O platformă gratuită destinată tinerilor din Moldova te ajută să găsești burse la universitățile din toată lumea


  A fost lansată o nouă platformă online, destinată în special tinerilor din Republica Moldova. Autorii își propun să ofere informații despre bursele universitare din întreaga lume la care se pot înregistra studenții moldoveni.

 

Studentship este încă în proces de actualizare. Momentan pe site puteți găsi în jur de 900 de burse disponibile, iar săptămâna această numărul urmează să crească până la câteva mii.

„Momentan avem încărcate bursele valabile pentru Elveția. Acum avem circa 12 mii de universități din lume, circa 400 facultăți și 300 influenceri din educație”, ne spune Denis Roșca.

image.png

Pe acest site, pe lângă burse și informații despre universitățile din lume, veți putea găsi lecții video și discursurile celor mai influenți oameni din domeniul educației.

Tot de ce aveți nevoie pentru a naviga pe site este înregistrarea pe platformă (care se face în mod gratuit).

„Logarea ne ajuta sa memorăm preferințele utilizatorilor în materie de nivel de studii, limba de predare, facultate, etc. pentru ca ulterior să trimitem notificări în cazul în care apar oferte interesante de la universități”, mai adaugă Denis Roșca.

image.png

Dacă sunteți interesați de burse și alte informații educaționale, puteți găsi platforma AICI!

diez.md

corinne-kutz-211251-unsplash.jpg

Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișatVizitator
Adaugi comentarii ca vizitator. Dacă ai un cont, te rog autentifică-te.
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 de zâmbete maxim sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.


