Cea mai scurtă căsătorie din istorie. Au divorțat la doar trei minute după ce și-au unit destinele


  Un cuplu din Kuweit a făcut istorie, după ce a devenit perechea din ţară cu cea mai scurtă căsătorie. Femeia a cerut divorţul după doar trei minute de la semnarea actelor.

alimony-annulment-break-up-39483.jpg

Potrivit presei locale, la scurt timp după ce au semnat actele, cei doi soţi s-au îndreptat spre ieşirea din încăpere. Femeia s-a împiedicat, iar în loc să o ajute, noul ei soţ i-a spus că este „proastă”. Suparată, tânăra s-a întors din drum şi a cerut divorţul. Căsătoria a durat doar trei minute, deoarece judecătorul a admis cererea.

Părerile sunt împărţite. Foarte mulţi internauţi i-au luat, pe Twitter, partea femeii. „Bine i-a făcut la nesimţit!”, a scris cineva. Alţii au criticat-o pe mireasă pentru faptul că a decis să se căsătorească cu un om care se poartă aşa cu ea. În Kuweit există, însă, o problemă a căsătoriilor din interes, de aceea rata divorţurtilor este ridicată.

O altă căsătorie foarte scurtă s-a consumat tot în Orientul Mijlociu. În 2016, un tânăr din Arabia Saudită a divorţat de soţie la scurt timp după ce s-au căsătorit deoarece femeia, în loc să petreacă momente de tandreţe cu el în noaptea nunţii, a stat pe smartphone pentru a răspunde la mesaje.

diez.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Așa sună una dintre afirmațiile femeii care a reușit să împartă internetul în două tabere: pe de o parte se află persoanele care consideră că mariajul este cel mai important, deoarece îți aduce cele mai mari satisfacții, iar pe de cealaltă parte sunt femeile care consideră că educația și cariera sunt mult mai importante pentru o femeie, iar căsătoria este opțională.
   Înainte de a începe să o judeci pe această tânără, află că Natalie Brooke este căsătorită și a fost cerută de soție în urmă cu doar un an de către prietenul ei. Tocmai acest eveniment a determinat-o să se gândească de ce mariajul este văzut de toată lumea ca un lucru esențial, care te definește ca persoană și care îți poate aduce cea mai mare satisfacție în viață. Mai pe scurt, de ce persoanele singure, care își urmăresc interesele educaționale și profesionale sunt percepute ca niște ciudățenii ale naturii, care nu pot fi ca toți ceilalți și care nu se pot adapta. Citește mesajul femeii mai jos!
   Ce spune femeia care a împărțit internetul în două tabere!

