10 sfaturi realiste pentru un mariaj de succes


  Vremurile s-au schimbat, iar succesul unei căsnicii moderne se raportează acum la eforturile depuse de ambele părţi. Asta înseamnă că există reguli universale pe care fiecare partener trebuie să le urmeze. 

bride-couple-groom-70737.jpg

Care sunt sfaturile pentru o căsnicie de succes?

1. Nu transforma social media într-un consilier marital

Cea mai sigură cale de a submina puterea căsniciei tale este de a cere opinia unei persoane aleasă la întâmplare. Una este să mergi la un consilier marital de încredere în mod privat şi alta este să îţi spui problemele pe Internet şi să aştepţi ajutor. Nimeni nu te cunoaşte suficient de bine pentru a-ţi oferi un sfat valabil. Căsătoriile nu sunt salvate în secţiunea de comentarii. 

2. Comunicați, comunicați, comunicați

Exisă un adevărat universal pentru toate relaţiile care nu s-a schimbat în timp: comunicarea este cheia. Trebuie să ştii că partenerul tău nu are abilităţi de citire a minţii. Nevoile, dorinţele şi opiniile voastre sunt toate lucruri pe care le ştiţi doar voi şi la care nimeni nu poate ajunge decât dacă le spui cu voce tare. Bucuraţi-vă de ideea de a vă pune gândurile în cuvinte reale. Când se întâmplă ceva în relaţia ta, nu te aştepta ca partenerul să ştie de ce reacţionezi aşa. Singura persoană care ştie eşti tu!

3. Nu formaţi un trio cu telefonul 

adult-airport-apparel-993607.jpg

Pune-ţi telefonul deoparte şi concentrează-te asupra persoanei cu care ai ales să îţi petreci viaţa. 

4. Nu te atinge de telefonul partenerului

De ce oamenii se tem atât de mult de intimitate? Confidenţialitatea nu este un inamic, este un drept sacru al tuturor adulţilor. Soţul tău are dreptul la intimitate şi la fel şi tu. Dacă acest lucru te face să te simţi inconfortabil sau dacă ai motive să crezi că partenerul ascunde ceva de tine, voi doi trebuie să purtaţi o discuţie serioasă despre temelia încrederii în căsnicia voastră. Există probleme mai mari aici, nu trebuie să vă dovediţi că nu aveţi nimic de ascuns pentru a vă justifica dreptul la intimitate. 

5. Mergi la culcare şi furios/oasă

Furia este o emoţie incomodă, iar acest lucru nu se schimbă dacă eşti implicat într-o relaţie. Ideea de a merge la culcare în orice stare emoţională, alta decât euforia şi fericirea, este total absurdă. Această mentalitate provine din teama că relaţia nu e suficient de puternică pentru a rezista unei confruntări.Oferă-ţi libertatea de a fi supărat pe partenerul tău şi oferă-i şi acestuia acelaşi drept. Dimineaţa, lucrurile ar putea sta cu totul altfel!

6. Poliamoria este sănătoasă

Oamenii sunt fiinţe emoţionale complexe, iar greutatea acestor sentimente este prea mare pentru a fi dusă de o singură persoană. Fiecare partener are nevoie de prieteni şi nu numai de împlinire personală. Nu este un semn de putere a căsniciei dacă partenerul are responsabilitatea de a fi totul. În cele din urmă, vei vedea că acest lucru va fi o povară. Fii o soţie sau un soţ bun şi construiţi-vă relaţii de prietenie în afara căsniciei. 

7. Auto-perfecţionarea vă va întări căsnicia

accusation-anger-angry-984950.jpg

Oamenii se află într-o stare constantă de evoluţie. Persoana cu care te-ai căsătorit nu va fi aceeaşi după 5, 10 sau 15 ani de relaţie. Şi nici tu nu vei mai fi. Îmbrăţişează aceste schimbări şi veţi creşte împreună. Dacă alegi să stai pe loc, vei căpăta resentimente privind cum partenerul tău continuă să crească. Până la urmă, el va găsi pe altcineva care să facă parte din povestea lui.

