Într-o zi îți vei da seama că mama ta este singura prietenă adevărată, însă va fi prea târziu


  Mulți oameni ar spune că nu am putea fi cu adevărat prieteni cu părinții noștri, dar acest lucru este ceva ce nu poate fi controlat. Dacă ai o relație bună cu mama ta, veți deveni inevitabil cele mai bune prietene și ea va fi singura care te iubește și căruia îi pasă mai mult decât oricine de tine.

pexels-photo-3768114.jpeg

Din păcate, majoritatea oamenilor înțeleg importanța prieteniei cu mama lor doar după ce ea nu mai este și acest lucru este cu adevărat trist. Ne dăm seama prea târziu și ne am da orice să o avem din nou în preajma noastră.

Când îți pierzi mama și nu mai este acolo pentru tine, vei înțelege în sfârșit sensul cuvintelor noastre. Vei vedea că ea era singura ta prietenă adevărată. Vei realiza că legătura pe care ai împărtășit-o cu mama ta era atât de unică și specială, încât chiar dacă nu mai este cu tine, poți totuși să simți prezența, sprijinul și dragostea ei.

Pe măsură ce îmbătrânim, tindem să devenim mai apropiați de mamele noastre și începem să vorbim despre lucruri pe care ne-am temut chiar să le menționăm.

Devenim mai deschiși și mai sinceri pentru sentimentele și gândurile noastre și ne pasă atât de mult una de celălaltă, mai mult decât cunoaștem pe oricine. În această perioadă de legătură, ne dăm seama cât de greșit ne-am tratat mamele, ambii părinți, de fapt, când eram mai mici.

upl_1511955161_179208.jpg

Stăm închiși și petrecem zile fără să rostim măcar un cuvânt. Și partea cea mai rea? Nici nu am avut ocazia să ne cerem scuze pentru comportamentul nostru total greșit. Dar ele nu o iau niciodată împotriva noastră, pentru că știu că în profunzime le iubim, încă ne pasă de ele, doar nu știam cum să o arătăm.

Mamele știu că vom veni din nou la ele și sunt suficient de răbdătoare pentru a ne aștepta. Dar de ce nu aș fi putut să realizez cât de mult a însemnat pentru mine mai devreme? De ce a trebuit să o pierd pentru a înțelege cât de goală este viața mea fără ea?

Era singura persoană la care puteam suna în miez de noapte și venea la mine alergând. Ea a fost singura persoană din lume care a avut grijă de mine, indiferent de situație. Era de neînlocuit și nu mi-am dat seama decât atunci când nu mai era cu mine.

Acum regret atât de mult. Nu știam că nu va fi niciodată nimeni care să mă iubească la fel de mult ca ea, care să mă susțină așa cum o făcea ea, care să mă înțeleagă la fel de mult ca ea. A trebuit să o pierd pentru a înțelege legătura pe care o împărtășisem.

Amintește-ți că ea a fost cea care a fost acolo lângă tine când ai primit prima notă proastă, când ai căzut de pe bicicletă și când ai avut prima decepție în dragoste. Te-a înveselit, te-a mângâiat și te-a făcut să te simți mai bine.

Chiar dacă s-ar fi luptat cu propriile probleme, ar lăsa totul deoparte și ar veni în salvarea ta.

Așa fac mamele, cu dragostea lor necondiționată. Amintește-ți cp nimeni nu te va iubi așa cum o face ea. Recunoaște-i eforturile și întoarce-i iubirea și sprijinul.

Prețuiește-o și respect-o pentru că, dacă nu, vei ajunge să regreți asta la un moment dat.

suntmamica.ro

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • apreli6
   De apreli6
   Грудничковое плавание в домашней ванной и в бассейне с морской водой +32С.
   Проведение аквапатронажа на дому у малышей от 3 дней жизни.
   Суставная гимнастика,  физиологические особенности новорождённого, колики-газики, холодные ножки, позы для ношения и позы для кормления, фитбол.
   При желании, обучу маму навыкам массажа и плавания. 
   Сертифицированный специалист по грудничковому плаванию и домашнему патронажу 
   Отвечу на все вопросы по телефону 079663063

  • alexandrarum
   De alexandrarum
   O despărțire dureroasă
   În anul 2016, Daniel Correa le-a dat o veste îngrozitoare familiei și prietenilor: soția sa, Stella, a încetat din viață. „Am promis că voi fi cel mai bun tată din lume și sunt. Nu pot decât să-ți mulțumesc ție pentru cei mai frumoși opt ani din viața mea. Te voi iubi întotdeauna”, a scris bărbatul într-o postare de adio dedicată soției sale.