 • Conținut similar

  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Conform regulamentului aprobat de Ministerul Educaţiei, candidaţii vor putea depune dosarul în perioada 27 iulie - 4 august, iar rezultatele finale vor fi anunţate în 20 august. Potrivit consultatului principal din cadrul direcţiei politici în domeniul învăţământului superior, Doina Usaci, anul acesta, înscrierea se va desfăşura concomitent la toate universităţile.
   DOINA USACI, consultant principal la Ministerul Educaţi: "Ca excepţie acceptăm prezenţa fizică pentru depunerea dosarelor a unui număr minim de candidaţi care nu dispun de mijloace digitate. Noi am recomandat utilizarea tuturor mijloacelor posibile şi cât mai accesibile pentru toate categoriile de candidaţi precum cele mai simple mijloace cum ar fi messenger, poşta electronică, WhatsApp, viber,toate posibile căi de expedierea documentelor scanate către comisia de admitere. "
   Specialistul din cadrul ministerului a mai menţionat că doritorii au posibilitatea să se înscrie la concursul de admitere la mai multe specialităţi, la una sau mai multe universităţi.
   DOINA USACI, consultant principal la Ministerul Educaţi: "Candidatul aplică la câte universităţi şi specialităţi doreşte ca să aibă cât mai multe şanse să ia un loc la buget. Cel mai important este că în perioada 8 şi 18 august, studenţii vor trebui să decidă referitor la o universitate şi specialitate şi să depună documentele în original la universitatea aleasă. " 
   În Republica Moldova sunt 27 de universităţi, dintre care 17 sunt de stat.
   publika.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Instituţia de învăţământ superior are cele mai mari taxe de studii din ţară, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.
   Astfel, la specialitatea Canto academic, contractul pentru un an constituie 35.950 de lei.
   Locul doi este ocupat de Facultățile de Optometrie şi Tehnologia Radiologică de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu", taxa anuală constituie 32.200 de lei.
   Următoarea în clasament este specialitatea Design Interior de la Universitatea Tehnică, unde studenţii vor trebui să scoată 11.000 de lei pe an.
   Şi studiile la Universitatea de Stat din Moldova sunt destul de costisitoare. Astfel, cei care vor opta pentru Facultatea de Drept de la USM vor achita anual 10.000 de lei.
   La ASEM, cel mai scump contract pentru un an de studii de licenţă este de 8.600 de lei. Această sumă se referă la mai multe specialităţi, între care Servicii Hoteliere, Turism şi Agrement, precum şi Economie Mondială şi Relații Economice Internaţionale. Iar la Universitatea Agrară, cel mai scump contract de studii, de 7.300 de lei, este la Drept.
   Încheie topul Universitatea Pedagogică "Ion Creangă", unde persoanele care vor alege Facultatea Limbi şi Literaturi Străine vor trebui să scoată din buzunare câte 6.000 de lei.
   publika.md
  • LupuCristinna
   De LupuCristinna
   Ei au răspuns astfel la apelul Ministerului Educaţiei care are un deficit de peste 2.300 de cadre didactice la nivel de ţară, transmite Știri.md cu referire la publika.md. 
   Adriana Rîndunică este elevă în anul patru la colegiul pedagogic ''Alexei Mateevici'' din Chişinău. La cei 19 ani ai săi este deja angajată în câmpul muncii, în calitate de învăţătoare pentru clasele primare la Liceul Teoretic ''Mihai Viteazu'' din Capitală. Studenta îmbină cu greu munca cu studiile.
   ''La unele ore online nu pot fi prezentă. Este imposibil deoarece, am ore cu copii, dar avem posibilitatea de-a expedia lecţiile pentru acasă. În clasă am 36 de copii. Ei sunt divizaţi în două schimburi în primul schimb sunt 20 de elevi, în al doilea sunt 16 copii. Prin urmare cu 20 de elevi în clasă este cu mult mai uşor să mă concentrez pe un elev, aşa îmi este mai uşor să înţeleg că fiecare a înţeles subiectul predat.'', a spus Adriana Rîndunică, studentă anul IV, colegiul ''Alexei Mateevici''.
   La liceul Teoretic ''Mihai Viteazu'' a venit să îmbrăţişeze profesia de pedagog şi Daniela Mihalache, fiind şi ea studentă în anul patru.
   ''Evident că m-am gândit de două ori cu situaţia pandemică să accept sau nu. Este important să avem învăţători tineri. În timp ce obţin mai multă experienţă aş vrea să fiu remunerată pe cât de bine îmi fac lucrul şi ar trebui să fie o majorare de salariu mai des decât este acum. '', a spus Daniela Mihalache, studentă anul IV, colegiul ''Alexei Mateevici''.
   La Liceul Teoretic Gheorghe Asachi din Chişinău alte două studente al anului patru din cadrul Universităţii Pedagogice de Stat ''Ion Creangă'' sunt angajate în calitatate de profesoare.
   ''Am făcut practica activă în cadrul instituţiei şi cred eu că am impresionat cumva profesorii şi mi-au propus că dacă aş putea să vin, deoarece este o insuficienţă de cadre didactice.'', a spus Valeria Mardari, studentă anul IV, Universitatea Pedagogică ''Ion Creangă''.
   Potrivit prodecanului facultăţii de Filologie din cadrul Universităţii de Stat ''Ion Creangă'', Liubovi Cibotaru anul acesta peste 90 la sută dintre studenţii din anul patru de studii din cadrul facultăţi Filologie şi Istorie merg să-şi desfăşoare munca în şcolile şi liceele din municipiul Chişinău, dar şi din ţară, acolo unde au viza de reşedinţă.
   ''Noi îi convingem patru ani de zile ca să dorească să meargă în şcoli, iar acum situaţia este de aşa natură că studenţii înţeleg singuri necesitatea de a merge de a ajuta şcoala, atunci când ea se află în această perioadă complicată. Ei sunt remuneraţi, doar ca nişte profesori cu studii neterminate. '', a spus Liubovi Cibotaru, prodecanul facultăţii de Filologie, UPSC.
   Tinerele specialiste spun că pentru ele este un avantaj foarte că sunt deja angajate în câmpul muncii, dar deocamdată nu ştiu ce salariu vor primi.
   ''Deocamdată nu ştiu prea multe detalii, abia suntem în prima lună a anului şcolar, deja o să vedem pe parcurs. Până la moment sunt mulţumită şi îmi fac orele corespunzător orarului. Sper ca pe viitor să rămân în liceu pentru că acesta a fost visul meu să devin profesoară de limba şi literatura română.'', a spus Ana Condruc, studentă anul IV, Universitatea Pedagogică ''Ion Creangă''. 
   Amintim că săptămâna trecută Guvernul a adoptat o decizie pentru studenţii care au absolvit facultățile de pedagogie vor beneficia de indemnizația de 120 mii lei la angajare nu doar în anul absolvirii, dar și în decurs de 3 ani după absolvirea instituției de învățământ.
   publika.md
  • alexandrarum
   De alexandrarum
   Statistica a fost efectuată în baza a 13 indicatori de performanță în materie de predare, cercetare și perspective internaționale, conform Times Higher Education.
   10. Colegiul Imperial din Londra

