Ecuația iubirii nu are aceeași soluție pentru toți. În funcție de tipul de personalitate al partenerilor, există mai multe feluri de relație.

cupluri_1.jpg

Psihologii americani împart cuplurile în cinci categorii, în urma unor cercetări derulate pe parcursul mai multor luni, în care au testat diverse variabile: nivelul de mulțumire, iubirea, trăirile contradictorii și grijile. Fiecare dintre cele cinci tipuri are avantaje și dezavantaje. Care anume are cele mai multe șanse la longevitate și care stă pe un butoi cu pulbere?

Cuplul dramatic

cuplu-flirt-problemesex.ro-foter_com.jpg
În acest tip de relație partenerii sunt extrem de schimbători în privința promisiunilor. Mai mult, ei nu prea petrec timpul împreună, preferând compania prietenilor. Peste o treime din participanții la studiul experimental fac parte din această categorie. Din pricina angajamentelor care deseori rămân neonorate, cei doi se simt nesiguri pe relație, nu au o bază pe care să construiască și, din păcate, ajung extrem de repede la divorț.

Aceste cupluri trec prin numeroase suișuri și coborâșuri, iar promisiunile rămân mai mereu la stadiul de vorbe. De asemenea, partenerii au tendința să ia decizii în baza unor evenimente negative care se întâmplă în relație. De asemenea, se concentrează doar pe aspectele descurajante legate de relație pe care le au în mintea lor. Nu întâmplător, au o ușurință fantastică să se separe. Potrivit specialiștilor, cuplurile dramatice au risc dublu de despărțire față de celelalte categorii.

Cuplul conflictual

conflictele.png
Aproximativ o zecime din cuplurile testate intră în această categorie unde primează mai degrabă discuțiile în contradictoriu, iar iubirea e lăsată mult în plan secund. De aici apar numeroase probleme de atașament, mai ales în perioadele când certurile se înmulțesc. Cu toate acestea, psihologii spun că relația este solidă. Fiindcă în restul timpul, când nu există tensiune între parteneri, există multe șanse să se strângă legătura dintre ei. Așadar, chiar dacă nivelul de afecțiune scade, asta nu implică în mod automat despărțirea. Potrivit specialiștilor, acest tip de cuplu funcționează optim doar când se produce tensiunea, care în toiul conflictului îi separă pe cei doi parteneri, dar îi și aduce împreună printr-o atracție pasională, când cearta se stinge. 

Practic, se contrează, dar știu și să râdă împreună și reușesc să se întâlnească din când în când pe un teren comun, din care nu lipsește pacea. Deseori, luptele dintre ei sunt expresia competiției în cuplu. Totuși, ambii sunt sinceri și dornici de afecțiune. Trebuie însă găsit un echilibru, deoarece, pe termen lung, relația nu este sustenabilă din pricină că se poate instala confortabil sentimentul de ostilitate. Până la urmă, cine poate trăi cu pasiune maximă 30 de ani de conflicte?

Cuplul social

3722105-13669055-982109968576752-7843480544043196717-n-146883503.jpg

Unde te uiți, îi vezi pe ei și sunt nedezlipiți. Partenerii din această categorie petrec foarte mult timp împreună și, dintre toți, au cele mai multe puncte forte. Un sfert din cuplurile participante la cercetare se încadrează aici. Îi găsești tot împreună până și pe rețelele de socializare, unde își comentează fiecare postare sau fiecare poză și se complimentează reciproc. Acest tip de cuplu are un nivel ridicat de mulțumire și satisfacție, iar asta duce la o mai bună stabilitate, spun specialiștii. Cei doi se consultă mereu în privința oricărei decizii și își fac constant planuri de viitor. Partenerii țin să le împărtășească și altora fericirea lor. De asemenea, vorbesc frecvent despre ei. E genul de cuplu care își respectă promisiunile de început și odată cu trecerea anilor, având astfel șanse mari să reziste în timp.

