Cele mai amuzante motive de divorț


  Oamenii divorțează din diverse motive. Uneori partenerii evoluează în mod diferit, alteori dragostea dintre cei doi dispare pur și simplu. Însă, mai sunt cazuri în care cuplul se destramă pentru că unul dintre parteneri decide că nu poate trăi fără să adopte 550 de pisici. Așa că mariajul se dizolvă. Iată cele mai ciudate motive de divorț.

https_%2F%2Fi.forbesimg.com%2Fmedia%2F2011%2F03%2F08%2F0308_divorce_650x455.jpg

Lui nu i-a plăcut animația ”Frozen”
O femeie din Japonia a încheiat mariajul pentru că soțului ei îi era indiferentă animația ”Frozen”. ”Dacă nu ești în stare să înțelegi de ce acest film este grozav, înseamnă că este ceva în neregulă cu tine, ca om”, i-a spus femeia partenerului ei.

Era posedată de un duh 
Uneori căsnicia își pierde farmecul. Acesta a fost motivul pentru care a divorțat un bărbat din Dubai. El a explicat că soția lui era posedată de un duh. Cum femeia avea probleme cu libidoul, familia acesteia i-a explicat bărbatului că soția lui este posedată de un ”djin”, un duh din mitologia arabă. 

I-a salvat numărul de telefon cu numele închisorii ”Guantanamo” 
O femeie din Arabia Saudită a intentat divorț după ce a descoperit că soțul ei a numit-o ”Guantanamo” în agenda de telefon, după celebra închisoare americană. Bărbatul și-a motivat alegerea prin faptul că a vrut să protejeze intimitatea cuplului. ”Nu vreau ca lumea din jurul meu să știe că mă sună soția”, a spus bărbatul.

Papagalul i-a spus că soțul are o amantă
O femeie din China a aflat că soțul ei i-a fost infidel de la papagalul cuplului. Pasărea i-a dat indicii despre infidelitatea soțului, prin cuvinte ca ”divorț”, ”te iubesc”, ”ai răbdare”. Acesta nu este un caz izolat. Aparent, mai mulți parteneri infideli au fost dați de gol de papagalii bârfitori.

Ea a adoptat 550 de pisici
Un bărbat din Israel și-a părăsit soția, după ce aceasta a adus acasă 550 de pisici. El a povestit în instanță că nu a mai avut loc în pat, din cauza pisicilor. De asemenea, bărbatul a spus că a devenit imposibil să ia masa în casă, pentru că pisicile îi furau mâncarea. Cum femeia a refuzat să renunțe la pisici, cuplulul s-a destrămat.

Era obsedat de curățenie
O femeie din Germania a divorțat după 15 ani de căsnicie, pentru că nu a mai putut suporta faptul că soțul ei făcea curățenie încontinuu.

A sărutat un cal și i-a plăcut
Un bărbat a renunțat la căsnicie după ce a văzut o fotografie în care soția lui săruta un cal. Soția lui a refuzat să își ceară scuze, întrucât nu a vrut să își petreacă viața lângă un bărbat care consideră că a săruta un cal înseamnă infidelitate.

A avut o aventură cu 70 de ani în urmă
Un italian în vârstă de 99 de ani a pus capăt căsniciei, după ce a găsit scrisori de dragoste primite de soția sa, în vârstă de 96 de ani, în tinerețe.