   Deși este fericită în relația pe care o are, Natalie se întreabă adesea de ce actul căsătoriei este pus pe un piedestal și este văzut ca fiind un lucru mai important decât succesul pe care ți-l pot aduce educația și cariera.
   În 1950, majoritatea femeilor erau casnice. Așadar, principalul scop al acestora era să se căsătorească și să fie niște mame bune, dar și soții iubitoare. Faptul că erai soție te definea și de aceea trebuia să îți găsești perechea și să te căsătorești în jur de 20 de ani.
   Totuși, acest lucru nu se mai întâmplă în ziua de astăzi. În societatea actuală, femeile sunt antreprenori de succes, avocați, profesori, directori de firme, inventatori, designeri, cercetători, scriitori și consultanți. Merg la facultate și au diplome de master și de doctorat. Tot femeile sunt cele care muncesc din greu pentru a avansa în poziții la locul de muncă, figuri importante în guvernele care ne conduc și personalități care încearcă să schimbe lumea cu inovațiile din diverse domenii.
   Deși majoritatea acestor femei sunt căsătorite, ele nu sunt definite de numele lor de familie, pe care îl au din partea soțului. Marea frustrare pe care o resimte Nicole provine din faptul că persoanele din jur sunt mai interesate de viața ei personală și de relația cu persoana iubită decât de realizările profesionale. Aceasta afirmă că există lucruri mai importante decât inelul de pe deget și, deși înțelege curiozitatea persoanelor apropiate, nu poate să nu se întrebe de ce acest aspect al vieții e atât de intrigant.
   „Nu trebuie să fii extraordinar de deșteaptă, să faci cursuri speciale sau să ai anumite abilități pentru a te mărita. Trebuie doar să vrei să îți găsești jumătatea.”
   După părerea lui Natalie, măritatul nu trebuie să fie văzut ca fiind mai important decât succesul academic sau cel profesional. La urma urmei, nu trebuie să muncești prea mult atunci când vrei să te măriți, ci doar să îți dorești să trăiești alături de o altă persoană, cu care să împarți totul.
   Acest lucru nu înseamnă că dacă te căsătorești nu realizezi ceva, spune Natalie. Totuși, ea este de părere că adevărata satisfacție într-o relație nu o obții atunci când persoana dragă îngenunchează în fața ta și îți pune un inel pe deget, ci atunci când reușiți împreună să treceți peste problemele financiare, peste boli și stres, dar și să rămâneți la fel de apropiați atunci după ce apar copiii. A trăi împreună în această eră în care peste 50% dintre căsnicii sfârșesc cu un divorț este cu siguranță o realizare!
   Natalie subliniază faptul că a te căsători este un eveniment important din viața oricăruia dintre noi și este extrem de plăcut să îți găsești jumătatea, alături de care să îți petreci tot restul vieții. Totuși, inelul nu te definește ca femeie. Așadar, dacă ești fericită atunci când prietenele, surorile sau colegele de la muncă se căsătoresc, fii la fel de fericită atunci când acestea își găsesc un loc de muncă bun, când sunt promovate, când termină facultatea sau masterul sau când își deschid propria afacere.
   Tu ce părere ai despre poziția lui Natalie? Ești de acord cu acest lucru sau consideri că a te căsători este mult mai important decât educația și viața profesională?
   divahair.ro
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   1. Sutienul a fost inventat într-o singură seară
   Până în 1914, corsetul avea rol de sutien, de fapt erau corsete strânse, doar că scurte. Mary Phelps Jacob și-a dat seama că un corset nu se potrivea cu rochie ei diafană. Cu ajutorul cameristei sale, tânăra a legat două batiste din mătase de o panglică din bumbac roz şi a obținut un obiect prin care sânii erau fixați sub rochie.
   Mai târziu, și-a brevetat invenția și apoi și-a vândut brevetul sub presiunea celui de-al doilea soț, care nu a aprobat activitățile sale. Femeia a vândut patentul invenţiei sale celebrei companii Warner Brothers pentru suma de 1.500$ și a câștigat din aceasta cel puțin 15 milioane de dolari.
   2. Primele cămăși de noapte le purtau doar aristocrații
   Doar în Evul Mediu o cameră de noapte a devenit vestimentația de somn. Înainte, oamenii, mergeau la culcare dezbrăcați sau în hainele pe care le purtau în timpul zilei. Doar oamenii înstăriți își puteau permite o cămașă de noapte din țesătură fină. Mai mult decât atât, cămașa de noapte era purtată nu doar de femei, ci și de bărbați.
   La sfârșitul secolului XIX, pijamalele au intrat în uz.
   3. Neglijeul a fost inventat de către favorita regelui.
   Neglijeul a fost inventat de Marquise de Pompadour, favorita regelui francez Louis XV. Era o haină de casă datorită căruia erau evidențiate atuurile siluetei și ascunse defectele.
   4. Instituirea Ordinului Jartierei
   Conform unei legende, Ordinul Jartierei (creat în 1348), care, în același timp, poate fi deținut doar de 24 de persoane, este asociat cu o scenă picantă. Se spune că, la un bal, la Calais, Catherine Montagu, contesă de Salisbury, metresa regelui Eduard al III-lea, a lăsat să-i cadă jartiera, în timp ce dansa. Regele a ridicat jartiera și a spus: „Domnilor, nerușinat să fie cel ce se gândește la rău!
   5. Bustiera sport a fost cusută din chiloți bărbătești.
   Sutienul sport îl datorăm americanilor. În 1977, Hinda Miller, Lisa Lindahl și Polly Palmer-Smith au brevetat Jogbra, o bustieră elastică cu susținere pentru sport. Fetele făceau jogging și își dădeau seama că bustierele existente nu erau confortabile. În cele din urmă, primul sutien sport a fost cusut în câteva ore de la chiloții bărbătești.
   6. Victoria`s Secret a lansat cel mai scump sutien din lume.
   Cel mai scump sutien a fost lansat de Victoria`s Secret, în 2001. L-a purtat supermodelul Gisele Bündchen. Este decorat cu 1.300 de pietre pretioase, și încrustat cu un rubin tailandez de 300 carate.
   7. Predecesorul push-up-ului este sutienul cu pernuțe gonflabile.
   În anii 1950 și 1960, silueta cu sânii mari și talia subțire era considerată ideală. Doamnele, cu sânii mici au recurs la diferite trucuri: puneau șosete sau vată din bumbac. Compania Fredericks of Hollywood, care producea lenjerie, a început să producă sutiene push-up.
   Ulterior, s-au inventat sutienele cu pernuțe gonflabile. Aceștia permiteau femeii să aibă dimensiunea sânilor pe care o considera ideală. Sutienul gonflabil era la modă în anii 50. Dar de multe ori se întâmpla să se dezumfle în cel mai nepotrivit moment. Nu era o senzație plăcută, mai ales dacă femeile se aflau într-un loc public.
   8. Tricoul masculin a fost considerat lenjerie de corp până când a fost îmbrăcat de Marlon Brando.
   Este greu de imaginat că un tricou, până în anii 50 ai secolului XX, era purtat în calitate de lenjerie. În 1951, însă, Marlon Brando a purtat un tricou alb și multa în filmul „Un tramvai numit dorință.” Mai târziu actorul, apare în același tricou alb în filmul „Sălbaticul”. Tricoul devine un articol indispensabil din garderoba bărbaților.
   tabu.ro
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Femeile au primit un rol marginal în modul în care a fost scrisă istoria de-a lungul timpului, cu toate acestea, în diferite societăți ale lumii unele au reușit să acapareze foarte multă putere, în drumul lor spre conducerea acelor grupuri umane, transmite Știri.md cu referire la descopera.ro.
   Concurând într-o lume a bărbaților, făceau tot posibilul pentru a-și conserva puterea, folosindu-se chiar de crimă pentru a-și atinge obiectivele.
   De asemenea, unele femei care au ajuns la conducerea diferitelor state au avut atitudini mai puțin războinice și-au lăsat în urma lor o importantă moștenire culturală.
   Listverse a creat o listă cu 10 astfel de femei care au domnit de-a lungul istoriei.
   10. Amina