Cuplul centrat pe partener

couple3.jpg

Cei doi au cele mai mari șanse, în opinia psihologilor, să rămână fericiți până la adânci bătrâneți. Partenerii sunt foarte implicați în tot ce înseamnă relația de cuplu și folosesc orice eveniment (pozitiv sau negativ) pentru a pune încă o piatră la temelia cuplului și a-și consolida atașamentul la un nivel cât mai profund. Sunt dependenți unul de celălalt și atenți – în sensul bun, galant – la nevoile celuilalt. Persoanele din aceste cupluri înregistrează un grad crescut de conștiinciozitate, aspect ce sugerează că sunt extrem de grijulii atât unul cu celălalt, cât și în felul cum abordează diverse aspecte ce țin de mersul legăturii afective și de alegerile pe care le fac, spun autorii studiului. Partenerii nu își strigă sentimentele în văzut lumii, preferând să trăiască în intimitatea cuplului emoțiile cele mai lăuntrice.

Cuplul ce evită conflictele

divort-comunicare.jpg

Partenerii încearcă pe rând a minimaliza încercările celuilalt de a da amploare unui dezacord minor. În același timp, ei încearcă, fiecare în felul lui, să pună accent pe zonele unde amândoi se simt confortabil. Ei evită cearta, se țin departe de a a-și arunca reproșuri sau nemulțumiri și, de obicei, se susțin pe calea armoniei, fiindcă își doresc cel mai mult să fie fericiți. La această categorie, un aspect important este echilibrul între independență și dependență.

Partenerii au limite clare, adesea profesii diferite și interese diferite. Cu toate acestea, reușesc să se întâlnească la mijloc, să stabilească o legătură profundă și să se facă indispensabili în viața celuilalt. Fiecare în parte reprezintă un sprijin pentru jumătatea sa, respectă și înțelege punctul de vedere al celuilalt, chiar dacă nu-l împărtășește, și deseori este empatic în privința sentimentelor. Nu lipsesc momentele când își confruntă diferențele, însă acestea sunt rarisime, ajungând repede la o situație de compromis.

femeia.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • alexandrarum
   De alexandrarum
   În anul 2017, s-au încheiat 20.900 de căsătorii. Peste 15.000 de căsătorii au fost oficiate pentru prima dată, din care majoritatea (93%) de către persoanele tinere cu vârsta de 16-34 ani.
   Cei mai mulţi bărbaţi care s-au căsătorit în 2017 au avut 25-29 ani (39%), iar femeile - 20-24 ani (38,1%). Datele seci arată că vârsta medie la prima căsătorie a fost de 28,5 ani pentru bărbaţi şi 25,7 ani pentru femei.
   Cu 2 puncte procentuale a scăzut ponderea primelor căsătorii, înregistrate la vârsta de 20-24 ani. În acelaşi timp, ponderea femeilor şi bărbaților care se căsătoresc la vârstă de 25-29 ani și 30-34 a crescut cu 2,0 și 0,8 puncte procentuale.
   De partea cealaltă a monedei sunt separările. În 2017, judecătorii au separat 9.300 de cupluri. Din totalul acestor divorțuri, în 51,4% dintre cazuri era vorba de femei de 16-34 de ani, iar 39,5% - de bărbaţi în vârstă de 16-34 ani.
   Din 2013 încoace, căsătoriilor înregistrate s-a micşorat cu 18,3% (atât la bărbați cât și la femei), iar numărul divorţurilor - cu 20,9% în cazul bărbaţilor şi 19,5% - cel al femeilor.
   agora.md
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Perioada de început a unei relații de iubire e minunată, palpitantă și în același timp dificilă. Plutim ca într-un vis, gândurile ne dau fiori, senzațiile ne amețesc… Dar totodată, din când în când, vine și un gând neliniștitor, care ne strânge inima de teamă: dar dacă nu va dura? |n mod cert, există tot felul de „rețete“, de modele de conduită și liste întregi de reguli simple sau savante, care susțin că te pot ajuta să-ți construiești o relație perfectă. Uneori însă, aceste stereotipuri pot duce la un rezultat contrar celui scontat, îndepărtându-l pe noul tău iubit.
   Sub acoperire
   Stereotip: „Între îndrăgostiți nu trebuie să existe secrete.“
   Semnele de Foc, Berbecul, Leul și Săgetătorul, au un caracter vulcanic. Un asemenea bărbat se aprinde repede și își poate pierde interesul la fel de ușor. La reprezentantele sexului opus îl atrag stilul imprevizibil, enigmatic, aerul inaccesibil. Dacă îți deschizi sufletul chiar de la început, riști să-i arăți că femeia visurilor lui e animată de cele mai omenești, cele mai banale sentimente și pasiuni. Este și mai rău dacă-i povestești despre iubiții pe care i-ai avut înaintea lui. El se consideră un învingător și e sincer convins că, după ce l-ai cunoscut, vechile relații nu mai au loc nici măcar în amintirile tale.
   Tactica potrivită. Nu te grăbi să fii o carte deschisă pentru el. Micile tăceri, aerul ușor enigmatic îl incită. Lasă-l să descopere în fiecare zi ceva nou și atrăgător în felul tău de-a fi. Și încă un lucru important: rămâi cât mai feminină în orice situație.