   Colegiul Imperial din Londra, fondat în 1907, este o universitate publică din Londra, Regatul Unit, care este specializată în știință, inginerie, medicină și afaceri. Campusul principal este situat în South Kensington din centrul Londrei. Colegiul numără anual în jur de 13 500 de studenți. Printre absolvenții și profesorii de la Imperial se numără 15 laureați ai premiului Nobel și doi câștigători ai medaliei Fields.
   Punctaj obținut: 89,8
   9. Universitatea din Chicago

   Universitatea din Chicago, fondată în 1890, este o universitate privată din SUA, specializată în medicină, business și drept. Campusul este localizat în zona Hyde Park din sudul orașului Chicago. Anual sunt înrolați circa 16 445 de studenți. Cu peste 100 de laureați ai premiului Nobel, nouă medalii Fields și 25 de premii Pulitzer, universitatea este una dintre instituțiile cu cel mai mare număr de premianți.
   Punctaj obținut: 90,2
   8. Universitatea Yale, Connecticut

   Universitatea Yale, fondată în 1701, este o universitate privată din SUA, membră Ivy League.  Această se specializează în drept, medicină, arte și științe. Localizată în orașul New Haven, statul Connecticut, universitatea are anual în jur de 12 336 de studenți. Printre absolvenții Yale se numără 62 de laureați ai premiului Nobel și toți președinții americani între 1989 și 2008.
   Punctaj obținut: 91,7
   7. Universitatea Harvard, Massachusetts

   Universitatea Harvard, fondată în 1636, este cea mai veche universitate din SUA, membră Ivy League și una dintre cele mai prestigioase din lume. Specializată în medicină, arte și științe, universitatea are în medie 21 000 de studenți anual. Aceasta este localizată în orașul Cambridge, statul Massachusetts. Harvard se poate mândri cu 75 de laureați ai premiului Nobel și 15 ai premiului Pulitzer.
   Punctaj obținut: 93,0
   6. Universitatea Princeton, New Jersey

   Universitatea Princeton, fondată în 1746, este o universitate particulară de cercetare din SUA, membră Ivy League, situată în localitatea Princeton, statul New Jersey. Specializată în arte și științe, Princeton înrolează anual aproximativ 8 374 de studenți. Printre absolvenții universității sunt 68 de laureați ai premiul Nobel și 15 premianți Fields.
   Punctaj obținut: 93,2
   5. Institutul de tehnologie din Massachusetts (MIT )

   Institutul de tehnologie din Massachusetts, fondat în 1861, este o universitate particulară de cercetare din SUA, specializată în științe și tehnologie. Situată în localitatea Cambridge, are anual în jur de 11 574 de studenți. Lider în cercetări științifice, MIT are printre absolvenții săi 96 de laureați ai premiului Nobel și opt medaliști Fields.
   Punctaj obținut: 93,6
   4. Universitatea Stanford, California

   Universitatea Stanford, fondată în 1891, este o universitate privată din Palo Alto, California, SUA, specializată în microbiologie, medicină, arte și științe. Dintre cei 16 424 de studenți înrolați anual, Stanford se poate mândri cu 244 de medalii olimpice și 54 de premianți Nobel.
   Punctaj obținut: 94,3
   3. Universitatea Cambridge

   Universitatea Cambridge, fondată în 1209, este a doua după vechime din Anglia după rivalul său istoric – Oxford. Este o universitate publică de cercetare, specializată în matematică, arte și științe. Anual sunt înrolați circa 22 579 de studenți. Printre absolvenții Cambridge se numără 120 de laureați Nobel și 14 prim-miniștri englezi.
   Punctaj obținut: 94,4
   2. Institutul de tehnologie din California (Caltech)