   O promisiune respectată
   Meajul transmis de Daniel nu a fost unul superficial. Bărbatul și-a asumat și respectat responsabilitatea de a-i oferi fiicei sale toată dragostea și puterea necesare pentru a trece peste pierderea mamei sale atât de devreme. Daniel și fiica sa au devenit de nedespărțit, tatăl singur străduindu-se să-i ofere cât mai multe experiențe și amintiri frumoase fetiței sale.

   O dorință îndeplinită
   În 2019, Luna a avut o idee mai puțin obișnuită. Și-a rugat tatăl să se transforme într-o mămică pentru o zi pentru a participa la serbarea de Ziua Mamei organizată la școală.
   La început, tatăl său nu a fost convins că este o idee prea bună. I-a sugerat micuței să meargă împreună cu o bunică sau o mătușă. Însă Luna a insistat să meargă cu tatăl ei și l-a convins în cele din urmă că este cel mai bun candidat pentru a o însoți la petrecere.

   Astfel că Daniel Correa s-a transformat într-o mamică pentru o zi ca să celebreze Ziua Mamei alături de fiica sa.
   „Cu ochii plini de lacrimi, Luna m-a rugat să fiu mama ei pentru o zi. Mi-a zis să-mi vopsesc barba roz și să port o perucă blondă”, a scris pe Instagram bărbatul în vârstă de 33 de ani. Acesta a reușit să respecte cu exactitate dorința fiicei sale.

   A făcut tot ceea ce era necesar ca să-i aducă zâmbetul pe buze fetiței sale.
   Bărbatul a distribuit o postare pe Instagram și i-a rugat pe oameni ca înainte să judece, să-i asculte povestea. 

   Acesta a înregistrat un filmuleț împreună cu fiica sa, în care fetița spune că este alături de „mama ei”, la școală. 
   „Aș vrea să transmit următorul mesaj: Moartea este inevitabilă, dar nu trebuie să trecem peste asta cu tristețe. Sunteți de acord? Luna, te iubesc! E de neprețuit zâmbetul de pe chipul tău atunci când m-ai văzut îmbrăcat ca o 'mamă'”, a spus Daniel.
   eva.ro
  • Djos
   De Djos
   Bună ziua! 
   Am mare nevoie să completați acest formular despre universitățile din MD, chiar dacă nu a-ți studiat la una.
   MULȚUMESC ANTICIPAT!
    
   https://forms.gle/Du8Zne1Fi49BhuqVA
  • julia122997
   De julia122997
   Emma Tapping, în vârstă de 38 de ani, a cumpărat, conform fotografiei, nu mai puțin de sute de cadouri, lucru care internauților li s-a părut extrem de exagerat. Unii au numit-o „egoistă” și „lipsită de respect”, iar alții au spus că ar trebui să le doneze mai degrabă. 
   „Eu, personal, cred că este ridicol. Cine are nevoie de atâtea cadouri. E pur și simplu egoist”, a scris un internaut.