   Cu inima deschisă 
   Stereotip: „Unui bărbat nu trebuie să-i arăți cât de mult ții la el.“
   Dar stilul rece, distant îi poate îndepărta o dată pentru totdeauna pe reprezentanții zodiilor de Apă. Racii, Scorpionii și Peștii apreciază sensibilitatea, vulnerabilitatea. Indiferența nu va menține treaz interesul admiratorului tău, ci mai degrabă îl va deprima. Pierzându-și speranța de a vedea și tandrețe în ochii tăi, un asemenea bărbat se va închide în sine, iar apoi va uita numărul tău de telefon. Și va fi foarte greu să mai repari ceva: acești visători, în special Racii, își schimbă greu punctul de vedere. Dacă iubitul tău cel încăpățânat a ajuns la concluzia că în relația voastră lipsește reciprocitatea, va fi aproape imposibil să-l convingi de contrariu.
   Tactica potrivită. Dă-i de înțeles încă din primele zile ale relației că ai nevoie de el. Nu trebuie să-i declari că-l iubești, ci pur și simplu să asculți cu atenție și să reții ce-ți povestește despre el. Apoi menționezi, ca din întâmplare, o istorioară nostimă din copilăria lui, gătești ceva ce știi că-i place sau pui un disc cu muzica lui preferată. Acest gen de atenții îi va dovedi că ești caldă și atentă cu el și că nu ți-e deloc indiferent.
   Artă și multă abilitate
   Stereotip: „Partenerul trebuie să-și dovedească dragostea prin cadouri.“
   Dacă vei insista cu sugestii de acest gen în cazul îndrăgostiților din Taur, Fecioară sau Capricorn, riști să-ți pierzi admiratorul. Asta nu înseamnă deloc că partenerul tău e dominat de o zgârcenie cronică. Nu, el e pur și simplu nativ al unui semn de Pământ și de aceea prețuiește stabilitatea pe care o asigură banii. |n cheltuielile interminabile „pentru tot felul de prostii“ el vede manifestarea unei atitudini superficiale în viață. În plus, mai devreme sau mai târziu, va bănui că secretul principal al atracției pe care o simți pentru el este contul pe care îl are în bancă. În concluzie, va prefera o parteneră rațională și cumpătată, cu care nu va fi în pericol să dea faliment.
   Tactica potrivită. Preia inițiativa: fă-i tu lui mici cadouri. Alege lucruri frumoase, moderne, de bună calitate. |n felul acesta, îi vei dovedi nu numai că ții la el, ci și faptul că ești o persoană practică. Iar atunci când se va convinge că îi meriți încrederea, te va copleși la rândul său cu atenții.
   Libertate mai presus de orice!
   Stereotip: „Partenerul nu trebuie scăpat din ochi niciodată.“
   Această tactică nu dă rezultate pozitive cu Gemenii, Balanțele și Vărsătorii. Romanticul semn de Aer va considera chiar și o întrebare nevinovată, de genul „unde ai fost?“, drept o încercare de a-i îngrădi libertatea. Mai devreme sau mai târziu, sentimentele lui se vor răci față de o parteneră posesivă, care se amestecă în viața lui și îl controlează. Armonia în cuplu este deosebit de importantă pentru bărbații născuți în Balanță, iar reproșurile repetate o distrug.
   Tactica potrivită. Acordă-i libertate de acțiune și nu-ți refuza nici tu distracțiile, iar apoi povestește-i în culori cât mai vii ce bine te-ai simțit. El va înțelege singur că e mai plăcut să fie mereu alături de tine. 
   femeia.ro
  • Calandrella
   De Calandrella
   De cele mai multe ori, suntem absorbiți de mediul online și tindem să credem că ceea ce vedem pe rețelele sociale chiar este adevărat. Includem în această categorie și cuplurile care par perfecte din toate punctele de vedere - numărul impresionant de poze împreună din diverse locuri și descrierile pline de iubire ne fac să ne gândim că în relația lor nu există loc de ceartă sau neînțelegeri.
