Amenzi usturătoare pentru părinți. Pentru ce vor fi sancționați


    Părinții care își vor neglija copiii vor fi sancționați cu amenzi de până la 40 de mii de lei. Parlamentul a votat, în primă lectură, modificări la Codul penal și la Codul familiei.

copii-batuti.jpg

Documentul prevede că părinții care nu-și vor îndeplini obligațiile față de copii lor și se vor eschiva cu rea voință de la exercitarea acestora, iar copilul va ajunge în centre de plasament, vor fi sancționați cu amendă de la 15 până la 25 de mii de lei. La fel, ei riscă pedeapsă cu muncă neremunerată de până la 120 de ore.

În cazul în care părinții se vor eschiva ca să reintegreze copilul în familie, vor fi pedepsiți cu amendă de la 15 la 40 de mii de lei.

Un alt articol, care va fi introdus în Codul penal, se referă la pedepse pentru împiedicarea dreptului de a comunica cu copilul. Astfel, dacă un părinte sau ambii părinți vor fi împiedicați, fără motiv, să comunice sau să-și educe copilul, acest fapt se va pedepsi cu amendă de până la 20 de mii de lei sau muncă în folosul comunității de până la 120 de ore.

Amintim că recent Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a stabilit că este dreptul copilului de a întreține relații personale cu ambii părinți, în cazul în care aceștia sunt separați.

bizlaw.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.