bizlaw.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • maria981s
   De maria981s
   Potrivit presei locale, la scurt timp după ce au semnat actele, cei doi soţi s-au îndreptat spre ieşirea din încăpere. Femeia s-a împiedicat, iar în loc să o ajute, noul ei soţ i-a spus că este „proastă”. Suparată, tânăra s-a întors din drum şi a cerut divorţul. Căsătoria a durat doar trei minute, deoarece judecătorul a admis cererea.
   Părerile sunt împărţite. Foarte mulţi internauţi i-au luat, pe Twitter, partea femeii. „Bine i-a făcut la nesimţit!”, a scris cineva. Alţii au criticat-o pe mireasă pentru faptul că a decis să se căsătorească cu un om care se poartă aşa cu ea. În Kuweit există, însă, o problemă a căsătoriilor din interes, de aceea rata divorţurtilor este ridicată.
   O altă căsătorie foarte scurtă s-a consumat tot în Orientul Mijlociu. În 2016, un tânăr din Arabia Saudită a divorţat de soţie la scurt timp după ce s-au căsătorit deoarece femeia, în loc să petreacă momente de tandreţe cu el în noaptea nunţii, a stat pe smartphone pentru a răspunde la mesaje.
   diez.md
  • maria981s
   De maria981s
   Potrivit noilor modificări ale legislaţiei, cererea de desfacere a căsătoriei prin acordul soţilor poate fi depusă la orice notar în baza acordului comun al soţilor şi în prezenţa acestora. 
   Cererea de desfacere a căsătoriei se va întocmi în scris, după modelul aprobat de Ministerul Justiţiei. 
   Cererea trebuie să vizeze, după caz, modul de participare a părinţilor la educaţia, întreţinerea copiilor minori comuni, stabilirea domiciliului acestora, plata pensiei de întreţinere a soţului sau partajul averii comune dobândite în perioada căsătoriei. 
   La momentul înregistrării cererii notarul va acorda soţilor, potrivit prevederilor Codului familiei, un termen de 30 de zile pentru eventuala retragere a cererii de desfacere a căsătoriei.
   Termenul pentru retragerea cererii de desfacere a căsătoriei va putea fi prelungit cu maximum 30 de zile.
   La expirarea termenului, notarul va emite încheierea de desfacere a căsătoriei prin acordul părţilor și în termen de trei zile o va transmite organului de stare civilă teritorial, pentru efectuarea înregistrării actului de stare civilă.
   moldpres.md
  • maria981s
   De maria981s
   Cauzele pentru care părul se rărește
   Potrivit medicului dermatolog Michelle Blaisure, specializat în tricologie, principala cauză de rărire a părului atât la bărbați, cât și la femei, este alopecia androgenetică. Acest lucru înseamnă că poți moșteni gene de la mama sau tatăl tău care determină rărirea părului, fiind astfel aproape imposibil de evitat. „Aproximativ 60-70 la sută dintre bărbați vor avea părul mai rar până la vârsta de 60 de ani. 20% dintre femei moștenesc această genă, dar în cazul femeilor, căderea părului poate fi influențată și de unele tulburări hormonale”, declară medicul, citat de stylecaster.com.
   Căderea excesivă a părului este de obicei unul dintre primele semne care arată că există un dezechilibru în organism. Iar dacă îți „maltratezi” părul prinzându-l în cozi strânse, cocuri sau împletituri, devii și mai predispusă la rărirea părului.

   Căderea părului este un efect secundar al unui număr mare de afecțiuni, în special în cazul femeilor. Iată care sunt cele mai comune:
   Predispoziția genetică
   Acest lucru înseamnă că ai moștenit o sensibilitate față de un hormon numit dihidrotestosteron (DHT). DHT face ca părul să devină mai mic și mai subțire. Bărbații de obicei rămân complet fără păr în zona creștetului, în timp ce femeile se confruntă cu rărirea accentuată a părului. În ambele cazuri, este posibil să apară și microinflamații la nivelul foliculilor, manifestate sub forma umflăturilor, roșelii și iritației.
   Afecțiuni ale glandei tiroide
   Căderea părului mai poate fi un semn că glanda tiroidă, care este situată la nivelul gâtului și secretă hormoni ce reglează metabolismul, produce o cantitate mică de hormoni. Efectele hipotiroidismului sunt păr uscat, casant și căderea excesivă. Pe de altă parte, hipertiroidismul, atunci când tiroida produce prea mult hormon tiroidian, cauzează căderea părului și un scalp gras.
   Consumul insuficient de proteine
   Apare de obicei în cazul persoanelor vegane din cauza lipsei de vitamina B12, pe care organismul o preia din alimente de origine animală. „Proteinele din plante nu oferă vitamina B12 și acestea trebuie combinate pentru ca organismul să poată folosi corect toți aminoacizii de care are nevoie pentru a funcționa normal. Căderea părului poate apărea și dacă mănânci prea multe proteine și prea puțini carbohidrați”, spune medicul.
   Afecțiunile autoimune
   Inflamația care provoacă pierderea părului apare din cauza unei serii de afecțiuni. Printre acestea se numără diabetul de tip 2 (caz în care organismul nu mai controlează nivelul zahărului din sâmge), lupusul (care apare atunci când corpul își atacă propriile țesuturi și organe) sau sindromul ovarelor polichistice (caz în care nivelul ridicat de hormoni masculini provoacă un dezechilibru).
   Alopecia areata este o afecțiune autoimună care provoacă inflamarea foliculilor de păr din cauza faptului că organismul atacă celulele de păr. Apare de obicei sub forma unor zone în care părul cade complet, iar în cazuri mai grave duce la căderea totală a părului de pe cap și față, fiind cunoscută ca alopecia totalis, sau a părului de pe întreg corpul, numită alopecia universalis.
   Alte cauze de inflamație a scalpului care pot duce la căderea părului sunt seboreea, psoriazisul sau foliculita.