   Femeia a explicat că această sărbătoare e deosebit de importantă pentru ea și că muncește din greu pentru a le oferi copiilor tot ce-și doresc de Crăciun. 
   antena3.ro
  • julia122997
   De julia122997
   Decizia (Pisică v. Republica Moldova) a fost pronunțată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (Curtea) la 29 octombrie.
   Conform circumstanțelor cauzei, în cadrul căsătoriei dintre reclamantă și soțului ei s-au născut trei copii (în 2003 și 2007). În anul 2012, din cauza mai multor conflicte cu soțul, reclamanta a părăsit locuința comună împreună cu cei trei copii minori și a închiriat un apartament într-o altă localitate.
   Reclamanta s-a adresat cu cerere de chemare în judecată împotriva soțului, solicitând stabilirea domiciliului copiilor împreună cu ea. Tatăl copiilor a înaintat o cerere reconvențională, solicitând stabilirea domiciliului copiilor minori împreună cu el.
   Judecătoria Hâncești a respins cererea de chemare în judecată depusă de către reclamantă și a admis cererea reconvențională depusă de către P. Cu toate acestea, Curtea de Apel Chișinău a decis stabilirea domiciliului celor doi copii mai mici împreună cu reclamanta.
   Decizia definitivă a instanței nu a putut fi executată din cauza refuzului copiilor de a locui împreună cu reclamanta și Curtea de Apel Chișinău a decis ca cei doi copii mai mici să locuiască împreună cu tatăl, menționând că o asemenea decizie ar veni în susținerea interesului superior al copiilor, în special datorită relației afective puternice dintre copii și tată.
   În cadrul procedurilor judiciare cu privire la stabilirea domiciliului copiilor minori, reclamanta s-a adresat autorităților naționale cu mai multe plângeri, denunțându-l pe tatăl celor mici că ar influența copiii împotriva sa.
   Judecătoria Ialoveni a aplicat măsuri de protecție față de reclamantă și cei trei copii ai săi. Deși, potrivit ordonanței de protecție, tatăl nu avea voie să contacteze cu cei trei copii comuni, acesta i-a luat să locuiască împreună cu el, refuzând întoarcerea acestora la domiciliul reclamantei. În anul 2014 au fost perfectate mai multe rapoarte psihologice, care au stabilit că atitudinea copiilor față de reclamantă devenise negativă, urmare a influenței negative din partea tatălui, și că înstrăinarea copiilor de reclamantă ar constitui un abuz emoțional. Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei a recomandat separarea temporară a copiilor de ambii părinți, pentru acordarea asistenței psihologice, însă recomandarea respectivă nu a fost pusă în aplicare.
   În fața Curții, reclamanta s-a plâns în baza Articolului 8 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, invocând eșecul autorităților naționale de a asigura executarea deciziei Curții de Apel din 24 iunie 2015. De asemenea, ea s-a plâns că autoritățile naționale nu au întreprins măsuri suficiente în vederea prevenirii abuzului emoțional suferit de către copii.
   Curtea a notat că în pofida cererii reclamantei referitoare la celeritatea examinării cauzei cu privire la stabilirea domiciliului copiilor, precum și a numeroaselor sale plângeri adresate autorităților cu privire la acțiunile tatălui, instanța de fond a avut nevoie de un an și jumătate pentru a se pronunța în acest sens.
   Curtea a enunțat că în cazurile referitoare la relația dintre părinți și copii, statele au obligația unei diligențe excepționale, ținând cont de riscul că trecerea timpului poate avea consecințe ireparabile asupra relațiilor dintre copii și părintele care nu locuiește cu ei (Ignaccolo-Zenide v. România; Strömblad v. Suedia). Prin urmare, Curtea a conchis că această întârziere în soluționarea cauzei este contrară principiului diligenței excepționale.
   Cu privire la alegația reclamantei referitoare la executarea deciziei din 24 iunie 2015, Curtea a notat că autoritățile nu au rămas totalmente pasive și au întreprins o serie de măsuri relevante în acest sens. Cu toate acestea, după prima tentativă a executorului judecătoresc din 9 februarie 2016 de punere în executare a deciziei Curții de Apel Chișinău, autoritățile au rămas aparent inactive, cu excepția executorului judecătoresc, care (în opinia Curții de Apel Chișinău, în mod inutil) a solicitat explicarea deciziei din 24 iunie 2015 cu privire la ordinea și modul de executare a acesteia, inclusiv la permisiunea de a intra forțat în domiciliul lui P.
   În cele din urmă, Curtea a constatat că eșecul autorităților de a soluționa numeroasele plângeri din partea reclamantei a contribuit în mod substanțial la eventualele dificultăți în executarea deciziei din 24 iunie 2015.
   În consecință, Curtea a concluzionat că autoritățile naționale nu au acționat cu diligența excepțională necesară și nu și-au îndeplinit obligațiile pozitive în baza Articolului 8 din Convenție. Prin urmare, Curtea a hotărât că a avut loc o încălcare a Articolului 8 din Convenție, acordându-i reclamantei 12.000 euro pentru prejudiciul moral și 2.000 euro pentru costuri și cheltuieli.
   *Rezumatul hotărârii a fost efectuat de către Direcția agent guvernamental din cadrul Ministerului Justiției al Republicii Moldova.
   În prezent, hotărârea este disponibilă în limba engleză și poate fi accesată pe pagina web a Curții.
   bizlaw.md
 •