   Institutul de tehnologie din California, fondat în 1891, este o universitate privată de doctorat din Pasadena, California, SUA. Anual aceasta este frecventată de circa 2 233 de studenți specializați în științe și tehnologie, principalul său rival fiind MIT. Universitatea numără printre absolvenții săi 74 de laureați Nobel și patru premianți Fields.
   Punctaj obținut: 94,5
   1. Universitatea Oxford

   Lideră a clasamentului al patrulea an consecutiv este Universitatea Oxford, localizată în orașul Oxford din Marea Britanie. Cea mai veche universitate din lumea anglofonă, această a fost fondată în 1096. Specializată în științe politice, drept și matematică, Oxford este frecventată anual de aproximativ 23 975 de studenți. Universitatea are printre absolvenții săi 72 de laureați Nobel și 28 de prim-miniștri englezi.
   Punctaj obținut: 95,4
   diez.md
  • julia122997
   De julia122997
   Pagina web este aranjată simplu, astfel încât utilizatorii să poată găsi rapid informațiile de care au nevoie, cu date, îndrumări și numere de contact relevante pentru fiecare țară.
   În secțiunea „Am nevoie de ajutor”, femeile care se confruntă cu violența pot găsi informații despre instituțiile pe care le pot contacta în cazul în care au nevoie de sprijin, cum ar fi numerele de telefon ale ONG-urilor specializate în acest domeniu și serviciile de asistență locale.
   În secțiunea „Vreau să ajut”, OSCE a compilat o serie de pași pe care cetățenii îi pot face pentru a alerta situații critice de violență, sau pentru a sprijini femeile și a sensibiliza opinia publică asupra acestui fenomen.
   Secțiunea „Vreau informații” oferă detalii suplimentare cu privire la rezultatele și recomandările Studiului OSCE privind Bunăstarea și Siguranța Femeilor, publicat la începutul acestui an. S-a constatat că 70% dintre femeile din Sud-Estul și Estul Europei au fost supuse unei forme de violență: sexuală, fizică, psihologică, de urmărire sau hărțuire sexuală, însă rata de raportare a acestor incidente este foarte mică. Doar 15% dintre femei au raportat poliției cel mai grav incident de violență cu care s-au confruntat în prezent din partea partenerului.
   „Această platformă se bazează pe rezultatele Studiului realizat de OSCE privind Bunăstarea și Siguranța Femeilor, iar conform constatărilor, ceea ce își doresc cel mai mult femeile care s-au confruntat cu un incident violent este sprijinul moral și o persoană cu care să vorbească”, a spus Serani Siegel, managerul de proiect al Studiului. „De asemenea, studiul a subliniat importanța de a vorbi despre această problemă în societate și de a oferi femeilor resursele necesare pentru a raporta incidentele de violență. Pagina web va ajuta și le va permite femeilor să găsească o serie de alternative pentru raportarea cazurilor de violență și pentru obținerea sprijinului necesar.”
   Pagina web este concepută de asemenea pentru ca factorii de decizie guvernamentali, organele de ocrotire a normelor de drept, ONG-urile, mediul academic și mass-media să înțeleagă mai bine amploarea problemei și să poată ghida implementarea politicilor și acțiunilor practice. La fel, această pagină web se va axa pe combaterea atitudinilor de blamare a victimelor, deoarece acestea din urm ă contribuie la reducerea la tăcere a femeilor care s-au confruntat cu acte de violență.
   Lansarea paginii web coincide cu sfârșitul campaniei „Sparge Tăcerea”, la 10 decembrie, desfășurată de OSCE în timpul celor 16 Zile de Activism împotriva violenței de gen. Campania „Sparge Tăcerea” s-a axat pe modificarea opiniilor și a atitudinilor din societate care contribuie la inegalitatea de gen și, prin urmare, la violența împotriva femeilor.
   În cadrul acestei campanii, o serie de postere au fost tipărite și distribuite la posturile de poliție din localitățile acoperite de Studiu, scopul acestora fiind evidențierea rolului important pe care îl pot avea polițiștii și alți angajați ai secțiilor de poliție în sprijinirea victimelor violenței.
   În campanie s-au implicat un număr mare de persoane din regiune, prin intermediul canalelor social media ale OSCE, cu mai mult de 39,000 de accesări pe Facebook, precum și 57,000 de vizualizări pe Twitter, și 16,000 – pe Instragram. Un filtru dedicat, pe Instagram, elaborat anume pentru această campanie, a adunat 83,000 de accesări, de-a lungul celor 16 Zile ale campaniei. Campania a fost susținută pe larg de utilizatorii de social media și formatori de opinie, culminând cu mai multe de 20 milioane de accesări.
    
