Ce trebuie să știi dacă ești tată de fetiță


  Ești important, dacă nu poate cel mai important în dezvoltarea ei emoțională. Și pe lângă asta, mai ești și primul exemplu de bărbat din viața ei.

662927l-640x0-w-276bab8a.jpg

Așa că, dragă tati, în calitate de fetița cuiva, îți spun că ar fi frumos să faci următoarele:
 
1. Spune-i des că e frumoasă.
 
Încrederea noastră prinde contur încă de când suntem mici de tot. Și tu ești cel mai responsabil de asta. Oricâte codițe și fundițe i-ar pune mami, adevărata părere care contează este… a ta! Așa că ai grijă să-i spui că este minunată. Mai târziu fetița ta se va transforma într-o femeie încrezătoare și asta e bine.
 
2. Fii eroul ei.
 
Asigură-te că ești acolo când se sperie de vreun gândac sau de întuneric. Ai grijă ca fetița ta să înțeleagă că tu vei fi tot timpul acolo ca să o salveze. Mai târziu când fetița va deveni adolescentă, va avea probleme. Știi tu, genul acela de probleme care pentru ea pot părea fără salvare? Adică, când o să sufere din “dragoste” și o să i se pară cel mai nedrept lucru de pe pământ? Aceea va fi ziua când își va aminti că tu ești acolo și că o poți ajuta să-și recapete încrederea.
 
3. Predă-i bunele maniere.
 
Ai observat că atunci când sunt mici vă imită? Fetițele imită comportamentul mamelor, le fură pantofii și rujul, dar știi pe cine își va dori mai târziu să întâlneasă? Comportamentul tatălui său față de ceilalți, implicit față de mamă. Așa că, asigură-te că ai un comportament pe care ți l-ai dori să-l aibă și viitorul ei bărbat. Pentru că îl va căuta.
 
4. Las-o să plângă.
 
Știu că ți se rupe sufletul când o vezi că suferă din te miri ce, dar las-o să plângă și tu doar ia-o în brațe. Spune-i că ești acolo lângă ea și atât. Mai târziu nu se va transforma într-o femeie care își reprimă sentimentele și asta e important!
 
5. Învaț-o să se descurce singură.
 
Dacă vrea să facă lucruri, ajut-o. Învaț-o. Încurajeaz-o să facă orice își dorește. Poate că unele lucruri pe care ți le va cere ți se vor părea stupide sau inutile, dar las-o să le facă. Dacă greșește, va învăța singură din asta, dar în același timp va avea curaj să facă orice. Și asta e important!
 
6. Spune-i că o iubești.
 
Nu există copil prea răsfățat, deci nu-ți face griji că își “ia nasul la purtare”. E cel mai frumos lucru pe care i-l poți spune unui copil. Fie că e fetiță, fie băiețel, copilul are nevoie de confirmarea că este un copil dorit și iubit.
În fond, dacă tu ca adult ai nevoie de asta, copilul de ce nu ar avea același drept?
 
7. Fii prietenul ei.
 
Un tată trebuie să fie tată, bărbat, prieten, iubit. Trebuie să ia formele tuturor tipurilor de bărbați pe care îi poate întâlni mai târziu. Mai târziu va recunoaște acest comportament și se va simți confortabil. Așa că ai grijă ce exemplu îi dai. 
 
8. Respectă-i mama.
 
Că sunteți bine sau nu, ai grijă ca niciodată să nu-i jignești mama. Pentru ea sunteți părinți, nu un cuplu și e important ca relația asta să rămână exemplară. Altfel, se va simți vinovată, ca mai apoi să caute același tip de relație în care ea va recunoaște situațiile din copilărie.
 
9. Fă-o să râdă.
 
Nu există femeie căreia să nu-i placă drama și asta se întâmplă chiar din copilărie. Ai observat cum îi tremură bărbia când se zgârie la genunchi și apoi când o iei în brațe plânge cu lacrimi de zici că-s fluvii? Se numește dramă. În cazul ăsta nu uita să o lași să plângă (cum spuneam mai sus), să o iei în brațe și apoi să o asiguri că ești lângă ea. Când se liniștesc apele, fă-o să râdă. Încurajeaz-o și ajut-o să-și ironizeze dramele. Mai târziu nu se va transforma într-o femeie pesimistă și care dramatizează mult. Va fi femeia care își dă voie să sufere, dar apoi se ridică și o ia de la capăt pentru că va ști deja să-și ironizeze greșelile și să le accepte. 
 