8. Nu te uita singur/ă la serialul vostru preferat

Acest lucru ar putea părea absurd, însă este destul de important pentru cuplurile moderne. Când vă puneţi de acord să începeţi un serial împreună, faceţi cumva o mică promisiune. Această activitate, ca şi altele pe care le faceţi împreună, reprezintă o legătură unică nedefinită dintre soţi. Este un exemplu ciudat, dar extrem de serios cu privire la asumarea angajamentului unul faţă de celălalt. Arată că eşti de încredere, ţinându-te de cuvânt chiar şi în cazul celor mai mici şi mai prosteşti promisiuni. 

9. Să fii kinky e un lucru bun

beautiful-couple-flirting-807978.jpg

Poate că acesta nu e punctul tău forte, dar nu asta e important. Ceea ce e important este să-ţi identifici latura ta perversă pe care nu ai împărtăşit-o nimănui şi, apoi, să i-o dezvălui soţului sau soţiei. Astfel se va crea o legătură profundă şi durabilă. 

10. Învaţă să îţi ceri scuze 

Să spui că îţi pare rău este o abilitate dobândită care arată două lucruri. În primul rând, nu-ţi pui mândria mai presus de sentimentele partenerul de viaţă. În al doilea rând, eşti capabil să recunoşti că nu eşti perfect. 

eva.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • maria981s
   De maria981s
   Te culci cu părul ud? Iată ce ar trebui să știi!

   Ideea că te poți îmbolnăvi dacă te culci cu părul ud pare a proveni din vechile concepții că umezeala și frigul pot provoca apariția unei răceli. Deși această idee persistă, a fost combătută acum mult timp. Este adevărat că este mult mai probabil să răcești în tipul iernii, dar acest lucru are legătură cu modul în care virușii se înmulțesc și se răspândesc. Nu poți scăpa de a-ți fi frig.
   Un alt zvon despre părul ud este cel conform căruia bacteriile dăunătoare vor coloniza perna. Bacteriile și virusurile care cauzează bolile nu apar spontan, așa că nu te vei îmbolnăvi dacă vei dormi pe o pernă umedă timp de o noapte. Dar există o excepție posibilă. Unele cercetări au arătat că pernele fabricate în special din materiale sintetice pot conține forme de mucegai și ciuperci care declanșează alergii. Aceste microorganisme se simt bine în mediile umede, la fel ca acarienii de praf.
   Nu există dovezi conform cărora persoanele care dorm cu părul ud ar avea mai multe simptome ale alergiilor sau astmului bronșic. Orice preocupare privind părul umed este prin urmare teoretică. Dacă te trezești cu nasul înfundat, cu mâncărimi la nivelul ochilor, probleme de respirație sau alte simptome ale alergiilor și astmului, ar trebui să îți speli pernele și fețele de pernă în apă fierbinte, cel puțin o dată pe săptămână, pentru a reduce expunerea la eventualii factori iritanți.
   Când vine vorba de sănătatea părului și a pielii, pot exista și alte motive legitime de îngrijorare cu privire la părul ud.În general, se crede că nu este bine pentru păr să te culci cu el umed. De-a lungul timpului, apa poate degrada stratul exterior de protecție al foliculului de păr, care se numește cuticulă. Odată ce acea cuticulă se descompune, apa poate pătrunde și provoca deteriorări. Daunele pot duce la rupturi, precum și la pierderea strălucirii și elasticității firelor de păr.

   Dar trebuie să reții că aproape tot ce îi faci părului, de la periaj la uscare, vopsire și expunere la soare, îl poate deteriora. Deși poate că nu este optim să dormi cu părul ud, folosirea balsamului poate ajuta la repararea firelor de păr. 
   Același lucru este valabil și pentru eventualele probleme de piele care ar putea apărea de la culcatul cu părul ud. Dacă dormi într-o parte sau pe burtă, părul umed dintre pernă și pielea feței tale poate provoca o iritație. De asemenea, deoarece apa din păr se evaporă, scalpul sau fața s-ar putea usca.
   Dar mulți oameni dorm cu părul ud și nu par să aibă probleme. În unele cazuri, părul umed poate fi de ajutor pentru un somn mai bun. Cercetările au arătat că această răcire a capului pe timp de noapte ajută la calmarea activității metabolice a creierului în moduri care promovează somnul odihnitor.
   S-ar putea să existe unele riscuri mici asociate cu mersul la culcare cu părul ud. Dar dintre toate grijile pe care ți le poți face pentru sănătate, aceasta nu ar trebui să îți deranjeze somnul liniștit.
   eva.ro
 •