   Ce poți face pentru a preveni căderea părului
   Schimbă dieta
   Dacă unele afecțiuni necesită un tratament adecvat, așa cum sunt medicamente prescrise de medici specialiști, există moduri în care să reduci riscul de a te confrunta cu rărirea părului. Este vorba despre schimbare stilului de viață și, în special, a dietei.
   „Descoperim tot mai multe despre importanța unor intestine sănătoase. Intestinele stabilesc aproximativ 70% din imunitatea organismului, astfel că o alimentație variată, bogată în alimente cu mulți nutrienți, precum probiotice, legume și grăsimi sănătoase ne ajută să repopulăm intestinele cu bacterii bune, esențiale pentru sănătate, inclusiv pentru sănătatea părului”, spune medicul.
   Mai exact, ar trebui să reduci zahărul și alimentele procesate din dietă. Medicul recomandă regula 20/80, care înseamnă că ar trebui să mănânci alimente sănătoase în 80% din timp pentru ca organsimul să facă față restului de 20 de procente în care consumi alimente fără nutrienți (pocesate sau fast food).
   Mănâncă cel puțin o dată pe săptămână somon sălbatic sau carne de vită hrănită cu iarbă pentru a beneficia de acizii grași omega 3 în formă naturală. Dacă ești vegetarian, poți lua acest nutrient din semințe de in sau suplimente cu ulei de pește.
   Dormi suficient
   Somnul este esențial pentru majoritatea proceselor desfășurate în organism, inclusiv creșterea sănătoasă a părului. Fiecare persoană ar trebui să doarmă între 7 și 8 opt ore pe noapte. De asemenea, învață să te relaxezi. Stresul este o altă cauză care poate determina căderea părului în cazul femeilor. Mergi pe jos, ascultă muzică și fă mișcare.
   Schimbă ritualul de înfrumusețare
   Părul tău este mai puțin predispus să se rupă sau să cadă dacă îl tratezi cu blândețe. Renunță la extensii, cozile și împletiturile strânse. Dacă rădăcinile părului tău sunt permanent în tensiune, riști să te confrunți cu căderea părului cunoscută drept alopecie de tracțiune.
   În ceea ce privește îngrijirea, ar trebui să te speli pe cap cel puțin de două ori pe săptămână. Pe măsură ce bacteriile se înmulțesc, acestea determină apariția unor probleme ale scalpului care cauzează apoi căderea părului.
   Nu în ultimul rând, dacă observi o rărire accentuată a părului trebuie să mergi la specialist, medicul dermatolog fiind expertul care te poate îndruma către cele mai bune remedii și tratamente, în funcție de problemele care au determinat căderea părului în cazul tău.
   eva.ro
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   În anul 2017, s-au încheiat 20.900 de căsătorii. Peste 15.000 de căsătorii au fost oficiate pentru prima dată, din care majoritatea (93%) de către persoanele tinere cu vârsta de 16-34 ani.
   Cei mai mulţi bărbaţi care s-au căsătorit în 2017 au avut 25-29 ani (39%), iar femeile - 20-24 ani (38,1%). Datele seci arată că vârsta medie la prima căsătorie a fost de 28,5 ani pentru bărbaţi şi 25,7 ani pentru femei.
   Cu 2 puncte procentuale a scăzut ponderea primelor căsătorii, înregistrate la vârsta de 20-24 ani. În acelaşi timp, ponderea femeilor şi bărbaților care se căsătoresc la vârstă de 25-29 ani și 30-34 a crescut cu 2,0 și 0,8 puncte procentuale.
   De partea cealaltă a monedei sunt separările. În 2017, judecătorii au separat 9.300 de cupluri. Din totalul acestor divorțuri, în 51,4% dintre cazuri era vorba de femei de 16-34 de ani, iar 39,5% - de bărbaţi în vârstă de 16-34 ani.
   Din 2013 încoace, căsătoriilor înregistrate s-a micşorat cu 18,3% (atât la bărbați cât și la femei), iar numărul divorţurilor - cu 20,9% în cazul bărbaţilor şi 19,5% - cel al femeilor.
   agora.md
  • Calandrella
   De Calandrella
   Cat mai curand posibil, chiar din timpul procesului de divort, este important sa faci pasii necesari pentru a-ti reconstrui increderea in tine si sa iti amintesti ca esti o persoana valoroasa, unica, ce are multe de oferit si ca te asteapta multe aventuri in viitor.
   Expertii iti recomanda trei strategii care te ajuta sa treci mai usor peste divort si te ajuta sa te vindeci dupa acest eveniment decisiv din viata ta.
   1. Cauta un grup sau o retea de suport