   Cel mai probabil născută în secolul al XVI-lea, Amina a fost o războinică acerbă, lider militar și, probabil, conducătoare a regatului Zazzau, numit acum Zaria, aflat în Nigeria modernă.
   Fiica cea mare a unui rege numit Bakwa Turunku, Amina a urcat pe tron și s-a angajat într-o serie de campanii militare pentru extinderea teritoriului țării sale.
   Se presupune că pentru a-și păstra puterea, Amina nu și-a luat niciodată un soț, alegând să aibă soți temporari pentru câte o noapte. De obicei, acești soți veneau din rândurile gărzilor sale personale și erau uciși în dimineața următoare.
   9. Zoe Porfirogenet

   Patru împărați bizantini își datorează încoronările lui Zoe , a doua fiică a lui Constantin al VIII-lea al Imperiului Bizantin. Când Constantin a murit, Zoe a fost încoronată împărăteasă împreună cu soțul ei, Romanos al III-lea Arghir.
   Într-o zi, Romanos s-a înecat într-o cadă, moarte în care se zvonea că Zoe și iubitul ei, Mihai al IV-lea, ar fi fost implicați.
   Mai târziu în acea zi, Zoe s-a căsătorit cu Mihai al IV-lea, o încălcare a tradiției văduvelor care așteaptau un an să se recăsătorească.
   Când a murit Mihail al IV-lea, fiul lor adoptiv, Mihai al V-lea, a preluat tronul. El a preluat controlul exclusiv al imperiului, alungând-o pe împărăteasă.
   A urmat o revoltă, deoarece Zoe a fost extrem de populară. Ea și sora ei, Theodora, au condus în curând împreună imperiul.
   Pentru acțiunile sale, Mihai V a fost ulterior mutilat. Obosită în cele din urmă de viața politică și de ambițiile surorii sale, Zoe și-a luat un alt soț, Constantin al IX-lea, pe care l-a lăsat să conducă până la moartea sa în 1050.
   8. Brunhilda de Austrasia

