Participă la un concurs de proiecte de amenajare și câștigă premii


  Dacă ești student la design sau arhitectură, acum e timpul potrivit să-ți demonstrezi abilitățile. De ce? Pentru că Asociația Comunități Active pentru Democrație Participativă în parteneriat cu biblioteca Liviu Rebreanu (str. Socoleni, 9) anunță un concurs de proiecte pentru amenajarea spațiului aferent bibliotecii, din cartierul Poșta Veche.

architect-architectural-design-architecture-595847.jpg

Biblioteca Liviu Rebreanu este parte a rețelei bibliotecilor publice B.P. Hașdeu, și este unica bibliotecă din cartierul Poșta Veche. Biblioteca este situată pe strada Socoleni, 9.

„Întrucât biblioteca este spațiul care găzduiește atât copiii, cât și tinerii dar și adulții și vârstnicii, ne propunem împreună cu Biblioteca Liviu Rebreanu să amenajăm spațiul aferent bibliotecii, astfel încât acesta să răspundă necesităților locuitorilor din cartier. Prin amenajarea spațiului aferent, biblioteca „ar ieși” afară, în stradă, în spațiul public, și ar deveni mai atractivă pentru locuitorii din zonă”, spun organizatorii.

Condițiile concursului

 • Reabilitarea pavajului din fața bibliotecii
 • Reabilitarea scării de acces de la stradă și instalarea unei balustrade
 • Reabilitarea peretelui de sprijin
 • Îmbunătățirea rampei de acces la bibliotecă
 • Iluminarea spațiului din fața bibliotecii
 • Instalarea elementelor de mobilier urban de-a lungul peretelui de sprijin sau la peretele clădirii
 • Instalarea unui panou informativ lângă peretele bibliotecii sau lângă peretele de sprijin
 • Înverzirea spațiului de-asupra peretelui de sprijin.

Principii de evaluare a schițelor de proiect

În final vor fi selectate propunerile de proiect care vor răspunde următoarelor principii de bază:

 • Originalitatea ideii și funcționalitatea spațiului
 • Condiții sigure de accesibilitate
 • Accesibilitatea materialelor și lucrărilor de construcție și instalare.

Schițele vor fi apreciate de către un juriu compus din arhitecți și experți din alte domenii, reprezentanți ai autorităților publice locale și locuitori.

 • Premiul 1 – 1000 lei + abonament pe viață la bibliotecă
 • Premiul 2 și premiul 3 – un set de cărți de la biblioteca Rebreanu + abonament pe viață la bibliotecă.

Proiectele (în format de 1-4 planșe color sau alb-negru, schițe sau desene 3D însoțite de un CV cu datele de contact (telefon, email)) vor fi expediate în format PDF până pe data de 28 februarie 2019, la adresa de email: comunitati.active@gmail.com

Planșele (fațada și planul) cu dimensiuni le puteți descărca AICI.

Arhivele cu volum mai mare de 10 Mb sa fie transferate cu ajutorul serviciului de transfer wetransfer.com.

diez.md

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Daisy Watt a început să realizeze picturi uimitoare cu peisaj floral încă de acum patru ani, iar prima pictură a făcut-o pentru a-și înveseli doi bunici diagnosticați cu cancer.
   Văzându-i talentul, mama micuței a întrebat-o dacă ar vrea să mai picteze tablouri pentru a le scoate la o licitație de caritate. Mica artistă a răspuns provocării, iar oameni din întreaga lume au râvnit să cumpere o pictură realizată de Daisy.

   În tablou, fetița a redat o „bătălie” dintre culorile reci și calde, pentru a reprezenta lupta cu cancerul. Într-un final, acesta a fost vândut cu 9500 de lire sterline. Mai mult, imaginea a fost tipărită în 100 de exemplare, fiind comandată de zeci de cumpărători.

   De atunci, Daisy a reușit să strângă 50.000 de lire sterline prin lucrările sale de artă și a donat totul pentru organizațiile de caritate care luptă împotriva cancerului.

   „Sunt atât de mândră de ea. Deși a fost întotdeauna creativă, abia după ce a creat acea pictură pentru bunici am realizat că are un talent special. Sper că, atunci când va crește, își va da seama că face ceva special. Fiecare ban pe care îl câștigă se duce la caritate și face o mare diferență în viața oamenilor”, a spus mama micuței, menționând că fiica ei este timidă atunci când cineva îi spune cât de talentată este.