10. Oferă-i libertate.
 
Probabil că mai e mult până îți imaginezi tu că va avea un iubit, pe la 25 de ani, eventual și ăla doar s-o țină de mână. Fă un efort și oferă-i libertate, dacă vrei să fie în siguranță. Avertizeaz-o despre lucrurile care i se pot întâmpla și asigur-o încă o dată că orice ar face, tu vei fi acolo. E ca într-o relație de prietenie sau chiar și de cuplu. Dacă ai o educație sănătoasă, nu o să vrei să-l dezamăgești pe omul care își pune toată încrederea în tine, nu-i așa? Fetițele sunt mai responsabile și, de regulă, dacă fac greșeli, o fac pentru că nu li se permite. Știi ce se întâmplă cu o femeie când îi spui “N-ai voie!”. Prinde momentul și se duce să vadă de ce nu are voie. 

eva.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Organizatorii cursei de alergare au pregătit un traseu de 3 km, pe parcursul căruia participanții au primit cadouri din partea partenerilor. Fiecare alergător, după înregistrare, a primit un număr de participare, o căciuliță de Crăciun și o pungă „magică” pentru cadouri.
   Înainte de start, cu un cuvânt de salut a venit președintele organizației sportive Sporter, Dmitri Voloșin. El a povestit despre un nou proiect caritabil „Unfrozen”, scopul căruia este să o ajute pe Eva Pismeniuc, fetița de 4 ani care suferă de paralizie cerebrală. În cadrul acestui proiect, Dmitri va alerga distanța de maraton în Oymyakon, cel mai rece loc de pe Pământ unde temperatura coboară până la - 71,2°C.

   În acest an, pe teritoriul orășelului sportiv al Maratonului de Crăciun a fost amplasat și un cort cu accesorii, stickere, eco-pungi și rețete de la Sporter și mama.md, iar profitul din vânzările acestora, la fel, va fi donat Evei Pismeniuc.

   Așa cum unica condiție de participare a fost costumul de carnaval, organizatorii au desfășurat concursurile celor mai originale costume și cele mai original costumate familii.  Câștigătorii au fost aleși de un juriu cu experiență, iar cei mai creativi participanți au primit cadouri.
   Maratonul de Crăciun este o cursă caritabilă și în fiecare an colectează fonduri pentru un copil care are nevoie de asta. În aces an, profitul evenimentului va fi transmis Evei Pismeniuc, care are nevoie de reabilitate permanentă.

   Organizatorii Maratonului de Crăciun by Naturalis exprimă mulțumirile pentru ajutorul acordat în desfășurarea evenimentului următorii parteneri:
   Partenerul titular Naturalis;
   Parteneri: compania Herbalife, rețeaua de magazine Linella, compania Nefis, apa Aqua Uniqa, ceaiurile Tess, ceaiurile «Принцесса Нури», compania Wear print, patiseria La Mămuca.
   Partenerilor media: posturile TV Gurinel TV, TVR Moldova, TVC 21, radioul Kiss FM, portalurile inormaționale ea.md, agora.md, noi.md, locals.md și realitatea.md.
   Amintim că Maratonul de Crăciun este o cursă caritabilă costumată, desfășurată anual în ajunul sărbătorilor de iarnă. Organizatorii cursei sunt organizația sportivă Sporter, cel mai popular forum pentru femei mama.md și panoul de anunțuri online 999.md.
    
   В Кишиневе завершился ежегодный рождественский забег
   В воскресенье, 16 декабря, в Кишиневе прошел шестой благотворительный костюмированный забег Maratonul de Craciun. На главной площади страны собрались сотни участников в образах сказочных героев и существ.

   Организаторы забега подготовили для бегунов трассу длиной 3 км, а также приятные подарки от партнеров. Каждому участнику после регистрации был выдан номер участия, а также специальный «волшебный» мешочек, куда необходимо было складывать полученные подарки.

