Cât costă să te muți în altă țară?


  Milioane de români au plecat la muncă în alte țări și câți, oare, nu se gândesc să facă de acum același lucru? Dar avantajul unui loc de muncă nu e singurul de luat în calcul. Cât costă, de fapt, să te muți în altă țară? Un studiu realizat de o companie germană specializată în relocare ne spune care sunt principalele costuri asociate cu mutatul în unele dintre cele mai căutate orașe din lume.

Jmhhc2g9NWUwZjQwYWJlOGQyMmFmZDY3OTQ2MGUyZjRjZmIyMzA=.thumb.jpg

Raportul companiei germane Movinga prezintă ce economii trebuie să facă o persoană sau o familie pentru a-și asigura financiar primele trei luni în noul oraș. De asemenea, studiul oferă și o perspectivă asupra provocărilor pieței imobiliare din locurile respective.

Cele mai scumpe orașe din lume din punct de vedere al relocării sunt San Francisco și New York, din Statele Unite ale Americii. O persoană care vrea să se mute în San Francisco trebuie să economisească în total peste 12.000 de euro, pentru a supravieţui financiar în primele trei luni, în timp ce o familie trebuie să aibă aproximativ 21.300 de euro.

Cei care vor să locuiască în New York, trebuie să aibă economii cuprinse între 10.700 și 17.840 de euro.

Mult mai ieftin este însă relocarea la New Delhi sau Istanbul. O persoană care vrea să se mute în India are nevoie de numai 1.540 de euro pentru a supravieţui trei luni, în timp ce costurile unei familii se vor ridica la 3.670 euro.

Cei care vor să se mute pe cont propriu în Istanbul au nevoie de economii de 1.826 euro, în timp ce o familie care vrea să emigreze în această metropolă a Turciei are nevoie de 3.596 euro.

Cel mai ieftin dintre orașele preferate 

Potrivit unui studiu lansat recent de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, românii preferă să se mute definitiv în Italia, Germania, Spania sau Marea Britanie.

Datele companiei germane arată că Roma este cel mai ieftin oraș din Italia în care se poate muta un român. O persoană care vrea să se relocheze în capitala acestei ţări va avea nevoie de economii de 4.756 euro pentru a supravieţui trei luni. O familie care vrea să se mute aici are nevoie de 9.428 euro.

Dacă ne referim la Germania, cel mai avantajos dintre orașele din această țară este Berlin. O persoană are nevoie de 4.206 de euro pentru relocare, în primele trei luni, iar o familie de 9.684 de euro.

În ceea ce privește Spania, Madrid și Barcelona sunt orașele preferate de români. Cheltuielile pentru o persoană în Madrid se ridică la 4.916 euro, în timp ce în Barcelona cheltuielile sunt ceva mai mari, de 6.092 euro. Pentru o familie, în schimb, Barcelona este mai ieftină. Costurile pentru trei luni se ridică la 8.764 euro, în timp ce în Madrid ele sunt de 9.073 euro.

Și Marea Britanie se află pe lista românilor. Londra este de departe cel mai scump oraș căutat de aceștia. Costurile pentru o persoană se ridică la 7.463 de euro, în timp ce o familie va avea nevoie de 16.277 de euro.

România este prezentă cu un singur oraş în clasament, cu Bucureşti, unde relocarea costă pentru o persoană 2.483 euro, iar pentru o familie 4.556 euro.