   Daisy petrece acum cel mai mult timp pictând. Ea a scos la licitație zeci de lucrări pentru scopuri caritabile și a vândut piese originale și imprimeuri care se ridică la 100 de lire sterline fiecare. În noiembrie anul trecut, Daisy a câștigat premiul „Yorkshire Young Achiever” pentru Arte și a câștigat la Festivalul Don Valley în ultimii patru ani, transmite goodnewsnetwork.org.


   zugo.md
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Participanții vor promova mesajul „Totul va fi bine” și vor prezenta prin desene ce activități educative fac acasă și cum previn infectarea cu COVID-19. Organizatorii încurajează participanții să-și pună în practică imaginația, creativitatea, gustul estetic și simțul emotivității.
   Competiția de desen se va desfășura în două etape, în perioada 23 martie – 1 iunie curent. Concursul este adresat tuturor copiilor din instituțiile de învățământ preșcolar, secundar și extrașcolar din municipiul Chișinău.
   Prima etapă este prevăzută pentru perioada 23 martie – 15 mai. Participanții vor expedia lucrările în format electronic pe adresa de e-mail: concurs.vafibine@gmail.com.
   Etapa a II-a a concursului va fi desfășurată în incinta Direcției generale educație, unde va fi organizată o expoziție cu lucrările copiilor. 
   La concurs vor fi acceptate desene de mărimea A4, în format JPG, participanții vor propune până la 3 lucrări.
   Cerințe pentru desene: dimensiune minimă 1000 px lățime (width) și 350 kB, dimensiune maximă 8 MB.
   Regulamentul concursului îl găsiți AICI.
   Desenele declarate învingătoare vor fi oferite în dar Primăriei municipiului Chișinău. 
   suntparinte.md
  • julia122997
   De julia122997
   Evenimentul s-a desfășurat pe 15 februarie, titlul fiind obținut de o tânără mămică, în vârstă de 35 de ani. Aceasta se numește Leonie von Hase și a fost cea mai în vârstă concurentă. Ea s-a născut în Namibia, dar are o afacere în Germania.
   Conform presei străine, în acest an a fost pus accent pe frumusețea interioară a femeilor și inteligența lor. Astfel, organizatorii au încercat să valorifice rolul doamnelor și domnișoarelor în societate, iar juriul – să țină cont de poveștile de viață ale concurentelor.

   „Nu am niciun chef să fiu o Miss tipică. Prioritățile mele nu se vor schimba doar pentru că mi s-a încredințat acest rol”, spune câștigătoarea competiției, declarând că nu intenționează să își asume mai multe responsabilități decât ar putea onora și își dorește să aibă același mod de viață că și până acum.
   zugo.md
  • julia122997
   De julia122997
   Proiectul-pilot „Punguța cu 2 cărți” are ca scop stimularea lecturii în grădinițe și acasă pentru îmbogățirea vocabularului preșcolarilor și dezvoltarea competențelor de comunicare.
   În mesajul său, secretarul de stat Andrei Chistol a mulțumit partenerilor din România pentru suportul acordat, menționând că promovarea lecturii în rândul copiilor este un element esențial în dezvoltarea lor cognitivă. „Îndemn părinții să citească copiilor, să le ofere posibilitatea de a se dezvolta multilateral, în contextul în care tehnologia este mult mai populară în rândul generației tinere decât lectura”, a afirmat oficialul.
   Menționăm că 20 de bibliotecari comunitari vor participa la o sesiune de formare privind metodologia de desfășurare a atelierelor de literatură pentru părinți și copii de până la trei ani. Astfel, în cadrul proiectului, 100 de familii din 20 de localități rurale vor participa la aceste ateliere și vor primi câte o punguță cu două cărți ilustrate pentru a fi citite copiilor.
   diez.md
  • julia122997
   De julia122997
   Copilul a spus că știe aproape 100 de poezii, iar prima poezie a învățat-o la vârsta de doi ani și jumătate.
   Băiatul cunoaște alfabetul de la doi ani și poate să citească ceea ce e scris cu majuscule.
   Tatăl său este jurist, mama – coregraf. Vlad are un frățior mai mic, în vârstă de un an. Părinții i-au făcut lui Vlad un canal de Youtube, iar acum are peste 5.000 de vizualizări.
   Părinții au fost nevoiți să îl mute pe Vlad de la grădiniță pentru că nu mai era de nivelul lui.
   Lui Vlad îi plac poeziile lui Florin Piersic, motiv pentru care părinții vor să îl îndrume spre actorie.
   libertatea.ro
 •