   Перед стартом с приветственной речью выступил Дмитрий Волошин, президент общественной спортивной организации Sporter. Он рассказал о новом благотворительном проекте «Unfrozen», главная цель которого — помощь девочке Еве Письменюк, страдающей от ДЦП. В рамках этого проекта, Дмитрий пробежит марафонскую дистанцию в Оймяконе — на «Полюсе холода», где температура опускается до 71,2°C.
   В этом году на территории сказочного спортивного городка Maratonul de Craciun была организована благотворительная ярмарка, где участники и гости рождественского забега смогли приобрести себе на память сувениры, экосумки, стикеры и рецепты от mama.md и яркие праздничные аксессуары от Sporter.

   Так как главное и единственное условие этого рождественского забега — карнавальный костюм, организаторы провели конкурсы на самый необычный наряд, самую оригинальную костюмированную семью, самого неповторимого Деда Мороза. Победителей выбирало опытное жюри. Самым креативным участникам вручили призы.
   Maratonul de Craciun — это благотворительный забег, который ежегодно организует сбор средств на помощь больным и «особенным» детям. В этом году часть стартовых взносов и прибыль от продаж на благотворительной ярмарке будет передана Еве Письменюк. Девочка страдает от ДЦП и остро нуждается в физической реабилитации.

   Организаторы Maratonul de Craciun благодарят за помощь в проведении забега:
   Титульного партнера: популярному бренду ответственных соков Naturalis;
   Партнеров: компанию Herbalife, сеть магазинов Linella, производителя кондитерских изделий и печенья Nefis, питьевую воду Aqua Uniqa, чай Tess, чай «Принцесса Нури», компанию Laska, компанию Wear print, сеть пекарен La Mămuca.
   Медиапартнеров: телеканалы Gurinel TV, TVR Moldova, TVC 21, радио Kiss FM, информационные и новостные онлайн поратлы ea.md, agora.md, noi.md, locals.md и realitatea.md.
   Напомним, Maratonul de Craciun — это ежегодный благотворительный костюмированный забег, приуроченный зимним праздникам. Проводится организацией Sporter, начиная с 2013 года. Главная цель забега заключается в популяризации любительского спорта и здорового образа жизни в Молдове, а также в помощи нуждающимся.
   Организаторами Maratonul de Craciun являются орагнизация Sporter, женский форум mama.md и доска бесплатных онлайн объявлений 999.md.
   craciun.md
  • maria981s
   De maria981s
   Consideri că prichindelul tău nu mănâncă suficiente fructe? Și eu la fel. Mai mult, conform Centrului de control al afecțiunilor din America, 60% dintre copii mănâncă mai puțin decât doza zilnică recomandată de fructe.
   Fructele sunt în mod natural sărace în calorii, bogate în fibre și încărcate cu vitamine și minerale cruciale pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a copiilor. În cazul în care copilul tău suferă de constipație, susține Dr. Simona Pecec, medic specialist pediatru, remediul ar putea veni din fructe. Un studiu publicat în 2010 a evidențiat faptul că acei copii cărora nu le plac fructele și legumele au de 13 ori mai multe șanse de a suferi de constipație.
   Cum îl poți face pe copilul tău să mănânce mai multe fructe? Simplul fapt că îi spui că este bine pentru sănătatea lui și că dacă va mânca va scăpa de constipație, nu va fi de prea mult ajutor. Mai mult, cu cât vei insista pe subiectul mâncat fructe, cu atât el le va respinge mai tare. Iată câteva tehnici ce ar putea fi de folos atunci când vrei să-l determini pe cel mic să mănânce fructe:
   1.      Mâncați împreună fructe. Dacă îți iei gustarea de fructe în fața copilului tău, cel mic ar putea deveni brusc interesat de ceea ce mănânci și s-ar putea să-ți ceară. Astfel, apetitul lui pentru fructe și legume ar putea să crească. Nu spunem neapărat că va funcționa, însă nu pierzi nimic dacă încerci, iar atunci când mănânci un măr în fața lui, nu ar strica să scoți și niște sunete de satisfacție.
   2.      Nu renunța! Mulți copii resping alimentele noi pentru că se tem să le încerce, nu pentru că nu le place gustul. Nu renunța! S-ar putea să fie nevoie de mai multe de 10 ocazii în care să-i prezinți copilului fructul înainte ca el să-l accepte.
   3.      Feliază fructele. Există copii care acceptă mai repede fructele feliate decât fructele întregi. Într-un studiu efectuat în  cantinele a 14 școli elementare din SUA, acelea care ofereau merele feliate copiilor, au avut vânzări cu 71% mai mari decât cele care le dădeau copiilor merele întregi.
   4.      Folosește stikerele. Stickerele sunt atât de simple, dar extrem de puternice. Dacă pui un stiker interesant, cu personajul preferat al copilului pe fructul pe care vrei să-l mănânce, s-ar putea să ai surprize. Cercetătorii de la Cornell Univeristy au făcut un studiu și au oferit unui număr de 208 copii cu vârste între 8 și 11 ani o prăjiturică sau un măr pe care era lipit un stiker cu Elmo (faimosul personaj din Muppets Show). De două ori mai mulți copii au ales mărul în detrimentul prăjiturii.
   5.      Lasă-l să-și aleagă singur fructele. Deși nu este la fel de interesant ca atunci când culegeți fructele din copac, îl poți lăsa pe cel mic să participe la procesul de alegere a fructelor din supermarket sau din piață. Faptul că se implică în aceste activități casnice îi face să se simtă importanți și astfel vor fi mult mai entuziasmați când vor trebui să le mănânce.
   6.      Amestecă fructele. Oferă-i copilului fructe într-o varietate de forme și texturi. Oferă-i copilului fructe proaspete, congelate, deshidratate sau uscate, precum și suc natural, proaspăt stors din fructe.
   7.      Găsește variante amuzante de a servi fructele. Poți face înghețată din piure de fructe, poți combina iaurtul cu ciocolată și cu fructe, sau poți face figurine din fructe. Lasă-ți imaginația liberă și găsește modalități în care poți face farfuria copilului extrem de atrăgătoare.
   De câte fructe are nevoie zilnic un copil?