   StopVAWnow.org — ОБСЕ запускает новую онлайн-платформу для борьбы с насилием в отношении женщин в Юго-Восточной и Восточной Европе

   Вена, 11 декабря 2019г. — Сегодня Секретариат ОБСЕ запустил новую онлайн-платформу, которая содержит информацию о поддержке усилий по предотвращению и борьбе с насилием в отношении женщин.  Платформа www.stopvawnow.org доступна на шести языках и предназначена в качестве практического инструмента для должностных лиц, полиции, неправительственных организаций и широкой общественности в Албании, Боснии и Герцеговине, Черногории, Северной Македонии, Сербии, Молдове и Украине.
   Веб-страница создана таким образом, чтобы пользователи смогли легко и быстро найти необходимую информацию с данными, инструкциями и контактными телефонами для каждой страны в отдельности.
   В разделе «Мне нужна помощь» женщины, подвергающиеся насилию, могут найти информацию о том, в какие учреждения они могут обратиться в случае необходимости поддержки, например, номера телефонов НПО, специализирующихся в этой области, и местных служб поддержки.
   В разделе «Я хочу помочь» ОБСЕ собрала ряд шагов, которые граждане могут предпринять, чтобы заявить о критических ситуациях насилия или поддержать женщин и повысить осведомленность общественности об этом явлении.
   В разделе «Я хочу информацию» представлены дополнительные сведения о результатах и рекомендациях Исследования ОБСЕ по благополучию и безопасности женщин, опубликованного ранее в этом году.  Было установлено, что 70% женщин в Юго-Восточной и Восточной Европе сталкивались с какой-либо формой насилия: сексуальной, физической, психологической, преследованием или сексуальными домогательствами, но количество сообщений об этих инцидентах очень мало.  Только 15% женщин сообщили в полицию о самом серьёзном случае насилия со стороны своего нынешнего партнера.
   «Эта платформа основана на результатах Исследования ОБСЕ по вопросам благосостояния и безопасности женщин, и, согласно результатам, большинство женщин, столкнувшихся с насильственными действиями, больше всего хотят моральной поддержки или человека, с которым можно поговорить» сказала Серани Сигел, руководительница проекта студии. «Исследование также подчеркнуло важность обсуждения этой проблемы в обществе и предоставления женщинам необходимых ресурсов для сообщения о случаях насилия. Веб-сайт поможет в этом отношении и позволит женщинам находить различные альтернативы для сообщения о случаях насилия и получения необходимой поддержки».
   Веб-сайт также предназначен для использования в качестве ресурса для правительственных чиновников, правоохранительных органов, неправительственных организаций, научных кругов и средств массовой информации, чтобы они могли лучше понять масштабы проблемы, выработать сбалансированные политики и практики, а также бороться с обвинениями жертв, что может привести к нежеланию последних заявлять о таких инцидентах.
   11 декабря запуск веб-страницы совпадает с завершением кампании «Не молчи», которая была проведена ОБСЕ в рамках 16 Дней активизма против гендерного насилия. Кампания «Не молчи» была направлена на изменение общественных взглядов, которые способствуют гендерному неравенству и, следовательно, насилию в отношении женщин.
   Во время этой кампании была напечатана серия плакатов, которые были распространены в в региональные отделения полиции, где проводилось Исследование.  Цель этих плакатов — подчеркнуть важную роль, которую полицейские и другие сотрудники полицейских участков могут сыграть в поддержке жертв насилия.
   Пользователи социальных сетей и лидеры общественного мнения со всего региона поддержали кампанию и распространили информацию о насилии и результаты Исследования ОБСЕ. 
   Кампания вовлекла большое количество людей из региона, с 57,000 ретвитов в Twitter, 39,000 просмотров в Facebook и 16,000 лайков в Instagram. «Маска» для Instagram, разработанная специально для кампании, использовалась 83,000 раз в течение этих 16 Дней, примерно 20 миллионами пользователей. 
   osce.org
 •