   E important sa iti dezvolti un grup de prieteni la care poti apela pe masura ce te adaptezi din nou la viata de persoana singura. E important sa iei in considerare sa alegi acei prieteni sau membri ai familiei cu care ai avut relatii inainte de mariajul tau sau in timpul mariajului tau - acestia sunt oamenii care te cunosc pe tine, ca individ, si nu ca parte din cuplul pe care il faceai cu sotul/sotia.
   2. Redefineste-te
   Multe persoane divortate, in special femeile, intampina o perioada mai dificila acum, cand incearca sa isi defineasca propria identitate dupa un divort dureros. Acesta este un lucru deosebit de dificil acum, mai ales daca au fost mame care au stat acasa sa aiba grija de copil sau au fost casnice. Psihologii si terapeutii recomanda persoanelor proaspat divortate sa incerce sa aiba noi pasiuni si hobby-uri, sa incerce activitati noi, sa aiba interese noi, sa isi extinda un pic zona de confort. Este bine, chiar daca ai divortat, sa te mentii ocupat(a) intr-un mod constructiv.
   Acum e momentul sa recunosti ca ai liberatea de a te explora pe tine si de a explora lucrurile care te fac fericit(a), poate chiar pentru prima oara in ultimii ani. Traieste in prezent, bucura-te de viata, relaxeaza-te si invata sa te bucuri de ce inseamna sa fii tu.
   3. Nu iti fie teama de relatiile amoroase "de tranzitie"
   Relatiile tale nu trebuie sa fie neaparat despre a-ti da intalniri sau despre a gasi rapid pe cineva care sa il inlocuiasca pe fostul tau partener. In loc sa pici in aceasta "capcana" si sa te grabesti, mai bine te concentrezi pe a-ti face noi prieteni fara presiunea unui angajament amoros pe termen lung. Aceste relatii amoroase, mai lungi sau mai scurte, te pot ajuta sa reintri in joc, fara sa existe asteptari de genul "vreau sa duc relatia la urmatorul nivel". Chiar si relatiile de tranzitie te pot ajuta sa iti cresti increderea in sine si iti vor oferi o zona "de siguranta" in timp ce tu decizi ce este mai bine pentru tine.
   Cum sa iti reincepi viata sentimentala dupa un divort
   Despartirile nu sunt niciodata usoare, dar sa gasesti dragostea dupa un divort pare un lucru si mai greu, uneori. Nu este doar procesul de a reinvata sa mergi la intalniri, insa si inima, si mintea pot crea bariere care pot face ca procesul de cautare a unui partener amoros sa para si mai greu.
   Pentru cei care cauta dragostea dupa un divort, exista cateva recomandari de la psihologi care ii pot ajuta sa aiba succes:
   1. Mai intai vindeca-te, apoi iubeste pe altcineva
   Un divort vine la pachet si cu o perioada de suferinta, la fel ca si in cazul decesului unei persoane dragi. Fie ca tu ai initiat divortul, fie ca nu ti-ai dorit deloc aceasta despartire, nu uita ca este necesara o perioada de vindecare inainte de a recunoaste ca esti pregatit(a) sa iti dai intalniri din nou. Asadar, nu sari peste etapa de suferinta si asteapta sa te vindeci.
   2. Renunta la amaraciune si la bagajul emotional
   Pentru a gasi dragostea si pentru a-si reface viata sentimentala dupa divort, multe femei si multi barbati reintra "in joc" purtand un bagaj emotional imens. Desi poate crezi ca este usor sa ascunzi asta, stii ca iti este greu sa renunti la sentimentele de furie, manie, la faptul ca stii ca te-a ranit, la resentimente. Este normal sa te simti putin sceptic(a) in privinta dragostei dupa un mariaj esuat, dar atunci cand nu poti renunta la amaraciune si la bagajul emotional, nu faci decat sa ridici un zid in jurul tau si sa tii la distanta un potential partener amoros care te vrea in viata lui.
   3. Cauta dragostea in locurile potrivite
   Dragostea sau un nou partener nu o sa apara la usa ta din senin, asa ca este timpul sa iesi in lume, sa mergi la intalniri si sa iei totul de la zero inca o data. Facand voluntariat sau adoptand hobby-uri intr-un "decor" social, iti vei creste sansele de a gasi un partener compatibil cu tine, care are aceleasi interese ca si tine, iar acesta va fi un punct ideal de plecare pentru a crea o noua relatie. Important este sa iesi in lume si sa cunosti multe persoane, iar aplicatiile de dating online pot fi o unealta utila daca ai ezitari in ceea ce priveste cautarea unui partener in locuri in care nu ai mai fost.
   doc.ro
 •