   Copiii au nevoie de două, trei porții de fructe în fiecare zi conform medicilor pediatri și nutriționiști. Copilul trebuie să mănânce aproape la fiecare masă fructe, indiferent de forma și textura lor.
   Pentru copiii între 1 și 3 ani, o porție înseamnă: O jumătate de fruct fiert sau copt, congelat sau conservat O jumătate de fruct proaspăt 60 – 100 ml suc proaspăt de fructe Pentru copiii între 4 și 6 ani, o porție de fructe înseamnă: O jumătate de fruct fiert sau copt, congelat sau conservat O jumătate de fruct proaspăt 100 ml suc proaspăt de fructe Pentru copiii între 7 și 10 ani, o porție de fructe înseamnă: Un fruct mic fiert sau copt, congelat sau conservat Un fruct proaspăt 150 ml suc proaspăt de fructe totuldespremame.ro
  • maria981s
   De maria981s
   Noile modificări au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial, transmite Știri.md. 
   Potrivit noilor reglementări, statul va asigura gradual dezvoltarea serviciilor educaționale și de îngrijire pentru această grupă de vârstă, în funcție de gradul de pregătire și locurile disponibile în instituțiile de educație timpurie și de învățământ general.
   În educația timpurie se includ:
   – grupele antepreşcolare, pentru copiii cu vârsta de la 0 la 2 ani;
   – grupele preşcolare, pentru copiii cu vârsta de la 2 la 6 (7) ani, inclusiv grupele pregătitoare.
   În prezent circa 800 de instituții de educație timpurie din țară (50%) au deja create sau planifică crearea grupelor de creșă pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani.
   Pentru acești copii au fost prevăzute mijloace financiare în bugetul public național, începând cu anul 2019.
   știri.md
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Actrița a scris într-o postare pe Instagram că ea susține vaccinarea și se conduce de calendarul stabilit cu medicul copiilor săi. Iar recent fetița mai mică a fost vaccinată împotriva infecției cu pneumococ și rotavirus. Anna a descris infecția în felul următor: „Acum imaginați-vă un bebeluș care vomită de 10-20 de ori la rând sau se chinuie din cauza diareii necontenite”.