Orașe scumpe vs. orașe ieftine

San Francisco: o persoană - 12.000 euro; familie - 21.300 euro

New York: o persoană - 10.700 euro; familie - 17.840 euro

New Delhi: o persoană - 1.540 euro; familie - 3.670 euro

Istanbul: o persoană - 1.826 euro; familie - 3.596 euro

Cât costă mutarea în altă țară

Roma, Italia: o persoană - 4.756 euro; familie - 9.428 euro

Berlin, Germania: o persoană - 4.206 euro; familie - 9.684 euro

Madrid, Spania: o persoană - 4.916 euro; familie - 9.073 euro

Barcelona, Spania: o persoană - 6.092 euro; familie - 8.764 euro

Londra: o persoană - 7.463 euro; familie - 16.277 euro

București: o persoană - 2.483 euro; familie - 4.556 euro

digi24.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Echipa Publika TV a mers la cumpărături pentru a vedea cât costă în acest an masa de Paşte pentru o familie, transmite Știri.md.
   Am pus pe listă toate ingredientele pentru bucatele tradiţionale de Paşti. Un kilogram de carne de miel costă 100 de lei.
   Oamenii care nu preferă carnea de miel o pot înlocui cu cea de iepure. Preţul unui kilogram este de 126 de lei şi 50 de bani.
   Pentru o masă bogată în vitamine, nu uităm de legume.
   De pe masa de sărbătoare nu pot să lipsească nici legumele. Pentru un kilogram de roşii trebuie să plătim 30 de lei, la fel ca şi pentru unul de castraveţi, iar o legătură de ridiche costă 22 de lei şi pentru o legătură de verdeţuri trebuie să achităm 12 lei.
   Sărbătorile Pascale sunt asociate cu ouăle roşii. Un carton cu zece ouă costă în jur de 20 de lei, iar vopseaua, cel puţin patru lei.
   Magazinele mai propun şi ouă vopsite şi fierte. Preţul a zece bucăţi este de 50 de lei, cu aproximativ 30 de lei mai mult decât ouăle obişnuite.
   Pasca şi cozonacii sunt nelipsiţi de pe masa de sărbătoare.
   Pentru gospodinele care nu vor să coacă pască sau cozonaci, în magazine există o mare varietate de produse începând de la cele autohtone şi terminând cu panetone. Preţurile variază de la 40 de lei până la aproximativ 150 de lei. 
   Bucatele merg mai bine dacă sunt stropite cu alcool: o sticlă de vin costă de la câteva zeci de lei.
   În total, coşul pentru masa de Paşte ne-a costat 591 de lei. Asta în condiţiile în care pensia medie din ţara noastră este de 1.131 de lei.
   Aşadar, persoanele în etate vor avea de ales: ori să cheltuie aproape jumătate din pensie pentru masa de Paşte, ori să renunţe la anumite produse cum ar fi carnea de miel, panetonele sau chiar legumele.
   publika.md
  • julia122997
   De julia122997
   Unele națiuni au un mod atât de neobișnuit de a defini frumusețea, încât pur și simplu ne lasă fără cuvinte. De aceea, jurnalistii de la Bright Side au numit 11 țări din întreaga lume care au concepte neobișnuite de frumusețe feminină.
   Irlanda

   O femeie tipic irlandeză are de obicei sprâncenele groase, pielea deschisă la culoare și buzele subtiri. Cele mai atrăgătoare trăsături sunt ochii verzi, pistruii și părul roșcat. Întrucât irlandezii preferă întotdeauna frumusețea naturală, ei apreciază toate aceste trăsături la o femeie.
   Japonia

   În majoritatea țărilor occidentale, un zâmbet perfect este de obicei asociat cu frumusețea, dar pentru Japonia lucrurile funcționează invers. În această țară, tinerele merg la stomatolog pentru a-și face caninii să pară ușor strâmbi și încălecați. Aspectul de semi-vampir este considerat atrăgător deoarece japonezii îl asociază cu frumusețea naturală și tinerețea.
   Iran

   Statisticile arată că Iranul are cel mai mare procent din lume la capitolul intervenții chirurgicale la nivelul nasului. Acest lucru nu este surprinzător întrucât femeile nu își pot folosi celelalte părți ale corpului pentru a atrage bărbații, deci își îndreaptă eforturile către înfrumusețarea chipurilor.
   Rinoplastia este, de asemenea, foarte scumpă în această țara așa că, dacă o femeie a trecut printr-o astfel de procedură, înseamnă că provine dintr-o familie bogată. Multe femei iraniene poartă bandajele mult timp după operația propriu-zisă doar pentru a arăta că sunt suficient de bogate, iar unele persoane își pun bandaje false pentru a insinua că au făcut rinoplastie.
   Coreea de Sud

   O femeie perfectă în Coreea de Sud are pielea albă impecabilă, nasul ascuțit și ochii mari. Forma feței ar trebui să semene cu o inimă, cu bărbia îngustă și fruntea mai largă. Pentru a atinge acest ideal, o mulțime de femei coreene cheltuiesc sute de mii de dolari pentru intervenții plastice.
   Franța

   Franțuzoaicele încurajează frumusețea naturală – nu poartă aproape niciun machiaj, folosesc rar parfumuri și tind să își păstreze părul corporal. Francezii cred că adevărata frumusețe se reflectă în pielea unei femei, așa că, în loc de machiaj, încearcă să folosească mai multe creme și loțiuni pentru un ten perfect.
   Tajikistan

   Sprâncenele stufoase, care sunt contopite deasupra nasului, au fost considerate sute de ani standardul frumuseții la femei. Cu ceva timp în urmă, a existat chiar și o superstiție comună – cu cât sprâncenele unei femei sunt mai apropiate una de celalaltă, cu atât soțul va fi mai tandru și atent cu partenera lui. În afară de asta, este considerat un simbol al purității și al inocenței. Multe femei încearcă să-și falsifice mono-sprânceana și să folosească ierburi pentru a favoriza creșterea firelor necesare.
   Arabia Saudită