   Specialiștii în relații susțin că pozele de pe internet pot ascunde nesiguranțe, iar cuplurile cu adevărat fericite nu sunt definite de numeroasele postări sau mesaje. În acest caz, cum ne dăm seama, de fapt, cum se comportă cuplurile fericite? Iată 12 dintre lucrurile pe care partenerii dintr-o relație fericită le au în comun:
   1. Se respectă reciproc
   Cuplurile fericite sunt conștiente de faptul că este imposibil să fie de acord în toate privințele. În unele situații, intervin argumente contradictorii, însă chiar și în aceste cazuri, sunt rezolvate cu calm și răbdare. Cei doi nu își aduc injurii și nu țipă unul la celălalt.
   2. Văd ce-i mai bun unul în celălalt
   Cuplurile fericite au multă încredere unul în celălalt. Dacă interacțiunea cu o altă persoană poate avea mai multe interpretări, partenerul neimplicat o va alege pe cea care este în favoarea celuilalt. Cel puțin, asta fac cei care au o relație fericită. Nu se lasă influențați de aparența unor lucruri, au pur și simplu încredere în persoana pe care au ales să o iubească.
   3. Atunci când au relații intime, nu se gândesc să o facă doar pentru plăcerea de la final
   Persoanele aflate în relații care le aduc satisfacerea nevoii de iubire și înțelegere nu se vor implica în relații intime cu partenerii lor doar pentru plăcerea finală a partidei. Aceștia trăiesc pentru momentul efectiv de iubire, bucurându-se de fiecare sărut și atingere.
   4. Gesturile de afecțiune dintre cei doi nu au o conotație sexuală
   O relație fericită presupune și ținutul de mână, îmbrățisări pline de afecțiune și săruturi pe frunte, fără ca acestea să aibă o conotație sexuală.
   5. Amândoi sunt interesați de ceea ce se petrece în viața celuilalt
   Acest aspect include tot ce înseamnă sentimente, gânduri și activități. Cei doi sunt curioși în ceea ce îl privește pe celălalt, vor să știe ce simt și ce gândesc despre ei, dar și despre lume, care sunt aspirațiile și visurilor lor.
   6. Cu fiecare ocazie, aceștia încearcă să-și arate aprecierea reciprocă
   Cuplurile care au o relație cu adevărat fericită tind să se facă unul pe celălalt să se simtă apreciați și susținuți în tot ceea ce fac. Se simt iubiți și vor să le transmită aceste sentimente cât mai des posibil.Conversațiilor lor se concentrează pe aspecte pozitive ale vieții, și nu pe cele pesimiste.
   7. Comunicarea este eficientă
   Persoanele care au o relație fericită știu să comunice eficient și să-și exprime gândurile și cerințele fără să adreseze reproșuri. Sunt conștienți, de asemenea, că o comunicare eficientă nu constă doar în exprimarea verbală, ci și în limbajul corpului. Ei se folosesc de gesturi de afecțiune pentru a completa comunicarea.
   8. Partenerii sunt fideli relației
   Atunci când cei doi simt că sunt în relația potrivită, cea care îi face să simtă bucuria unui parteneriat, sunt conștienți că fidelitatea este un aspect inevitabil. Ceea ce trăiesc alături de celălalt îi determină să fie recunoscători și mulțumiți de alegerea făcută.
   9. Relația lor îndeplinește nevoia de afecțiune
   Această relație vine în completarea vieții individuale a fiecăruia, pentru satisfacerea nevoii de iubire și bucuria de a petrece timp împreună, nu pentru a umple un gol emoțional sau pentru a avea cu cine să-și petreacă timpul.
   10. Nu încearcă să se schimbe unul pe celălalt
   Este normal ca cei doi să-și cunoască, în timp, defectele, dar știu exact ce pot schimba și ce nu la persoana de lângă ei. În timp ce aspectele grave, care îi deranjează constant pot fi discutate, lucrurile mici pot fi trecute cu vederea.
