Cele mai ciudate diferențe dintre bărbati si femei


  • 727
  • Investigațiile sociale, testele psihologice, analizele medicale sau studiile pe creier demonstrează toate același lucru: suntem diferiți și nu este doar sexul de vină! Bărbații și femeile văd lumea diferit, percep informațiile diferit și trăiesc diferit. Iată câteva dintre cele mai puțin cunoscute diferențe dintre bărbați și femei, pe care știința le-a explicat.

ИгрыРазума-или-отличия-между-мужчинами-и-женщинами-MINY.jpg

Bărbații și femeile văd lumea diferit
Nu este vina lor că nu sunt atenți la detalii. Bărbații sunt construiți să vadă imaginea în ansamblu și să urmărească mișcarea. Spre deosebire de ei, la femei, în centrul retinei sunt concentrate mai multe celule care identifică obiectele și analizează structura și culoarea acestora.

În timpul unei conversații, bărbații sunt mai atenți la mișcarea buzelor interlocutorului lor și pot fi distrași de mișcarea din spatele acestuia. În timp ce femeile se uită pe rând la chipul, la ochii și la gesturile celeilalte persoane, fiind mai atente la detalii.

Femeile aud mai bine decât bărbații
Centrii nervoși responsabili cu auzul și limbajul sunt dotați diferit în funcție de sex. Astfel, la femei există cu 11% mai mulți neuroni decât la partenerii lor. Nu doar că femeile aud mai bine, dar sunt mai sensibile la diferențele de ton și la sentimentele pe care le transmite o voce. Acest lucru a fost demonstrat de mai multe studii și se află în topul celor mai ciudate diferențe dintre bărbați și femei.

Muzica ne afectează diferit
Un studiu realizat în Canada a arătat că fetițele născute prematur s-au recuperat mai repede și au luat în greutate mai mult, după ce au fost supuse unei terapii de câteva săptămâni cu muzică clasică. Ele au fost externate mai devreme decât preconizau medicii. În cazul băieților născuți prematur, nu s-a observat nicio diferență după zilele în care au ascultat muzica.

Bărbații blochează automat anumite sunete
Spre deosebire de femei care percep tot felul de sunete, chiar și pe cele depărtate și vagi, bărbații sunt capabili să blocheze automat sunetele din fundal care nu îi interesează. Se pare că acest lucru se datorează influenței testosteronului încă din uterul mamei.

N-ar trebui să ne mai plângem când partenerii noștri nu ne aud. De multe ori, vocea noastră care repetă același lucru devine un sunet indezirabil și urechile lor se blochează automat. Iar acest lucru este demonstrat deja că face parte dintre cele mai curioase diferențe dintre bărbați și femei.

Femeile își pot exprima mai bine sentimentele
Cercetătorii au descoperit că, la copiii mici, emoțiile negative se localizează în zona primară a creierului, care are prea puține conexiuni cu regiunea destinată limbajului și rațiunii. Ulterior, la adolescență, emoțiile negative migrează către zona mai dezvoltată a creierului, dar acest lucru se petrece numai la fete.

Nu este de mirare că bărbații vorbesc mult mai rar despre afectele lor, despre supărările și necazurile lor, despre eșecurile sentimentale și dorințele neîmplinite. Femeile știu mult mai bine să își exprime sentimentele, fie ele negative sau pozitive.

libertateapentrufemei.ro


Поделись новостью с друзьями!