   Ochii sunt oglinda sufletului unei persoane, iar femeile din Arabia Saudita dau un alt sens acestei zicale vechi. Deoarece nu își pot arăta cea mai mare parte a feței din cauza religiei, ele acordă o atenție deosebită frumuseții ochilor. Ele folosesc tot felul de farduri pentru a-și machia ochii.
   China

   Pentru chinezoaice, pielea palidă este considerată un adevărat standard de frumusețe. Această credință este una străveche, când culoarea pielii era legată de clasa socială de care aparținea o persoană. Dacă pielea era întunecată, însemna că persoana lucra pe câmp și era săracă. Femeile din China nu vor să pară sărace, așa că sunt dispuse să facă orice pentru a-și menține pielea albă, inclusiv să folosească produse cosmetice cu agenți de albire.
   Myanmar

   Pentru oamenii din Myanmar, gâtul lung este considerat un simbol al bunăstării și frumuseții. De aceea, localnicele poartă colaci de aramă în jurul gâtului începând cu vârsta de 5 ani.
   Inițial, își pun 6 inele în jurul gatului și apoi numărul acestora crește cu unul în fiecare an. Până la căsătorie, numărul de inele se mărește, iar după nuntă nu mai adaugă niciunul. Gâtul femeii poate ajunge până la 40 cm. Și uneori întreaga construcție este atât de uriașă și inconfortabilă, încât este dificil pentru o fată chiar să întoarcă capul.
   Noua Zeelandă

   În Noua Zeelandă, tatuajele nu sunt folosite doar pentru a decora pielea, ci maorii folosesc o tehnică de tatuaj numită ta moko pentru a realiza un fel de carte de identitate în tipare negre și albastre chiar pe fața unei persoane.
   În mod tradițional, femeile maori se tatueazaă pe barbie în timpul adolescenței și încearcă să-și facă tatuajele cât mai îngrijite și detaliate pentru a-și arăta statutul social.
   Când o altă persoană a tribului privește acest tatuaj, poate citi cu ușurință întreaga poveste a purtătorului sau poate estima cât de frumoasă este o femeie.
   Etiopia