   11. Au încredere unul în celălalt, ceea ce îi ajută să învingă frica și anxietatea
   Pe parcursul relației, când partenerii încep să se cunoască din ce în ce mai bine, își vor destăinui fricile și ceea ce îi menține de multe ori pe loc. Schimbările de stare ale partenerului nu-l afectează pe celălalt; acesta îi este alături în fiecare moment de cumpănă și îl ajută să depășească orice situație care îi îngrijorează.
   12. Se acceptă exact așa cum sunt
   Cei doi se iubesc exact așa cum sunt, își iubesc partenerul pentru ceea ce este și pentru ceea ce nu este deopotrivă. Atunci când învață să se accepte din toate punctele de vedere, relația devine mult mai puternică.
   elle.ro
  • Calandrella
   De Calandrella
   Cum gândim?
   Nu știu dacă ei gândesc mai bine, cert este că avem feluri diferite. Bărbaţii sunt mai atenţi la aspectele generale ale unei probleme, la circumstanţe, la felul cum poate fi rezolvată, în funcţie de diferite situaţii legate de respectivul context. Femeile sunt mai atente la detalii, pe care le pun rapid cap la cap. Soluţia va fi în funcţie de aceste detalii, nicidecum de soarta planetei. Chiar și femeile șef de stat se simt mai în largul lor când se încred mai degrabă în detalii decât în analize sofisticate ale cauzelor și efectelor.
   Cum simțim?
   Se pare că acea parte a cortexului responsabilă cu emoţiile este mai mare la femei decât la bărbaţi. De aceea, femeile plâng mai repede şi mai mult, zâmbesc cu mai mare ușurință și mai des, se lasă impresionate mai uşor de suferinţa sau de bucuria altora, au mai mult trac la interviuri. Femeile se pot pune mai ușor „în pantofii celuilalt“, cum spun americanii, decât bărbații.
   Cum facem sex?
   Femeile trebuie să fie îndrăgostite ca să facă dragoste, bărbaţii trebuie să facă dragoste ca să se poată îndrăgosti. Nu știu pe unde am citit asta, dar este ca și cum aș fi gândit-o chiar eu. Pentru că, în general, îmi este greu să înțeleg cum poți face sex doar de dragul sexului. În principiu, când femeia ajunge la acel moment, al celor două trupuri devenite unul, este deja amorezată lulea. Pe când bărbatul e încă în… tatonări. Asta poate şi pentru că bărbatul şi femeia iubesc trupeşte în mod diferit. Ea cucereşte, el se lasă cucerit. El mângâie, ea se lasădescoperită. Ea aşteaptă, el nu se lasă prea mult aşteptat. Poţi fi sigură că, atât timp cât te doreşte ca la început, înseamnă că s-a îndrăgostit de tine. Oarecum pe viaţă!
   Cum facem economii?
   Noi – mai bine. Ei – mai rar! Dacă-i place foarte mult ceva, un bărbat plăteşte şi dublu pentru a obţine acel lucru. Chiar dacă nu-i place foarte tare, o femeie cumpără aproape orice e la jumătate de preţ! Mărunţişul este făcut pentru puşculiţa copilului, pentru cerșetorul din fața bisericii sau pentru cutia cu nimicuri de pe hol, nicidecum pentru un bărbat adevărat, care merge la cumpărături doar cu cardul sau cu hârtii mari. Unde mai pui că și cerșetorului îi dă, mai des, hârtii. Femeile în schimb au întotdeauna răspuns la veşnica întrebare a casierei: „Se întâmplă să aveţi 12 bani?“ „Bineînțeles!“
   La femei, funcţionează instinctul de perpetuare a speciei, implicit cel de autoconservare. La bărbaţi, funcţionează cel de „cucerire de noi teritorii“, de provocare la luptă, de apărare a cuibului.
   Noi:
   Suntem, și asta de multă vreme, mai multe decât bărbații, deci trăim mai sănătos și mai mult! Ieșim din încurcături mai repede și mai eficient datorită celebrului instinct de conservare și atenției la detalii. Suntem (dovedit!) mai organizate decât bărbații! EI:
   Se orientează mai bine în spațiu (corpul calos ne ajută să facem mai multe lucruri deodată, dar ne ia din priceperea la cititul hărților!). Sunt mai buni pictori (chiar dacă noi vedem mai multe culori) sau artiști culinari (chiar dacănoi suntem de obicei „la cratiță“). Sunt mai dispuși să urmeze ce le dictează rațiunea! „Niciodată nu poţi şti ce gândeşte o femeie cu adevărat.“
   Este deja un dat. Scriitori și filosofi din toate erele (sunt convinsă că și bărbatul cavernelor se uita circumspect măcar la una dintre feleile peșterii) au ajuns, pe ocolite sau de-a dreptul, la concluzia asta! Care se transmite din tată-n fiu, nesmintit! Prin urmare, n-are rost să-ncerci să-l convingi de contrariu. Și dacă stai un pic să te gândești, are puțină dreptate. Pentru el,„Lasă-mă!“ înseamnă exact ce spune. Pe când pentru tine înseamnă o mulțime de alte lucruri: să te lase nițel în pace, dar să fie aproape de tine. Să te mângâie uşurel, dar să nu devină insistent. Şi încă multe altele… Complicat? Pentru bărbaţi, da!
   femeia.ro
  • Calandrella
   De Calandrella
   Afișarea subtilă a afecțiunii în public nu dăunează, dar cuplurile care exagerează cu astfel de gesturi îi fac pe mulți să se simtă inconfortabil. Ei bine, am găsit 8 motive pentru care o expunere deschisă și publică a dragostei îi poate face pe ceilalți să se simtă ciudat.
   1. Sărutul spontan pe stradă este adesea trecut cu vederea, fiind considerat un lucru absolul normal. O atingere subtilă a buzelor, un pupic pe obraz, o îmbrățișare rapidă. Însă, devine ciudat să asistăm la un sărut franțuzesc, care implică și folosirea limbii, și care vrea să bată orice record de durată. Încearcă să fii subtilă când te săruți și nu încerca să ofensezi pe nimeni cu acțiunile tale.
   2. E absolut normal să te simți invidioasă sau nesigură când vezi doi îndrăgostiți care își arată afecțiunea în public. Dacă tocmai ai încheiat o relație amoroasă, care te-a afectat, o dovadă de dragoste la mall între doi tineri te-ar putea pune într-o situație delicată. Sau te-ar face să plângi, pentru că îți amintește de fostul iubit.
   3. Există anumite locuri în care și un banal ținut de mână devine stânjenitor pentru ceilalți. Mai bine te-ai abține de la gesturile tandre la birou, în fața colegilor, sau pe scara rulantă din spațiul comercial. Eviți astfel comentariile răutăcioase și șicanele din partea celorlalți.
   4. Nu scoate sunete ciudate în timpul sărutului! Cel puţin, nu în public! Păstrează gemetele şi sunetele sexy pentru momentele intime. Nu îți dai seama cât de enervante sunt și cât de ciudat sună în urechile celorlalți.
   5. Să fii a cincea roată de la căruță… doare! E o comparație potrivită pentru ieșirile în grup. Nimic nu poate fi mai inconfortabil decât să asiști la giugiuleala prietenilor tăi care sunt un cuplu, iar tu ai ieșit neînsoțită.
   6. Săruturile sunt considerate parte din preludiu. Iar unii sunt puși într-o situație stânjenitoare privind un cuplu care e pe punctul de a face sex. Aceste gesturi atât de intime ar putea fi înțelese greșit și ceilalți nu vor ști cum să reacționeze.
   7. Gesturile tandre în public între două persoane de același gen înseamnă imoralitate pentru unii dintre noi și produce stigmatizare. Țara noastră încă nu e pregătită pentru parteneriatul civil între persoanele de același sex și se pare că dăm dovadă de prea puțină toleranță când vine vorba despre afișarea în public a afecțiunii între doi homosexuali.
   tabu.ro
 •