieptul, fără să insişti dacă îi displace.
   3.Permite-i să eructeze
   Un copil plângând poate să înghită aer şi să-l facă să plângă şi mai rău.
   Ajută-l să eructeze. Poziția clasică – copilul aşezat vertical, cu capuşorul peste umărul tau funcţionează pentru a elibera ceva aer.
   4.Poartă copilul
   În multe ţări, copiii petrec o mare parte din zi fiind purtaţi în slinguri, fie pe spate, fie în faţă la piept. Se crede, că acest lucru ar alina colicile micuţului, în timp ce te mişti, iar el poate să adoarmă liniştit.
   5.Ieşiţi la o plimbare
   Un bebeluş în uter este plimbat, legănat şi purtat ziua întreagă, odată cu mişcările mamei, aşa încât el devine obişnuit cu acest lucru şi, chiar, îi place. Pune-l în cărucior la o plimbare, în leagăn sau balansoar.
   6.Sunetul
   Un sunet constant, de intensitate mică, ar fi un mijloc de sustragere şi liniştire pentru bebeluş.
   7. Consultă medicul
   Dacă te îngrijorează plânsul copilului, consultă medicul pentru a exclude cauze medicale speciale, care de cele mai multe ori, din fericire, nu se adeveresc. Unii bebeluşi sunt uneori pur şi simplu predispuşi să plângă mai mult decât alţii şi e bine să înţelegi că nu va fi așa pentru totdeauna.
   unica.md
  • julia122997
   De julia122997
   Toamna este perioada anului în care rutina de îngrijire trebuie schimbată. Temperatura scade, iar pielea uscată, buzele crăpate și părul fragil încep să devină o problemă. Nu doar garderoba trebuie adaptată noului sezon, ci și rutina de înfrumusețare!
   Piele
   Hidratează-te din interior spre exterior, așa că asigură-te să consumi apă în mod regulat pe parcusul zilei. De asemenea, consumul unui pahar cu apă înainte de culcare ajută la menținerea pielii hidratate pe parcursul nopții. Când temperatura scade, poate fi tentant să alegi ceaiul și cafeaua, dar evitarea cofeinei pe cât posibil va face atât pielii, cât și părului o favoare pe termen lung, deoarece aceasta poate provoca deshidratare.
   Pregătește-ți pielea pentru lunile mai reci, optând pentru o rutină de hidratare. Acum este momentul să folosești o cremă de hidratare mai bogată și mai hrănitoare. Nu uita să te exfoliezi mai întâi, astfel încât pielea ta să poată absorbi cu ușurință crema. Poți apela la o exfoliere blândă chiar de două ori pe săptămână. Exfolierea ajută la regenerarea celulară și îndepărtează celulele moarte ale pielii, care pot împiedica absorbția oricăror produse hidratante. Fă curățenie în geanta ta de machiaj, schimbă produsele de vară, scapă de orice a expirat sau nu mai folosești și fă o curățare minuțioasă a tuturor ustensilelor de machiaj cu ajutorul apei și săpunului. Încearcă să previi uscăciunea și crăparea pielii folosind măști faciale hidratante sau seruri în mod regulat. Aplică ulei de cocos pe față pentru a obține o mai bună hidratare. Nu numai că miroase excelent, dar face ca pielea să devină netedă și catifelată. Nu uita să folosești încă protecție solară în fiecare zi! Păr
   Tunde-ți părul pentru a îndepărta daunele provocate de soare, sare și apa de peste vară. Acesta este, de asemenea, momentul perfect pentru a începe să îți hidratezi și hrănești părul pentru a preveni problemele pe care le poate cauza iarna. Pentru a evita deteriorarea și uscarea părului, aplică o mască hidratantă în fiecare săptămână sau chiar mai des. De asemenea, poți folosi uleiul de nucă de cocos pentru vârfurile deteriorate. Acest ulei repară fiecare șuviță, fâcându-ți părul moale, puternic și cu un miros excepțional. Folosește o pernă de mătase pentru a evita ruperea și deteriorarea părului în timpul somnului. Buze
   Poate fi tentant să folosești cremă obișnuită/vaselină pentru a-ți hidrata buzele atunci când simți că acestea încep să se usuce și chiar să crape, dar nu e deloc un remediu util. Aceasta poate împiedica pielea să respire, făcând zona respectivă și mai dureroasă. În schimb, caută un balsam de buze care să conțină ceară naturală și uleiuri pentru a proteja, hrăni și repara buzele deteriorate. Ochi
   Vremea rece poate usca pielea, în special în zona mai sensibilă din jurul ochilor. Folosește un produs hidratant special pentru ochi. Scapă de cearcăne și de ochii umflați folosind zilnic un ser pentru ochi. Păstrează crema de ochi în frigider peste noapte pentru a o aplica dimineața. Senzația de răcire ajută la eliminarea și calmarea pungilor de sub ochi întâlnite frecvent după trezire. De asemenea, acest lucru prelungește viața produsului. Mâini și unghii
   Deoarece pielea de pe mâini nu produce la fel de mult ulei natural ca restul corpului, această zonă este mult mai predispusă la uscăciune. Mâinile sunt expuse constant și se pot usca cu ușurință în anotimpurile mai reci. Păstrează-le catifelate și hidratate aplicând în mod regulat cremă de mâini. Aerul rece și uscat poate face, de asemenea, unghiile mai fragile, așa că asigură-te să le tai cel puțin o dată pe săptămână pentru a evita ruperea. eva.ro
 •