   Anna Hilkevich crede că e mai bine să se asigure decât să admită posibilitatea ca copiii săi să se îmbolnăvească.
   Postarea sa, ca de obicei în cazul altor postări despre vaccinare, a provocat două tabere diferite – părinții care susțin și-și vaccinează copiii, și părinții care sunt împotriva vaccinării.
   cosmo.ru
  • maria981s
   De maria981s
   Există un grup special de femei care, deși nu au neapărat proprii copii, și-au luat responsabilitatea de a influența, iubi și îndruma copiii. Este vorba despre femeile cunoscute drept mătușile copiilor. Iată ce rol au mătușile în viața copiilor!
   Cât de important este rolul pe care îl au mătușile în viața copiilor?
   1. Sunt o sursă constantă de dragoste și afecțiune
   Dacă o nepoată sau un nepot se simte vreodată rău, știe că poate apela la mătușile sale pentru dragoste, atenție și sprijin. Mătușile sunt iubitoare și sunt mai mult decât dispuse să împărtășească această dragoste, creând o legătură specială. Această conexiune nu dispare în timp, ci continuă să devină din ce în ce mai puternică odată cu trecerea timpului. Când totul pare a se dărâma, copiii știu că mătușile lor sunt doar la un mesaj depărtare.
   2. Sunt mereu dispuse să sărbătorească
   Unul dintre avantajele vieții de mătușă este că e mereu în preajmă pentru a sărbători momentele frumoase, fără a fi nevoită neapărat să-și asume responsabilitățile vieții de părinte. Din acest motiv, de fiecare dată când ceva trebuie sărbătorit, o mătușă se va alătura bucuroasă. Este vorba despre zile de naștere, absolviri și multe altele. Și, în cele mai multe cazuri, va veni cu unul dintre cele mai tari cadouri.
   3. Fac adunările de familie mai tolerabile
   În copilărie, adunările de familie poate că nu sunt preferatele tale. Nunțile, sărbătorile și reuniunile sunt camere pline de adulți care pun întrebări și cer îmbrățișări. Cu toate acestea, copiii pot conta pe mătușile lor să îi ajute să scape mai repede de la aceste adunări de familie sau pentru a face glume, care fac timpul să treacă mai repede.
   4. Îi sfătuiesc corect pe copii
   Există situații în care copiii și adolescenții nu vor să împărtășească anumite lucruri cu părinții.La acea vârstă, este aproape imposibil să îți imaginezi că mama și tata au fost și ei tineri. Dacă un copil are nevoie de sfaturi sau îndrumări, mătușile sale sunt mai mult decât dispuse să îl asculte și să-i păstreze secretul.
   5. Încalcă adesea regulile, dar doar puțin
   Timpul petrecut cu mătușile amuzante înseamnă că viața este mai puțin rigidă și că unele reguli pot fi încălcate. Vrei înghețată la cină? Vrei să stai peste ora de culcare? Acestea sunt momente în care o mătușă poate străluci cu adevărat. Până la urmă, unele reguli au fost făcute pentru a fi încălcate, nu?
   6. Oferă o perspectivă diferită asupra vieții
   Atunci când crești, perspectiva ta asupra vieții se formează în mare măsură pe opiniile și pe ceea ce cred părinții tăi. Aceștia îți prezintă lumea, modul în care să interacționezi cu mediul înconjurător și cum să te conectezi cu ceilalți. Cu toate acestea, atunci când un copil își petrece timpul cu mătusa sa, începe să perceapă și o altă perspectivă asupra lumii. Iar acest lucru poate contribui la încurajarea dezvoltării sănătoase.
   7. Sunt dădacele perfecte
   Dacă se întâmplă ca părinții să aibă nevoie de cineva care să aibă grijă de copii atunci când sunt plecați, pot conta adesea pe o mătușă să îi ajute. Mătușile iubesc timpul petrecut cu nepoții lor și înțeleg importanța siguranței pentru copii. De aceea, preferă să dea o mână de ajutor decât să-i lase pe copii singuri sau cu o persoană necunoscută. Iar dacă este vorba despre o mătușă amuzantă, cu siguranță că și cei mici o vor prefera în locul unei dădace cu contract. Iar dacă îi și lase să stea mai mult înainte de culcare și să mănânce mai multe dulciuri decât ar face-o părinții, mai are rost să te întrebi de ce preferă copiii mătușile?
   eva.ro
 •