   Fiică a regelui vizigot Athanagild, Brunhilda a fost căsătorită cu Sigebert I, conducătorul regatului franc al Austrasiei.
   Sora ei s-a căsătorit cu fratele vitreg al lui Sigebert, dar a fost curând ucisă la cererea amantei soțului ei, iar Brunhilda și-a propus să-și răzbune sora.
   Mai puțin de un deceniu mai târziu, a izbucnit războiul între cei doi frați vitregi. Cu toate acestea, Sigebert murit de mâna unui asasin, iar Brunhilda a fost închisă.
   În cele din urmă, s-a întors la putere, asumându-și regența în numele fiului ei.
   Când a murit relativ tânăr, Brunhilda a încercat în zadar să conducă prin nepoții ei, care au declanșat un război când nepotul mai mare a exilat-o de la curtea sa.
   În cele din urmă, a condus pentru scurt timp prin strănepotul Sigebert al II-lea înainte de a fi trădată și ucisă de Clotaire al II-lea al Neustriei, ulterior regele tuturor francilor.
   7. Hedviga de Anjou

   Prima femeie monarh a Poloniei, Jadwiga în polonă, a fost fiica cea mai mică a lui Ludovic cel Mare, rege al Ungariei și al Poloniei. După moartea sa, sora ei mai mare, Maria, a fost numită succesoare la tronul Ungariei.
   Nobilimea poloneză era nemulțumită de soțul Mariei și de legăturile sale cu Sfântul Imperiu Roman. Așa că au convins-o pe mama celor două să o aleagă pe Hedviga pentru a conduce Polonia, deși avea doar 10 ani în acel moment.
   În 1384, Hedviga a călătorit la Cracovia, unde a primit coroana regală.
   Deși era deja logodită cu William de Habsburg, nobilimea poloneză a „încurajat-o” să se căsătorească cu un bărbat pe nume Jogaila, care era Marele Duce al Lituaniei și o partidă mult mai bună din punct de vedere politic și militar.
   Aceasta a continuat să domnească alături de noul ei soț, construindu-și o moștenire ca unul dintre cei mai importanți monarhi ai Poloniei. A murit la 25 de ani în timpul nașterii unui copil.
   6. Seondeok din Silla

   Regina Seondeok a fost cea de a XXVII-a conducătoare a Silla, unul dintre cele Trei Regate ale Coreei, precum și prima femeia care a ajuns în această pzoiție.
   Aceasta a ajuns pe tron pentru că tatăl ei nu avea moștenitori pe linie masculină. Regina Seondeok s-a impus repede ca o conducătoare atentă, inteligentă și dreaptă.
   Dorința ei de progres cultural a ajutat la crearea unei foi de parcurs pentru eventuala unificare a celor Trei Regate.
   Regina Seondeok a fost, de asemenea, responsabilă pentru construcția a ceea ce este acum cel mai vechi observator astronomic din lume care încă mai există: Cheomseongdae.
   5. Ana Nzinga

   Aceasta a condus în calitate de regentă pentru nepotul său asupra unui regat care în prezent este Angola, regina Ana Nzinga a străbătut apele dificile ale erei africane a comerțului cu sclavi, iar moștenirea ei rezistă până în prezent. Împărțită între vecini ostili, ea a format o alianță cu Portugalia.
   Dar Portugalia a trădat-o la scurt timp. Forțată să fugă împreună cu poporul ei, regina Ana Nzinga a oferit refugiu sclavilor fugari și a instruit milițiile într-un efort de a-și recupera pământul din mâinile portughezilor.
   După un război îndelungat cu portughezii, ea a renunțat în cele din urmă la speranța ei de a-i învinge.
   În schimb, s-a concentrat pe îmbunătățirea situației noului ei regat, Matamba.
   Când a murit în cele din urmă, Matamba se descurca destul de bine din punct de vedere comercial, permițându-și să negocieze cu Portugalia pe picior de egalitate.
   4. Rani laksmi Bai

