5 lucruri pe care femeile le fac mult mai bine decât bărbații


    În ciuda faptului că trăim într-o societate modernă, stereotipurile de gen continuă să fie foarte bine înrădăcinate în cultura populară. În acest context, știința poate fi un factor important, concret, care poate distruge mituri, prin adevăruri demonstrate.

Tocmai de aceea, azi am făcut o scurtă listă cu 5 lucruri pe care femeile le fac mai bine decât bărbații. 5 lucruri demonstrate științific, pentru care nu mai e nevoie de niciun argument. Iată care sunt acestea!

 

Femeile se descurcă mai bine în situațiile stresante, comparativ cu bărbații

 

În ciuda faptului că se spune despre femei că ar fi mult mai emotive, specialiștii au demonstrat că femeile au un instinct de supraviețuire mult mai puternic și rezistă mult mai bine la stres, comparativ cu bărbații. Mai mult decât atât, în condiții asemănătoare de stres, femeile reușesc să se concentreze mult mai bine decât bărbații.

 

Femeile rețin informații noi mult mai ușor decât bărbații

 

Rezultatele unui studiu realizat de Universitatea din Georgia au arătat că femeile rețin informații noi mult mai ușor și mult mai repede decât bărbații. Acest lucru se întâmplă deoarece reprezentantele sexului feminin sunt mai organizate, mai atente și mai creative decât bărbații.

 

Femeile își organizează mult mai bine biroul la locul de muncă

 

Cineva trebuia să facă și un astfel de studiu! Ei bine, se pare că femeile își organizează mult mai bine biroul la locul de muncă și, spre diferență de bărbați, îl și curăță periodic. Rezultatele unui studiu realizat de Universitatea din San Diego au arătat că birourile femeilor sunt cu până la 50 la sută mai curate și mai ordonate decât birourile bărbaților.

 

Femeile trăiesc mai sănătos decât bărbații

 

Rezultatele unui studiu realizat pe un eșantion de peste zece mii de oameni, de către Universitatea din Minnesota, au scos la iveală faptul că femeile trăiesc în general mult mai sănătos decât bărbații. Comparativ cu reprezentanții sexului masculin, femeile fac sport mult mai des și aleg alimente mai sănătoase.

 

Femeile sunt mai bune la multi-tasking

 

O femeie poate face până la de trei ori mai multe lucruri în același timp, comparativ cu un bărbat. Pe scurt, ne pricepem mult mai bine la multi-tasking, decât soții sau iubiții noștri. Acest lucru se datorează faptul că femeile se concentrează mult mai ușor, au o memorie mai bună decât bărbații și sunt mai organizate.

 

unica.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.