   În această țară, când o femeie devine fertilă, oamenii îi îndepartează cei 2 incisivi inferiori și-i fac un piercing în buza inferioară. Apoi introduc un disc de lemn în această gaura. Pe măsură ce crește, discuri mai mari sunt puse acolo pentru a intinde și mai mult buza până ajunge la o farfurie cu dimensiuni complete.
   Această placă de buze este privită de nativi drept un simbol al maturității feminine care atrage bărbații spre căsătorie.
   tabu.ro
  • maria981s
   De maria981s
   Ministerul Justiției a propus un proiect de modificare a Hotărârii cu privire la expertiza genetică, cu completarea Hotărârii Guvernului pentru aprobarea tarifelor la serviciile de expertiză judiciară. Tarifele sunt stabilite pe oră, iar prețul total variază în funcție de numărul de ore necesar pentru efectuarea analizei, transmite Știri.md cu referire la Bizlaw.
   În document se spune că Centrul de Medicină Legală a finalizat procesul de fondare a laboratorului genetic, fapt ce impune includerea în actul normativ menționat a tarifului pentru un tip nou de expertiză judiciară - cea genetică, care în prezent este prevăzută în Nomenclatorul expertizelor judiciare. Cercetarea genetică vine să înlocuiască investigaţiile serologice deoarece are un mai mare potenţial în domeniul judiciar, fiind capabilă să identifice persoana în baza profilului său genetic şi, astfel, să furnizeze instanței judecătorești și organelor de urmărire penală informaţii mult mai precise. 
   Prețurile pentru efectuarea expertizei generice variază în funcție de tipul testului care trebuie să fie făcut. De exemplu, prelevarea și conservarea probelor biologice pentru a realiza analiza AND va costa 143 de lei. O examinare preliminară, eșantionarea și/sau testarea rapidă a probei va costa alți 286 de lei. Prelevarea probei biologice simple (sânge, saliva și alte secreții) va costa 286 de lei, iar prelevarea și examinarea probei biologice complicate (oase, dinți, material biologic degradat etc.) va costa 1.144 lei. Pentru stabilirea profilului ADN se vor face diferite investigații. Este vorba de: 
   extracţia şi cuantificarea ADN din probe biologice simple (sânge, salivă şi alte secreţii)  - 1.430 de lei; 
   extracţia şi cuantificarea ADN din probe biologice complicate (amestec secreţii, oase, dinţi, ţesuturi împarafinate, material biologic degradat, urme material genetic etc.) – 2.288 de lei;
   stabilirea profilului ADN pentru markeri STR autozomali completat cu markeri cromozomiali X şi Y – 4.004 de lei;
   stabilirea profilului ADN pentru markeri STR specifici cromozomului Y – 4.290 de lei;
   stabilirea ADN mitocondrial – 5.434 de lei; 
   examinarea comparativă a unor profile genetice obținute în alte laboratoare – 572 de lei;
   consultație genetică - 143 de lei.
   Cu referire la costurile orientative ale diverselor tipuri de expertize genetice, acestea pot fi calculate prin însumarea tarifelor pentru fiecare etapă constitutivă a expertizei date. La rândul lor, tarifele pentru fiecare etapă rezultă din înmulțirea unităților de timp estimativ necesare pentru efectuarea acțiunilor aferente etapei la costul per unitate de timp (oră). În acest sens, au fost analizate câteva tipuri de expertize genetice, care sunt mai frecvent solicitate de către organele de urmărire penală și alte persoane.
   Expertiza filiaţiei, adică paternitatea sau maternitatea
   Acest tip de investigație va costa pe 5.577 de lei. Calculul costului se face per persoană.
   Cost = Tariful etapei: Prelevarea şi conservarea probelor biologice în vederea analizei ADN + Extracţia şi cuantificarea ADN din probe biologice simple (sânge, salivă şi alte secreţii) +  Stabilirea profilului ADN pentru markeri STR autozomali completat cu markeri cromozomiali X şi Y = 143 + 1430 + 4.004 = 5.577 lei. 
   Expertiza filiaţiei poate fi efectuată în privinţa a cel puţin două persoane. Costul cercetării poate fi mai mare în cazurile dependente de calitatea şi sursa (persoană decedată, oase, dinţi etc.) probelor prezentate. 
   Expertiza genetică în infracţiunile sexuale
   Calculul costului se face per expertiză. Pentru efectuarea expertizei trebuie să fie cercetate mai multe probe - cel puţin trei (probele de referinţă prelevate de la persoane (victimă, bănuit) şi probele în litigiu). Prețul pentru acest tip de servicii ajunge la aproape 19 mii de lei.
   Cost = Prelevarea şi conservarea probelor biologice în vederea analizei ADN x 2 + Examinarea preliminară, eşantionarea şi/sau testarea rapidă a probei + Pregătirea probei biologice simple (sânge, salivă şi alte secreţii) pentru izolare ADN x 3 + Extracţia şi cuantificarea ADN din probe biologice simple (sânge, salivă şi alte secreţii) x 2 + Extracţia şi cuantificarea ADN din probe biologice complicate (amestec secreţii, oase, dinţi, ţesuturi împarafinate, material biologic degradat, urme material genetic etc.) + Stabilirea profilului ADN pentru markeri STR autozomali completat cu markeri cromozomiali X şi Y x 3 = 143 x 2 + 286 + 286 x 3 + 1430 x 2 + 2288 + 4004 x 3 = 18.590 lei. 
   Costul expertizei depinde de numărul şi calitatea probelor de referinţă şi a celor în litigiu.
   bizlaw.md
  • maria981s
   De maria981s
   Anul trecut, Portugalia a obţinut cifre record în acest sector cu 24,1 milioane de turişti, iar anul acesta se îndreaptă spre „o creştere de 12 %”, a declarat responsabila Turismului, Ana Mendes Godinho, scrie agerpres.ro.
   În 2017, volumul de facturare în sectorul turistic, care presupune 10 % din PIB Portugaliei, a fost de 15 miliarde de euro, iar între ianuarie şi octombrie veniturile din turism au crescut cu 1,5 miliarde de euro.
   „Este un premiu pentru toţi cei care lucrează în sectorul turistic”, a declarat Mendes Godinho, asigurând că această cifră record de 24,1 milioane de turişti din 2017 va fi depăşită în 2018.
   La premiul „Cea mai bună destinaţie turistică din lume” au participat așa țări precum Africa de Sud, Brazilia, SUA, Grecia, India, sau Spania.
   diez.md
  • maria981s
   De maria981s
   Comercianții spun că vor aduce mai multe imediat ce zăpadă se vaașterne într-un strat mai gros, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.
   Chiar dacă în vânzare au fost scoase puține modele, cumpărători au fost chiar din primele zile.
   Chiar dacă a nins puțin, comercianții au scos la vânzare primele sănii dinacest sezon.
   În magazine sunt modele și mai sofisticate, cu roți și cu volan.
   Unii locuitori ai capitalei spun că nu se grăbesc să cumpere sănii și căașteaptă sărbătorile că să le dea în dar celor mici.
   Prețurile săniilor variază de la 200 de lei până la 1.500 de lei.

   protv.md
 •