   În tinerețe, Lakshmi Bai a învățat să lupte, devenind o maestră în mai multe discipline, cum ar fi artele marțiale și lupta cu sabia. Aceste trăsături au ajutat-o mai târziu în viață, când a urcat pe tronul regatului Jhansi, un stat din nordul Indiei.
   Ea a preluat tronul după ce soțul ei a murit, devenind regenta fiul lor adoptiv. Cu toate acestea, Compania Indiilor de Est a refuzat să recunoască dreptul fiului ei de a guverna, deoarece acesta a fost adoptat, așa că au anexat statul.
   Refuzând să-și cedeze regatul britanicilor, Lakshmi Bai a adunat o armată pentru a se revolta împotriva forțelor de ocupare.
   Când a început revolta, regina în vârstă de doar 22 de ani și-a condus personal soldații, luptând curajos chiar și când forțele ei au fost copleșite de Compania Indiilor de Est.
   3. Toregene Khatun

   Soția unui conducător mongol, Ogedei Han, și mama unui alt conducător, Guyuk Han, Toregene Khatun a fost, de asemenea Marele Han pentru o perioadă de timp.
   Când soțul ei a murit, ea a preluat puterea, folosindu-și abilitățile politice pentru a construi un consens pentru când când va putea fi ales un nou han.
   Deși domnia sa a fost relativ pașnică, în special pentru mongoli, Toregene a lucrat pentru a susține cauza țării sale, semnând înțelegeri cu un număr de demnitari străini.
   Candidatul ei pentru Marele Han următor a fost fiul ei, Guyuk, care s-a confruntat cu o opoziție dură din mai multe părți, în cele din urmă el a fost ales după patru ani tumultuoși.
   2. Christina de Suedia

   Una dintre cele mai influente și bine educate femei din secolul al XVII-lea, Christina a preluat tronul Suediei la vârsta de șase ani la moartea tatălui ei, regele Gustav al II-lea Adolph.
   Cu toate acestea, ea nu a început să domnească până la vârsta de 18 ani.
   Refuzul ei de a se căsători a fost unul dintre principalele motive pentru abdicarea neașteptată la 27 de ani.
   Confruntată cu o populație nefericită care cerea un rege și moștenitorii, Christina a părăsit țara, îndreptându-se spre Roma pentru a se bucura de compania Papei Alexandru al VII-lea si celor din anturajul său.
   Trecerea ei în secret la catolicism ar fi putut juca un rol și în abdicarea ei.
   După ce a încercat fără succes să obțină tronul Poloniei, Christina s-a mulțumit cu o viață fără griji și de patroană a artelor.
   Papa a descris-o mai târziu ca „o regină fără țară, o creștină fără credință și o femeie fără rușine”.
   1. Tomyris

   După moartea soțului ei, Tomyris a devenit regina unui trib cunoscut sub numele de Massagetae. Cea mai mare ispravă a ei a fost apărarea regatului său împotriva regelui persan Cirus cel Mare.
   Refuzându-i oferta de căsătorie, Tomyris a încercat să-l descurajeze pe Cyrus să înceapă un război, ea l-a avertizat: „Fii mulțumită să-ți stăpânești propriul popor și încearcă să suporti faptul că eu îl conduc pe al meu”.
   Cu toate acestea, persii au invadat și Cyrus l-a răpit pe fiul ei, care ulterior s-a sinucis în captivitate. Regele persan a căzut în cele din urmă în luptă împotriva tribului Massagetae.
   După aceea, Tomyris a pretins că a căutat pe câmpul de luptă trupul lui Cyrus, i-a tăiat capul când l-a găsit și i-a așezat capul într-o piele plină de sânge uman.
   descopera.ro
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Baroana Shackleton de Belgravia, printre ai cărei clienţi s-au numărat Sir Paul McCartney, prinţul de Wales, Madonna şi Liam Gallagher, a dezvăluit care sunt estimările din branşa sa în contextul în care un număr tot mai mare de familii intră în autoizolare pentru reducerea răspândirii virusului, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.
   Supranumită "Magnolia de oţel", pentru abilităţile, dar şi pentru farmecul ei, Shackleton le-a spus colegilor din Palatul Westminster: "Predicţia în rândul avocaţilor (specializaţi) în divorţuri este că, în urma izolării autoimpuse, este foarte probabilă creşterea ratei divorţurilor".
   "De obicei, se înregistrează vârfuri (ale ratei divorţurilor) după expuneri îndelungate în vacanţele de vară şi de Crăciun. Nu este greu de imaginat ce se va întâmpla când familiile vor fi limitate pe o proprietate pentru o perioadă lungă de timp", a explicat ea.
   Opinia sa a fost împărtăşită de avocata specializată în divorţuri Amanda Rimmer, care a declarat că autoizolarea poate aduce la suprafaţă "tensiuni existente". "Pentru unii, perspectiva de a fi pus în carantină cu partenerul de viaţă reprezintă o ocazie binevenită de a petrece timp împreună, dar pentru alţii, poate aduce la suprafaţă tensiuni existente în relaţia lor", a adăugat specialista.
   "Adesea, când cuplurile se confruntă cu situaţii stresante şi grave, acest lucru îi poate determina pe unii dintre ei să îşi reevalueze viaţa şi ceea ce este important pentru ei. În timp ce încercăm cu toţii să navigăm cât mai bine în timpul acestei pandemii, nu m-ar surprinde dacă, atunci când lucrurile se vor linişti, vom observa o înmulţire a cuplurilor care vor căuta să pună capăt relaţiei lor", a mai spus Rimmer.
   Shackleton a făcut aceste declaraţii în Camera Lorzilor, în timpul celei de-a doua lecturi a proiectului Legii Dreptului Internaţional Privat (Implementarea Acordurilor), notează Press Association.
   agerpres.ro
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Psigologul Angela Nicolaou a vorbit în cadrul unui interviu pentru Știri.md despre carantină și problemele care apar la cupluri în această perioadă,
   Potrivit Angelei Nicolaou, carantina este ca o oglindă care oglindește relațiile pe care le-au avut și soții între ei și părinții cu copiii.
   "Dacă vorbim despre cuplurile care nu au copii, poate va fi puțin mai ușor, dar trebuie să fie stabilite niște reguli, cum ar fi, de exemplu, dacă permite spațiul locativ, ca fiecare să aibă spațiul lui. Dacă, însă, e o cameră, să înțeleagă că cineva stă pe canapea și are dreptul să stea cu căști și să se ocupe de lucrurile sale sau cineva stă la masă, sau la bucătărie. Este foarte bine ca persoanele să își definească propriul spațiu. 
   Doi la mână, trebuie de stabilit regulile de comunicare. Nici într-un caz nu trebuie să fie trecerea la TU mesajul, să fie mesajul - eu. Vorbirea despre propriile simțuri, despre propriile trăiri. 
   Dacă noi avem niște nemulțumiri, noi vorbim că - mie nu îmi place, eu simt, eu suport. Și revenim la o rugăminte. Nu trebuie să așteptăm că soțul sau soția o să citească gândurile noastre și o să înțeleagă ce vrem noi. E adevărat că dacă petrecem împreună 24 din 24 de ore este dificil, dar suntem maturi și putem să gestionăm timpul acesta", a explicat psihologul.
   Mai mult, Angelei Nicolaou susține că fiecare din noi are dreptul să obosească.
   "Dacă vorbim de cuplurile care au copii, iarăși, vorbim despre reguli de comunicare, de interacționare în spațiul închis. Noi avem dreptul să obosim unul de altul și despre asta noi putem vorbi. Spuneți - eu am obosit, eu am nevoie acum să tac, să nu vorbesc cu nimeni. Vorbiți să stabiliți poate niște ore de liniște, de odihnă, când fiecare poate sta în tăcere și să-și permită să se restabilească", a mai spus Nicolaou.
   stiri.md
 •